31/07/2008 21:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρχίσει η ενοποίηση των Ταμείων

Εν μέσω αντιδράσεων από την πλευρά των συνδικάτων, αρχίζει από αύριο, Παρασκευή 1η Αυγούστου, η διαδικασία ενοποίησης των μεγάλων ταμείων. Επτά ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών ( ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, Τράπεζα της Ελλάδος , Εθνική Τράπεζα , Εθνική Ασφαλιστική ,πρώην ΕΤΒΑ και Ξενοδοχοϋπάλληλοι ) εντάσσονται στο ΙΚΑ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού νόμου . Εξαίρεση αποτελεί το ταμείο της ΔΕΗ που εντάσσεται ως αυτοτελής φορέας στο ΙΚΑ διατηρώντας ( για κάποιο διάστημα τουλάχιστον ) την οικονομική και λογιστική αυτονομία τους καθώς και το καταστατικό του όσον αφορά στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης . Από αύριο εντάσσονται επίσης στο ΤΕΑΔΥ ( το ταμείο που έγινε γνωστό από το σκάνδαλο του αμαρτωλού ομολόγου) το ΤΕΑΠΟΚΑ, το ταμείο προσωπικού νομικών και το ΤΑΔΚΥ. Στον ΟΑΕΕ ( οργανισμό ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών ) που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης εντάσσονται από αύριο και νέα ταμεία, των βενζινοπωλών , των ναυτικών πρακτόρων ( ΤΑΝΠΥ) των αρτοποιών και των ξενοδόχων .

Αντί όμως ανακουφιστεί ο συνταξιούχος με τις ενοποιήσεις θα ταλαιπωρηθεί περισσότερο. Και να ένα παράδειγμα. Ο συνταξιούχος της ΔΕΗ και του ΟΤΕ πρέπει να πάει στο ΙΚΑ για τα συνταξιοδοτικά του και στο ΤΕΑΥΤΕΚΩ ( ενοποιημένο ταμείο των ΔΕΚΟ) για τους γιατρούς και το επικουρικό τους. Επίσης στο ΤΑΞΥ (ταμείο ξενοδοχοϋπαλλήλων) ο κλάδος ασθενείας πάει στο ΙΚΑ και η πρόνοια στο ΤΑΠΙΤ ( επικουρικό ιδιωτικού τομέα) .
Σημαντικές καθυστερήσεις 4-5 μηνών αναμένονται στην έκδοση και πληρωμή συντάξεων καθώς και παροχών εξαιτίας του μπλεξίματος που θα δημιουργηθεί με τις αρμοδιότητες. Στον ΟΠΑΔ ( ταμείο δημοσίου) εκδίδονται πάγια χρηματικά εντάλματα από το Υπουργείο Οικονομικών . Το υπουργείο θα εκδίδει και για το ΤΥΔΚΥ ( ταμείο δημοτικών υπαλλήλων ) που θα συγχωνευτεί με τον ΟΠΑΔ; Το ερώτημα θα απαντηθεί ..εν καιρώ από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εν καιρώ λοιπόν θα πληρωθούν και οι ασφαλισμένοι. Οι τομείς έχουν διαφορετικό ΑΦΜ, πρωτόκολλο , προϋπολογισμό. Χωρίς ενιαίο ΑΦΜ πως θα λειτουργήσουν ; Και αν αυτά τα προβλήματα είναι απλώς ..οργανωτικά , τι θα γίνει όταν οι ασφαλισμένοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τα πιο σοβαρά ; Όταν δηλαδή οι ενοποιήσεις περάσουν στο δεύτερο στάδιο ,και θα συνοδευτούν από περικοπές στις παροχές μειώσεις των επικουρικών και αυξήσεις ορίων ηλικίας;

Διαβάστε κι εδώ: http://www.protothema.gr/content.php?id=12711

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/08/2008 01:38:50

  Το ενδιαφέρον είναι ότι όλα αυτά τα ενδιαφέροντα, γίνονται τώρα που όλοι λείπουν.

  Άσε που εμένα με έχουν στο ΤΕΒΕ με τους βενζινοπώλες, το ταμείο είναι χρεωκοπημένο, και πρέπει να πετάω και 600 ευρώ κάθε δυό μήνες. Πεταμένα και αγύριστα -- εν γνώσει μου.

 2. Skartos avatar
  Skartos 01/08/2008 05:13:52

  ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ θα γινουν. Απλο ειναι.
  Το ΙΚΑ δεν την παλευει μόνο του.
  Μονο για ενοποιηση ειναι μη χεσω...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.