#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/10/2011 22:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρχίζει η πιο κρίσιμη εβδομάδα«Το κείμενο των τριών συναδέλφων μου, με τους οποίους ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα είναι ένας πολύ καλός οιωνός για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει, κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πολλά, ίσως όλα».

Αυτό είναι το τέλος της ανακοίνωσης του Β. Βενιζέλου για το άρθρο των τριών συναδέλφων του. Ξεπερνάμε το γεγονός ότι ο κ. Αντιπρόεδρος ξεπερνιέται από τις εξελίξεις και οι συνάδελφοί του τον «φτύνουν» στη μετά – Παπανδρέου εποχή. Ξεπερνάμε και την εμφανή αμηχανία του.

Εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι η τελευταία του φράση όπου λέει ότι την εβδομάδα αυτή κρίνονται πολλά, ίσως και όλα.

Προφανώς εννοεί την ψηφοφορία της Πέμπτης για το πολυνομοσχέδιο και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη Κυριακή.

«Μεγάλη Πέμπτη» θα είναι η Πέμπτη που έρχεται. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στο μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να είναι σε θέση να πουν αν θα ακολουθήσει ο επιτάφιος της Μεγάλης Παρασκευής, μετά την  ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη  στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Ετοι­μα­ζόμαστε για τη χειρότερη εβδομάδα μετά τον εμφύλιο, λέει κορυφαίος υπουργός

«Η εβδομάδα του διαβόλου, είναι εδώ!» διαπίστωσε με ύφος απόγνωσης κυβερνητικό στέλεχος, μετά τον συνάδελφό του που συνέκρινε εαυτόν με το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου

Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εισέλθει στη «ζώνη υψηλού κινδύνου», οι υπουργοί προσπαθούν να ανατρέψουν την «εικόνα» ότι ζουν τις...τελευταίες ημέρες της Πομπηίας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναζητούν επιχειρήματα για να ψηφίσουν σκληρές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και οι «πράσινοι» συνδικαλιστές είτε τεντώνουν το σκοινί είτε αποχωρούν καταθέτοντας την κομματική τους ταυτότητα.

«Κρίσιμη εβδομάδα», «κρίσιμη Πέμπτη», «κρίσιμη ψηφοφορία», «κρίσιμο δίλημμα». Στο ίδιο έργο θεατές για πολλοστή φορά, με τον ίδιο σκηνοθέτη, τους ίδιους ηθοποιούς, τους ίδιους κομπάρσους και το ίδιο ακροατήριο. Ο σκηνοθέτης (πρωθυπουργός) αδυνατεί να εμπνεύσει τους συνεργάτες του ηθοποιούς. Οι πρωταγωνιστές (υπουργοί), εμφανώς κουρασμένοι, δείχνουν να έχουν εξαντλήσει όλα τα υποκριτικά κόλπα τους και μετέρχονται τερτίπια μπουλουκιού. Οι κομπάρσοι (βουλευτές) εξοργισμένοι γιατί καλούνται να βοηθήσουν ξανά και ξανά στο ανέβασμα ενός έργου στο οποίο δεν πιστεύουν. Οι θεατές (πολίτες) έχουν βαρεθεί να πληρώνουν υπέρογκο εισιτήριο για μια κακή παράσταση και ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την αίθουσα αποδοκιμάζοντας όλο το θίασο.

Δεν τα λέμε εμείς αυτά. Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες τα γράφουν, σήμερα. Ενώ παράλληλα διοχετεύονται πληροφορίες περί "άγριων επεισοδίων" από Τρίτη και μετά και περί "πρωτοφανούς βίας" στους δρόμους. Tην Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολυνομοσχεδίου.

Για μια ακόμη φορά, δηλαδή, κυβέρνηση και διαπλοκή βάζουν  το πιστόλι στον κρόταφο των ΠΑΣΟΚoκων βουλευτών αλλά και όλου του ελληνικού λαού. Ψηφίστε αλλιώς πυροβολώ είναι το σύνθημα.

Πέρυσι την άνοιξη έβαλαν για πρώτη φορά το πιστόλι στον κρόταφο, φάγαμε το Μνημόνιο. Κάθε φορά που χρειαζόταν αναθεώρηση ξανά το πιστόλι στο τραπέζι. Φέτος το καλοκαίρι με το δάχτυλο στη σκανδάλη για το Μεσοπρόθεσμο. Τώρα ένα βήμα πριν την εκπυρσοκρότηση για το πολυνομοσχέδιο.

Ε, φτάνει πιά, το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς. Φτάνουν πια οι εκβιασμοί του κ. Βενιζέλου και της παρέας του.

