#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/06/2012 18:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ας δώσουμε μια ευκαιρία στην ΕλλάδαΠολλοί συμπολίτες μας πάνε στις κάλπες μπερδεμένοι, απογοητευμένοι, θυμωμένοι. Πάρα πολλοί (κοντά στις 700.000 λένε οι εκτιμήσεις) θα αποφασίσουν το κόμμα που θα ψηφίσουν μέσα στο παραβάν! Εικάζεται πως αυτοί θα δώσουν και τον αυριανό νικητή! Σε αυτούς τους συνέλληνες αφιερώνω αυτή την τελευταία προεκλογική μου ανάρτηση στο antinews.

Αγαπητοί αναποφάσιστοι συμπολίτες μας. Ακούτε από παντού αντιφατικά μηνύματα. Πίσω όμως από τις γραμμές τους, βλέπουμε όλοι ένα κυρίαρχο σενάριο: αυτό της επιστροφής στη δραχμή. Άλλοι, κυρίως οι ξένοι, το λένε καθαρά. Άλλοι, κυρίως μέσα στη χώρα, το υπονοούν αν δεν το εύχονται κόλας. Δεν θα σας πω ότι είναι ένα εφιαλτικό σενάριο. Πρόθεσή μου δεν είναι να σας τρομοκρατήσω. Άλλωστε δεν πιστεύω στην τρομοκρατία ως μέθοδο προεκλογικής τακτικής. Θα σας προτείνω όμως κάτι λογικό και εύλογο:

Πριν αποδεχτούμε το σενάριο αυτό, πριν πάρουμε μια τόσο μεγάλη και τελεσίδικη απόφαση, μήπως θα πρέπει να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα; Δύο χρόνια σχεδόν τώρα, η ΝΔ και ο Σαμαράς φωνάζουν ότι η οικονομική πολιτική είναι λάθος. Δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι το «φάρμακο» είναι τοξικό και πρέπει να αλλάξει. Φωνάζουν ότι έχουν σχέδιο, πρόγραμμα κοστολογημένο για να βγούμε μπροστά. Ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν το έχετε διαβάσει. Ξέρω ότι λάθη και παραλείψεις της ΝΔ στο παρελθόν σας έχουν κάνει καχύποπτους. Όμως, σκεφτείτε την ύστατη ώρα της κάλπης μήπως τελικά ο Σαμαράς έχει δίκιο; Μήπως έχει τη λύση του γρίφου; Μήπως πρέπει να δοκιμάσουμε και την τελευταία συντεταγμένη ελπίδα μας να μείνουμε στο ΕΥΡΩ και την ΕΥΡΩΖΩΝΗ πριν παραδοθούμε στη δραχμή;

Αγαπητοί συνέλληνες, ας δώσουμε μια ευκαιρία στην Πατρίδα μας. Ας ψηφίσουμε ΝΔ και Αντώνη Σαμαρά αύριο. Ας δοκιμάσουμε το σχέδιό του  πριν το απορρίψουμε με ελαφριά καρδιά. Αν αποτύχει, αν αποδειχτεί κατώτερος των περιστάσεων, ο Αλέξης με τη δραχμή του θα είναι πάντα εκεί και θα μας περιμένουν υπομονετικά. Η «μπάνκα» είναι υπερβολικά μεγάλη για να την παίξουμε σε μια ζαριά. Υπάρχει κανείς από εσάς που θα μπορέσει να πάει στο σπίτι του χωρίς τύψεις για τη χώρα, αν δεν δώσουμε την ευκαιρία στον Σαμαρά να εφαρμόσει αυτά που τόσα χρόνια προτείνει; Αυτά που πρότεινε ακόμη και τότε που όλοι τον αποκαλούσαν «Χάρρυ Πότερ»; Αυτά που ΤΩΡΑ άρχισαν να πιστεύουν πολλοί μέσα στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ, με πρώτο και καλύτερο τον Γάλλο Πρόεδρο;

Αν έχει λάθος, αν όλα αυτά που σχεδίασε δεν βγουν αληθινά, τότε κι εγώ μαζί σας! Τσίπρα και ξερό ψωμί! Πεντοχίλιαρο και Άγιος ο Θεός! Αύριο όμως, ψηφίζουμε ΝΔ και Σαμαρά. Αύριο παίζουμε το τελευταίο μας χαρτί για να μείνουμε στο κλαμπ των προηγμένων κρατών της Ευρώπης. Αύριο ΔΕΝ παίζουμε το μέλλον της χώρας μας σε μια ζαριά!

