#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/06/2012 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ας συνετιστούμε οι Κεντροδεξιοί, έστω και την εσχάτη ώρα!Μέσα από μια πρωτόγνωρη, εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων της, δίνη πολιτικών εξελίξεων, φαίνεται ότι ήδη εισήλθαμε σε μια δραματική για την πατρίδα μας φάση. Και εννοώ την διαγραφόμενη εικόνα, σύμφωνα με την οποία η παράταξη της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας, της επέκεινα του λαϊκισμού και προ πάντων, η παράταξη που δρα πάντοτε -μέσα από τα όποια λάθη της, αν θέλετε-  προς το συμφέρον της πατρίδας, θα είναι η καταρχήν νικήτρια των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά και προ παντός καθόλου εύκολα!

Οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά εύθραυστες! Δεν είμαι μάντης, δεν κέρδισα ποτέ ΠΡΟ-ΠΟ, δεν δύναμαι σε καμία περίπτωση να προβλέψω με ακρίβεια τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα στις επόμενες εκλογές. Όμως, σύμφωνα με τα σημάδια, σύμφωνα με τα «φαινόμενα», το μεγάλο διακύβευμα (να που την χρησιμοποίησα και εγώ τελικά αυτή τη χιλιοειπωμένη λέξη)  αυτών των εκλογών, που δεν είναι άλλο από την αποφυγή τού να ξεπέσουμε στην αφροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ και την εξ αυτής καταστροφή όλων των δομών της Ελληνικής Υπόστασης, δεν εξαρτάται από την ζαριά των ΠΑΣΟΚΟ-ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ !!!!!

Αυτοί εμετρήθησαν (περίπου), εζυγίσθησαν (περίπου) και ξέρουμε (περίπου) το βάρος και τον αριθμό τους.

1. Είτε ως εκφραστές του καθαρού ΣΥΡΙΖΑ (αναρχία, ανωμαλία, τρομοκρατοφιλία κ.ο.κ.),

2. Eίτε ως λουφαδόροι μέτοικοι από το ΠΑΣΟΚ, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία, αυτοί δηλαδή, που διέθεταν ανέκαθεν και διαθέτουν ωσαύτως  ισχυρούς ρώθωνας, ισχυρόν εξουσιο-τακτισμόν και ισχυρόν κουταλο-τακτισμόν! (Δηλαδή, ας καταλάβουν οι ..’’θυμωμένοι’’, πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ ότι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ από θυμό προς το ΠΑΣΟΚ, που έφερε το μνημόνιο, δεν κάνουν τίποτα άλλο, από το να ξαναψηφίζουν τον δήμιό τους Μανωλιό, που άλλαξε τα ρούχα του και τα φόρεσε αλλιώς !!!!!!!)

3. Eίτε ως αφελείς «θυμωμένοι»!!!!

( Οι τελευταίοι συγχωρούνται λόγω εμφανούς παρορμητισμού, που ως γνωστόν, συσκοτίζει το νου  !  Οι δύο πρώτες κατηγορίες όμως, ποτέ!!!!!!!!!)

Αντιθέτως,

Η ζαριά των Κεντροδεξιών και των Ελλήνων πολιτών που αγαπούν πραγματικά την πατρίδα τους , ασχέτως πολιτικής προτιμήσεως θα κρίνει το αποτέλεσμα! Ας μη γελιόμαστε. Η τύχη της Ελλάδας κρέμεται από τις ψήφους των ανθρώπων που προβληματίζονται, που σκέπτονται, που το βασανίζουν,  που είναι φιλοπάτριδες, ή που ψήφισαν Καμένο, Χ.Α. και άλλες Δεξιές παραφυάδες!!!!!!   (Ας μην εξετάσουμε τα αίτια).

