#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/07/2013 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ας αποφασίσουμε τι κράτος θέλουμεΜετά τις ανακοινώσεις που έγιναν χθες και το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή η κατάσταση που διαμορφώνεται σε ότι αφορά τις «μεταρρυθμίσεις» στο δημόσιο τομέα είναι οι εξής:

1. Περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί επαγγελματικών λυκείων μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και παίρνουν το δρόμο της απόλυσης. Άλλοι 8.000 θα δουν εργασιακή ανατροπή καθώς θα οδηγηθούν σε αναγκαστικές μετατάξεις ή σε μεταθέσεις όπου υπάρχουν κενά.

2. Χιλιάδες συμβασιούχοι θα πάρουν το δρόμο της απόλυσης καθώς όλες προσωρινές διαταγές και τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Μπαίνει τέλος έτσι σε μια «βιομηχανία» προσωρινών διαταγών που δεν εκδικάζονταν ποτέ και οι συμβασιούχοι μονιμοποιούνταν από το παράθυρο.

3. Καταργούνται οι θέσεις των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών. Οι 2.234 σχολικοί φύλακες θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από την επόμενη μέρα ψήφισης του νόμου λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους για 8 μήνες αντί για 12 μήνες που προβλεπόταν με το ισχύον καθεστώς.

4. Και οι αρμοδιότητες 3.500 δημοτικών αστυνομικών θα πάνε στην ΕΛ.ΑΣ.

5. Άγνωστο είναι τι θα γίνει με το χώρο τη υγείας, αν θα κλείσουν νοσοκομεία, αν θα καταργηθούν θέσεις, αν θα μετατεθούν εργαζόμενοι

 

Αυτό είναι, λοιπόν, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης για το δημόσιο τομέα, με το μαχαίρι της τρόικας στο λαιμό.

Αξιολογητές δεν είμαστε, έπρεπε το έργο αυτό να το έχουν κάνει άλλοι, καιρό τώρα. Όχι από πέρυσι που ανέλαβε η κυβέρνηση αυτή, αλλά από χρόνια πολλά πριν, τουλάχιστον, όμως, από το 2010 που μπήκε υπό καθεστώς οικονομικής επιτήρησης.

Τι έγινε μέσα στα χρόνια αυτά; Απολύτως τίποτε. Καμιά αξιολόγηση, όχι μόνο για κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά αλλά και για ολόκληρους φορείς. Τι κάνει ο Οργανισμός Κωπαϊδας; Τι τους θέλουμε τους αγροφύλακες που διορίστηκαν σωρηδόν; Χρειάζονται τόσες χιλιάδες εργαζόμενοι σε δεκάδες φορείς του δημοσίου, σε επιτροπές και γραμματείες;

Έρχονται, λοιπόν, τώρα και λένε κάποιοι ότι «δεν πειράζει, τα σχολεία θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο χωρίς σχολικούς φύλακες». Δεκτό, αλλά έγινε κάποια αξιολόγηση;

Λένε ότι «δεν έγινε και τίποτε αν φύγουν οι δημοτικοί αστυνομικοί». Μπράβο τους, προσυπογράφουμε. Έκαναν, όμως, κάποια μελέτη για το πώς θα εισπράττονται τα πρόστιμα, ποιος θα κυνηγά τους λαθρομετανάστες και το παρεμπόριο, ποιος θα κυνηγά τα τραπεζοκαθίσματα;

Βγαίνουν και προαναγγέλλουν κατάργηση ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια. Κι εκεί όλοι μάθαμε ότι το υπουργείο Παιδείας μισθοδοτούσε οικοδόμους, κομμωτές, ηλεκτρολόγους κ.λπ. για να κάνουν μαθήματα. Με το μέτρο αυτό ουσιαστικά καταργείται η επαγγελματική εκπαίδευση. Έκαναν κάποια μελέτη για το που θα πάνε 20.000 μαθητές οι οποίοι μέχρι τα τέλη Ιουλίου εγγράφονταν στην Τεχνική Εκπαίδευση; Μα απ’ ότι ξέρουμε εκεί πάνε παιδιά κυρίως φτωχών οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε πανεπιστήμια και μαθαίνουν μια τέχνη για να βγάλουν το ψωμί τους. Όλοι αυτοί θα οδηγηθούν στην ιδιωτική εκπαίδευση; Έγινε κάποια αξιολόγηση γι’ αυτό;

