#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/11/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρχίζει το "πρεσάρισμα" της ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ

«Ναι» στην πόλωση, λένε στο Μαξίμου, αλλά όσον αφορά τα προγράμματα και τη σύγκριση Σαμαρά με ΤσίπραΤην ευθεία και ανοικτή αναμέτρηση με το ΣΥΡΙΖΑ επί της πραγματικής πολιτικής θα επιδιώξει στο εξής η κυβέρνηση καθώς πιστεύει ότι εκεί θα ξεκαθαριστούν οι διαφορές των δύο κομμάτων και θα προκύψουν ανάγλυφα οι αδυναμίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρουσιάσει αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Η συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης ανέδειξε τις πολλές αδυναμίες του κόμματος που ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ αποπροσανατόλισε και τον κυβερνητικό συνασπισμό από την διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε στη Βουλή, σε ομάδα δημοσιογράφων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την κίνησή του δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου.

Ο ίδιος από εδώ και στο εξής θα είναι πολύ σκληρός στον…νεαρό και αφελή, όπως λένε διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, Αλ. Τσίπρα και πιστεύει ότι μετά και τη συζήτηση στη Βουλή κατέστη περισσότερο από σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να παρουσιάσει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Εκ των πραγμάτων η πόλωση θεωρείται δεδομένη και όπως λένε στην κυβέρνηση, αυτή δεν πρέπει να εστιάζεται στη σκανδαλοθηρική επιχείρηση της Κουμουνδούρου, αλλά να γίνει επί τη βάσει των προγραμμάτων και της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα.

Εκεί ακριβώς, εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει τεράστια αδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει ρεαλιστική πολιτική, μια και έχει επιλέξει λαϊκίστικη προσέγγιση όλων των κοινωνικών ομάδων με υποσχέσεις για παροχές και εκπτώσεις παντού.

Σε αυτή τη λογική αναδείχθηκε και η αντίφαση με τα όσα είπε πρόσφατα ο Αλ. Τσίπρας στο Τέξας, όπου εμφανίστηκε αρκετά μετριοπαθής και συντηρητικός, ενώ στην Ελλάδα το παίζει επαναστάτης.

Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν ότι η κυβέρνηση και γενικά ο δικομματικός συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει πολλά να κερδίσει «σε μια ανοικτή συζήτηση για όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συσκοτίσει με γενικές θέσεις που δεν χαλάνε χατίρι σε κανέναν», αλλά και με θεατρινισμούς, όπως αυτούς που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με πρωταγωνιστές βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από εδώ και πέρα και έως τις ευρωεκλογές, θα δειχθούν με πρωτοβουλίες του Μεγάρου Μαξίμου οι διαφορές του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτιμούν ότι η σύγκριση είναι σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ίδιο ακριβώς, στα μέτρα τους βεβαίως, θα επιχειρήσουν οι υπουργοί και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να υπάρχει σημείο σύγκρισης με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προβάλλονται ως μελλοντικοί υπουργοί.

Σύμφωνα με μετρήσεις που λένε ότι έχουν στο πρωθυπουργικό επιτελείο, οι συγκρίσεις των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών με αντίστοιχα στελέχη της Κουμουνδούρου ης είναι συντριπτικές σε βάρος των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, με ελάχιστες εξαιρέσεις δύο ή τριών προσώπων που ξεχωρίζουν. Επίσης, η απόσταση μεταξύ Σαμαρά – Τσίπρα είναι πολύ μεγάλη, με τον Πρωθυπουργό να προηγείται και να θεωρείται ο πιο κατάλληλος να κυβερνήσει.

Στη νέα αυτή πολιτική σύγκρισης που θα επιδιώξει το Μαξίμου, σε συνεννόηση και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θα κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για πολιτικές, από το μνημόνιο και την επιλογή ευρώ ή δραχμή έως τον εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές, τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια και τις απεργίες που έχουν αιχμαλωτίσει χιλιάδες οικογένειες φοιτητών.

Για παράδειγμα, στα θέματα ανεργίας η κυβέρνηση θα συγκρίνει τις υποσχέσεις που μοιράζει αφειδώς ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους κλάδους εργαζομένων ενώ την ίδια στιγμή θα αναδεικνύεται και το παράδοξο και αντιφατικό ότι θα προβάλλει μια εναλλακτική πολιτική ανάπτυξης, αλλά το ερώτημα είναι με ποιους επενδυτές, αφού με τις κινήσεις του, τους διώχνει ή τους αποθαρρύνει.

 Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τοξο avatar
  τοξο 10/11/2013 08:55:55

  Οκ. Λαφαζάνης,το σαββατόβραδο στην Βουλή,είπε ότι θα ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ από την αίθουσα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ,εάν δεν έφευγαν τα ΜΑΤ από το Ραδιομέγαρο. Σε δέκα λεπτά εμφανίζεται στην Βουλή ο κ. Τσίπρας και "αδειάζει" τον κ. Λαφαζάνη,λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ΜΕΙΝΕΙ στην Βουλή και θα αγωνισθεί γιά να καταψηφισθεί η Κυβέρνηση.Βέβαια συμφώνησαν (Τσίπρας και Λαφαζάνης) στην επικρότηση των θεατρινισμών των βουλευτών στο Ραδιομέγαρο.Συνεπώς απεφεύχθη η όποια αποστασιοποίηση των δύο ομάδων,θα δούμε μέχρι πότε.

 2. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 10/11/2013 09:31:18

  Aν όντως η ΝΔ αρχίσει να πιέζει με σοβαρά επιχειρήματα επι της πολιτικής πρακτικής του τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να κριτικάρει απλώς τις θέσεις και τις αντιθεσεις των μελών του στη βάση του ότι είναι [απειροι και πολιτικά αφελείς ίσως, θα είναι ενα θετικό βήμα στην πολιτική ζωή του τόπου και θα βελτιώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μπορέσει μελλοντικα να ανταπεξ'ελθει στο σοβαρό πολιτικό έργο που τον περιμένει. Οψώμεθα... Πάντως ο Κεδίκογλου είναι εκ προοιμίου ακατάλληλος (μειωμένης ικανότητας) και "καμμένος" ήδη για εναν τέτοιο ρόλο.

 3. Alexis avatar
  Alexis 10/11/2013 10:42:27

  ..."σύγκριση Σαμαρά με Τσίπρα" ... "η απόσταση μεταξύ Σαμαρά – Τσίπρα είναι πολύ μεγάλη, με τον Πρωθυπουργό να προηγείται "... "νέα αυτή πολιτική σύγκρισης που θα επιδιώξει το Μαξίμου".

  Θα τις "συγκρίνουν" δηλαδή για να φανεί ποιός έχει την ποίο μεγάλη ... εκλογική επιρροή;

 4. παραμεθόριος avatar
  παραμεθόριος 10/11/2013 12:01:38

  Ποιος ποιον λοιπον στον χωρο της επικοινωνιας και στο παιγνίδι των εντύπωσεων.
  Και πληρη αδιαφορία για ότι ακολουθουμε λάθος συνταγή αλλά ειναι η μόνη που χρηματοδοτουν οι δανειστές μας, και αντι να εστιασουν σε αυτό το παραδοξο και τραγελαφικό με σοβαρά πολιτικα επιχειρήματα και γόνιμη αντιπαράθεση, φοβαμαι θα μεινουν στα τετριμένα, και εμεις θα μεινουμε στα ιδια, και αυτοί με τα ιδια ποσοστα κολημένα, θα απορουν, ενω ξερουν.

 5. MCA avatar
  MCA 10/11/2013 12:56:38

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συστημικό κόμμα. Η οικονομική πολιτική που προτίθεται να εφαρμόσει είναι παρόμοια με της σημερινής κυβέρνησης.
  Η μεγάλη του διαφορά είναι το λαθρομεταναστευτικό. Εκεί θα προσπαθήσει να΄΄ελληνοποιήσει΄΄ όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, έτσι ώστε να εξασφαλίσει το εκλογικό του μέλλον.

 6. Asxetos avatar
  Asxetos 10/11/2013 17:06:53

  Ασφαλώς και ο Τσίπρας θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική,το θέμα είναι να αποδειχθεί αυτό προεκλογικά.Καθώς επίσης πρέπει να φωτιστεί και η διεθνιστική /εθνικομηδενιστική του πολιτική που θα βαφτίσει τους λαθρομετανάστες Έλληνες για να μην πέσει ποτέ. Πρόκειται για κινδύνου εθνικού,αφελληνισμού της Ελλάδος, ο εχθρός είναι εντός των τειχών.

 7. Eva avatar
  Eva 10/11/2013 18:26:30

  Η εθνικομηδενιστική πολιτική του σύριζα
  δεν έχει αξιοποιηθεί ως επιχείρημα.

  • Draco avatar
   Draco @ Eva 10/11/2013 19:15:06

   Και ούτε πρόκειται να αξιοποιηθεί όσο μέσα στην ΝΔ ...συνωστίζονται μπουμπούκια με "κοσμοπολίτικες" αντιλήψεις που μπροστά τους οι εθνομηδενιστές του Σύριζα φαντάζουν ως ...σωβινιστές!

