#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/01/2010 18:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρνητικές οι αντιδράσεις από τα μπλόκα στην παρέμβαση του πρωθυπουργούΣε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα, περιμένοντας τις αποφάσεις του Συντονιστικού Οργάνου τους που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο για να καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων μετά και την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή.

Μιλώντας στην Βουλή ο κ. Παπανδρέου απεύθυνε έκκληση στους αγρότες να  εγκαταλείψουν τα μπλόκα και να προσέλθουν στον διάλογο για την νέα αγροτική οικονομία, λέγοντας: «Τέλος στα λεφτά για συντεχνιακές διευθετήσεις που δεν αντέχουν παρά λίγους μήνες».

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στην Ώρα του Πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε: «Τέλος στα λεφτά για συντεχνιακές διευθετήσεις, για πρόσκαιρες λύσεις που δεν αντέχουν παρά λίγους μήνες και μετά ξανά μπλόκα, ξανά συναλλαγή με την εξουσία. Έφτασε η ώρα των ριζικών αλλαγών που δίνουν σιγουριά και μέλλον στην ελληνική ύπαιθρο, στον αγρότη, στα χωριά μας. Αυτή την τολμηρή μάχη καλούμε τους αγρότες να δώσουμε μαζί. Δεν σας θέλουμε συνενόχους στη μεταξύ μας μικροπολιτική συναλλαγή, αλλά συμμέτοχους στη μεγάλη αλλαγή… Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα να διασύρεται και να λοιδορείται. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο να βλάψουμε άλλο τους εαυτούς μας»

Οι  πρώτες αντιδράσεις από τα μπλόκα είναι μάλλον αρνητικές, καθώς οι αγρότες περίμεναν κάποια συγκεκριμένη αναφορά από τα χείλη του πρωθυπουργού που θα εκτόνωνε την κατάσταση. Αν και οι αγροτοσυνδικαλιστές αποφεύγουν να αποκαλύψουν τις επόμενες κινήσεις τους, δείχνουν να επιμένουν στην απόρριψη της πρόσκλησης για συμμετοχή στον διάλογο της 25ης και 26ης Ιανουαρίου.

Από το πρωί της Πέμπτης οι αγρότες ήταν ιδιαίτερα ελαστικοί σε σχέση με τους αποκλεισμούς, κυρίως λόγω της κακοκαιρίας. Ήδη, γύρω από τη Λαμία πέφτει πολύ χιόνι, η συγκοινωνία γίνεται με δυσκολία και σε πολλές περιπτώσεις με αλυσίδες. Έτσι, οι αγρότες από τη Λοκρίδα επέτρεψαν τη διέλευση των αυτοκινήτων, για να μην υπάρχει ταλαιπωρία μέσα από τα χιονισμένα βουνά.

Εξάλλου, ούτε οι αγρότες στο Κάστρο Βοιωτίας έκλεισαν τους παράδρομους και η κυκλοφορία από τη Λαμία προς την Αθήνα γίνεται μέσα από την εθνική οδό, με εξαίρεση δύο παρακάμψεις. Η μία είναι στη Λαμία και το μήκος της δεν ξεπερνά τα τρία χιλιόμετρα. Η δεύτερη είναι στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου οι οδηγοί κινούνται για οκτώ χιλιόμετρα σε παράδρομο, ακριβώς δίπλα από την εθνική οδό.

Οι αγρότες των «αδέσμευτων συλλόγων» του νομού Σερρών αποφάσισαν να αποκλείσουν την οδική διάβαση στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν πείστηκαν από τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 22/01/2010 18:30:24

  Σε σχέση με το μπλόκο στον Προμαχώνα πρέπει να το λύσουν και να μην ξανακάνουν ποτέ εκεί και αυτό για Εθνικούς λόγους. Είναι γνωστό ότι η Βουλγαρία εποφθαλμιούσε πάντα έξοδο στο Αιγαίο. Τώρα με την ΕΕ δεν υπάρχει πρόβλημα. Καλό είναι όμως να μην τους κεντάμε. Η κυκλοφορία στα σύνορα πρέπει να είναι απρόσκοπτη.

 2. panagiotis avatar
  panagiotis 22/01/2010 19:46:11

  "AΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΝΑΚΙΟΥ " ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ? χοχοχοχοχοχο !

 3. ti na pei kaneis avatar
  ti na pei kaneis 22/01/2010 20:52:23

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟς ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΝΑΚΙΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥς - ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΤΟΝ ΣΟΥΡΛΑ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ κα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.