Μπορούν να ειπωθούν χιλιάδες πράγματα για τα οριζόντια μέτρα και τους «ξαφνικούς θανάτους». Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει γιατί παίρνει αυτά τα μέτρα κι αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Όμως, όλο το πολιτικό σύστημα, αυτό που διόγκωσε το δημόσιο τομέα με ρουσφέτια, χάρες, προσλήψεις από το παράθυρο, οφείλει να λογοδοτήσει για το τεράστιο κράτος που δημιούργησε και τώρα θέλει να κόψει μέσα σε μια νύχτα. Και δεν έχει κανένα νόημα να αναλωθούμε σε συζητήσεις για το αν φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Σημίτης, ο Καραμανλής για το χάος. Αν είναι μπλε ή πράσινοι ή κόκκινοι οι απολυμένοι.

Σημασία έχει να δούμε αν ποτέ μπορούμε να φτιάξουμε ένα σοβαρό κράτος. Που θα τηρεί τις δεσμεύσεις της και δεν θα φτάνει να παίρνει μέτρα με τη θηλιά στο λαιμό. Κάποτε πρέπει να σταματήσει όλο αυτό το παιχνιδάκι, και από τους πολιτικούς και από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Αν δε δώσουμε τώρα απαντήσεις, αν δε βάλουμε τα στοιχεία και τα δεδομένα κάτω κι αν δεν αποφασίσουμε τι κράτος θέλουμε, είμαστε από χέρι χαμένοι. Και η κυβέρνηση θα έχει σύντομο βίο και η χώρα θα βουλιάξει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. περιμπανού avatar
  περιμπανού 10/07/2013 15:11:46

  Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των σχολικών φυλάκων. Ιδιαίτερα σε ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία.....βραδυνές, νυχτερινές, με την αυγούλα....
  Ποιός θα περιφρουρεί τώρα τα σχολεία;
  Ποιός θα εμποδίζει την είσοδο των εξωσχολικών;
  Ποιός θα αποτρέπει καταλήψεις ;
  Ποιός θα προλαβαίνει κλοπές κι άλλους κανιβαλισμούς;
  Ποιός θα διώχνει τους εμπόρους ναρκωτικών και τους χρήστες από τις περιφράξεις και τις αυλές;

  ...εκτός κι αν είμαστε υπεράνω τούτων των υπερκτών συμβάντων!

  • karasumi avatar
   karasumi @ περιμπανού 10/07/2013 15:24:38

   Κατ αρχάς, οι σχολικοί φύλακες δούλευαν μόνο πρωινό ωράριο, το βράδυ τα σχολεία ήταν αφύλακτα. Τα περί περιφρούρησης, εξωσχολικούς, καταλήψεις, μάλλον τα λέτε χάριν αστείου ε;

   • περιμπανού avatar
    περιμπανού @ karasumi 10/07/2013 16:07:08

    Στα σχολεία της περιοχής μου (ΒΑ Αττικής) οι σχολικοί φύλακες δουλεύαν απογευμα και βράδυ (μέχρι τα ξημερώματα).
    Ολα όσα περιγράφω είναι περιστατικά καθημερινής συχνότητας... Και καταλήψεις απέτρεψαν και τα λοιπά..
    Σε καταλήψεις, που δεν υπήρχαν καθηγητές και φύλακες, εξωσχολικοί εισερχόντουσαν, οργάνωναν τα δέοντα, "παρενοχλούσαν" κοπελιές, κερνούσαν ποτά και ναρκωτικά, παίζαν ξύλο με μαθητές κα
    Εν λειτουργία το σχολείο, εξωσχολικός μπήκε κι έδειρε κάποιον, οι καθηγητές καλέσαν την αστυνομία, αλλά έκανε μιά ώρα και βάλε να έλθει γιατί ... όλα τα αυτοκίνητα λείπαν σε περιφρούρηση επιφανών (από εκείνους που σήμερα προτείνουν συνεργασία με ακραίους φαλακρούς!!!!)
    Ελπίζω να σας "διασκέδασα" επαρκώς!!!

