#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2012 08:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρχίζει το τελικό ξεκαθάρισμα στο ΠΑΣΟΚΒγήκαν τα μαχαίρια για το τελικό ξεκαθάρισμα στο ΠΑΣΟΚ, με το που άρχισε να διαφαίνεται ότι το Eurogroup θα καταλήξει με απόφαση για την Ελλάδα, όσο πλησιάζει η ημερομηνία εκλογής νέου προέδρου.

Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup, ο Ευ. Βενιζέλος δεχόταν στην Αθήνα συντονισμένα εσωκομματικά πυρά, ενώ όλα δείχνουν ότι ο στόχος του να αποτελέσει τη μοναδική υποψηφιότητα σε μία λιγότερο ανοικτή και πιο γρήγορη διαδικασία δεν θα επιτευχθεί.

-Πρώτον, ο επικρατέστερος για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Παπουτσής,  με την επιστολή του στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον του κ. Βενιζέλου, λέγοντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι η Ελληνική Αστυνομία συλλαμβάνει φοροφυγάδες «αλλά οι συναρμόδιες δικαστικές και οικονομικές αρχές δεν εκμεταλλεύονται το έργο της».

-Δεύτερον, ο Γ. Ραγκούσης τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν «κομμένο» από τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο, μετά τη συμπόρευση Βενιζέλου-Λοβέρδου, με άρθρο του στο διαδικτυακό περιοδικό «Μεταρρύθμιση» κατηγορεί ευθέως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών ότι η αντιπαράθεση του περασμένου Σεπτεμβρίου με την Τρόικα που είχε ως αποτέλεσμα η Τρόικα να φύγει και να επιστρέψει ύστερα από περίπου δέκα ημέρες, ήταν η αιτία ώστε η Τρόικα να εξαγριωθεί και από τότε και μετά να απαιτεί πρωτοφανούς αγριότητας εισπρακτικές πολιτικές. «Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ‘‘ηρωικές’’ στιγμές αποπομπής της Τρόικας από την Ελλάδα, που για να τη φέρουμε πίσω γίναμε παράκλητοί της δίνοντας ως αντάλλαγμα πρωτοφανούς αγριότητας εισπρακτικές πολιτικές; Το χειρότερο δε στο οποίο οδήγησαν όλες αυτές οι παλινωδίες είναι ότι η χώρα βυθίστηκε στην παρατεταμένη αβεβαιότητα χρεοκοπίας, καθώς και παραμονής μας ή όχι στο ευρώ, που υπήρξε η κύρια αιτία στην οποία επί 2,5 χρόνια βούλιαξε η ελληνική οικονομία», γράφει στη «Μεταρρύθμιση» ο Γιάννης Ραγκούσης. Και όμως ήταν ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης που στην ίδια γραμμή με τη «μπλόφα Βενιζέλου» τον περασμένο Σεπτέμβριο, που όντως απέτυχε, έλεγε σε ομιλία του στη Νομαρχιακή Ημαθίας, τον περασμένο Φεβρουάριο: «Και ο ελληνικός λαός σε κανέναν εκπρόσωπο δεν έχει δώσει καμία εντολή να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου του. Ο ελληνικός λαός σε κανέναν εκπρόσωπο της Τρόικας δεν έχει δώσει την εντολή και την εξουσιοδότηση να του δίνει μαθήματα και για αυτό το λόγο σε ανύποπτο χρόνο έχουμε ξεκαθαρίσει τους ρόλους»…

-Τρίτον, ο προκάτοχος του Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, αφήνει και εκείνος με τη σειρά του αιχμές εναντίον του Ευ. Βενιζέλου, λέγοντας στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos»: «Θα ήθελα η κυβέρνηση να ήταν πιο επιθετική σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις και πιο αποφασιστική στην υλοποίησή τους. Υιοθετήσαμε τον Ιούλιο του 2011 το νόμο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, υπάρχουν όμως καθυστερήσεις στην εφαρμογή του, κυρίως με την απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου στη γαλλική εφημερίδα, σημειώνοντας και τις σημαντικές καθυστερήσεις στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Τα πυρά εναντίον του Ευ. Βενιζέλου θα έχουν συνέχεια και υποδηλώνουν:

-Πρώτον, ότι ήδη συνασπίζεται μια ομάδα στελεχών σε δεύτερη αντιβενιζελική υποψηφιότητα, για την οποία -μετά τη διαγραφή Κατσέλη και Καστανίδη που δύσκολα θα ανακληθούν- ο Χρ. Παπουτσής φέρεται να έχει το προβάδισμα. Αν και πολλοί εντός ΠΑΣΟΚ, μετά την παρέμβαση Ραγκούση, έλεγαν ότι «και ο Γιάννης πάει για αρχηγός...».

-Δεύτερον, ότι στελέχη όπως ο Γ. Ραγκούσης και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι έχουν ταυτιστεί με την παταγώδη αποτυχία της πρώτης κυβέρνησης Παπανδρέου, γνωρίζουν ότι ο Ευ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει στο δρόμο προς την εκλογή νέου αρχηγού να διαχωρίσει τις περιόδους και προκειμένου να αποσείσει και τις δικές του ευθύνες θα επιχειρήσει να ρίξει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης στον Γ. Παπανδρέου και τις κορυφαίες πρώτες επιλογές του.

