#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/10/2011 13:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ας μην πανηγυρίζουν εκείνοι που κατάντησαν τη χώρα για τα πανηγύριαΑν αυτή την ημέρα και μετά από την ομολογία της χρεοκοπίας της Ελλάδας, βγαίνουν κάποιοι και πανηγυρίζουν τότε είναι σίγουρα για τα... πανηγύρια. Διότι από το πρωί βλέπω διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες να μιλούν για μια ακόμη σωτηρία της πατρίδας και να υπερηφανεύονται για τα αυτονόητα όπως π.χ. ότι διασφαλίστηκαν οι καταθέσεις και άλλα τέτοια. Αν θέλουμε να δούμε με καθαρές κουβέντες τη συμφωνία θα πρέπει να συμφωνήσουμε στα εξής:

Η συμφωνία για κούρεμα 50% είναι εκ των πραγμάτων ομολογία αποτυχίας όλης της προηγούμενης πολιτικής, τόσο από την κυβέρνηση όσο κι από την τρόικα. Και όλα αυτά που θυσίασαν οι Ελληνες δύο χρόνια είναι απλά η δοκιμασία τους πριν από το πραγματικό μαρτύριο. Διότι αν ήθελαν να κάνουν καλό στη χώρα έπρεπε να κάνουν το κούρεμα πριν μπούμε στο Μνημόνιο, όταν το χρέος ήταν στο 120%. Τότε θα είχαμε πραγματικά οφέλη. Τους το έλεγαν κάποιοι οικονομολόγοι ότι το Μνημόνιο είναι καταστροφή αλλά αυτοί στην κοσμάρα τους.
Η ίδια η χθεσινή συμφωνία είναι καταδικασμένη να αποτύχει διότι στηρίζεται και πάλι σε σαθρές βάσεις. Και δε θα μας εκπλήξουν αν σε μερικούς μήνες μας πουν ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει κι ότι χρειαζόμαστε νέο κούρεμα του χρέους. Πώς συνάγεται αυτό; Μα από το γεγονός ότι σχεδιάζεται και υλοποιείται από τους ίδιους αποτυχημένους μηχανισμούς. Σκεφτείτε μόνο ότι μόλις πριν τρεις μήνες, τον Ιούλιο, μας έλεγαν ότι έσωσαν τη χώρα, ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ότι θα βγούμε στις αγορές μέσα στο 2012, ότι έπιασαν τόπο οι θυσίες. Από τότε δεν πέρασαν 10 χρόνια, μόλις τρεις μήνες πέρασαν. Να πιστέψουμε ότι δεν ήξεραν τι έκαναν ή ότι είχαν σχέδιο; Επομένως, γιατί να πιστέψουμε ότι θα φέρουν σε πέρας κι αυτό το σχέδιο;
Κανείς δε μας λέει με σαφήνεια πώς θα ενισχυθούν τα ταμεία για να μην καταρρεύσουν. Μέχρι προχθές το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ ζητούσε επιπλέον χρηματοδότηση από το κράτος, πουλούσε repos και έκανε ότι ήταν δυνατό, απλά και μόνο για να πληρώσει τις συντάξεις του μήνα. Πώς θα καταφέρουν λοιπόν να πληρώσουν τους επόμενους μήνες συντάξεις, πώς θα πληρώσουν εφάπαξ για τόσους υπαλλήλους που βγαίνουν αναγκαστικά στη σύνταξη; Αρχικά ας πούμε ότι δεν κινδυνεύει τίποτε, σε λίγο καιρό όμως τι θα γίνει; Η μόνη λύση είναι η μείωση συντάξεων, το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων και πάλι ε φτάνουν και θα πρέπει να τσοντάρει και το κράτος. Μάλλον θνησιγενές είναι το κομμάτι αυτό της συμφωνίας που ουσιαστικά οδηγεί στη διάλυση των Ταμείων.
Θολό των σημείο των αποκρατικοποιήσεων και του προγράμματος Ηλιος που όπως λέει η συμφωνία θα συνεισφέρει 15 δισ. ευρώ. Μα καλά, εδώ μόλις χθες ζήτησαν από τους δήμους να βρεθούν εκτάσεις πάνω από 500 στρέμματα για τα φωτοβολταϊκά. Πότε θα τρέξει το πρόγραμμα και πότε θα εισπραχθούν τα ποσά; Εκτός κι αν υπάρξει τιτλοποίηση εσόδων, οπότε πάμε σε άλλη διαδικασία.
