#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/07/2012 16:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρχιεπίσκοπος εναντίον ... τοκογλύφων της ΕυρώπηςΗχηρή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου για τα όσα συμβαίνουν με την ελληνική κρίση. Αν και σπανίως εμπλέκεται στα πολιτικά δρώμενα και τηρεί με ευλάβεια τα του Καίσαρος το Καίσαρι, ο κ. Ιερώνυμος φαίνεται ότι βγήκε κι αυτός από τα ρούχα τα με τα όσα λένε και πράττουν οι… Χριστιανοί Ευρωπαίοι. Με δηλώσεις του από τη Φλώρινα χαρακτηρίζει τα ευρωπαϊκά κράτη τοκογλύφους επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και αναρωτώμενος «αν η Ευρώπη σήμερα απηχεί αυτό που οραματίστηκαν οι πρώτοι ερυωπαϊστές ή έχει καταντήσει τραπεζική τοκογλυφία». Ταυτόχρονα ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να μπει «τεφτέρι» να δούμε, όπως πρόσθεσε, «τι ακριβώς χρωστάμε και με όρους ισοτιμίας να ξεπληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Αλλιώς, μια Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη και σεβασμό σε όλα της τα μέλη, τι είναι αλήθεια;».

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την επιτακτική ανάγκη «να ανασταλούν» οι ιδεολογίες και να πέσουν μια για πάντα οι πολιτικές ιδεοληψίες. «Μόνο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «αν στρατευθούμε μαζί αν γίνουμε ένα, μόνο τότε θα ορθώσουμε ανάστημα και θα καταφέρουμε κάτι. Η μακραίωνη ιστορία μας αυτό έχει δείξει και τα πρότυπα που έχουμε είναι πολλά. Το ιστορικό παράδειγμα των Φλωρινιωτών και όλων των ηρώων Ελλήνων είναι δίπλα μας. Το ζούμε, το ψηλαφίζουμε μέσα από τα μνημεία μας, τον πολιτισμό μας. Αυτόν τον πολιτισμό δώσαμε στην Ευρώπη και γι αυτόν αγωνιστήκαμε αν τους αιώνες… για όλα αυτά που εκλάπησαν και είναι στα μεγάλα Μουσεία της Ευρώπης. Ας μας φέρουν πίσω τα κλεμμένα και σας κάνουμε τότε τους λογαριασμούς μας».
Μετά την παρέμβαση κατά της κ. Ρεπούση ο κ. Ιερώνυμος τα βάζει και με τους Ηχηρή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου για τα όσα συμβαίνουν με την ελληνική κρίση. Αν και σπανίως εμπλέκεται στα πολιτικά δρώμενα και τηρεί με ευλάβεια τα του Καίσαρος το Καίσαρι, ο κ. Ιερώνυμος φαίνεται ότι βγήκε κι αυτός από τα ρούχα τα με τα όσα λένε και πράττουν οι… Χριστιανοί Ευρωπαίοι. Με δηλώσεις του από τη Φλώρινα χαρακτηρίζει τα ευρωπαϊκά κράτη τοκογλύφους επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και αναρωτώμενος «αν η Ευρώπη σήμερα απηχεί αυτό που οραματίστηκαν οι πρώτοι ερυωπαϊστές ή έχει καταντήσει τραπεζική τοκογλυφία». Ταυτόχρονα ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να μπει «τεφτέρι» να δούμε, όπως πρόσθεσε, «τι ακριβώς χρωστάμε και με όρους ισοτιμίας να ξεπληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Αλλιώς, μια Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη και σεβασμό σε όλα της τα μέλη, τι είναι αλήθεια;».