Γι’ αυτό θα ήθελα να απευθυνθώ σ’ αυτήν την μερίδα των Κεντροδεξιών (και άλλων δημοκρατικώς σκεπτόμενων)  και να την ρωτήσω:

Μιλάει ο Καμένος για μείωση συντάξεων, για φτώχια, για λουκέτα, για καταστροφικές συνέπειες του μνημονίου! Ποιος θα του θυμίσει ότι πριν καν βγει από το αυγό του, τα είχε ήδη βροντοφωνάξει ο Σαμαράς; Μήπως του τα …..’’σφύριζε’’(του Σαμαρά) ο Καμένος τότε και δεν το ξέρουμε ; Αλλά, αν είναι έτσι, γιατί δεν πήγε ο Καμένος στην Ευρώπη να δώσει τη μάχη εναντίον όλων, μα προ πάντων εναντίον εκείνων, που τώρα προσυπογράφουν τις τότε γνήσιες απόψεις του Σαμαρά και προσπαθούν τώρα να τις περάσουν ως …λαθρεμπόριο; Γιατί δεν πήγε αυτός να δεχθεί τα βέλη της Merkel- Sarcozi;

Μήπως, όταν ο Σαμαράς πήγαινε στην Ευρώπη και μαχόταν μόνος εναντίον όλων, βροντοφωνάζοντας ότι το μνημόνιο θα φέρει φτώχια, θα φέρει λουκέτα, θα φέρει μαρασμό, θα φέρει καταστροφή, είχε ‘’υποβολέα’’ τον Καμένο ; Ας βγει να μας το πει αυτός ο κύριος!

Μήπως, όταν ο Σαμαράς εισέπραττε την οργίλη αντίδραση της Merkel και του  Sarcozi, είχε πρωτοστάτη και καθοδηγητή τον Καμένο ;

Και τέλος πάντων, κάποτε αποφάσισε ο Σαμαράς, κατόπιν αφόρητων πιέσεων, με δέκα πιστόλια στον κρόταφό του από τους συνεργάτες του Γιωργάκη, να συμμετάσχει σε μια Κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης (Κυβέρνηση Παπαδήμου), για να αποφευχθεί η καταστροφή! Θυσιάζοντας την δική του ανέλιξη προς την Πρωθυπουργία! Για να μην τους κάνει τη χάρη να του χρεώσουν τη άτακτη χρεοκοπία, (για το ‘’πινάκιον’’ φακής της πρωθυπουργίας του) ,όπερ ήταν και ο διακαής πόθος τους !

(Αλήθεια, πότε, πού; τίνι τρόπω; και πώς θυσίασε ο Καμένος την αυταρέσκειά του και την αλαζονεία του, για χάρη της πατρίδας; Και, τέλος πάντων, τι θυσίασε αυτός ο άνθρωπος, ώστε να αξίζει της εμπιστοσύνης σας;)

Ποιες ήταν οι προϋποθέσεις, εκ μέρους του Σαμαρά, ώστε να στηρίξει εκείνη την Κυβέρνηση;;;

Να ξεκουμπιστεί ο ΓΑΠ.

Να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση.

Να πάρουμε την …δόση.

Να πάμε σε έκτακτες εκλογές !

Για όσους διαθέτουν στοιχειώδη λογική, ο Σαμαράς διέπραξε το minimum,που θα εξευμένιζε την απαιτητικότητα των Troi-κανών, ώστε να μην του πουν :

‘’Μη μας δουλεύεις’’!

Ισορρόπησε επί ξηρού ακμής ! Και κατάφερε να αποτρέψει την TROIKA από το να μας …σιχτιρίσει, καθ’ ήν στιγμήν επιδεικτικά έβαζε δύο υπουργούς (συμβολικά και προστατευτικά), ενώ θα μπορούσε να απαιτήσει 24-24 !!!!

Πόσο κακοπροαίρετος, ή πόσο αφελής, ή πόσο ολιγόνους,  ή πόσο κακόπιστος χρειάζεται να είναι κάποιος, ώστε να χαρακτηρίζει τον Σαμαρά (ενσυνείδητα) μνημονιακό ;

Σε τί στάθηκε ασυνεπής ο Σαμαράς ;;;

Γι’ αυτό σας καλώ να συνετιστείτε για χάρη της πατρίδας, που αγαπάμε όλοι μας το ίδιο!!!!!!!

Για να μην βρεθείτε στη θέση του Ν. Λαπαθιώτη (ποίημα ‘Ερινύες’) και αρχίσετε, λίγο μετά τις εκλογές να αναπολείτε και να παραμιλάτε:

Παλιά τραγούδια μακρινά, χαμένα από καιρό

Μες σε στιγμές αγγελικές ή μέσα στ’ όνειρό μου,

Τώρα που, εντός μου, τίποτα δεν μένει πια γερό

Το βράδυ που σας θυμηθώ μοιάζει με βράδυ τρόμου·

κι εσάς, που πάντα φύλαγα, για μια παρηγοριά,

σα μια στερνή και μαγική παρηγοριά δική μου, σας βλέπω τώρα, ξαφνικά, ν’ αλλάζετε θωριά και να ’στε απ’ όλες τις πληγές, η πιο μαρτυρική μου!