 2. foros1 avatar
  foros1 10/07/2013 15:27:10

  πισω απο τους 2.500 εκπαιδευτικους των καταργουμενων ειδικοτητων, υπαρχουν αλλες 80.000 συναδελφων τους.
  πισω απο τους 20.000 μαθητες των καταργουμενων ειδικοτητων, υπαρχουν 70.000 συμμαθητες τους μονο στα επαλ, 350.000 στα ΓΕΛ και περιπου 1.000.000 γονεις.
  ολοι αυτοι πρεπει να μαθουν οτι αρχισε το ξηλωμα της δημοσιας εκπαιδευσης και οτι πρεπει να αγωνιστουν να το αποτρεψουν.
  ο Σεπτεμβρης ειναι κοντα.

 3. tassos.κ avatar
  tassos.κ 10/07/2013 15:33:48

  Όλα έχουν κάποιο στόχο και κάποιο σχέδιο. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και απο την ΕΡΤ. Ξαφνικά μας προέκυψε Μπόμπολας. Και το χειρότερο είναι ότι δεν λένε ευθέως ότι εκπέμπουν από τα παλιά στούντιο του MEGA. Με κάποιον τρόπο πρέπει να ξεπληρωθεί η εκδούλευση. Κατακαημένη Ελλάδα.

 4. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 10/07/2013 15:43:08

  Σίγουρα θέλουμε σοβαρό , τίμιο , στις υπηρεσίες του πολίτη , ενα κράτος που να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας , ενα κράτος να ελέγχει , να προστατεύει , ένα κράτος κύρους , αξιοπρέπειας , και να σεβαστό απο τους πολίτες .
  Καλά μέχρι εδώ

  ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ φτιάξουν ?
  ΑΝ λαβω ως πιλότο τις ενέργειές ΓΙΑ την Ερτ και αυτα που συμβαίνουν μέχρι και τώρα , τα χαλια του ΕΟΠΥ , την αποτυχια σε κρατικοποιησεις , κ α τοτε
  ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ
  ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ .

 5. Φιλιππου Χ avatar
  Φιλιππου Χ 10/07/2013 15:57:32

  οταν οι καθηγητες ψηφιζαμε απεργια στις πανελληνιες είμασταν εκβιαστές και τεμπέληδες
  αργά η γρήγορα πρέπει να καταλάβετε ότι η ΝΔ μετατράπηκε σε Ν"Δ"ΦΚ
  Νεα "Δημοκρατικη" Φασιστική Κίνηση. Όλες οι βασικές αρχές του κόμματος πετάχτηκαν στα σκουπίδια.

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 10/07/2013 16:04:17

  Οποιος μπήκε στο δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ μετά το 1994 να απολυθεί άμεσα και να επιστρέψει αυτά που εισέπραξε με τόκους.
  Διαμαρτυρία όποιος νομίζει ότι αδικείται ΜΟΝΟ έξω από από τα κομματικά γραφεία στα κόμματα και στους άχρηστους πολιτικούς.

  • Σαρακατσανος avatar
   Σαρακατσανος @ ΠΕΛΙΑΣ 10/07/2013 16:48:19

   ΣΩΣΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΚΩΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ.........

 7. ΑΚΡΙΤΑΣ avatar
  ΑΚΡΙΤΑΣ 10/07/2013 17:32:40

  Όταν η μεταρρύθμιση οδηγεί σε ανασφάλεια και απόγνωση τους Έλληνες και στη ξενιτιά τη νεολαία, δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά δολοφονία της ψυχής και της αξιοπρέπειας του Έλληνα.Χρειάζεται αντίδραση οργανωμένη μαζική χωρίς να κατευθύνεται από κόμματα.Μια αντίδραση που να αναδείξει επιτέλους τη ψυχή και το φιλότιμο του Έλληνα.

 8. 3-1=0.fe avatar
  3-1=0.fe 10/07/2013 18:16:50

  Να απολυθουν ολοι οι στρατιωτικοι/αστυνομικοι που δεν εχουν μπει με πανελλαδικες.

