18/08/2009 19:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρνητική η απάντηση της πλευράς Χριστοφοράκου στην επιστολή του ΠΑΣΟΚΑρνητική η απάντηση της πλευράς Χριστοφοράκου στην επιστολή που απέστειλε το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να του αποσταλεί το σύνολο των στοιχείων-αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει για το κόμμα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas.

 Προηγουμένως, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννης Ραγκούσης, απέστειλε προς τον δικηγόρο του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, Stefan Kursawe, την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμε κύριε,

Δηλώσατε στην εφημερίδα «Το Βήμα», 11/08/09, ότι «αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς».
Κατόπιν της δηλώσεώς σας αυτής, και παρότι αναφέρεστε αποκλειστικά στη Νέα Δημοκρατία η οποία απέφυγε να αποδεχθεί την ανωτέρω δημόσια πρόσκλησή σας, το ΠΑΣΟΚ σας καλεί δημοσίως να ανταποκριθείτε στη δέσμευσή σας, παρέχοντας το σύνολο των στοιχείων – αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο πελάτης σας και αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και σε κάθε περίπτωση όσα ετέθησαν υπόψη της Γερμανικής Δικαιοσύνης.

Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε άμεσα την απάντησή σας, την οποία το ΠΑΣΟΚ μόλις λάβει θα δώσει στη δημοσιότητα.

Για το ΠΑΣΟΚ

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου,

Γιάννης Ν. Ραγκούσης

 Αργότερα, με δήλωσή του μπροστά στην κάμερα ο Στέφαν Κουρσάβε όχι μόνο είπε ότι δεν πρόκειται να δοθούν στοιχεία στο ΠΑΣΟΚ, αλλά χαρακτήρισε γελοίο το σχετικό αίτημα, λέγοντας ότι «του έρχεται να γελάσει» και δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες για υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης τονίζει ότι η «η ΝΔ όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens και δεν ανοίγει διάλογο με τον υπόδικο, ο οποίος οφείλει να απολογηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, να καταθέσει τα πάντα για τους πάντες, για να ελεγχθούν οι ισχυρισμοί του».

 «Όλοι γνωρίζουν τα όσα είχε ομολογήσει το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κ. Τσουκάτος για την εισροή χρημάτων από τα 'μαύρα' ταμεία της Siemens. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να καλύψει τις ενοχές του δια της αλληλογραφίας ή νομίζει ότι με τον τρόπο αυτό κοροϊδεύει κανέναν, πλανάται» λέει ο Λ. Ζαγορίτης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αχβαχ avatar
  αχβαχ 18/08/2009 20:11:25

  Επικοινωνιακά κουραφέξαλα. Η κίνηση συναγωνίζεται σε γελοιότητα την ιδιοφυή επικοινωνιακή στρατηγική της νέας δημοκρατίας "δεν είδα δεν άκουσα δεν παραδέχομαι" -η οποία ήταν η στρατηγική του πασοκ πριν σκάσουν τα ονόματα, τσουκάτοι κλπ.

 2. christos avatar
  christos 18/08/2009 22:52:06

  Πριν από λίγο έγιναν δηλώσεις του συνηγόρου του Χριστοφοράκου:

  " Μου έρχεται να γελάσω. Είναι γελοίο αίτημα. Δεν πρόκειται να απαντήσουμε. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στη δικαιοσύνη και δεν... μπορούμε να δώσουμε κανένα στοιχείο....

 3. aris53m avatar
  aris53m 18/08/2009 23:20:27

  Εννοείτε ότι δεν του ζήτησε εκλογές του Χριστοφοράκου? Μπα μπα μπα?

 4. Πυροπαθής avatar
  Πυροπαθής 20/08/2009 11:21:35

  Τα στοιχεία που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ είναι αυτά για τα οποία έχει καταδικαστεί ο Χριστοφοράκος στη Γερμανία. Κατά συνέπεια η υπόθεση έχει κλείσει.
  Ο δικηγόρος του κ. Χριστοφοράκου μας λέει λοιπόν. Μόνο στη ΝΔ δίνω στοιχεία αν τα ζητήσει. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
  1ο) Μόνο μ' αυτή συνεργάζεται κατόπιν εντολής του πελάτη του;
  2ο) Στέλνει μύνημα στη ΝΔ;
  3ο) Μόνο για τη ΝΔ έχει στοιχεία και όχι για το ΠΑΣΟΚ;
  4ο) Τα κρατάει για διαπραγματευτικό ατού;
  Και για να μην ξεχνιώμαστε γιατί τα σοβαρά είναι άλλα.
  Ακριβώς πριν από ένα χρόνο στη ΔΕΘ ο ΚΚ μας δίδασκε από τηλεοράσεως ότι είναι νόμιμο να φοροαποφεύγει ένας βουλευτής γιατί ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
  Από τότε εκτός του ότι πληρώσαμε μια καμπάνια του Αλογοσκούφη για να πληρώνουμε το φόρο μας μας έχουν γδάρει και στις αυξήσεις των φόρων συνεχώς και τα ταμεία είναι συνεχώς άδεια.
  Όταν τα έλεγε αυτά ο ΚΚ δεν ήξερε τα οικονομικά και τα νομικά της χώρας ή μπροστά στο φίλο του τύφλα νάχουν οι νόμοι, τα οικονομικά και οιθ ηλίθιοι στους οποίους απευθύνομαι;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.