Γι’ αυτό, σφαλώντας τη ματιά πηγαίνω να χαθώ.

μες στους πικρούς σας εμπαιγμούς και μες στις ειρωνείες,

τώρα που τίποτα γερό δεν έμεινε κι ορθό,

τραγούδια μου Ερινύες!...

Παύλος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo1611 avatar
  theo1611 01/06/2012 16:11:59

  O ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται την αριστερά, αλλά επί της ουσίας κάνει έναν ιδιότυπο ταξικό πόλεμο (σου λέει κατάμουτρα απευθύνομαι στα 2/3 και σεις στο 1/3).

  Δύσκολοι καιροί για πολυσυλλεκτικά κόμματα του δικομματισμού.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ theo1611 01/06/2012 16:44:27

   μια χαρά εθνικός διχασμός δηλαδή. Και το αναφέρετε αυτό ως πλεονέκτημα...τι να πεί κανείς....

   • theo1611 avatar
    theo1611 @ GreekInLux 01/06/2012 19:52:00

    Αγαπητέ,

    Η αφροσύνη του εθνικού διχασμού έχει αρχίσει να υλοποιείται εδώ και πάρα πολύ καιρό!!!

    Το θέμα είναι να αποφευχθεί!!!

    Το βάρος της ευθύνης εάν δεν αποτραπεί? Όσων ήρξαντο χειρών αδίκων (και μάλλον δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί!!!)

  • cyprusnet avatar
   cyprusnet @ theo1611 01/06/2012 17:32:23

   Ο ΣΥΡΙΖΑ δουλευει στεγνα τους ΕΛΛΗΝΕΣ..
   Αντι να φερει προτασεις για Εκκλησιαστικη Περιουσια- μειωση Κρατικων Δαπανων και αλλα, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ τυπου Πασοκ με εχθροτητα/ μισος ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ...

   Το θεμα ειναι, στα Τηλεπαραθυρα και στα social Media που θα κριθει το Αποτελεσμα πρεπει να βγουν απο την Ν.Δ, ΝΕΟΙ αυθαρτοι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ με λογο/ στοχο.
   Θα ΠΡΟΤΕΙΝΑ επισης, να αναδυχθουν και οι ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ διακυβερνησης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, γιατι εγιναν ΠΑΡΑ πολλα που επιδοκιμασε ο ΛΑΟΣ( cosco- φυσικο αεριο- ολυμπιακη- κοινωνικο κρατος- βασικος μετοχος- αγροτες- ασφαλιστικο- ΟΤΕ κ.α), παρολη την ΛΑΣΠΗ και τον πολεμο ΝΤΟΠΙΩΝ και ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ μεταξυ αυτων ΚΑΙ του ΣΥΡΙΖΑ.
   ΠΟΥ ειναι αληθεια και τα Αρχεια της 2ετιας του ΜυαλοΧτυπημενου και τις θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ οταν ο ΣΑΜΑΡΑΣ εβγαινε στα Καγκελα κοντρα σε ΟΛΟΥΣ...

   ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΕΡΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 6ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΣΑΜΕ ΔΥΣΤΗΧΩΣ...!!!!

 2. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 01/06/2012 16:52:29

  Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο που οι Ερινύες είναι πταίσμα μπροστά σε αυτά που ζούμε καθημερινά.Και αυτό είναι το μόνο συμπαγές συμπέρασμα απο την 6η Μάη.Οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι απαιτούν κάτι περισσότερο απο μια απλή Κεντροδεξιά σύσταση ή συσπείρωση.
  Στις εκλογές που θα γίνουν όλοι ζυγίζουν το αύριο ενώ θα έπρεπε να εστιάζουμε στο μεθαύριο.
  Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για την επιλογή του στην κάλπη,τα συμπτώματα της κρίσης αποπροσανατολίζουν τη σκεψη,αλλά ελπίζω να σκεφτούν όλοι το μεθαύριο

 3. kiwi avatar
  kiwi 01/06/2012 16:58:40

  Mέχρι κάποιο σημείο του άρθρου, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε. Μέχρι του σημείου που αρχίζεις να περιγράφεις τι συνέβη το Νοέμβριο 2011.