Τι θα γίνει με τις τράπεζες όταν θα κρατικοποιηθούν, διότι με τα 30 δισ ευρώ εκεί πάμε για τις περισσότερες από αυτές. Η συμφωνία λέει ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους και τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Μα τα ίδια ακούγαμε και πριν δύο χρόνια όταν δόθηκαν τα 29 δισ. αλλά λεφτά η αγορά δεν είδε. Τα 30 δισ. ίσως να είναι ελάχιστα καθώς εκτός από τις ζημιές του κουρέματος οι τράπεζες καλούνται να βρουν κεφάλαια και για το 9% που επιβάλλει η Blackrock. Αρα, πάλι η αγορά στεγνή θα μείνει.
Για να μη μιλήσουμε για την εποπτεία της Ελλάδας. Το κείμενο αναφέρει: «η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών». Είναι προφανές ότι μπήκε η φράση αυτή ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και να περάσει από τη Βουλή η συμφωνία. Ποιος όμως νοήμων άνθρωπος πιστεύει ότι η Γερμανία μας δίνει 130 δισ. ευρώ δάνειο χωρίς να έχει τον απόλυτο έλεγχο του τι πραγματικά γίνεται στην Ελλάδα; Είναι αστείο να φαντάζεται κανείς ότι δε θα μας περνούν από κόσκινο οι ξένοι. Εντάξει, δε θα υπογράφουν και την πιο μικρή σύμβαση, άλλωστε αυτό δεν το προβλέπει το Σύνταγμα. Αλλά θα έχουν το πάνω χέρι σε όλες τις κινήσεις που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση, θα εγκρίνουν αυτοί τον προϋπολογισμό και δε θα αφήνουν να περνά κανένα κονδύλι στα κρυφά, έχοντας πάντα στη φαρέτρα τους την απειλή της διακοπής χρηματοδότησης. Οπως έκαναν και με τις δόσεις δηλαδή.
Μας λένε ότι μ' αυτή τη συμφωνία το 2020 το χρέος θα είναι στο 120% του ΑΕΠ, όσο ήταν δηλαδή πριν δύο χρόνια. Μόνο που μέχρι σήμερα η ανεργία είναι στο 20%, οι μισθοί έχουν μειωθεί δραματικά, η φτώχεια έχει πλήξει εκατομμύρια Ελληνες, η μετανάστευση έχει ενταθεί, ακόμη και οι άστεγοι έχουν αυξηθεί κατά 25%, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Τι έχει να γίνει δηλαδή την επόμενη δεκαετία της σκληρής λιτότητας που θα μας επιβάλλουν οι ξένοι για το κούρεμα που κάνουν τώρα;
Και για το τέλος, έχουμε αυτή την ανεύθυνη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που δεν αισχύνεται για όλα αυτά που έχει πει και που συνεχίζει να λέει. «Κλείνουμε τους λογαριασμούς της χώρας με το παρελθόν» είπε και συνέχισε: «Είχαμε  και πολλούς υπερπατριώτες με κορόνες στο όνομα της εθνικής  κυριαρχίας, χωρίς να περιμένουν τελικές  αποφάσεις, προκαταβάλλοντας εθνικές  καταστροφές και αποτυχίες. Αυτοί  διαψεύδονται διότι πετυχαίνουμε ακριβώς αυτά που ζητήσαμε.» Μόνο οργή μπορεί να αισθάνεται κανείς για έναν πραγματικό Πινόκιο της πολιτικής που συνεχίζει να λέει ψέματα, που πέφτει έξω διαρκώς και που έχει βάλει η χώρα σε περιπέτειες.

Ας μην πανηγυρίζουν λοιπόν εκείνοι που κατάντησαν τη χώρα για τα πανηγύρια

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ένας avatar
  Ένας 27/10/2011 13:27:54

  Ξεχάσατε κάτι πολύ σημαντικό!

  Ενώ μέχρι χθες διέερεαν ότι τα νέα ομόλογα θα διέπονται από ελληνικό δίκαιο τώρα όλα θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο.

  Αναδείξτε το και κόψτε τους τη θριαμβολογία!

