#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/12/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ας ξεσκεπάσουμε τώρα όλους τους ΤομπούλογλουΌπως όλοι ξέρουμε από τα μικράτα μας, οι Καλικάντζαροι βγαίνουν από τα Χριστούγεννα μέχρι των Φώτων. Στην Ελλάδα, που τα… θαύματα κρατούν περισσότερο καιρό οι Καλικάντζαροι βγαίνουν χρόνια τώρα, αρπάζουν ότι βρουν και συνήθως μένουν στο απυρόβλητο.

Χρόνια τώρα διάφορα Καλικαντζαράκια, πράσινα και γαλάζια και καμιά φορά ροζ, έπαιρναν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, εκβίαζαν κόσμο, κατασπαταλούσαν το δημόσιο χρήμα, έπαιρναν μίζες και στη συνέχεια αποχωρούσαν διακριτικά ζώντας μέσα στη χλιδή. Σε σπίτια και εξοχικά με πισίνες και ελικοδρόμια, με πολυτελή αυτοκίνητα και σκάφη και με χλιδάτα πάρτι στη Μύκονο.

Υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, διευθυντές, δημοσιογράφοι και κάθε καρυδιάς καρύδι πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού έχοντας μια βαθιά πίστη μέσα τους. Ότι δεν πρόκειται ποτέ να συλληφθούν, ότι δεν θα τιμωρηθούν, ότι κάποια αόρατος χειρ θα τους γλιτώσει την τελευταία στιγμή γιατί έχουν… κονέ και μπορούν να ξεπεράσουν τους σκοπέλους.

Ήρθε, όμως, το πλήρωμα του χρόνου που τα λαμόγια σιγά – σιγά αποκαλύπτονται. Όχι όλα. Υπάρχουν άλλωστε και κάποιοι που έκαναν τις «δουλίτσες» τους νόμιμα ξεχνώντας ηθικές και άλλες αναστολές.

Τα σκάνδαλα ήταν πολλά τα τελευταία χρόνια. Ομόλογα, Βατοπέδια, μίζες για εξοπλιστικά, Άκης, Σμπώκος, Κάντας, γαλάζιοι «κουμπάροι», Παπαγεωργόπουλος, Γιάννος κ.λπ. Ο κατάλογος μεγάλος, ειδικά αν βάλουμε μέσα και όσους πλούτισαν ξαφνικά και έβαλαν τα λεφτά τους σε λίστες Λαγκάρντ κι όχι μόνο. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των ερευνών, αν και όποτε τα δούμε.

Τα τελευταία 20 – 30 χρόνια υπήρξαν πολλοί… Τομπούλογλοι. Από μεγαλόσχημους της κρατικής μηχανής μέχρι γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κ.λπ. Πήραν μίζες, εκβίασαν εταιρείες και πολίτες, έκαναν έναντι αμοιβής τη δουλειά που έπρεπε να έχουν κάνει λόγο θέσης. Ειδικά στα νοσοκομεία το φακελάκι ήταν κανόνας. Όμως, τα τελευταία χρόνια, προφανώς λόγω κρίσης έχουν κοπεί πολύ τα «λαδώματα». Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να δώσει, αλλά είναι πλέον και οργισμένος. Δεν ανέχεται να τον κοροϊδεύουν, να του κλέβουν τα χρήματα από το πορτοφόλι εκβιάζοντάς τον.

Η κρίση έκανε κι ένα καλό. Ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι το αποκρουστικό πρόσωπο της διαφθοράς στην Ελλάδα πρέπει κάποτε να χαθεί από προσώπου γης. Ή τουλάχιστον να κοπεί δραστικά.

Γι’ αυτό, λοιπόν, όλοι οι Έλληνες, είτε είναι φυσικά πρόσωπα είτε εταιρείες, οφείλουν να καταγγέλλουν κάθε εκβιασμό που δέχονται. Να απευθύνονται στην Αστυνομία για κάθε ένα γιατρό, δικηγόρο, μηχανικό, βουλευτή ή κρατικό στέλεχος που του ζητά παράνομα χρήματα.

Όχι, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους Τομπούλογλου. Δεξιούς, Πασόκους, Αριστερούς που απομυζούν τους πολίτες. Δεν αντέχει άλλη αδικία κι άλλο αίσθημα ατιμωρησίας. Αλλά μόνο με τη δική μας συμβολή θα ξυπνήσουν συνειδήσεις και θα αφυπνιστεί και η κρατική μηχανή.