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ avatar
  ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ 16/06/2012 19:33:18

  Φίλε μου Αντώνη Σαμαρά,
  στο τέλος αυτού του δρόμου, έχω να σου πω πως -και ανεξάρτητα από τα αυριανά αποτελέσματα- είσαι ο αδιαμφισβήτητος νικητής από κάθε πλευρά και άποψη.
  Πολέμησες με πάθος και ένταση και συσπείρωσες γύρω σου όλους όσους θέλουν ακόμα να έχουν και να κρατάνε για την πατρίδα ζωντανά τα οράματα, τα ιδανικά, τα όνειρα, τις αρχές, τις αξίες, την πίστη, την εντιμότητα και την ελπίδα!
  Είπες την αλήθεια, έκανες τα πάντα να τη στηρίξεις και να την υπερασπιστείς, έβαλες μπροστά στο συμφέρον της χώρας ασπίδα τον εαυτό σου, έκανες τα καλώς εννοούμενο χρέος απέναντι στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες...
  Όλα γύρω σου αποπνέουν άρωμα αλήθειας και εντιμότητας, δεν γονάτισες ακόμα και όταν οι Ευρωπαίοι φίλοι μας σε λοιδορούσαν. Εσύ εκεί, να κουβαλάς το σταυρό της χώρας, να δέχεσαι στη θέση άλλων τα ραπίσματα και την ευτέλεια των ιδεολογημάτων τους μεταφρασμένη σε δήθεν θέσεις, αλλά κατόπιν εορτής...
  Αντώνη μου πολέμησες και εξακολουθείς να πολεμάς με απαράμιλλο σθένος και έχεις συντρίψει, με την καλή έννοια του όρου, κατά κράτος όλους τους ιδεολογικούς αντιπάλους σου.
  Κανένας Πατριώτης Έλληνας δε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί και να πιστέψει πως στον αγώνα της μεγάλης παράταξης, θα αντιστέκονταν για λόγους και συμφέροντα δικά τους, άνθρωποι της ευρύτερης συντηρητικής παράταξης, μεταβαλλόμενο ι σε όργανα του πλέον επικίνδυνου αριστερού κομματικού συνονθυλεύματος.
  Αυτοί ήταν οι πεμπτοφαλαγγίτες στον αγώνα σου, αυτοί που πλειοδοτώντας σε εθνικοπαραφροσύνη έχουν αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη, παριστάνοντας μάλιστα τους τιμητές...
  Δε θέλω να σου γράψω άλλα... Εσύ με τη σοφία των ... έξι ημερών που μας χωρίζουν, έχεις βγάλει καλύτερα συμπεράσματα...
  Τι άλλο να πω για σένα; Να πω πως απαρνήθηκες τους λαμπερούς χρυσοκάνθαρους της "σειράς" σου, για να κάνεις φίλους σου και αδερφούς εμάς τους επαρχιώτες; Ίσως και αυτό να πληρώνεις τώρα και αυτή να είναι η εκδίκηση των βορείων προαστίων, των οποίων τα αυτιά δεν "χάιδεψες" αλλά τράβηξες όταν το απαίτησαν οι περιστάσεις...
  Εύχομαι τη Δευτέρα να είσαι πρωθυπουργός! Εγώ θα "χάσω" ένα φίλο, η χώρα όμως θα κερδίσει τον ηγέτη της... Αλλά ότι και να γίνει εν τέλει, νικητές είμαστε και δίπλα σου για πάντα.

 2. cummulus avatar
  cummulus 16/06/2012 19:36:33

  Ὅλοι οἱ Ἕλληνες ψηφίζουν, ὄχι μόνο οἱ συμπολίτες σου. (Οἱ ἐκλογες γίνονται σ΄ὅλη τήν χώρα ὄχι μόνο στήν πόλη σου)

  • akenaton avatar
   akenaton @ cummulus 16/06/2012 22:51:32

   Δεκτόν! Ελπίζω στην ουσία του άρθρου να συμφωνείτε!