  • saltcity avatar
   saltcity @ Ένας 27/10/2011 13:41:18

   @ Ένας
   Το ΠΙΟ σημαντικό επισημαίνεις.
   Αυτή είναι η ταμπακιέρα.

  • Ένας avatar
   Ένας @ Ένας 27/10/2011 14:24:23

   Θλίβομαι πια για το ότι η ΝΔ δεν δείχνει να θέλει να αντρέψει τους καταστροφείς της χώρας.
   Και αφήνει να παίζουν μπάλα κάτι μορφώματα σαν το συνασπισμό.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Ένας 27/10/2011 14:59:57

   Σωστός. Να αναφέρω, για να να καταδειχθεί η πραγματική διάσταση του ζητήματος, τη φράση του Έλληνα συνεταίρου στην Allen& Overy Λονδίνου, κ. Μανουηλίδη (Παπαχελοφά(σ)κελοι της προτελευαίας Δευτέρας) για το τί σημαίνει η αλλαγή εφαρμοστέου δικαίου από ελληνικό σε αγγλικό: "Είναι σαν να λέει η Ελλάδα δείτε με έχω δεθεί χειροπόδαρα σαν τον Οδυσσέα στο κατάρτι, δεν πρόκειται να πηδήξω δεν πρόκειται να κάνω καμιά τρέά..."

 2. Χρηστος Αποστολίδης avatar
  Χρηστος Αποστολίδης 27/10/2011 13:31:46

  ΟΧΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟ-ΠΩΛΗΣΗ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΣΟ ΔΗΛΑΔΗ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΙΓΝΙΤΗΣ/ΤΥΡΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

  Η ΔΕΗ ΚΑΝΕΙ ΤΖΙΡΟ 6 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Χ 45 ΧΡΟΝΙΑ = 270 ΔΙΣ

  ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 25% ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ, ΣΤΟ 40% ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΥ ΑΕΠ. ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ....... ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ....

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΕΡΑΤΑΣ... ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΟ ΟΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΝΑ ΠΕΙ, ΕΛΑ ΔΩ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΕΤΑΣ, ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ...........

  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΩ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ??

  • Christos Apostolidis avatar
   Christos Apostolidis @ Χρηστος Αποστολίδης 27/10/2011 14:52:59

   ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ... ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΗ... ΚΛΑΦΤΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ.... ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΔΙΣ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ.... ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΑΝΕ ΚΑΠΕΛΟ

   "Έσοδα ύψους 20-25 δισ. ευρώ σε βάθος 25ετιας για τη μείωση του χρέους μπορεί να εξασφαλίσει το Δημόσιο από το πρόγραμμα «Ήλιος» για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα και την εξαγωγή της στη Δυτική Ευρώπη.

   Αυτό ανέφερε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας παράλληλα ότι το πρόγραμμα «Ήλιος» αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ως μια απο τις μεθόδους για την εξασφάλιση των 15 δισ. ευρώ επιπλέον απο τις αποκρατικοποιήσεις (πέρα από τα 50 δισ. που προβλέπονταν αρχικά).

   Σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για την Ελλάδα ο υπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε ακόμη ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ότι θα συνεχιστεί η σταδιακή σύνδεση των τιμολογίων του ηλεκτρικού με τις τιμές χονδρικής που ξεκίνησε πέρυσι και θα ολοκληρωθεί το 2013. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει ζητήσει αναπροσαρμογές των τιμολογίων για το 2012 κατά 19%.

   Η επένδυση για την εγκατάσταση 10.000 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών στη χώρα μας προβλέπεται να φθάσει στα 20 δισ. ευρώ. Στο κόστος της επένδυσης θα πρέπει να περιληφθεί και η κατασκευή των δικτύων ενώ τα έσοδα (με βάση τις τιμές αγοράς της ηλιακής Ενέργειας στη Γερμανία) υπολογίζονται έως 80 δισ. ευρώ. Η συμμετοχή του Δημοσίου στα έσοδα (καθώς το ελληνικό κράτος θα εισφέρει τη γη, τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και πιθανά φορολογικά κίνητρα) εκτιμάται σε 30%. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το Δημόσιο θα προχωρήσει είτε σε τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων απο το πρόγραμμα ώστε να μειωθεί άμεσα το χρέος, είτε θα εισπράττει καθε χρόνο τα έσοδα απο την πώληση της ενέργειας τα οποία επίσης θα διατίθενται για την απομείωση των υποχρεώσεων της χώρας.

   Στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνονται ακόμη:

   -Η πώληση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ για τις οποίες τον επόμενο μήνα θα δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Για τη ΔΕΠΑ έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον το Αζερμπαϊτζάν και το Κατάρ.

   -Η ΔΕΗ για την οποία πέρα απο την πώληση λιγνιτικών μονάδων εξετάζεται η πώληση μεριδίων απο τις θυγατρικές στις οποίες ανήκουν τα δίκτυα, η πώληση πακέτου μετοχών και η δημιουργία μιας "μικρής ΔΕΗ" με μονάδες διαφόρων τύπων καυσίμου που θα διατεθούν σε ιδιώτες.

   Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι λόγω των γνωστών δημοσιονομικών προβλημάτων δεν έχει βρεθεί λύση με το υπουργείο Οικονομικών για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.

   Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την έκθεση του διεθνούς οργανισμού η τιμή του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά στην Ελλάδα είναι η τέταρτη υψηλότερη μεταξύ 24 χωρών της Δύσης. Για τις ανανεώσιμες πηγές, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εκλογίκευση των τιμών απορρόφησης της πράσινης ενέργειας αλλά όχι αναδρομικά και εφόσον ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς ενώ τόνισε ότι το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ που έχει δημιουργηθεί από τη χρηματοδότηση των μονάδων ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας ( υπολογίζεται σε 150 εκατ. Ευρώ ) θα μειωθεί στο μισό ως το τέλος του χρόνου."

   • Christos Apostolidis avatar
    Christos Apostolidis @ Christos Apostolidis 27/10/2011 14:54:17

    ΓΙΑ 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.....

  • Πητ avatar
   Πητ @ Χρηστος Αποστολίδης 27/10/2011 15:24:15

   Δεν σε ακούει κανείς γιατί είσαι εγκεφαλικά ανάπηρος. Τέτοιους υπολογισμούς ούτε ο γιωργάκης δεν κάνει. Πήρες ένα νούμερο που αντιπροσωπεύει τα έσοδα της ΔΕΗ μια συγκεκριμένη χρονιά και τα πολλαπλασίασες. Το ότι οι τιμές του ρεύματος αλλάζουν, ότι ο λιγνίτης αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό του μείγματος καυσίμων και θα μειωθεί τα επόμενα χρόνια, ότι η ποιότητα του είναι πολύ χαμηλότερη από ότι ήταν παλιότερα, ότι δεν αφαίρεσες τα έξοδα της επιχείρησης αυτά για σένα είναι λεπτομέρειες. Μπράβο πάντως, αν σκοπός σου ήταν να γελοιοποιηθείς τα κατάφερες.

   • Christos Apostolidis avatar
    Christos Apostolidis @ Πητ 27/10/2011 22:30:46

    Ξέρεις τί θα πεί ΠΡΟ-ΠΩΛΗΣΗ?

    Τα 25 δις του Παπακωνσταντινου φίλε, εσύ και εγώ θα τα πληρώνουμε για να λέμε ότι έχουμε πράσινη ενέργεια και την πουλάμε στην Γερμανία...

    Προτιμώ να είμαι εγκεφαλικά ανάπηρος παρά έξυπνος σαν και σένα...

 3. Crhistoforos avatar
  Crhistoforos 27/10/2011 13:38:43

  PASOK.gr: Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση

  http://goo.gl/kXHwu

  Μέχρι να το κατεβάσουν .....

 4. kp8 avatar
  kp8 27/10/2011 13:39:42

  Ετοιμαστείτε για θριάμβους και μεγάλα λόγια. Στις 8.00 θα κάνει διάγγελμα ο μεγάλος. Εγώ τι να κάνω που δεν αντέχω να τον ακούω ούτε δευτερόλεπτο ? Μου υπόσχεστε να βάλετε μία μικρή περίληψη του διαγγέλματος ?