  Εκεί, πιστεύω πως η σκέψη σου χωλαίνει.

  Υπήρξε τεράστιο λάθος η υποστήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου. ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Τα "δέκα πιστόλια" που περιγράφεις και η "καταστροφή" που ερχόταν, δεν είναι πειστικά επιχειρήματα. Για πολλούς λόγους:
  (α) τα ίδια έλεγε την άνοιξη του 2010 ο ΓΑΠ και το επιχείρημα ακούγεται σαθρό,
  (β) αν υπήρχε τότε (το Νοέμβριο) η δυνατότητα της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσει άτακτη ελληνική χρεωκοπία, πιθανότατα θα μας είχαν ωθήσει σε αυτήν. Τα πάμπολλα δημοσιεύματα του σήμερα, για τον κίνδυνο οικονομικού Αρμαγεδδώνα που θα επιφέρει το grexit έχουν πείσει τον κόσμο πως επρόκειτο για έναν από τους πολλούς εκβιασμούς των δανειστών.
  (γ) αν η ελλάδα επέζησε της ακυβερνησίας που ουσιαστικά είδαμε στην πρώτη περίοδο Παπαδήμου, και της ακυβερνησίας που έχουμε από το Πάσχα και μετά, γιατί δεν θα επιζούσε μιάς προεκλογικής περιόδου 4 εβδομάδων, τον Δεκέμβριο 2011; Κανείς δεν μπορεί να μας πείσει γι΄αυτό.
  (δ) ακόμα και αν ήταν όλα τα παραπάνω σωστά, με ΤΙΠΟΤΑ δεν έπρεπε ο Σαμαράς να συναινέσει στη διευρυμένη ατζέντα αυτής της βρώμικης κυβέρνησης, που ουσιαστικά δέσμευσε την Ελλάδα ΚΑΙ με την υπογραφή της ΝΔ. Υπήρχαν τεράστια ζητήματα που δεν συζητήθηκαν και αφέθηκαν στον τεράστιο ανήθικο καιροσκόπο που λέγεται Βενιζέλος: βρεττανικό δίκαιο, εργασιακά, λεπτομέρειες της νέας δανειακής σύμβασης κτλ. Ο Σαμαράς δεν έσπευσε να οριοθετήσει την υποχώρηση του εξ αρχής και μετά ήταν πρακτικά αδύνατον.

  Με λίγα και απλά λόγια: ο Σαμαράς, παρότι κράτησε όρθιο το ηθικό και την ψυχή του λαού στις δύσκολες ώρες που ο ψυχολογικός πόλεμος του συστήματος που επέβαλε τον ΓΑΠ μαινόταν, έκανε ένα τεράστιο (και πιθανώς μοιραίο) λάθος, το Νοέμβριο. Τσίμπησε στον εκβιασμό και δεν θέλησε να χρεωθεί μία χρεωκοπία. Οι ηγέτες όμως, σε τέτοιες κρίσεις φαίνονται. Μπροστά σε επιλογές δυνητικά καταστροφικές, σε επιλογές ανάμεσα σε πόλεμο και ειρήνη, ανάμεσα σε διάσωση ή καταστροφή.

  Κάποτε, θα πρέπει να μάθουμε ποιός του εισηγήθηκε να πεί ναι στον Παπαδήμο. Και τι ρόλο έπαιξαν οι κουίσλιγκς της παράταξης που ετοίμαζαν κοινή ανακοίνωση με τους πασόκους (και τώρα φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια ...)

  Αυτό που θα γίνει τώρα, το ξέρουμε όλοι: ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας (στην ουσία) αυτά που έλεγε ο Σαμαράς για δύο χρόνια (μαζί με μπόλιες παπαριές για την εξωτερική πολιτική και τη μετανάστευση ...) θα βγεί πρώτο κόμμα. Οπότε, είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας (με όλους μεσα), είτε μία ανίσχυρη κυβέρνηση ΝΔ-(σάπιου)ΠΑΣΟΚ με πανίσχυρη αξιωματική αντιπολίτευση το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα καραδοκεί σε μερικούς μήνες να φτάσει το 40%.