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την επιτακτική ανάγκη «να ανασταλούν» οι ιδεολογίες και να πέσουν μια για πάντα οι πολιτικές ιδεοληψίες. «Μόνο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «αν στρατευθούμε μαζί αν γίνουμε ένα, μόνο τότε θα ορθώσουμε ανάστημα και θα καταφέρουμε κάτι. Η μακραίωνη ιστορία μας αυτό έχει δείξει και τα πρότυπα που έχουμε είναι πολλά. Το ιστορικό παράδειγμα των Φλωρινιωτών και όλων των ηρώων Ελλήνων είναι δίπλα μας. Το ζούμε, το ψηλαφίζουμε μέσα από τα μνημεία μας, τον πολιτισμό μας. Αυτόν τον πολιτισμό δώσαμε στην Ευρώπη και γι αυτόν αγωνιστήκαμε αν τους αιώνες… για όλα αυτά που εκλάπησαν και είναι στα μεγάλα Μουσεία της Ευρώπης. Ας μας φέρουν πίσω τα κλεμμένα και σας κάνουμε τότε τους λογαριασμούς μας».
Μετά την παρέμβαση κατά της κ. Ρεπούση ο κ. Ιερώνυμος τα βάζει και με τους Ευρωπαίους θέλοντας να δείξει ότι η Εκκλησία είναι παρούσα στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται από διακριτικότητα ο Αρχιεπίσκοπος έχει κατηγορηθεί ότι δε μίλησε όταν έπρεπε, τα προηγούμενα δύο χρόνια δηλαδή επί κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν τον καλούσαν και στα υπουργικά συμβούλια. Εστω και καθυστερημένα, πάντως, πρόκειται για μια ηχηρή παρέμβαση και κάποιοι θα πρέπει να τον ακούσουν προσεκτικά.Ευρωπαίους θέλοντας να δείξει ότι η Εκκλησία είναι παρούσα στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται από διακριτικότητα ο Αρχιεπίσκοπος έχει κατηγορηθεί ότι δε μίλησε όταν έπρεπε, τα προηγούμενα δύο χρόνια δηλαδή επί κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν τον καλούσαν και στα υπουργικά συμβούλια. Εστω και καθυστερημένα, πάντως, πρόκειται για μια ηχηρή παρέμβαση και κάποιοι θα πρέπει να τον ακούσουν προσεκτικά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. abc avatar
  abc 30/07/2012 19:56:10

  Καλό είναι ο Αρχιεπίσκοπος να υπενθυμίσει στους δήθεν αυστηρούς Προτεστάντες οτι η τοκογλυφία στην Αγία Γραφή θεωρείται ως ένα απο τα σοβαρώτερα αμαρτήματα. (ΚΑΙ τους τοκογλύφους κυνήγησε ο Χριστός στο ναό με το φραγγέλιο.)
  Βεβαίως άργησε και πάλι να αντιδράσει, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ο Ανθιμος τον είχε προλάβει απο την αρχή της κρίσης, όταν απευθυνόμενος στους "δανειστές" διερωτήθηκε τι μύγα τους τσίμπησε και ενώ επι 30-40 χρόνια μας δάνειζαν άκοπα, τώρα ξαφνικά μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό και ζητάνε ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ αμέσως πίσω?
  Επίσης καλό θα είναι να δώσει ως οφείλει το καλό παράδειγμα και να αδεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης για τον περιορισμό της δαπάνης του κράτους για τους μισθούς των Ιερέων στο 50% (Θα μπορούσε να ζητήσει στο 100% έστω κι αν επιστρέψει την "παραχωρηθείσα περιουσία" της εκκλησίας )...

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ abc 31/07/2012 00:09:55

   Έτσι είπε ο Άνθιμος; Και θεωρείται ότι είναι ενήλικας που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα; Κρίμα.

  • avanti avatar
   avanti @ abc 31/07/2012 10:07:04

   Αν η τοκογλυφία είναι αμάρτημα κατά την Αγία Γραφή και εάν ο Χριστός κυνήγησε τους τοκογλύφους, τότε κανένας δεν μπορεί να θεωρείται Χριστιανός στην δύση, ο δε Αρχιεπίσκοπος και όλοι οι επικεφαλείς τώρα αντιλήφθηκαν ότι οι δυτικές χριστιανικές κοινωνίες χτίστηκαν πάνω στα θεμέλια του κέρδους? Το δούλεμα καλά κρατεί.

 2. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 30/07/2012 20:12:50

  Η λήψη τόκου στα δάνεια ήταν για πολλούς αιώνες, από τα πιο σοβαρά αδικήματα. Σε κάποιες χώρες είναι ακόμα και σήμερα.

  Οι δε «Χριστιανοί» Ευρωπαίοι, έκλεψαν ένα από τα μεγαλύτερα ποσά στην ιστορία (900.000 ασημένια μάρκα) σε μιά από τις επισκέψεις τους. Πάνε χρόνια βέβαια, αλλά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Constantinople_%281204%29

 3. Enzo avatar
  Enzo 30/07/2012 21:32:51

  Φανταστειτε και να ζουσε σημερα ο Χριστοδουλος.
  Θα μιλαγαμε για ολικη επανασταση.
  Κουμπουρια κανονικα και με τον νομο θα εβγαιναν.