 8. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 10/11/2013 19:18:18

  Σέ επικοινωνιακό επίπεδο ο Κος Τσίπρας αργά και σταθερά αναβαθμίζει τον ηγετικό του ρόλο σε μια προσπάθεια να κυριαρχήσει στο εσωτερικο του κόμματος του.Ενός κόμματος που η πανσπερμία στρατηγικών τείνει να εξαλείψει την κάθε πιθανότητα εκφοράς σοβαρής κυβερνητικής πολιτικής πρότασης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση μομφής είναι πολύ πιθανόν να παράγει μια θετική εξέλιξη για τους σχεδιασμούς της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι η εξάλειψη κάθε ενδιάμεσου πολιτικού χώρου.

  Και στα δυο κόμματα υπάρχει πληθώρα αναλύσεων αναφορικά με τις εξελίξεις. Οι δημοσκοπικές έρευνες, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους έχουν μπει στο στόχαστρο των επιτελείων τους σε μιά προσπάθεια να ιδούν την υστέρηση τους και τον χώρο που πλεονεκτούν. Ομως αυτό αποτελεί μια τραγική καταγραφή των αδιέξοδων τους.Η εσωστρέφεια σε μια τόσο σοβαρή κρίση πολύμορφη και πολυεπίπεδη παράγει παράλυση μέσω των αγκυλώσεων.Σε μια Ευρώπη που αλλάζει , σε μια Ελλάδα που δεν θα είναι ποτέ ίδια μετά την έξοδο απο τα μνημόνια , χρειάζεται όραμα, χρειάζεται Εθνικό σχέδιο και χρειάζεται και η αλήθεια απο τα πιο επίσημα χείλη, στοιχεία απαγορευτικά για τις λογικές των δύο πολιτικών μονομάχων του πολιτικού μας συστήματος

  Ο Κος Τσίπρας αναζητεί εναγωνίως συμμαχίες πέραν του Ατλαντικού σε μια προσπάθεια να αντιτάξει απέναντι στην Γερμανική Ηγεμονία την Αμερικανική Υπερδύναμη.Μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την διαμάχη ΗΠΑ-Γερμανίας αναφορικά με την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στην Ευρωζώνη.Πρόκειται για πολύ σοβαρό τόλμημα με περιθώρια λάθους ελάχιστα το οποίο απαιτεί υψηλού επίπεδου διπλωματία και ανάλυση.

  Στην κίνηση αυτή του Κου Τσίπρα η Ν.Δ. δεν έχει περιθώρια ελιγμών. Οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη έχουν καταστήσει την Κυβέρνηση όμηρο της σχεδιαζόμενης ευρωπαϊκής διακυβέρνησης η οποία επιβάλλει την συμμόρφωση της οικονομικής πολιτικής όλων των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις βασικές αρχές της , οικονομικές και μή. Το να δεχθεί η γερμανική διπλωματία να υποχωρήσει απο την στρατηγική του σκληρό ευρώ αλλά και αυτή του πλεονάσματος που παράγει ελλείμματα για τον Ευρωπαϊκό Νότο είναι πολύ δύσκολο.Η Κυβέρνηση κατά συνέπεια λαμβάνει το απόλυτο μέρος του κόστους των παραγόμενων της άσκησης αυτών των πολιτικών στον Ελλαδικό χώρο.

  Παρά τις προσπάθειες τόνωσης του ηθικού του δεξιού χώρου απο πολλές πλευρές , αποτελεί άξιο επισήμανσης πως ο πολιτικός λόγος που εκφέρεται αδυνατεί να πείσει όσους η οικονομική δυσπραγία σπρώχνει στο κοινωνικό περιθώριο

  Η Επίκληση διαχωριστικών γραμμών μέσω του κριτηρίου της Ελληνικότητας το οποίο το καθορίζουν οι "πατριωτικές θέσεις" δείχνει προσπάθεια απόκρυψης κρίσιμων εξελίξεων. Η παρελθοντολογία και η "προγονοπληξία" βοηθούν στο να ακουστούν πιο ανώδυνα γεγονότα όπως η επίσκεψη του Κου. Ερτούγκ λ.χ.. Φυσικά και σε μια περίπτωση δυσάρεστης εξέλιξης όλα θα φορτωθούν λ.χ. στον Κο Βενιζέλο.Το ότι ο Κος Βενιζέλος είναι Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής κυβέρνησης δεν μας λέγει τίποτα, για εμάς είναι Υπουργός του ΠΑΣΟΚ , όμως σε διεθνές επίπεδο οι εξελίξεις δεν δεσμεύουν το ΠΑΣΟΚ αλλά την Ελλλάδα ολάκερη. Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρια αυτά τα ανατολίτικα τερτίπια.Η Επίκληση επίσης του φατριασμού ως δομικό στοιχείο του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο συνιστά αυταπάτη.

