Αριστερή Πλατφόρμα: «Μονόδρομος η ρήξη»
10/03/2015 12:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αριστερή Πλατφόρμα: «Μονόδρομος η ρήξη»

Ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει το iskra.gr της Αριστερής Πλατφόρμας έχει άλλη άποψη . Με άρθρο του στη πρώτη σελίδα που φέρει τον τίτλο «Eurogroup: Σφίγγουν τη θηλειά γύρω από το λαιμό της Ελλάδος» σημειώνει πως οι εταίροι «απαιτούν εδώ και τώρα υποταγή» και πλέον είναι «μονόδρομος η ρήξη».

Όπως τονίζει «οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προκειμένου να υποκύψει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νεο-μνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων».

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζει πως «οι δανειστές της χώρας ξεκαθάρισαν ότι καμία εκταμίευση δεν θα γίνει για την Ελλάδα χωρίς συμφωνία επί του συνολικού πακέτου των μεταρρυθμίσεων και χωρίς έναρξη της εφαρμογής του, εντείνοντας τις πιέσεις που απειλούν με οικονομικό στραγγαλισμό τη χώρα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «οι "νεοαποικοκράτες" των Βρυξελλών και ο ίδιος ο Σόιμπλε, αναφερόμενοι στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν "μονομερείς ενέργειες", δηλαδή μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό, αξιώνοντας ανάλογες διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά».

Στο πλαίσιο αυτό σαφής είναι η ειρωνεία προς τον Υπουργό Οικονομικών, μιας και όπως αναφέρει το site «εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το Εurogroup, οι οποίες, με την επιφύλαξη ότι απεδόθησαν σωστά, κάνουν λόγο για αποφυγή από την Ελλάδα μονομερών ενεργειών».

Τέλος μιλάει για ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που « προβλέπει την απόλυτη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και έχει στόχο να εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση και να την οδηγήσει στην πλήρη συνθηκολόγηση».

Αλλά και ο Αλέξης Μητρόπουλος του πασοκογενούς ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική.

Παραδέχτηκε ότι οι εταίροι «επέμειναν για Τρόικα, σε παραπέρα μέτρα, για τεχνικούς ελέγχους και πρέπει να δούμε σε τι νομοθετήματα θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή», για να προσθέσει πως "μέχρι τώρα η κυβέρνηση άντεξε, αλλά το στοίχημα του Σόιμπλε δεν είναι να μεταλλαχτεί μνημονιακά ο Τσίπρας, αλλά να στείλουν μήνυμα στους Πορτογάλους και σε όλους ότι δεν υπάρχει εναλλακτική".

Εφιστώντας την προσοχή όλων, είπε πως "πρέπει να διαβάζουμε τα συντάγματα και τους νόμους. θα πάμε σε μία ασύμμετρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και ενδεχομένως να μην πετύχουμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί στο λαό".

Δεν θα κάνουν όσα υποσχέθηκαν, δηλαδή θα κάνουν κωλοτούμπα την οποία ήδη έχουν κάνει. Αποδέχθηκαν τα τεχνικά κλιμάκια, θα δώσουν όλα τα στοιχεία, δε θα πάρουν φράγκο αν δεν γίνει η αξιολόγηση του προηγούμενου μνημονίου που ακύρωσαν, παίρνουν το ένα μέτρο μετά το άλλο και θα δώσουν κι άλλες λίστες με μεταρρυθμίσεις.

Άραγε τι απέμεινε από τον ΣΥΡΙΖΑ προ εκλογών; Και πόσο περήφανοι μπορούν να αισθάνονται όλοι όσοι πίστεψαν τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Χάθηκαν 50 μέρες για να κάνουμε όλα όσα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση η οποία αποδοκιμάστηκε.

Αυτό για τη χώρα και το λαό της λέγεται «αυτοκτονικός ιδεασμός».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eva avatar
  Eva 10/03/2015 14:19:32

  Ειλικρινά απορώ γιατι ασχολούμαστε με την αριστερή πλατφόρμα. Μόνο στην ΝΔ ασκείται εσωκομματική κριτική. Στον συριζα αυτό λέγεται ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Ο Λαφαζάνης μας το είπε καθαρά.

  • Eva avatar
   Eva @ Eva 10/03/2015 14:24:41

   Αν η ΝΔ είχε μία ΔΕΞΙΑ πλατφόρμα πως θα την ονόμαζε ο σύριζα? Η ΝΔ θα μιλούσε για εσωκομματική δημοκρατία?