  Το τραίνο μπορεί να σφυρίξει δύο φορές. τυχερός όποιος το ακούσει, έστω και τη δεύτερη φορά. Τρίτη φορά δεν υπάρχει. Η μαύρη ημερομηνία της ιστορίας, δίπλα στο Νοέμβριο 1920 θα είναι ο Νοέμβριος 2011. Και όχι ο Ιούνιος 2012, ότι κι αν βγεί από την κάλπη.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ kiwi 01/06/2012 19:43:54

   Μην είσαι τόσο σίγουρος για τις απόψεις σου ότι είναι θέσφατα ! Θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες και θα τον κατηγορούσαν ότι προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός, οδήγησε την Πατρίδα του στην δραχμή και την άτακτη χρεοκοπία !
   Εκ των υστέρων μην το παίζεις προφήτης και μάλιστα με σιγουριά που αγγίζει τα όρια της αλαζονείας.

   Και μόνο το γεγονός ότι φαίνεται να μην μπορείς να διακρίνεις την "ακυβερνησία" του σήμερα, από την 'ακυβερνησία υπό καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας ( αν επισυνέβαινε) , τα λέει όλα .
   Και τέλος πάντων , βρε αδερφέ :
   ΤΩΡΑ τι γίνεται !!!
   Πρέπει να μείνουμε κολλημένοι ες αεί στον Νοέμβριο του 2011 ;;; Μέχρις εκεί εξικνείται η σοφία μας;;;;

  • cyprusnet avatar
   cyprusnet @ kiwi 01/06/2012 20:02:39

   Συμφωνω, αλλα οι Πολιτικοι Οργανισμοι πρεπει να εξελισονται σε Ιδεες- Πολιτικες και Λυσεις στο ΠΑΡΟΝ και Προγραμμα στο Μελλον.
   ΔΥΣΤΗΧΩΣ το λεω με πολυ Δυναμη, η Ν.Δ εχει κομπλεξ και ενοχικα αποθημενα ΓΙΑ ΤΟ ΜΗ ΛΑΘΟΣ ..
   ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΣΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ 2007(ΕΚΛΟΓΕΣ) ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ..

   ΕΣΕΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ, ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΟ- ΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ...

   ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΤΗΝ ΒΛΑΧΟΝΗΣΙΩΤΙΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΝ ΑΣΤΟΜΙΑΣ, ΤΗΝ Σ Υ Μ Π Α Θ Ε Ι ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ..

   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ!!!

 4. mm avatar
  mm 01/06/2012 19:58:14

  Μπράβο Παύλο, πάντα εύστοχος, καίριος και καυστικός... αλλά εις ώτα μη ακουόντων!!!

 5. NIKOS avatar
  NIKOS 01/06/2012 20:49:52

  ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΟΦΕΛΕΣ ΓΙΑΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 , ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΣΤΡΑΒΗ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ, ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΓΡΙΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ . ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ;

 6. Mara avatar
  Mara 01/06/2012 21:30:26

  Παύλο μου, δεν θα σταθώ σε τί έφταιξε και είδαμε το τραγικό αποτέλεσμα τις 6ης Μαϊου.
  Τώρα... δεν ωφελεί.
  Δεν μπορώ όμως να διανοηθώ ότι ψηφοφόροι της δεξιάς, θα επιτρέψουν με την ψήφο τους σε διάφορα κομματίδια εσκεμμένης διάσπασης της Ν.Δ., να κυβερνήσει την χώρα ο Τσίπρας με τις γνωστές.... συνιστώσες του.
  Είναι απίστευτο το μένος που έχουν κάποιοι για τον Σαμαρά, να το βάζουν ακόμα και πάνω από την χώρα.
  Ντροπή....

 7. zame avatar
  zame 02/06/2012 13:10:38

  πεστα ρε συ .. @ GreekInLux ...
  εντωμεταξύ ολοι εχουν παρει το ΣΑΦΕΣ μυνημα των προηγουμενων εκλογων
  - ετσι τουλαχιστον λενε-
  & ολοι εχουν να πουν απο μια αληθεια ..
  ..ολοι ξερουν τα προβληματα..
  ..ολοι θελουν να προσφερουν..
  ..Οι στιγμές ΑΠΑΙΤΟΥΝ να κάτσουν όλοι κάτω και να ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ τα θεμελιώδη & σημαντικότερα σημεία που ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ..και να ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ πως θα τα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ μέχρι εσχάτων.

