Ασκήσεις εξωτερικής πολιτικής από τον Αλέξη
06/12/2014 11:31
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ασκήσεις εξωτερικής πολιτικής από τον Αλέξη

Όπως θα παρατηρήσατε, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει πολλές… ασκήσεις εξωτερικής πολιτικής τον τελευταίο καιρό. Πολλά ταξίδια και συναντήσεις με υψηλά και χαμηλά ιστάμενους σε διάφορες χώρες σε μια προσπάθεια να χτίσει προφίλ ηγέτη.

Ένα από τα ταξίδια του ήταν και στην Σερβία όπου όμως είχε πολλά απρόοπτα.

Ο Τσίπρας λοιπόν είχε πάρει δύο δώρα: Για τον Σέρβο πρόεδρο είχε πάρει μια ξύστρα αρχαίων αθλητών, αντίγραφο από το μουσείο Μπενάκη και για τον Πατριάρχη ένα κηροπήγιο.

Όμως κάποιος… συνωμότησε και «έστησε» παιχνίδι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έδωσε κατά λάθος το δώρο που προορίζονταν για τον Σέρβο πρόεδρο στον... Πατριάρχη και στον Νίκολιτς το κηροπήγιο. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε στον Πατριάρχη Ειρηναίο το λάθος που έγινε, σημειώνοντας πως το δώρο που πήρε είναι μεγαλύτερης αξίας από εκείνο που - κατά λάθος - έλαβε ο πρόεδρος της χώρας. «Πόσο μάλλον αφού είναι καλύτερο από του προέδρου» σχολίασε ο Ειρηναίος.

Αλλά είχε και άλλα απρόοπτα η επίσκεψη. Στον διάλογο που είχε με τον Νίκολιτς ο Τσίπρας είπε: «Τα μέτρα που επιβάλλονται από την Ευρώπη είναι δυσβάσταχτα για τον ελληνικό λαό». Για να απαντήσει ο Νίκολιτς: «Εσείς είστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δυστυχώς! Εμείς προσπαθούμε να ενταχθούμε και δεν τα καταφέρνουμε, πάλι δυστυχώς!» Τα ακούνε οι… συνιστώσες;

Αλλά ένας… ηγέτης της Αριστεράς δεν μπορεί να μην κάνει και μια επανάσταση. Έμαθε λοιπόν ο Τσίπρας ότι υπάρχει κατάληψη πολιτών σε έναν κινηματογράφο και ζήτησε να τον επισκεφθεί. Πρόκειται για τον Zvezda ο οποίος εδώ και δύο εβδομάδες έχει καταληφθεί από πολίτες που ζητούν να ξαναλειτουργήσει και να μην πωληθεί σε ιδιώτες για να γίνει σουπερ μάρκετ. Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με μέλη της επιτροπής των καταληψιών και τους εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Όχι που θα του γλίτωναν οι Σέρβοι. Λέτε να τους υποσχέθηκε ότι μόλις γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας θα δώσει εντολή να λειτουργήσει ξανά ο κινηματογράφος;

Σ’ αυτόν λοιπόν θα εμπιστευτούμε την τύχη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.