#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/07/2010 11:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αριστερά εξαπτέρυγα εναντίον των φορτηγατζήδωνΗ επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και σκληρή κριτική από τα κόμματα της Αριστεράς. Ωστόσο, η στάση τους απέναντι στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. ήταν εντελώς διαφορετική. Για πρώτη φορά ένα κόμμα του χώρου, η Δημοκρατική Αριστερά τάχθηκε με σαφήνεια υπέρ της κατάργησης ενός κλειστού επαγγέλματος, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά διχασμένος απέναντι στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης να καταφύγει στην πολιτική επιστράτευση λέγοντας ότι δείχνει αδυναμία να λειτουργήσει σε συνθήκες κρίσης, ενώ υπενθύμισε στο ΠΑΣΟΚ, ότι ως αντιπολίτευση ζητούσε μετ’ επιτάσεως την κατάργηση του νόμου.

Απευθυνόμενος και στις δύο πλευρές ο κ. Κουβέλης ζήτησε τόσο την άρση της επιστράτευσης όσο και από τους ιδιοκτήτες φορτηγών την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης, «ώστε να είναι δυνατή η επανέναρξη του διαλόγου, στη βάση της κατάργησης του παλαιού καθεστώτος του κλειστού επαγγέλματος». Για τη στάση αυτή της Δ.Α. απέναντι στα κλειστά επαγγέλματα είχαν προϊδεάσει χθες με δηλώσεις τους, αλλά και με όσα έλεγαν στη Βουλή οι βουλευτές της Δ.Α. Γρηγόρης Ψαριανός και Νίκος Τσούκαλης. Οπως έλεγε χαρακτηριστικά παράγοντας του χώρου με τη στάση του υπέρ της κατάργησης των κλειστών επαγγελμάτων η Δ.Α. δείχνει ότι είναι συνεπής και με την ιδρυτική της διακήρυξη, αλλά και με την απόφασή της να μην υπερασπίζεται ότι θεωρεί στρέβλωση στον δημόσιο βίο.

Αντίθεση ΚΚΕ

Στον αντίποδα αυτής της στάσης βρέθηκε το ΚΚΕ, το οποίο τάχθηκε αμέσως στο πλευρό των ιδιοκτητών φορτηγών και της απεργίας τους. Με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ χαρακτηρίζει την απόφαση «να επιτάξουν τα φορτηγά Δ.Χ. και να επιστρατεύσουν τους οδηγούς τους φυσιολογική κίνηση μιας αδίστακτης κυβέρνησης» και την κατηγορεί ότι έχει ως στόχο να «να τσακίσει κάθε απεργιακό δικαίωμα και να κάνει επίδειξη πυγμής απέναντι στα λαϊκά στρώματα». Σε οξύτατο ύφος, το ΚΚΕ μιλάει για «κατάπτυστη απόφαση» και προσθέτει ότι «το μόνο που απομένει να κάνει η κυβέρνηση, είναι το άνοιγμα των τόπων εξορίας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης αντέδρασε με οργή στην επιστράτευση, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα «απαράδεκτο νομοσχέδιο» για τις οδικές μεταφορές. Είναι σαφές ωστόσο ότι η άποψη του κ. Λαφαζάνη δεν είναι η μόνη στους κόλπους του κόμματός του, καθώς ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε ήδη δηλώσει στα μέσα της εβδομάδος, ότι ένα «κόμμα της Αριστεράς πρέπει να αποφεύγει να υποστηρίζει συλλήβδην όλες τις κινητοποιήσεις και όλες τις μορφές αντίδρασης».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_30/07/2010_409791

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/07/2010 11:19:54

  Προσέξτε το σκεπτικό βάσει του οποίου προσπαθούν να πατήσουν σε δύο βάρκες οι δημοκρατικο"αριστεροί" του Κουβέλη. Κατηγορεί την κυβέρνηση για "αδυναμία να λειτουργήσει σε συνθήκες κρίσης". Τι διαφορά έχουν αυτές οι κατηγορίες από τις αντίστοιχες των νεοφιλελευθέρων κύκλων, που την κατηγορούν για "ατολμία" και "αναποφασιστικότητα" στην εφαρμογή των νόμων;

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ Αυριανιστής 30/07/2010 11:28:21

   Το φόρουμ δίνει γραμμή;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ χελιδόνι 30/07/2010 11:31:31

    Ποιο είναι το "φόρουμ", χελιδόνι;

    Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τόσον καιρό ότι γραμμές δεν παίρνω. Αλλά δεν είμαι και στραβός να μη βλέπω πού το πάνε μερικοί. Άλλωστε και η ΑΕΚΑ του Μπίστη εξασφάλισε μια θέση υφυπουργού για ένα φεγγάρι στον επικεφαλής της.