Και για έχουμε καλό ρώτημα. Πώς φτάσαμε στην εβδομάδα που θα κρίνει την τύχη της Ελλάδας; Πώς προέκυψε η κρίσιμη ημερομηνία που όλοι τρέμουμε σαν την τελευταία νύχτα της γης;

Με τα λάθη και τις παλινωδίες της κυβέρνησης δε φτάσαμε ως εδώ κ. Βενιζέλε;

Το ερώτημα απευθύνεται φυσικά και στους άλλους τρεις υπουργούς που βρήκαν την ώρα να γράψουν το άρθρο – παρέμβαση. Την ίδια στιγμή που κατακεραυνώνουν τα κακώς κείμενα της χώρας και ιδιαίτερα τις συντεχνίες (και καλά κάνουν) οι ίδιοι προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους. Φτιάχνουν την πιο σκληρή συντεχνία για να διασωθούν μετά την καταστροφή του ΠΑΣΟΚ. Αν είναι πράγματι η πιο κρίσιμη εβδομάδα στην ιστορία της χώρας με πιο δικαίωμα οι κ. Υπουργοί και ο Βενιζέλος ασχολούνται με το άρθρο και τις παρενέργειες στο πολιτικό σκηνικό;

Υπάρχει χρόνος ενώ η χώρα διαλύεται. Τι να περιμένει όμως κανείς από επαγγελματίες οπορτουνιστές. Πολιτικές σκιαμαχίες πάνω από το πτώμα της χώρας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τem avatar
  Τem 16/10/2011 22:12:04

  Είναι η εβδομάδα που πέφτει επιτέλους το Πασοκ

  • Γιώργος1 avatar
   Γιώργος1 @ Τem 17/10/2011 00:03:30

   Μπαααα

 2. Απορία avatar
  Απορία 16/10/2011 22:13:41

  Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ξεκουμπιστεί παρά μόνον όταν το αδειάσουν οι ξένοι προστάτες του και δώσουν εντολή για την διάλυσή του.

  • 3η Σεπτέμβρη avatar
   3η Σεπτέμβρη @ Απορία 16/10/2011 22:18:54

   Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ξεκουμπιστεί γιατί έχει ανεκτέλεστα συμβόλαια...

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 16/10/2011 22:32:28

  Να σταλεί μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την έμμεση υποκίνηση επεισοδίων από το Βήμα και τα άλλα ΜΜΕ που προπαγανδίζουν διλημματικά ότι είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα μετά τον εμφύλιο. Προφανώς αυτό το λένε για να προξενήσουν "εμφύλιο". Ο Εισαγγελέας του ΑΠ αν έχει στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία πρέπει να προβεί αρχικά σε συστάσεις και αν δεν ανασκευάσουν αύριο να τους ασκήσει ποινική δίωξη και να προσαχθούν οι διευθυντές των ΜΜΕ με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Πολύ τράβηξε η φαρσοκωμωδία "Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ ή καταστροφή". Όχι ρε αλαζόνες. Υπάρχουν και άλλοι καλύτεροι από εσάς. Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα χωρίς πασοκιές.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 16/10/2011 22:35:08

   Επίσης να μηνυθούν τα ΜΜΕ γιατί λένε ότι προβλέπεται "πρωτοφανής βία" στους δρόμους. Πού το ξέρουν; Τους το έχει σφυρίξει κανένας πράκτορας; Ούστ από δω, χουντικοί!

   • Αληκτώ avatar
    Αληκτώ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 17/10/2011 10:57:43

    Τουλάχιστον απ΄ότι έχουμε βιώσει ως τώρα, κάθε φορά που έχουμε τεράστια συνάθροιση λαού, κάνουν την εμφάνισή τους οι 50-100 κουκουλοφόροι του συστήματος. 'Ολοι τους ξέρουμε. Είναι η προσφιλής τακτική του ΠΑΣΟΚ.
    Αυτό που ρωτώ είναι γιατί την ώρα που εμφανίζονται δεν τους πιάνουν οι ίδιοι οι πολίτες, να τους βγάλουν τις κουκούλες (αφού η αστυνομία δεν το κάνει) και να δούμε επιτέλους ποιοι είναι.

 4. Manos-UK avatar
  Manos-UK 16/10/2011 22:38:07

  Η συνήθης κινδυνολογία αν και έχει ψείγματα αλήθειας... Τώρα ζητούνται ΕΛΛΗΝΕΣ ανεξαρτήτως κομμάτων. Ενα πράγμα μόνο τρομάζει, εκκατομύρια πολιτών στους δρόμους. Η τώρα ή ποτέ...
  18/10/81-18/10/11. 30 χρονια είναι πολλά!