 9. Μπλακ Κουήν avatar
  Μπλακ Κουήν 10/07/2013 19:14:26

  Θέλουμε ένα κράτος δίκαιο, αξιόπιστο που θα λειτουργεί με το μικρότερο δυνατό κόστος και θα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη δυνατή παραγωγικότητα, υπό απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Αυτό δε σημαίνει βέβαια οτι κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται αστραπιαία, ούτε οτι μπαίνουμε με τους οδοστρωτήρες της εκβιαστικής ...''μεταρρυθμιστικής εμμονής'' και ισοπεδώνουμε άνευ σχεδίου και μέριμνας το κακώς υπολειτουργόν υπάρχον, ούτε οτι απερίσκεπτα κατεδαφίζουμε υπηρεσίες και ανθρώπινες ζωές.
  Χωρίς σχέδιο, συνέπεια, σοβαρότητα και μέριμνα για τα προβλήματα που δημιουργεί το ''γκρέμισμα'', κάθε προσπάθεια είναι προκαταδικασμένη.
  Μεταρρυθμίζω σημαίνει κτίζω γκρεμίζοντας. Ταυτόχρονα.

 10. yianna avatar
  yianna 10/07/2013 19:28:20

  Οι απολύσεις είναι το σκληρότερο μέτρο το γνωρίζουμε όλοι, ιδιαίτερα αυτοί που το έχουμε ζήσει στο πετσί μας. Προφανώς η κατάργηση οργανικών θέσεων είναι ο μόνος πρόσφορος τρόπος για την μείωση του προσωπικού του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Και αυτή η Κυβέρνηση και οι προηγούμενες προσπαθούσαν να το αποφύγουν, προφασιζόμενοι κάθε είδους δικαιολογία.
  Δυστυχώς ήγγικεν η ώρα. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση αντί να κρύβεται, να μιλήσει ανοιχτά στον Ελληνικό Λαό για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτές τις αποφάσεις. Η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και πολύ περισσότερο όταν φίλοι και αντίπαλοι αναγνωρίζουν τουλάχιστον ότι ο Σαμαράς το παλεύει προς όλες τις κατευθύνσεις.

 11. Αντώνης avatar
  Αντώνης 10/07/2013 19:33:44

  1)Να απολυθούν οι υπάλληλοι της βουλής 2)Να απολυθούν οι υπεράριθμοι υπάλληλοι των υπουργείων3)Να απολυθούν οι χιλιάδες γραμματείς και σύμβουλοι των βο(υ)λευτών και υπουργών 4)Να γίνουν από 300 οι βο(υ)λευτές 150 5)Να βάλουν πρόστιμα στους καναλαρχες που εκπέμπουν χωρίς άδεια.Μια σουμα από όλα αυτα μας κανει όφελος 2δις και πιάνεις και τον στόχο των απολύσεων που ζητάει η τρόικα και ζήσαμε εμείς καλά και οι Τροικανοι καλύτερα.

  • Ιχνιλάτης avatar
   Ιχνιλάτης @ Αντώνης 10/07/2013 20:28:16

   Το πρωϊ η κ.Βούλτεψη έλεγε στην εκπομπή του Αντένα : ''Βέβαια και απολύονται άνθρωποι κι αυτό είναι λυπηρό. Αλλά είμαστε μία πτωχευμένη χώρα''!! Πολύ ωραία, οι πτωχευμένοι λοιπόν Έλληνες που δεν έχουν εργασία κι όταν βρούν μία, ο μισθός τους είναι 500-400-300 €, δε γίνεται πια να χρυσοπληρώνουν 300 βολεμένους + τους συγγενείς τους + τους κολλητούς τους + τους παρατρεχάμενους κομματόσκυλούς τους. 150 βουλευτές και πολλοί είναι, με μισθό 2.000 και σε όποιον αρέσει. Είμαστε 10.000.000 πολίτες. Σίγουρα υπάρχουν ανάμεσά μας 150 ικανότατοι, που στην εποχή της άγριας κρίσης, θα δεχτούν να μας υπηρετήσουν, βάζοντας το προσωπικό και οικονομικό τους συμφέρον σε δεύτερη μοίρα. Καιρός να ηγηθούν αυτοί που θέλουν να προσφέρουν κι όχι οι ιδιοτελείς , αναιδείς και κυνικοί ωφελιμιστές.