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ χελιδόνι 30/07/2010 11:37:03

    Αυριανιστή

    ...με παρεξήγησες.
    Η ερώτηση ενισχύει την άποψή σου...αφορά πόθεν, κοινή άποψη Κουβέλης και νεοφιλελεύθεροι.

    Με την ευκαιρία να συμπληρώσω, ότι το crisis management απαιτεί και immediate reaction time, πρακτική που η σημερινή κυβέρνηση ηθελημένα ή μη, αγνοεί!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ χελιδόνι 30/07/2010 11:40:26

    @ χελιδόνι

    Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης της Μητσοτάκαινας προς τον Κουβέλη προκειμένου αυτός να την εκπροσωπεί στη Βουλή, ακούγεται μετ' επιτάσεως και το ότι η Δημοκρατική "Αριστερά" θα χρησιμοποιεί το e-rooster ως επίσημη ιστοσελίδα της.

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ χελιδόνι 30/07/2010 11:56:29

    @ Aυριανιστής

    Αυτό που με απορυθμίζει, είναι η εντόνως κυκλοφορούσα φήμη περί συνεργασίας ΠΑΣΟΚ με Κουβέλη, ως υποτιθέμενο άνοιγμα προς την αριστερά. Τόσο αφελείς θεωρούν τους ψηφοφόρους;
    ΠΑΣΟΚ-Κουβέλης-Ντόρα-ΛΑΟΣ μαζύ...δεν μπορεί, να είναι πολιτική σύμπραξη λόγω κοινών αρχών και στόχων, αλλά pax romana συμμοριών!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ χελιδόνι 30/07/2010 12:00:39

    Δεν θα με εκπλήξει να δω την τελευταία στιγμή τον Καρατζαφύρερ να ανακρούει πρύμνα και να στηρίζει Κουβέλη ως κοινό υποψήφιο του φιλοΔΝΤικού "μετώπου"! Φαντάζεστε να το δούμε κι αυτό;

    (Για τη Ντόρα δεν έχω αμφιβολία. Ακόμα και τον Κακλαμάνη που εκτέθηκε όσο κανείς άλλος στηρίζοντάς τη με λύσσα, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να τον πουλήσει στεγνά για χάρη του υπουργού του μπαμπά της.)

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Αυριανιστής 30/07/2010 11:30:07

   Αναμενόμενο δεν ήταν;
   Ποιον αφορουν τα μεταξωτά φουλάρια με λαχούρια της σκουφά και της ακαδημίας πλην κάτι περιφερομενες στα κομμωτήρια της πλατείας κολωνακίου;

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 30/07/2010 11:27:13

  Θα μου έκανε εντύπωση αν ο Κουβέλης και οι "αριστεροί" του έπαιρναν διαφορετική θέση. Είναι κι αυτοί τόσο αριστεροί, όσο και το ΠΑΣΟΚ.

  • tagr avatar
   tagr @ εναςάσχετος 30/07/2010 11:30:00

   ενώ οι φορτηγατζήδες έχουν δώσει αγώνες για το δίκιο του εργάτη....

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ tagr 30/07/2010 11:45:05

    Οι φορτηγατζήδες δεν διατείνονται ότι είναι αριστεροί. Επαγγελματίες είναι που προστατεύουν τις περιουσίες τους.

   • Απόστολος avatar
    Απόστολος @ tagr 30/07/2010 12:06:47

    ...Επαγγελματίες είναι(?) που προστατεύουν τις περιουσίες τους(?) ...

    παρακαλώ?

 3. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 30/07/2010 11:48:03

  Το "αριστερό" ανάχωμα στην κρίση: Κουβέλης! Το "δεξιό" ανάχωμα στην κρίση: ο "πατριώτης" κωλοτούμπας κ. Καρατζαφέρης! Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
  Κύριε Κουβέλη, για πείτε μας, τί συμβάσεις υπογράψατε ως Υπουργός της Συγκυβέρνησης;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 30/07/2010 11:49:21

   Μπα, δεν "πρόκανε" να υπογράψει συμβάσεις... ήταν τόσο απασχολημένος με τις παραπομπές!