 3. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 16/06/2012 20:00:25

  Στον κύριο της φωτογραφίας τα είπες;

  Καλησπέρα

 4. δρόμος avatar
  δρόμος 16/06/2012 22:38:22

  Μετά την κατάθεση ψυχής του προλαλήσαντος κ. Κώτση έχω να πω τα παρακάτω: λυπάμαι που χρησιμοποιώ ψευδώνυμο σχολιάζοντας, και δεν μπορώ ισότιμα και επώνυμα να του δηλώσω πως ασπάζομαι την κάθε του λέξη, και συμπάσχω με τις βαθύτερες αγωνίες του. Προσθέτω μόνο πως, σε κάθε περίπτωση, ο καθημερινός αγώνας αυτά τα δυόμιση χρόνια δίδαξε σε όλους μας πολλά, αποκάλυψε ποιότητες ανθρώπων και δυνατότητες νέων συσχετισμών, έτσι ώστε η επόμενη μέρα να αποτελέσει πραγματικό ξεκίνημα για την ψηλότερη κορυφή που πρέπει να κατακτήσουμε, την ανεξαρτησία της Πατρίδας.

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 17/06/2012 00:27:35

  Ποτέ Τσίπρα και ξερό ψωμί.
  Ποτέ με κάποιους που επιθυμούν αποστρατικοποίηση των νησιών
  Ποτέ με κάποιους που ως οικονομική προτεραιότητα θέτουν επίδομα ανεργίας σε λαθρομετανάστες
  Ποτέ με κάποιους που τα νομίσματα είναι ή φετίχ ή σκοπιμότητες
  Ποτέ με κάποιους που πιστεύουν ότι οι Τράπεζες έχουν καταθέσεις για βουτιές
  Ποτέ με κάποιους που με τις αποζημιώσεις τους νομίζουν ότι 20,000 είναι πλούτος και πρέπει να χαρατσώνεται
  Ποτέ με κάποιους που μπερδεύουν την ΑΟΖ με τον ...Αζορ

  Προσωπικά θα ήθελα αύριο να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμος γιατί μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είχε εξαφανιστεί για πάντα. Δυστυχώς όμως θα είχε εξαφανιστεί και η χώρα μαζί του.

 6. Ο Ιθασγενής avatar
  Ο Ιθασγενής 17/06/2012 00:34:24

  και ορίστε τι πραγματικά ενοχλεί ορισμένους:

  h__p://www.iefimerida.gr/news/55709/%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%C2%AB%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%82%C2%BB-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7

 7. τυφεκιοφόρος αντισύριζα avatar
  τυφεκιοφόρος αντισύριζα 17/06/2012 01:06:24

  δεν είναι ντροπή, είναι τιμή να είσαι νεοδημοκράτης.

 8. chrisfilio avatar
  chrisfilio 17/06/2012 01:09:38

  Ανήκω σε αυτήν την καταραμένη από τις συνθήκες γενιά των 30+ .Στις προηγούμενες εκλογές σε πολλές συζητήσεις που είχα με φίλους που ψήφιζαν παραδοσιακά ΝΔ έβλεπα την συντριβή να έρχεται.Η ανεργία οι περικοπές είχαν συσσωρεύσει μεγάλη οργή και αυτή έψαχνε τρόπο να εκφραστεί.Στο τέλος πρέπει να ήμουν ο μόνος που ψήφισε ΝΔ, όλοι οι άλλοι διασκορπίστηκαν είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά.
  Τώρα αυτό έχει αλλάξει δραματίκα άκουσα τόσες φορές την φράση "δαγκωτο Σαμαρά" που δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος .

  αν θέλουμε πραγματικά το καλό αυτής της Χώρας αύριο δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ψήφος. Δυστυχώς το κλίμα στην Ευρώπη είναι τέτοιο που αν βγεί ο Τσίπρας δεν θα προλάβει να καταγγείλει τιποτα, Οι αγόρες και ο πανικός θα οδηγήσουν σε κατάρρευση σε χρόνο dt

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.