 4. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 30/07/2012 22:02:20

  Ο Αρχιεπίσκοπος αφού συμμετείχε στο Υπουργικό Συμβούλιο δίπλα από τον ΓΑΠ δίνοντας στήριξη στο αρχικό καταστροφικό Μνημόνιο, τότε που υπήρχαν δυνατότητες διπραγμάτευσης ΤΩΡΑ σωστά παρεμβαίνει αλλά κάπως αργά!!

  • Εύα avatar
   Εύα @ Υψηλάντης 30/07/2012 22:54:13

   Αιχμηρό...και συμφωνώ, σωστά παρεμβαίνει...

 5. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 30/07/2012 23:09:59

  Κάλλιο αργά παρά ποτέ Μακαριώτατε! Εκείνο δε που μου άρεσε περισσότερο από όσα τους σούρατε, είναι το "φέρτε πίσω τα κλεμμένα"!
  Καιρός να τα διεκδικήσουμε σοβαρά από όλους τους κλεφταράδες, που στόλισαν τα μουσεία τους, κάνοντας τους κοριούς, με τους δικούς μας θησαυρούς!
  Καιρός να επεκταθεί εκείνο το κίνημα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και προς όλους όσους λεηλάτησαν τον πολιτισμό μας κι ας μπει μπροστά στον αγώνα αυτόν ο Αρχιεπίσκοπος.
  Η Πατρίδα μας είναι ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, όπως τους είπε ο νομπελίστας ποιητής μας, γεμάτο από αρχαία μάρμαρα, μοναστήρια και ξωκλήσια! Αυτά μας τα άφησαν οι πρόγονοί μας, αυτά ας αφήσουμε κι εμείς στα παιδόγγονά μας.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 31/07/2012 07:37:28

  Ο κ. Ιερώνυμος, ΔΕΝ πείθει. Και με τις όψιμες μεγαλοστομίες του, το σκεπτόμενο εκκλησίασμα εξακολουθεί ν’ απωθεί και τις εκκλησίες ν’ αδειάζει. Για ποιό λόγο το ΥΤ video με τη συνέντευξή του το 2009 στο mega: "Γιά Μένα Δεν Υπάρχουν Ελληνες", δεν είναι πλέον διαθέσιμο;; Ο κ. Ιερώνυμος, είχε τότε επικαλεστεί και τον Ισοκράτη ακόμα, για να στηρίξει την προσβλητική για τον ίδιο δήλωσή του: “Για Μένα Δεν υπάρχουν Ελληνες”. Οτι δηλαδή, στην Ελλάδα της άκρατης λαθρομετανάστευσης, όλοι το ίδιο είμαστε, δεν υπάρχουν λαθραίοι και είμαστε υποχρεωμένοι να τους ταϊζουμε! (Τα πολύ προχωρημένα, “προοδευτικά” αυτά, επί ημερών παντοδυναμίας του υφάρπαγα της εξουσίας και "Γεννήτορα της Ελληνικής καταστροφής, Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου").

  Ο κ. Ιερώνυμος, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ NA ΣΕΒΕΤΑΙ τις Ελληνίδες και τους Ελληνες φορολογούμενους οποίοι και κρίση και μνήμη έχουν.

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 31/07/2012 09:58:26

  Johny come lately! είναι ο Αρχιεπίσκοπος, ως προς τις δηλώσεις. Σημασία έχουν τα έργα και η Εκκλησία μας (και δεν είμαι θρησκευόμενος για αποφυγή παρεξηγήσεων) κάνει τιτάνιο έργο εδώ στη Θεσσαλονίκη. Γι' αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην "πυροβολούμε" τα σα εκ των σών. Όμως δεν μπορώ να μην στηλιτεύσω την παρουσία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο με τον ελληνώνυμο ολετήρα ΓΚΑΠ. Φανταστείτε τι θα λέγαν οι προοδευτικάντζες αν το έκανε με τον ΚΚ τον β', φερ' ειπείν.

