Αριστερή Πλατφόρμα προς Τσίπρα: Ο κόσμος δεν θέλει ευρώ
07/05/2015 17:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αριστερή Πλατφόρμα προς Τσίπρα: Ο κόσμος δεν θέλει ευρώ

Θα μείνει στα λόγια ο Λαφαζάνης;

Βόμβες ρίχνει η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη προς την κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης, μέσα από την προβολή της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που προβάλλει το Iskra . Στο χθεσινό βασικό θέμα του ισοτόπου προβάλλεται δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας που αναφέρει ότι το 35% των πολιτών και το 58% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν την έξοδο από το ευρώ από μία άνευ όρων συμφωνία παραμονής.

Παράλληλα, το σύνολο της αρθρογραφίας του Iskra κινείται σαφώς σε γραμμή ρήξης με τους εταίρους και απόρριψης ενός συμβιβασμού που εκ προοιμίου θεωρείται από τους περισσότερους αρθρογράφους ότι δεν θα είναι έντιμος.

Παρόλα αυτά απομένει να δούμε εάν απλά πρόκειται για «κραυγές» για να σώσουν τα προσχήματα και να αποκοιμίσουν το προδομένο εσωτερικό ακροατήριο ή αποτελεί πραγματική απειλή προς τον Τσίπρα.

Με λίγα λόγια απομένει να δούμε εάν ο «πολύς αριστερός» Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα δεχτεί να αλλάξουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για να γίνουν «πιο ευέλικτες οι εργασιακές σχέσεις», αν θα δεχτεί «ελαφρά τη καρδία» την παραμονή του ΕΝΦΙΑ, αν θα δεχτεί την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων. Απομένει να δούμε εάν οι «βόμβες» της Αριστερής Πλατφόρμας είναι «άσφαιρες ή όχι».

Και σε κάθε περίπτωση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα πουν τα συνδικάτα του «βαθέως Κράτους-ΠΑΣΟΚ» που στήριξαν σκληρά τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά.

Θα απειλήσει με «απόλυτο σκοτάδι» ο Φωτόπουλος; Θα γεμίσει με σκουπίδια την Αθήνα καλοκαιριάτικα ο Μπαλασόπουλος;

Στις πρόσφατες συνδιασκέψεις της Αριστερής Πλατφόρμας εκφράστηκαν έντονα διαφωνίες αναφορικά με τον τρόπο που η κυβέρνηση προετοιμάστηκε για την διαπραγμάτευση. Ειδικά τα ζητήματα αλλαγής του συνταξιοδοτικού και του ασφαλιστικού, οι σύντροφοι της Αριστερής Πλατφόρμας τα θεωρούν casus belli. Το ερώτημα όμως είναι τί θα πράξουν όταν η επώδυνη συμφωνία που πολλοί αποδοκιμάζουν έλθει προς ψήφιση στην Βουλή και προς συζήτηση και έγκριση στα κομματικά όργανα. Γιατί κάποιες «κακές γλώσσες» μας πληροφορούν πως Τσίπρας-Λαφαζάνης έχουν κάνει κομπρεμί, ώστε οι εσωτερικές διαμαρτυρίες κατά της πορείας της διαπραγμάτευσης να περιοριστούν σε ανέξοδα άρθρα. Ίσως για αυτό ο Τσίπρας έβαλε πριν λίγες μέρες τη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει ανακοίνωση υπέρ του. Ακριβώς για να στείλει μήνυμα στην Αριστερή Πλατφόρμα πως «το κόμμα είναι ο Τσίπρας». Υπάρχουν όμως και αρκετοί βουλευτές που δεν πρόκειται «το κόμμα να τους τραβήξει από το μανίκι», εκτός αν το πει ο Λαφαζάνης.

Εν κατακλείδι, έχει γίνει σαφές πως ο Τσίπρας έπαιξε με τα όρια του πιστωτικού γεγονότος όχι για να πιέσει την κοινωνία, αλλά για να πιέσει και να εκβιάσει το εσωκομματικού ακροατήριο, να αποδεχτεί την κωλοτούμπα. Για να δούμε, θα μασήσει ο Λαφαζάνης στον εκβιασμό;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 07/05/2015 17:31:55

    Δεν περνάει συμφωνία από τη βουλή με μέτρα άνω των 10 δις με ψήφους μόνο σύριζα και ανέλ.

  2. Διογένης avatar
    Διογένης 07/05/2015 17:36:17

    Δεν σώζεται ο Τσίπρας, ακόμη και εάν τον στηρίξει ο Λαφαζάνης. Βέβαια, δεν θα πέσει αμέσως. Όμως τότε θα αρχίσει ο ταχύς εκφυλισμός του. Ταχύτατος. Πιο γρήγορος από του ΓΑΠ. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι πάμε για μέτρα 14 δις, που είπε ο Σαμαράς. Αν δεν θα είναι αυτό νούμερο, θα εκτεθεί πολύ. Αν πάλι είναι, τότε θα εκτεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ανεπανόρθωτα. Θα έχει δουλέψει την κοινωνία στον υπερθετικό βαθμό. Οι "θεσμοί" μιλούν για ενιαίο συντελεστή 19-21%. Η διαφοροποίηση στο ποσοστό προφανώς συναρτάται με άλλα μέτρα που θα πάρει ή δεν θα πάρει η κυβέρνηση. Επειδή ο Βαρουφάκης έλεγε για ενιαίο συντελεστή "15%", νομίζουν ότι θα τα βουν "κάπου στη μέση", αλλά απατώνται, δεν έχουν ιδέα από το πόσο αποτελεσματικά διαπραγματεύονται οι δανειστές. Άρα, με βάση αυτό το "19-21%" που κάνει διαφορά κάποιων δις ευρώ, όντως μιλούμε για πολύ περισσότερα μέτρα. Απίστευτο, πραγματικά απίστευτο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.