   • Σαρακατσανος avatar
    Σαρακατσανος @ Ιχνιλάτης 10/07/2013 20:46:13

    Θα απολυσει ο κυριος.........αντιπροεδρος της κυβερνησης τον.......κολλητο του που εβαλε περυσι στη βουλη κοντα στα 60 του????

    • ΑπυθιΑ avatar
     ΑπυθιΑ @ Σαρακατσανος 10/07/2013 23:08:47

     Αν είναι αναντικατάστατος (και για να τον τοποθέτησε ο πολυχρονεμένος Βεζύρης θα είναι), δε θα απολυθεί βέβαια! Γιατί θα είναι ...απολύτως απαραίτητος για τη σωτηρία της χώρας.

 12. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 10/07/2013 20:05:05

  Εγω συμφωνω,συγχρονο κρατος,μικροτερο,αξιοκρατικο και ευελικτο.
  Ναι στις μετακινησεις,ναι στις απολυσεις.
  Φυσικα η ΝΔ και το καθε αλλο κομμα,δεν νομιζω να τιμησει με το κομματικο χρησμα οσους ευθυνονται για τις πολλες και εκτος ΑΣΕΠ προσληψεις,στις επερχομενες αυτοδιοικητικες εκλογες.
  Αν το κανει θα πεσει πολυ κραξιμο

 13. Φελίζα avatar
  Φελίζα 10/07/2013 21:14:23

  Εγώ γιατί δεν βλέπω ουδεμία μεταρρύθμιση ούτε σ'αυτά που γράφετε ούτε στην καθημερινές συναλλαγές μου με το δημόσιο ή κράτος;
  Από πότε οι απολύσεις λέγονται μεταρρυθμίσεις;

 14. konstantinos avatar
  konstantinos 10/07/2013 23:00:45

  Αν ο Καραμανλης είχε κάνει την περίφημη
  επανίδρυση που είχε εξαγγείλει και Παυλόπουλος δεν είχε μονιμοποιησει χιλιάδες συμβασιούχους οι περισσότεροι
  εκ των οποίων διορίστηκαν με βύσμα,σήμερα δεν θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
  Αντιθέτως ανταγωνιζοταν με τον Γιωργάκη ποιός θα μονιμοποιησει τους περισότερους!!!
  Αντί να ενδυναμωθεί ο θεσμός του ΑΣΕΠ,
  αφήναμε Δημάρχους να διορίζουν στις Δημοτικές επιχειρήσεις χιλιάδες.
  ψηφοφόρους τους!!!
  Πολλοί από αυτούς απολαμβάνουν υψηλότερους μισθούς από εργαζόμενους στους Δήμους
  που μπήκαν με ΑΣΕΠ.Ας τους πληρώσουν οι δήμαρχοι που τους βάλανε!!!!

 15. konstantinos avatar
  konstantinos 10/07/2013 23:22:37

  Αξιολόγηση σε όλο το προσωπικό του δημοσίου με αξιοκρατία !!!
  Να δούμε πως μπήκε ο κάθε υπάλληλος στο δημόσιο !!!
  Όσοι μπήκαν χωρίς διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να αξιολογηθούν και οποίος κριθεί ανεπαρκής να απολυθεί!!
  Στην θέση του να προσληφθούν μέσο ΑΣΕΠ άνθρωποι που έχουν τα προσόντα και δεν είχαν την ευκαιρία με το πελατειακό σύστημα που χρόνια είχε καθιερώσει κατά βάση το ΠΑΣΟΚ!!!
  Πρώτα χρεωκοπησαμε ηθικα και κατόπιν ήρθε οικονομική κατάρρευση .
  Ακόμη μέχρι σήμερα οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές των δήμων είναι με ανάθεση από τους δημάρχους!!!
  Επιτέλους πότε θα αξιολογηθούν αυτοί οι άνθρωποι.Ο διορισμένος διευθυντής πολεοδομίας σε ένα δήμο αλήθεια πιο καλά κάνει την δουλειά του και τι αντιστάσεις έχει απέναντι δε ένα δήμαρχο που τον έχει βάλει σε αυτή την θέση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.