 2. Hunter avatar
  Hunter 10/03/2015 19:31:19

  Η αριστερή πλατφόρμα και ο Λαφαζάνης, να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δηλ. πρωτίστως στους δημοσίους υπαλλήλους και στους οικείους τους που τον ψήφισαν για να μην "αξιολογηθούν" καθώς και στους 50άρηδες μεγαλοσυνταξιούχους του Δημοσίου όπως επίσης και στους συνταξιούχους των άλλων ταμείων, από πού θα τους πληρώνει κάθε πρώτη του μήνα μετά την "ρήξη" με τους εταίρους που τόσο επιθυμεί... Ταυτόχρονα θα πάρουν απάντηση και οι νοικοκυραίοι που έχουν ΆΣΠΡΑ λεφτά στις τράπεζες...

  • Eva avatar
   Eva @ Hunter 10/03/2015 20:28:16

   Δεν τον ψήφισαν για να μην αξιολογηθούν μονο αλλα και για να νοιώθουν περισσότερη ασφάλεια ως μόνιμοι, ο Κατρούγκαλος κάνει 40000 αορίστου χρόνου μόνιμους συν 4000 που ξαναπαίρνει συν τα δικά του παιδιά γιατί το δημόσιο έχει πολλές ελλείψεις. Θα τους πληρώνει σε δραχμές κι έτσι δεν θα υπάρχει και δίλλημα αν γίνει δημοψήφισμα.

   • Naruto avatar
    Naruto @ Eva 11/03/2015 10:19:38

    Δεν χρειάζεται να τους πληρώνει σε δραχμές Eva , το κόλπο είναι παλιό και γνωστό θα λεηλατήσει τον ιδιωτικό τομέα με εκτακτες εισφορές ,εξτρα φόρους κλπ . Το έργο το είδαμε και απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις και λέγεται << νύν υπέρ πάντων το δημόσιο >>. Επειδή λοιπόν εμείς του ιδιωτικού τομέα προοριζόμαστε να γίνουμε τροφή για τον Λεβιάθαν του δημοσίου πρέπει άμεσα να αντιδράσουμε για να προστατευτούμε .

    • Eva avatar
     Eva @ Naruto 11/03/2015 11:08:40

     Οι εργαζόμενοι στον ΙΤ δεν εχουν την πολυτέλεια ν αφήσουν τη δουλειά τους το πρωι. Όταν γυριζεις τσακισμένος το βράδυ πότε να κατέβεις στο δρόμο? Οταν δουλεύεις δυο δουλειές (πιτσαδόρος η μία) ποτε να κατέβεις στο δρόμο? Όταν δεν έχεις σταθερό ωράριο, Σαββατα (πχ σουπερ μάρκετ ) ποτε να κατεβεις στο δρόμο? Μόνο όταν είσαι άνεργος μπορείς.

     • Eva avatar
      Eva @ Eva 11/03/2015 11:43:39

      Τις δουλειές που σας προανέφερα, πολλες φορες τις κάνουν άτομα με εξειδίκευση και τυπικά προσόντα. Ποτε όμως δεν έλαβαν επίδομα έγκαιρης προσέλευσης και υπολογιστή. Και δεν παίζουν πασιένζες αλλα στραβώνονται δωδεκάωρα μπροστα στην οθόνη.Και δεν φεύγουν αν δε βγει η δουλειά. Ας το λάβουν υπ οψη τους οι κύριοι που μιλάνε για την κατσίκα του γείτονα-διότι μάθαμε μια φράση τώρα και την αμολάμε στον ανίσχυρο για να θεωρηθή κακος και μοχθηρος-ενω εκεινοι ειναι ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ.

 3. pipis avatar
  pipis 13/03/2015 13:47:27

  Νομίζω ότι είναι εντυπωσιακό πως τόσες δεκαετίες, που όλοι μας (οι ιδιωτικοί υπάλληλοι εννοώ) "προσκυνούσαμε" τους δημοσίους υπαλλήλους και που ΠΑΝΤΑ είχαν την καλύτερη μεταχείριση και δεν τους άγγιζε ποτέ κανείς, που δεν επαναστάτησαν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι... Περίεργο μεν, αν και θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να το θεωρήσει και ως ένα παράδειγμα "εμφυλίου πολέμου" με λιγότερο εξτρεμιστικά αποτελέσματα φυσικά, το οποίο συνεχίζεται χρόνια τώρα και ποιος ξέρει πόσο ακόμα θα συνεχιστεί...Άλλωστε, η Ελλάδα χωρίστηκε σε ιδιωτικό και δημόσιο πριν πολλά-πολλά χρόνια και το ίδιο παραμύθι συνεχίζεται και σήμερα... Ας συνεχίσουμε λοιπόν να τους λιβανίζουμε τους ΔΥ!!! Εύγε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.