Με μερικές χειροπέδες, με τον κόσμο σύμμαχο στη μάχη κατά του «φακέλου» και του «γρηγορόσημου» και η εκάστοτε εξουσία θα ξυπνήσει. Και σίγουρα θα φοβηθούν και όλα τα μικρά ή μεγάλα τρωκτικά που έχουν στο αίμα τους τη λαμογιά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. guest avatar
  guest 25/12/2013 11:17:58

  Ο Τομπουλογλου όπως και ο Λιάπης πήγαν καρφωτοί από τη κυβέρνηση . Καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Θυσίασαν τον έτσι και αλλιώς πολιτικά τελειωμένο Λιάπη και τον ασήμαντο ψιλικατζή Τομπουλογλου για να επικοινωνήσουν τη νέα αμεροληψία του κράτους . Οι μεγάλοι μιζαδόροι (που είναι δεκάδες στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ) των εξοπλιστικών και της Siemens προφυλάσσονται πίσω από τον εκβιασμό των δανειστών «εφαρμόστε τα μνημόνια ή κάνουμε αποκαλύψεις και τινάζουμε το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας στον αέρα»

  • poiu avatar
   poiu @ guest 25/12/2013 15:44:36

   ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ, GUEST,

  • Φωτεινη avatar
   Φωτεινη @ guest 25/12/2013 17:54:17

   Πολλαπλές φορές θύμα ο Ελληνικός Λαός,από τούς απατεώνες πολιτικούς & τους παρατρεχάμενους τους,δέ δίστασαν γιά νά μην αποκαλυφτούν νά θυσιάσουν τήν πατρίδα τους μαζύ μέ όλο τον Λαό.
   Αυτοί νάναι καλά & νά γεμίζει η τσέπη τους....
   Εχουν διαπράξη τήν Εσχατη Προδοσία....
   Ο Λαός απαιτήται άμεσα να τους δικάση..

  • Eva avatar
   Eva @ guest 25/12/2013 18:57:37

   Οι μεγάλοι μιζαδόροι δεν θα πιαστούν.
   Πιάστε και μικρότερους, καθόλου δεν μ ενοχλεί.

  • tassos.κ avatar
   tassos.κ @ guest 26/12/2013 08:39:34

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Εδώ πέρασαν στα "μουλωχτά" την τροπολογία της ντροπής για τους Αγροτοσυνδικαλιστές με τις ρεμούλες εκατομμυρίων. Εκεί πού ήταν η ευαισθησία της κυβέρνησης και των βουλευτών;

 2. Panos avatar
  Panos 25/12/2013 11:23:23

  Χρόνια πολλά!

  Κάθε υπηρεσία του δημοσίου και δυό τρείς ...Τομπούλογλου.
  Παντού παντού φαγοπότι.... και παραμάγαζα....
  Με κάποιους λιμενικούς να δείτε τί γίνεται.
  Το λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη, έχει μετατραπεί παρανόμως από το λιμεναρχείο σε επισκευαστική ζώνη, (ενίοτε και το ενετικό λιμάνι Χανίων εκεί που απαγορεύεται να ακουμπήσεις μία πετρούλα....) και τα ΠΑΙΡΝΟΥΝ οι Λιμενικοί σαν να μη συμβαίνει τίποτα... Έχουν ανοίξει κανονική ΦΑΜΠΡΙΚΑ....
  ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ανελκύσεις σκαφών με γερανούς του Λιμεναρχείου, τοποθέτηση, παραμονή και επισκευή.
  Τό τί πόλεμο έχει δεχθεί ο επιχειρηματίας που διαθέτει τη μόνη ΝΟΜΙΜΗ επισκευαστική μονάδα σκαφών αναψυχής και αλιείας με όλες τις προδιαγραφές της Ε.Ε., δεν λέγεται.....
  Προσπαθούν με διάφορα κόλπα να του βρούνε παραβάσεις που δεν έχει κάνει, να του βάζουν εξοντωτικά πρόστιμα, με μοναδικό σκοπό να τον ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ.
  Καταγγελίες έχει κάνει παντού. Από εισαγγελέα μέχρι και στον ίδιο τον Υπουργό και ΟΥΔΕΙΣ... συγκινείται.
  Ο ίδιος ο Βαρβιτσιώτης του λέει "..έχεις δίκιο.., θάαα... το ελέγξω..." αλλά τίποτα.
  Αρνούνται να EΦΑΡΜΟΣΟΥΝ το ΝΟΜΟ και του λένε πήγαινε στα δικαστήρια. Να πάει δηλαδή στα δικαστήρια για να δικαιωθεί στην άλλη... ζωή.
  Τί πρέπει να κάνει λοιπόν αυτός ο άνθρωπος; Να καταθέσει τα όπλα και να αφήσει να τον κλείσουνε ή να γίνει δολοφόνος....;;;
  Γιατί όταν σε πνίγει το δίκιο δεν θέλεις και πολύ...
  Είναι κράτος αυτό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 3. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ. avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ. 25/12/2013 12:02:40