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 27/10/2011 14:31:00

  Τον Μάιο του 2010 μας έβαλαν σε ένα Μνημόνιο με χρέος 115% για να βγαίναμε στις αγορές τώρα.
  Σήμερα μετά το ...."τεράστιο έργο" της επιτυχίας της μείωσης του ελλείμματος με μειώσεις μισθών και συντάξεων, με παιδιά της πείνας σε σχολεία, μπαίνουμε στο Μεσοπρόθεσμο για να έχουμε το 2020 120% του χρέους και να βγούμε στις αγορές σε 9 χρόνια.

  Επιπλέον βγαίνει ο ποδηλάτης του κανό να μας πείσει ότι οι ίδιοι ζήτησαν την μόνιμη παρουσία μηχανισμών για να τους ελέγχουν.

  Αλλά αυτοαποκαλούνται κυβέρνηση.
  Που θεωρούν επιτυχία τους ελέγχους της Τρόικας. Μόνο που πρέπει να θυμούνται ότι αργά ή γρήγορα δεν θα ψηφίσει η Τρόικα αλλά οι "διεφθαρμένοι πολίτες - επιβάτες του Τιτανικού"

  Γιατί το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον....

 6. tsapari avatar
  tsapari 27/10/2011 14:41:28

  Όταν οι ανεπάγγελτοι στρατηγοί της μίζας και της διαπλοκής προσπαθούν να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν ένα έργο αυτά είναι τα αποτελέσματα. Το ότι θριαμβολογούν για το αποτέλεσμα μιας σειράς ανεπιτυχών προσπαθειών ( μνημόνια κ.λπ.) τότε πρέπει να τους χρεωθεί και το ακαταλόγιστο, όπου τους βρείτε δεν χρειάζονται βρισιές και γιούχα μόνο ντομάτες και αυγά θα τους οδηγήσουν στην αφάνεια!!!

 7. exofitsio avatar
  exofitsio 27/10/2011 14:42:12

  me tis ygiees mas gia to koyrema

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ exofitsio 27/10/2011 15:04:01

   Μετά το κούρεμα όμως η παράδοση επιβάλλει φατούρο....δεν θα γλιτώσουν αργά οι γρήγορα οι πολίτες θα μιλήσουν.

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 27/10/2011 15:23:08

  Εκτακτο ανακοινωθέν.

  Νέα μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης.
  Κούρεψε το χρέος 100 δις
  Δανείστηκε 130 δις.
  Μόνο 30 μέσα μας έβαλε.
  Μεγάλη επιτυχία αν σκεφτεί κανείς ότι μας έχει φεσώσει το τετραπλάσιο ποσό τα δύο χρόνια.

  ΥΓ

  Ας βρεθεί ένας να του πει ότι ακόμα και όλα να τα πετύχει 150% από όσες δεσμεύσεις ανέλαβε σε δέκα χρόνια 120% θα είναι το χρέος. Δεν μιλάω για μισθούς, συντάξεις και επίπεδο διαβίωσης (αφού πλέον για την επιβίωση θα πρέπει να αγωνιούμε) αλλά ότι το χρέος μέχρι να πάει στο 60% τα πρόστιμα και η επιτήρηση θα είναι εδώ...για τους ηλίθιους που πανηγυρίζουν.

 9. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 27/10/2011 15:41:52

  Ακριβοπούλου: http://www.youtube.com/watch?v=roM1r0LHA38&NR=1
  Απλά και περιεκτικά.

 10. Exantas avatar
  Exantas 27/10/2011 15:47:19

  Αντί σχολίου, παραπέμπουμε σε χθεσινή μας "παρέμβαση"
  http://theexantas.blogspot.com/2011/10/blog-post_26.html
  Άλλα σχόλια & λόγια περιττεύουν

  Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

 11. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 27/10/2011 15:55:21

  Αδελφια ολοι εμεις δεξιοι αριστεροι ολιγοι πασοκοι(οπως λεμε ολιγος πατσας)ειμαστε μπουφοι και δεν καταλαβαινουμε τι γινεται,μονο ο τζεφρυς εχει το προνομιονα το αντιλαμβανεται και να μας οδηγει στο σωσιμο.
  Παρτε το χαμπαρι ΦΤΩΧΕΨΑΜΕ ,οτι και να ακουσετε απο τα φερεφωνα τους,Sky,Mega,Net και τους βαρυγδουπους αναλυτες Στανγκους(τι φρουτο ειναι τουτο απυθμενης φανατιλας και διαστρεβλωσης)Καψηδες,Παπανικολαου,βαλτε λιγο το μυαλο να δουλεψει και κυταξτε λιγο δεξια και αριστερα σας τι γινεται,ολα δειχνουν μαρασμο και ξεραιλα.
  Πως ειναι δυνατον ολα να γκρεμιζονται κι αυτοι να λενε οτι μας σωζουν για5η η 6η φορα.
  Ελεος ρε κοπριτες,που χαρη σας κανω να σας συγκρινω με τα συμπαθη τετραποδα,μερα που ξημερωνει ανθελληνες ξεκουμπιδια.

  • Exantas avatar
   Exantas @ NIK THE GREEK 27/10/2011 16:18:48

   Φίλοι μας. Το σχέδιο του ΓΑΠ περιέχει: Ρετουσαρισμένη & με πλασματικά θετικό περιτύλιγμα προβολή του "κουρέματος". Όπερ: ΣΑΣ ΜΕΙΩΣΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ,
   ακόμη: ΦΕΡΑΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ &
   τέλος: ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ αλλά ........... ΧΩΡΙΣ ΓΑΠ.
   Αναμένομεν

 12. factorx avatar
  factorx 27/10/2011 16:15:08

  Ακόμα και ο Μάνος διαφωνεί:

  Η ΔΡΑΣΗ για τη συμφωνία των Βρυξελλών

  Εκπλήσσει το …χιούμορ του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών που δηλώνουν ευτυχείς με την κατά 50% πτώχευση της Ελλάδας.

  Η Ελλάδα ως χώρα και οι έλληνες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα αγωνίζονται τα επόμενα 10-20 χρόνια να αποβάλλουν το στίγμα της αφερεγγυότητας. Η χρηματοδότηση της Ελλάδας, των τραπεζών και των επιχειρήσεων της θα δυσκολευτεί αφάνταστα.

  Ο στόχος μείωσης του λόγου του δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ σε 120% το 2020 κάθε άλλο παρά διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους. Τη βιωσιμότητα του χρέους θα εξασφαλίσει η επίτευξη σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος. Για να γίνει αυτό απαιτείται η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών, η αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και η μαζική πώληση ανενεργών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

  Τα πιο πάνω όμως, αν τα είχε κάνει η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια, δεν θα χρειαζόταν να ζητήσουμε τη διαγραφή του 50% των υποχρεώσεων μας.

  Ποιος λοιπόν θα τα κάνει; Η κυβέρνηση πρέπει να αντικατασταθεί με μια νέα κυβέρνηση που θα πρέπει να στηριχτεί από την παρούσα Βουλή και φυσικά, κατά κύριο λόγο, από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα αναλάβει να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Αν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί θα πρέπει αναγκαστικώς να οδηγηθεί η Ελλάδα σε εκλογές.

 13. tamam 58 avatar
  tamam 58 27/10/2011 17:17:36

  Ειναι το αρθρο 13 της συμφωνιας. Μπορει καποιος να το εξηγησει ??
  Ποσο συγκεκριμενο ειναι αυτο το 15αρι ???
  Σε λιγο θα ψαχνουν και στις ΕΒΓΕΣ !!!!

  13. Greece commits future cash flows from project Helios or other privatisation revenue in excess
  of those already included in the adjustment programme to further reduce indebtedness of the
  Hellenic Republic by up to 15 billion euros with the aim of restoring the lending capacity of
  the EFSF.

  • Christos Apostolidis avatar
   Christos Apostolidis @ tamam 58 27/10/2011 23:43:34

   εγω τα λεω.... αλλου με λογοκρινουν και εδω μας προεκυψε ο πητ ... μαλλον φωτοβολταικα θα πουλαει ο τυπος σε αγραμματους αγροτες που περιμενουν πακτωλο ηλιο-ευρω....

 14. μχ avatar
  μχ 27/10/2011 23:36:40

  Το θέμα προφανώς και δεν είναι η επιτυχία του προγράμματος η ευθύνη επίτευξης του οποίου παραμένει εθνική.Το αντίθετο επιδιώκουν ώστε να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες και να βάλλουν χέρι στα collaterals
  Η Μερκελ μίλησε για ειδικό δικαστήριο για τις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.