 4. ange-ta avatar
  ange-ta 30/07/2010 11:53:49

  Μπορεί όλη η Ελλάδα να απεργούσε και τα φορτηγά όχι. Αλλά, αυτο δεν σημαίνει ότι πρέπει να επικρατήσει ο κανιβαλισμός σε όλα τα επίπεδα. Και εδω είναι το ζήτημα. Τολμάει ο Κουβέλης να μιλάει για στρευλωση του δημόσιου βίου, όταν εχει εισβάλει στη χώρα το ΔΝΤ και κάνει ότι θέλει! Ποιός δημόσιος βίος κύριε Κουβέλη; Αυτον που δώσατε όλοι σας στα σκυλιά;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ange-ta 30/07/2010 11:56:10

   Εδώ ο μέντοράς του, ο Κύρκος, προ μηνών κάλεσε σε "καθωσπρέπει" γκαλά γενεθλίων την ηγεσία του ΣΕΒ και τους πλέον εξέχοντες καναλάρχες-απολογητές της υποτέλειας στο ΔΝΤ. Τι να λέμε τώρα...

 5. undercover gpr avatar
  undercover gpr 30/07/2010 12:01:42

  Ο Κουβέλης να μας παρουσιάσει το έργο του ως Πρόεδρος του ΔΣΑ πρώτα.Να δούμε πως διαχειρίζεται εκείνος τα πράγματα όταν έχει τη κουτάλα (κόρη στο Δ.Σ κτλ κλτ και ο νοών νοείτο).

  Μια ζωή κρατικοδίαιτη αυτή η ανανεωτική αριστερά.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ undercover gpr 30/07/2010 12:06:56

   Μια και μιλάς για κρατικοδίαιτους... όταν πρόσφατα είχε παρουσιαστεί η ιδρυτική διακήρυξη, ξέρεις πώς υπέγραφε από κάτω κάποιο εξέχον μέλος;

   "ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ"!!!

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Αυριανιστής 30/07/2010 12:29:05

    Όλως τυχαίως έχει μαζέψει καλους και σοβαρούς ανθρώπους ο Κουβέλης γύρω του.Εκτός από κάτι κρατικοδίαιτα μπουμπούκια που μεταφέρθηκαν ως παλιοσειρές του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτό που παρουσιάζεις υπάρχουν άνθρωποι εκεί μέσα που είναι πραγματικά διαμάντια.

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 30/07/2010 12:42:16

    Kαι ο Ψαριανός περιλαμβάνεται στους «καλούς καγαθούς» συνεργάτες του Κουβέλη;

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Αυριανιστής 30/07/2010 12:55:51

    Άνθρωποι κοινοί,άγνωστοι,τίμιοι,μορφωμένοι,ήπιοι και με καλές προθέσεις (ίσως και λίγο αγαθοί που ακολουθούν κρατικοδίαιτους αστέρες της αριστεράς).Τον Ψαριανό δεν τον γνωρίζω.

    Εσύ "ξέρεις" μόνο όσους βλέπεις στο Ίντερνετ και την TV (όπου προφανώς έχεις άπειρο χρόνο και παρακολουθείς τα πάντα).Βγες λίγο έξω στο κόσμο να πεις αυτά που λες εδώ μέσα.Στο έχω ξαναπει χρειάζεσαι άμεσα update.

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 30/07/2010 13:05:46

    O Ψαριανός είναι βουλευτής του Κοινοβουλίου , και παλιός στην πιάτσα , όποτε αν δεν τον ξέρεις μάλλον εσυ χρειάζεσαι update.
    Mπορω να σου δειξω πενήντα σπουδαίους ανθρωπους και στο ΕΕΚ ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ούτε καν υποψιάζεσαι.Ε, και;
    Όταν ο Κουβέλης γινεται εξαπτέρυγο του ΓΑΠ χαρακτηρίζεται δια βίου και γίνεται delete στο όποιο παρελθόν του.Aλλοι με πολύ σημαντικότερες περγαμηνές και τρωνε άκυρο (Δαμανάκη, Ανδρουλάκης...).Ο κουβέλης δικαιούται προνομιακή μεταχείριση; Γιατί;

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Αυριανιστής 30/07/2010 13:09:51

    Τον Ψαριανό δεν το ξέρω προσωπικά εννοούσα Μίσα μου , εκτός από update τώρα πρέπει να επεξηγούμε και τα αυτονόητα????