  Και μην ξεχναμε πως οι Πολιτικες
  (που κατα μια εννοια διαπεδαγωγουν..)
  των προηγουμενων χρονων
  εχουνε διαμορφωσει ενα καρακομουνιστικο δημοσιονομικο & ευρυτερο κοινωνικο backgraun με ανεπιθυμητες & στρευλες νοοτροποιες
  (οπου ολοι απο το κρατος τρωγανε..ειτε με τον εναν..ειτε με τον αλλο τροπο..)
  και ολο αυτο (το κρατος) ειχε νεοφιλελ-παλοιο-σοσιαλ-παντως.. φιλο-καπιταλιστικο περιτυλιγμα..και ΝΑ που ΦΤΑΣΑΜΕ.

  Μηπως με το αντιστροφο επιτευχθουν υγιεστερες νοοτροποιες.?

  ..Ξερω πως Δεξιος ειναι ο Ικανος..
  αρκει να το θελει..
  & οι στιγμες απαιτουν ισχυρες Ικανοτητες
  ..γιατι το "παιχνιδι" ειναι "διπλο" (εσωτερικο & διεθνες)

  και τα πραγματα οντως δεν είναι καθόλου απλά και προ παντός ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΑ..Οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά εύθραυστες..
  και με δεδομενο πως οταν εχουμε μια υπερβολη..
  (αυτο που ζουμε)
  ..χρειαζομαστε μια αλλη αντιστροφη..για να "ψιλόέρθουμε στα ισια" ..

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ zame 02/06/2012 17:42:12

   Για να είμαι ειλικρινής, αγαπητέ(η) Zame θα προτιμούσα να μας τα κάνεις πιο λιανά και πιο απτά, προκειμένου να κατανοήσω τί ακριβώς προτείνεις.

 8. juliet avatar
  juliet 02/06/2012 18:36:43

  Καλησπέρα,
  είναι δύσκολα γιατί έχεις να κάνεις με ανθρώπους αρνητικούς .Ακόμη και αν παραδεχτούν ότι σωστά έπραξε ο Σαμαράς ,γιατί του την είχανε ''στημένη'' θα σου πουν ότι διαφωνούν.
  Για να μη χάσουν τη συνταξούλα τους ,τα λεφτουδάκια τους καλά έκανε τότε ό Σαμαράς αλλά τώρα τα λεφτά είναι αλλού.
  Παύλο ,έχεις να κάνεις με κύμα που αλλάζει με τη φορά του ανέμου.Εδώ άνεμος είναι το χρήμα ,όποιος έχει βεντάλια με ευράκια και κάνει αέρα ....
  Μετά τις εκλογές και αφού άρχισαν οι περικοπές ακούω δυό να συζητούν και έλεξε ο ένας στον άλλο ,εσύ δεν τους ψήφισες; και η απάντηση μα νόμιζα ότι θα έχω αύξηση όχι ότι θα μου έκοβε τη σύνταξη.Δείγμα νοημοσύνης.
  Τι πρότυπα έχει ο λαός; Βουλευτές που περιφέρονται ,που ιδρύουν κόμματα ,που κάνουν αντίσταση εκ του ασφαλούς; Δεν θέλω να αναφέρω άλλα ...ξέρεις πολύ καλά ,πανέξυπνος είσαι.Αρα τα πρότυπα ''μάπα'' πως θα σκεφτεί; όλα χαβαλές .Μιλάς για τη επόμενη ...Παύλο ,να είσαι σίγουρος ότι ποντάρουν στο χάος ,δεν ενδιαφέρονται αν εσύ ,εγώ ...βρεθούμε στα τάρταρα .
  Και κάτι άλλο ας αφήσουν τις γραβάτες ...στο λαό πάς απλός ,χωρίς κουστούμι ...γίνεσαι ίσος δεν διαφέρεις αν θες να πείσεις .
  Ξέρεις είναι κανόνας να λέμε τα λάθη (;) αλλά εμείς μπορούμε ν'αποφασίζουμε και να κάνουμε ότι θέλουμε.Λαός κακομαθημένος,φωνακλάς ,απείθαρχος ακόμη και αν οι περιστάσεις επιβάλλουν πειθαρχία ,σύνεση και πάνω απ'όλα το εθνικό συμφέρο για να μη μείνουμε στην ιστορία ...για χάρη της καλοπέρασής τους ξεπούλησαν τα ΠΑΝΤΑ.
  Πόσο αισιόδοξος είσαι όταν μιλάς για Ερινύες ....αν υποθέσουμε ότι υπήρχε περίπτωση να τις συναντήσουν ...σημαίνει ότι έχουν σκέψη ...άρα να ελπίζουμε ότι τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η συνείδηση και όχι το προσωπικό κέρδος που είναι όπου μας υπόσχονται χρήμα....χρήμα.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ juliet 03/06/2012 11:34:10