  Διαπιστώνω κοντολογής μεταφορά του ποδοσφαιρικού πνεύματος σε πολιτικό επίπεδο.Οσοι πιστεύουν πώς μέσα απο λογικές ποδοσφαροποίησης της πολιτικής ζωής θα μπορέσουν να υποτάξουν την λαϊκή αγανάκτηση πλανώνται πλάνην οικτρά.

  Η μάχη της Αθήνας χάθηκε για το ΚΚΕ το 1941 όταν εξαιτίας του λιμού ο πληθυσμός της Αθήνας αντιλήφθηκε πως η Αγγλική βοήθεια των κρατά στην ζωή και άρα ο προσεταιρισμός στο αγγλικό άρμα θα παράγει μαι καλύτερη καθημερινότητα. Αυτό ας το έχουν υπόψιν όσοι θέλουν να διαχειριστούν τους 2,000,000 Έλληνες ανέργους με τους 900,000 εξ αυτών χρόνιους ανέργους και με περί τα 500,000 χιλιάδες νοικοκυριά στα όρια της φτώχειας.

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/11/2013 19:49:36

  Φαντάζεσαι τους νεοφιλ της ΝΔ να κατηγορούν τον Σύριζα για εθνομηδενισμό;

 10. Asxetos avatar
  Asxetos 10/11/2013 22:30:34

  Χωρίς την ταυτότητά της η συντηρητική παράταξη στη Ελλάδα είναι χαμένη.
  Ας προσδιορίσουμε επακριβώς το μείγμα εθνικισμού και φιλελευθερισμού που χρειαζόμαστε και ας προτάξουμε επιτέλους πρώτα την Ελλάδα και μετά την ανύπαρκτη Ευρώπη (απο το όραμα της ομοσπονδοποίησης πρέπει να πάρουμε αποστάσεις). Είμαστε Ευρωπαίοι όσο είναι και οι λοιποί και αυτό πρέπει να το αποδεικνύουν με την αδελφική αλληλεγγύη στους Νότιους Ευρωπαίους, είμαστε Ευρωπαίοι γιατί εδώ είναι οι βάσεις του Δυτικού πολιτισμού, είμαστε Ευρωπαίοι γιατί μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές (ελευθερία,δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα). Ας θέσουμε επιτέλους στις Βρυξέλλες το λεγόμενο εδώ και χρόνια έλλειμμα δημοκρατίας, ότι τις αποφάσεις τις παίρνανε παλιότερα κάποιοι μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες και σήμερα η Γερμανία. Ας μιλήσουμε στις Βρυξέλλες σαν ισότιμοι εταίροι και όχι σαν πτωχοί συγγενείς. Η ΕΕ μας έχει περισσότερο ανάγκη απο όσο εμείς αυτήν (παρά το γεγονός πως είμαστε υπερχρεωμένοι). Δυτικό πολιτισμό έχουν και οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ισραήλ, η Αυστραλία και η Ρωσσία. Δεν μιλώ για να φύγουμε απο την ΕΕ αλλά να προχωρήσουμε σε στρατηγικές διμερείς συμφωνίες με όλους τους ανωτέρω.
  Να στραφούμε στην Ελληνική διασπορά για να βοηθήσουν το εθνικό κέντρο.
  Ας παίξουμε επιτέλους όχι μόνο σε ένα αλλά σε πολλαπλά ταμπλώ (εθνικό κράτος, ΕΕ, Δυτικός κόσμος, Μεσόγειος, Παγκόσμια) με πυξίδα την Ελληνικότητά μας.

 11. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 11/11/2013 02:12:46

  Ας σταματήσει αυτό το παραμύθι περί ¨συντηρητικής παράταξης".
  Υπό τον Αντώνη Σαμαρά η Ν.Δ. αναδεικνύεται ως η πραγματικά προοδευτική παράταξη που είχε και έχει ανάγκη ο τόπος, προκειμένου να απεμπλακεί από αγκυλώσεις και δουλείες που επί δεκαετίες τον βασανίζουν.
  Ναι, κρατά τις παραδόσεις που έκαναν το όνομα των Ελλήνων σημείο αναφοράς σε αυτόν τον κόσμο τον μικρό τον Μέγα.
  Ναι, προχωρά σε εκείνες τις τομές στα σημεία που κρατούν την πατρίδα μας πίσω από κάθε πρόοδο που κατακτά ο σύγχρονος κόσμος.
  Έτσι, για να ξέρουμε για τι μιλάμε και πως το λέμε...

 12. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 11/11/2013 12:59:23

  Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο λαϊκισμό και στην εξόφθαλμη αδυναμία να προτείνει εναλλακτική λύση. Εκεί πονάει, εκεί είναι και το ενδιαφέρον (κι όχι στον... εθνομηδενισμό που λένε παραπάνω) για την πλειοψηφία του λαού που καίγεται για τον άρτον τον επιούσιον, εκεί θα εστιάσει η ΝΔ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.