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 30/07/2010 13:35:36

    Gpr

    Στη Μαυρομιχάλη στο κέντρο της Αθηνας, στο ύψος του παλιου Χημείου, υπάρχει ένα κτίριο που μαζεύονται συχνά θρησκευάμενοι , μέλη οργανώσεων.Αν πάς εκεί όταν έχουν μαζωξη, θα βρείς πολλούς «καλούς καγαθούς» οι οποίοι μοιάζουν μάλιστα και εντυπωσιακά εμφανισιακά με τον Κουβέλη.Σε διαβεβαιώ πως είναι επίσης πολύ καλοί άνθρωποι.
    Οι λίγο παλιότεροι μπορεί και να νοσταλγούν τη χούντα...
    όχι αυτη του ΓΑΠ όπως ο εξαπτέρυγος Κουβέλης , αλλά την παλιά που δεν έκοβε μισθούς και συντάξεις...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Αυριανιστής 30/07/2010 14:01:02

    Ρε φίλε , το πρώτο πρώτο σχόλιο που έκανα το είδες?

    Τον Κουβέλη τον απορρίπτω για πολλούς και διάφορους διαχρονικούς ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ λόγους , ένας από αυτούς είναι και η αποτυχημένη του πορεία ως πρόεδρος του ΔΣΑ (καμμία σχέση όμως με τους αοριστολογικά ιδεολογικούς λόγους που εσύ θέτεις).

    Από κει και ύστερα τους θεοσεβούμενους κύκλους της Μαυρομιχάλη στους χαρίζω.(Δεν είναι και της ηλικίας μου άρα θα χρειαστεί να τους κάνω κι αυτούς update για να συννενοηθώ λολ)

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 30/07/2010 14:08:37

    Κρατώ την απόρριψη του Κουβέλη η οποία δεν ήταν σαφής στα μάτια μου.Οι ιδεολογικοί λόγοι της απόρριψης είναι σαφείς:ο όψιμος ευρωλιγουρισμός μαζί με τον έκδηλο φιλογαπισμό της κίνησης του, ο οποίος έγινε έκδηλος μετά την τοποθέτηση για το θέμα των φορτηγών.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Αυριανιστής 30/07/2010 14:14:51

    Με την ίδια λογική και η κίνηση της ΝΔ για τα κλειστά επαγγέλματα φιλογαπική είναι?Έλα χριστέ και παναγιά!Η ιδεολογική χροιά που προσπαθείς να δώσεις σε διαχειριστικά χρονίζοντα θέματα είναι πραγματικά μοναδική.Δεν υπάρχει άλλος σα κι εσένα.Παίζεις σε λάθος γήπεδο όμως φίλε μου και με λάθος φιλάθλους (στο έχω ξαναπει άλλωστε).Φιλικά.

 6. Dimi avatar
  Dimi 30/07/2010 12:05:42

  Μονίμως νομικούρες, που μόνο ο Φώτης καταλαβαίνει, γιά να μας υπενθυμίζει την άχρωμη πολιτική παρουσία του.

 7. ataktos avatar
  ataktos 30/07/2010 12:18:40

  ο Πατριάρχης Λεον ..έχει σαλταρει τελείως ..κουρκουτιασε ..κρίμα θλίβομαι

 8. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 30/07/2010 12:35:52

  Και σημερα ακουστικε το : Α..ιδια σε κρεπα,για τον Δημητρη Ρεππα.Σημεια των καιρων βλεπεις....

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/07/2010 13:01:35

  Ο σύντροφος Ανατροπέας έχασε ένα πιθανό σύμμαχο.
  Υπάρχει όμως ελπίδα: Εισοδισμός πάραυτα.

 10. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 30/07/2010 14:23:35

  Πάντως , αν μη τι άλλο, λόγω της κατάστασης πολλές μάσκες έπεσαν. Γνωστός μου φανατικός ντορικός, κολλεγιόπαις, εύχεται να μείνει 50 χρόνια η Τρόικα, γιατί οι ταξιτζήδες του δίνουν απόδειξη πλέον χωρίς να τη ζητήσει και γιατί η κυβέρνηση συμπεριφέρεται στους φορτηγατζήδες όπως τους αξίζει, λέει.
  Περίμενε κι η ΝΔ να δει χαίρι τόσα χρόνια μ αυτούς όλους εκεί μέσα, τους νεοταξικούς, να κάνουν παιχνίδι.
  Ψαλιδόκωλοι, σαπιοκοιλιές, ευρωλιγούρια, που λέει κι ο Ζουράρις!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.