 5. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 16/10/2011 22:40:48

  αυριο στις 12,30 ο υποτιθεται πρωθυπουργος συνανταει τον υποτιθεται προεδρο της δημοκρατιας. ολα ειναι ανοικτα,ακομα και η παραιτηση παπανδρεου και η εντολη σχηματισμου κυβερνησης απο τον προεδρο. ο παπανδρεου θα προσπαθησει να ζητησει κυβερνηση ευρειας συνεργασιας. σε περιπτωση που γινουν εκλογες θα τις φορτωσει στον σαμαρα. με το προσχημα οτι δε συμβαλει στη σωτηρια της χωρας.

 6. dimitris avatar
  dimitris 16/10/2011 22:44:54

  ας μην υπάρχουν αυταπάτες......το ΠΑΣΟΚ ,,,,θα είναι κυβέρνηση ακόμα,και όταν μαζεύουν με τα καροτσάκια τους πεθαμένους από την πείνα στους δρόμους .. διότι απλούστατα το θέλουν οι Αμερικάνοι,τα συμφέροντα ντόπια και ξένα ,η διαπλοκή ,,,και βεβαίως τα πράσινα ΜΜΕ και οι πουλημένοι εργατοπατέρες ...που τάχατες τώρα είναι εναντίον της κυβέρνησης .........

 7. τάσος avatar
  τάσος 16/10/2011 22:50:40

  μάλλον πάνε να βγάλουν κι αυτή τη βδομάδα, με το συνηθισμένο πλέον τρόπο.

 8. geopan avatar
  geopan 16/10/2011 23:03:23

  προς antinews και τους συντάκτες του:ξεκινάω με μια ερώτηση..ποιος είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα;το πασοκ ή η νδ;
  και μια απορία:την ανακοίνωση της ποε-οτα εναντίον της νδ και του Σαμαρά την είδατε;την διαβάσατε;
  είναι ποτέ δυνατόν αυτό το πασοκ να χάσει την εξουσία;αν τυχόν και βγει κυβέρνηση η νδ θα κάνουν πόλεμο όλοι οι κρατικοδίαιτοι πασοκοσυνδικαλισταράδες.
  θεωρώ ότι αξίζει μια ανάρτηση η ανακοίνωση της ποε-οτα για να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτοί (πασοκοι) ΔΕΝ αλλάζουν!ευχαριστώ

  • factorx avatar
   factorx @ geopan 16/10/2011 23:08:33

   Εχουμε γράψει εδώ: http://www.antinews.gr/2011/10/16/127673/

   Όποιος θέλει περισσότερα ας δει και διάφροα αριστερούλικα και δεξιούλικα όπου η ανακοίνωση προβάλλεται περίπου ως σημαία της ...εργατικής τάξης.

   κατά τα άλλα το σχόλιό σου είναι νομίζω η καλύτερη απάντηση σε όσους πάνε να κάνουν και τον Λυμπερόπουλο σημαία

 9. KE-MPAP avatar
  KE-MPAP 16/10/2011 23:45:13

  ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗ ΨΗΝΕΣΤΕ... ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ....ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.........

 10. Θετταλός avatar
  Θετταλός 17/10/2011 00:11:19

  Καλά οι άνθρωποι δεν παίζονται.
  Είναι ταυτόχρονα και διαιτητές και παίκτες και θεατές, είναι ταυτόχρονα και καταστροφείς και αρωγοί.
  Και δημιούργησαν την κρίση, και κινδυνολογούν, και θέλουν να εμφανιστούν ως θύματα και ως σωτήρες, και απειλούν ή εμείς ή το χάος, και για όλα φταίτε εσείς και όχι εμείς.
  Αυτή είναι η διαχρονική πολιτική τους μεθοδολογία, που εύστοχα ο λαός την εκφράζει με την παροιμία "να σε κάψω γιάννη να σε αλείψω μέλι".

 11. Δάσκαλος avatar
  Δάσκαλος 17/10/2011 00:41:09

  Το έχουμε εμπεδώσει πλέον. Το ΠΑΣΟΚ δεν παραδίδει την εξουσία. Μόνο ο λαός μπορεί να του την πάρει. Αλλά πως να γίνει αυτό αφού όπου γίνονται εκλογές η ΠΑΣΚ θριαμβεύει;

  • Θετταλός avatar
   Θετταλός @ Δάσκαλος 17/10/2011 00:59:30

   Και με 660 ευρώ ο πρωτοδιοριζόμενος δάσκαλος παρακαλώ. Ούτε κάν 666 οι αντίχριστοι.

 12. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 17/10/2011 01:10:24

  Το ¨τέρας¨ Πασοκ, ξεψυχάει!
  Προσοχή όμως, γιατί τα τέρατα πριν πεθάνουν, κάνουν και το μεγαλύτερο κακό!

 13. EPICOUROS avatar
  EPICOUROS 17/10/2011 08:17:40

  Αυτό το τέτας πρέπει να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Αλλοιώς και μισοπεθαμένο θα ξεσκίζει τις σλαρκες της Ελλάδας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.