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 31/07/2012 10:01:40

  Ας παραβλέψουμε για λίγο τις βαθυστόχαστες οικονομικές αναλύσεις και ας μιλήσουμε απλά , κατανοητά. Οι Ευρωπαίοι διατείνονται ότι τους χρωστάμε περίπου 450 δις! Είναι πράγματι τόσα; Ή έχουν γίνει τόσα λόγω τόκων και επανωτόκων; Κάποτε ένας δικτάτορας , κάποιος … Μεταξάς , αρνήθηκε και επέτυχε να μην πληρώσει το επαχθές εξωτερικό χρέος!
  Επίσης, μας θεωρούν , ασυνεπείς , κλεφτές, καταχραστές, ζητιάνους, και μας στολίζουν με πολλά ..κοσμητικά επίθετα, όχι τόσο κολακευτικά.
  Έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να βγούμε στην αντεπίθεση. Και όχι βέβαια με την χαντζάρα του Τσίπρα!
  Θα πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που κατά καιρούς μας άρπαξαν και να αντιστρέψουμε τους χαρακτηρισμούς! Να απαιτήσουμε έστω και χωρίς ελπίδα , την επιστροφή της Ελληνικής κληρονομιάς, από όλα τα Μουσεία της Ευρώπης!
  Να διεκδικήσουμε έντοκα και με πανωτόκια , ( όπως ακριβώς διεκδικούν από μας), το αναγκαστικό δάνειο των Γερμανών και τις πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις. Έτσι ώστε να αναστραφεί και η παγκόσμια κοινή γνώμη. Και σας διαβεβαιώ, ότι παγκοσμίως η Ελλάδα παρουσιάζεται σαν μια μικρή φτωχιά χώρα, από τριτοκοσμικούς ανατολίτες, ..κληρονόμους και σφετεριστές των Αρχαίων Ελλήνων, κράτος τεμπέληδων που γλεντοκοπάνε νυχθημερόν, καταναλώνοντας τα λεφτά των σκληρά εργαζόμενων φορολογούμενων Ευρωπαίων !!
  Θα πρέπει να τους γνωρίσουμε , ότι δεν χρωστάμε όσα μας καταλογίζουν , αλλά μας οφείλουν επιπλέον, προβάλλοντας . όχι τους Αρχαίους ημών προγόνους, αλλά τα σύγχρονα ρεαλιστικά γεγονότα. Μετά από αυτά έπεται και η χατζάρα του Τσίπρα!!
  YΓ. TARAMA. Αυτή είναι η πραγματικότητα και την ξέρεις αλλά κάνεις πως δεν την καταλαβαίνεις!

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ΝΤΙΝΟΣ 31/07/2012 13:51:41

   "Ο Ανθιμος ... διερωτήθηκε τι μύγα τους τσίμπησε και ενώ επι 30-40 χρόνια μας δάνειζαν άκοπα, τώρα ξαφνικά μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό και ζητάνε ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ αμέσως πίσω?"

   Αυτό προσυπογράφεις και συ δηλαδή;

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΝΤΙΝΟΣ 31/07/2012 13:58:03

   Όσες φορές χρεοκοπήσαμε, το χρέος τελικά το πληρώσαμε σχεδόν στο ακέραιο από όσο γνωρίζω. Αργότερα φυσικά αλλά στο ακέραιο. Πρώτη φορά χαρίζεται σε χώρα τόσο μεγάλο ποσόν χρέους (εκτός από κάτι μπανανίες της Αφρικής κατά καιρούς) και ως φαίνεται θα μας χαριστεί ίσως και περισσότερο. Ας μην λέμε υπερβολές, μας φτάνει το ζόρι που τραβάμε!

 9. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 31/07/2012 16:18:32

  akenaton, δεν εισαι καλα πληροφορημένος, παντως απο τα 350 δις που χρωσταμε ξερεις ποσο ειναι το κεφαλαιο και ποσο το χρεωλυσιο; Επισης τι εχεις να πεις για τα τοκοχρεωλυσια που μας οφειλουν, για τις υπερτιμολογημενες προμηθειες και εργα, για τις λεοντιες συμβασεις, για τις υποχρεωτικες προμηθεις οπλικων συστηματων , ενιοτε και ελλατωματικων, για τους πασης φυσεως θησαυρους που κατα καιρους μας αρπαξαν κλπ. Ας μην ειμαστε τοσο κοτες, τοσο ξενοδουλοι, ας μην εχουμε επιτελους νοντροπια ραγια. Να διεκδικουμε τα δικαια, να αποδιδομε τα σωστα και να αντικρουουμε τις συκοφαντιες!
  TARAMA. Εννοουμε οτι οι δανειστες μας εφοσον γνωριζαν πολυ καλλιτερα απο μας την οικονομικη μας κατασταση, μας δανειζαν και εξακολουθουσαν να μας δανειζουν , μεχρι τι στιγμή που ...ηρθε το πληρωμα του χρονου και ξαφνικα τους τσιμπισε η μυγα και οι απαιτησεις τους κατεστησαν ληξιπροθεσμοι, αυτη ειναι η αληθεια. Ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου για να καλυφθουν οι πραγματικοι σκοποι τους!!