   Έχω την εντύπωση Juliet, ότι αυτόι, στους οποίους αναφάρεσαι, δηλαδή οι αργυρώνητοι, πορεύθηκαν και πορεύονται προς τον παλαιο-ΠΑΣΟΚ -ίζοντα ΣΥΡΙΖΑ.
   Εγώ αναφέρομαι κυρίως στους παρορμητικούς, αφελείς, ασύνετους, που τσίμπησαν το δόλωμα της ανώριμης ακαμψίας του Καμένου και ......."πελεκάνε πάνω στα πόδια τους"!!!!!!!!

 9. juliet avatar
  juliet 03/06/2012 12:27:30

  Παύλο,
  καλημέρα,αν εξαιρέσεις τους αφελείς που πάντα θα υπάρχουν,λίγοι είναι οι ιδεολόγοι,π.χ ο Κουίκ .....αφελής ήτανε;η παρορμητικός;
  Και μη ξεχνάς ότι και ο Καμένος ..λεφτά υποσχέθηκε.Και ...να και μια άλλη σκέψη, νέο το κόμμα μεν αλλά οι γνωριμίες όσο νάναι ....δεν είμαι αφελής πλέον!
  Εχω δει ανθρώπους που ο ένας έλεγε για τον αλλο ....και μετά στη μάσα φιλαράκια και ο κακός, ποιός;

 10. zame avatar
  zame 03/06/2012 15:04:01

  Αγαπητε Παυλο είναι τόσο πολύ- επίπεδο & πολύ- δαιδαλώδες..ετσι που να χάνεται εύκολα κανείς..παραβλέποντας πως αυτο που ζουμε ειναι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
  & έτσι όπως γίναμε.. μπροστά γκρεμός και πείσω ρέμα..βλέπω.. & πώς μόνον η ΟΜΟΡΦΙΑ -σε ολες τις εκφάνσεις της- έχει ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ να σώσει την κατάσταση..& η ελπίδα έχει να κάνει με το πόσο ψάχνει κανείς..αφου ειναι καιρος (αργησαμε κιολας) να περασουμε στην κριτικη σκεψη & στην διακριτη ΠΟΙΟΤΗΤΑ

  γιατι το "παραδουλεμένο στυλ" του δημιουργώ πρόβλημα για να έρθω μετά να πουλήσω την λύση του...παρακούρασε.
  όπως και το μονά χάνω.. ζυγά κερδίζεις.. ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ & ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΙ

  οταν αγαπας κατι το αφηνεις ελευθερο..& αν επιστρεψει ξερεις οτι ειναι πραγματικα δικο σου..

  δεν θυμάμαι καλά πώς το διατύπωσε ..
  ο Ρεχαγκελ εκείνο το σύστημα παιχνιδιού στα τελικα του γιουρο..πώς το είπε..επιτιθέμεθα αμυνόμενοι..συντηρητική πρόοδος..!

 11. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 03/06/2012 20:54:45

  Aν δεν ειχε υπογραψει ο Σαμαρας το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 και αν δεν μετειχε στην κυβερνηση που τη βαφτισαν κυβερνηση εκτακτου αναγκης σημερα θα ειμασταν στο πλευρο του.Τα πιστολια που γραφεις οτι μπηκαν στον κροταφο του Σαμαρα τα εστρεψε προς εμας.
  Ειμασταν μαζι του οσο εκεινος αντιστεκοταν.Μας εχασε!!!
  Μια ψηφος μας αναλογει αυτη θα ειναι ψηφος διαμαρτυριας..
  Επαναδιαπραγματευση του μνημονιου που ευαγγελιζεται τωρα ακουγεται σαν την πρασινη αναπτυξη του ΓΑΠ.

 12. Factorx avatar
  Factorx 03/06/2012 21:16:43

  Καλά βρε τεράστιε...άφησες τον Σαμαρά και που πήγες; Στον καμμένο; στον τσίπρα; στην Χρυσή αυγή; Και παριστάνεις και τον πατριώτη;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.