-Τρίτον, ότι εντός του ΠΑΣΟΚ θα παιχτεί μια ιδιότυπη μάχη για το ποιος (ο Βενιζέλος ή η άλλη υποψηφιότητα δηλαδή) εκφράζει καλύτερα το «ναι» στη μνημονιακή πολιτική, καθώς τη μάχη του «όχι» θα τη δώσουν δυνάμεις εκτός ΠΑΣΟΚ. Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να πείσει ότι όταν ανέλαβε πολλά πράγματα ήταν ήδη χαμένα. Οπως μάλιστα ο ίδιος έχει πει, η Ελλάδα ήταν ήδη στα βράχια, όμως οι αντίπαλοί του θα επιχειρήσουν να πείσουν ότι η πολιτική του Μνημονίου ήταν στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών και οι πολιτικές του επιλογές οι αιτίες της αποτυχίας. Με άλλα λόγια, και τα δύο στρατόπεδα θα «παίξουν» στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων την τύχη τους, κατηγορώντας το ένα το άλλο για ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα.

Γιάννης Καμπουράκης στον "Ελεύθερο Τύπο"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 21/02/2012 09:29:08

  Έχω την αίσθηση ότι ο ΓΑΠ προωθεί μία μεταχρονολογημένη για μετά τις εκλογές λύση του εσωκομματικού θέματος στο ΠΑΣΟΚ. Θα ρισκάρω μία πρόβλεψη:
  Το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει ενωμένο στις επόμενες εκλογές με πρόφαση την εθνική σωτηρία με Πρόεδρο τον υπάρχων και προτεινόμενο Πρωθυπουργό τον Παπαδήμο.Λέτε;

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Dexi Extrem 21/02/2012 09:36:05

   Ακούγεται λογικό και πιθανό.
   Το πασόκ θα παλέψει να μείνει συνέταιρος της εξουσίας. Θα κάνει θεατρική στροφή. Θα αυτοκατηγορηθεί, θα αυτοπυροβοληθεί κι ως Φοίνιξ θα υποκλιθεί στον λαό του για να παραλάβει το σκήπτρο της εξουσίας.
   Θα το πάρει κι αμέσως θα αναζητήσει στρατηγικό συνέταιρο.

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ Μανιάτης 21/02/2012 09:39:45

    Θα παραλάβει το σκήπτρο της εξουσίας;

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Dexi Extrem 21/02/2012 09:44:30

     Στο θυμικό τους!
     Έτσ το σχεδιάζουν.

  • Kst avatar
   Kst @ Dexi Extrem 21/02/2012 10:55:21

   Δεν νομιζω πως μπορει να γινει ετσι.. Ο Παπαδημος δεν επεισε τον κοσμο οτι μπορει (αν κρινω και απο την χθεσινη δημοσκοπηση) αρα δεν νομιζω πως θα αποτελεσει την σωτηρια λυση ουτε πιστευω πως θελει να παραμεινει Πρωθυπουργος. Ο Big Ben εχει περιμενει πολυ καιρο και θελει να γινει προεδρος. Δεν μου εχει δειξει οτι εχει την υπομονη να περιμενει.. Επισης σκεφτομαι οτι οταν αποχωρησει ο Παπανδρεου θα ανοιξει ο ασκος του αιολου στο Πασοκ.. Και μπορει να εχουν και αποχωρησεις αν βγει ο ενας ή ο αλλος.

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 21/02/2012 11:54:37

  Η ΝΔ πρέπει να δεσμευτεί προεκλογικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συνεργαστεί με Βενιζέλο ως πρόσωπο.

 3. βασίλης avatar
  βασίλης 21/02/2012 12:55:19

  Απο παπατζίδες όλα να τα περιμένει κανείς,αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνον παπατζίδες αλλά ξέρουν πολύ καλά να λένε ψέματα και να πείθουν τον κάθε πικραμένο.

 4. Theo avatar
  Theo 22/02/2012 19:28:37

  Προβλέπεται σύρραξη. Ειδικά τώρα που ο Beny χρεώνεται όλη τη λέζα της νέας δανειακής σύμβασης και κατά συνέπεια την αποστροφή των λαϊκών ΠΑΣΟΚικών μαζών, όσων έμειναν τουλάχιστον. Από την άλλη όλοι γνωρίζουν πως ο ΓΑΠ δεν θα παραδώσει εύκολα τα "όπλα" καθώς θεωρεί το κόμμα πατρογονική κληρονομιά και προμαχώνα υπεράσπισης των ανομημάτων αυτού και της οικογενείας του. Ο Παπουτσής θεωρείται επαρκής εκφραστής του Παπανδρεϊκού μπλοκ, ενώ ένας μεγάλος αριθμός ευεργετηθέντων, υπουργουφυπουργοποιηθέντων κλπ κλπ στελεχών που αντικρύζουν τον κομματικό και συνεπώς και τον πολιτικό τους θάνατο σε απόσταση αναπνοής και κοντά σ' αυτούς όλοι οι γέροντες, ξεμωραμένοι και εξοφλημένοι δεινόσαυροι, που θέλουν να κολλήσουν τα τελευταία ένσημα στην ήδη παχυλή συλλογή τους, θα μείνουν προσκολλημένοι στον ΓΑΠ. Και μην ξεχνάτε πως υπάρχουν ακόμη οι πανύβλακες, που θεωρούν μεγάλη τους τιμή να αυτοαποκαλούνται κομματόσκυλα, νοσταλγοί της χρυσής εποχής των πρασινοφρουρών και πρασινορουφιάνων, που αναπολούν "περασμένα μεγαλεία". Γι' αυτό μη σας φανεί περίεργο αν ο Γιωργάκης πουλήσει ακριβά το τομάρι του, γιατί περί αυτού πρόκειται. Γι' αυτόν θα γίνει όλο το σκηνικό της υποψηφιότητας Παπουτσή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.