 10. TARAMAS avatar
  TARAMAS 01/08/2012 01:56:09

  Επειδή είναι γνωστό το όσο μαζοχιστής είμαι, θα απαντήσω. Φυσικά και δεν είναι έτσι. Την εποχή της άφθονης ρευστότητας παγκοσμίως, δάνειζαν στους πάντες αφειδώς, σε άτομα και κράτη. Μόλις σφίξαν τα πράγματα και η χρηματοπιστωτική κρίση χτύπησε την πόρτα όλων, φυσικά και άρχισαν να προσέχουν σε ποιόν δανείζουν. Η Ελλάδα, με μύριες διαρθρωτικές αδυναμίες, με σοβιετική αντιπαραγωγική κρατικίστικη οικονομία, με τεράστια ελλείμματα δημοσιονομικά αλλά ακόμη χειρότερα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, με διογκούμενο χρέος αλλά το χειρότερο με μια ανίκανη και παρακμιακή κοινωνία και πολιτική ελίτ, ήταν ο ασθενέστερος κρίκος, το πρώτο καμπανάκι που χτύπησε τους πιστωτές που πλέον άρχισαν να δίνουν σημασία σε ποιόν δάνειζαν,μια και έπρεπε να διασφαλίσουν τα δάνεια, διότι η φούσκα έσκασε και παρέσυρε αλυσσιδωτά τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Σε κάποιον που είναι ήδη προφανές ότι είναι σε αδυναμία πληρωμής, δεν δανείζεις κι άλλα. Η πιο υγιής λύση θα ήταν ίσως η χρεοκοπία, κάτι που όμως θα οδηγούσε βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον σε ανθρωπιστική και κοινωνική καταστροφή άνευ προηγουμένου στην Ελλάδα, μια και βίαια και εντός μιας νυκτός θα μηδενίζονταν και το δημοσιονομικό έλλειμμα και το ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών. Μόνη "λύση" ήταν η συνέχιση της δανειοδότησης από κράτη πλέον, που φυσικά για να το κάνουν (και να το εγκρίνουν τα κοινοβούλια τους) έπρεπε να πάρουν εγγυήσεις ότι η απαρχαιωμένη ελληνική οικονομία θα αλλάξει, για να μην ρίχνουν τα χρήματα τους σε άπατο πηγάδι, για να υπάρξει προοπτική αποπληρωμής τουλάχιστον των όσων δανείων θα απέμεναν μετά τα όσα κουρέματα που φαίνονταν στον ορίζοντα. Αποτέλεσμα, τα μνημόνια. Είναι αστείο να λέγεται για ξαφνικά "άμεσα απαιτητά χρέη" και "ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις", που τα βρήκατε αυτά, τουλάχιστον μην διατυμπανίζετε την άγνοιά σας ανά τον κόσμο. Η Ελλάδα ούτε ένα ευρώ δεν έχει αποπληρώσει ακόμη από το συνολικό της χρέος ή τους τόκους, αφού ακόμη δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα. Όσο για το πόσο είναι το κεφάλαιο και πόσο το χρεολύσιο, απλά οικονομικά μαθηματικά θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις την έννοια του κεφαλαίου του τόκου και του επιτοκίου, του κόστους του χρήματος και της χρήσης του κεφαλαίου, της αξίας του ακινήτου και του ενοικίου. Κι όταν δανείζεσαι από μένα για να πληρώσεις τον μαφιόζο που σου πουλάει προστασία, δεν μπορείς να με βάλεις και μένα και αυτόν στο ίδιο τσουβάλι και να πεις "με υποχρέωσαν να τα πληρώσω, δεν ξεπληρώνω το δάνειο που πήρα, είναι επαχθές", ας μην τόπαιρνες, αφού το πήρες, θα μου το ξεπληρώσεις, εγώ τα πλήρωσα στο μαφιόζο; εσύ δανείστηκες για να τον πληρώσεις, δική σου η απόφαση, δικό σου και το χρέος.

 11. nikolas avatar
  nikolas 11/08/2012 23:38:33

  πρωτη μου φορα ακουω αρχιεπισκοπο να λεει φερτε τα μαρμαρα του παρθενωνα πισω στην Ελλαδα......!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.