  Πρακτικές τύπου Τομπουλογλου είναι πολύ διαδεδομένες στα δημόσια νοσοκομεία. Δεν κάνεις δουλιά αν δεν δώσεις την απαραίτητη μίζα. Όσοι δουλεύουν σε αυτό το χώρο το γνωρίζουν καλά.

 4. οτι ναναι avatar
  οτι ναναι 25/12/2013 12:28:10

  πεφτω απο τα συννεφα ... παντως ειδα σημερα ενα βιντεο που κατι συριζαιοι πεταγαν γιαουρτια στον αδωνι σε ενα μαγαζι στην νεα φιλαδελφεια , το θεμα ειναι οτι στο μαγαζι ο αδωνις επινε τον καφε του με τον .... τομπουλογλου

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ οτι ναναι 25/12/2013 13:02:37

   Κι εγω δούλευα σε ένα μαγαζί κι είχα για πελάτη το Σάββα Ξηρό, για χρόνια. Τι συμπέρασμα βγάζεις για μένα; Εγώ παντως είχα γκρεμοτσακιστεί από τα σύννεφα!

 5. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 25/12/2013 13:33:36

  Ως άλλος Άβερελ Ντάλτον θα αναφωνήσω : ''Ρέ παιδιά τι γίνεται με την φορόληγηση τών υπερακτίων εταιρειών ? Αφήνουμε ρεαλιστική είσπραξη 8 δίς ευρώ νά πάη χαμένη ? Μήπως και εκεί αυτοί πού ανέλαβαν τον έλεγχο αργούν γιατί διαρκούν οι (υπόγειες) διαπραγματεύσεις ?''
  Ως άλλος Τζόε Ντάλτον θα αναφωνήσω : ΄' Είμαι κακός, είμαι κακός, ο Χάρης θυμήθηκε τον Θεό, ελπίζω να το ολοκληρώση και να Τού εξομολογηθή τά άφθονα ανομολόγητα ανομήματά του...''

 6. dem avatar
  dem 25/12/2013 16:47:33

  Mιλάτε για τους "Τομπούλογλου" ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των ιθαγενών... Πείτε μας όπως κάτι και για τις μίζες της ζίμενς, για την λίστα Λαγκάρντ, για τις μίζες των υποβρυχίων...ή μήπως για όλα αυτά υπάρχει κάποια "συμφωνία" κουκουλώματος μεταξύ ΝΔ και Πασοκ;;;

  • tassos.κ avatar
   tassos.κ @ dem 26/12/2013 08:44:28

   Μπά ιδέα σου είναι! Δεν είδατε τι έγινε με τους Αγροτοσυνδικαλιστές; Λετε να τα συμφωνήσανε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Λέτε; Εγώ πάντως δεν το πιστεύω.........

 7. kostas avatar
  kostas 25/12/2013 20:15:54

  Εκτός απο τα οικονομικά κατορθώματα του είχαν βρεί καταφύγιο και το διέδιδαν με θράσος απατεώνες γιατροί. 1 Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολόγος κομματικός φίλος αλώβητος από επανειλημμένες καταγγελιές για χρηματισμό ( το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας τι έγινε?)
  2 Καρδιοχειρουργός του αγία σοφία πρωταγωνιστής σε διάφορα γεγονότα, έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου, έχουν περάσει 6 μήνες και τίποτα δεν έχει γίνει και συνεχίζει το θεάρεστο έργο του. Και οι δύο καθημερινά στο γραφείο του Τομπούλογλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.