Αρειος Πάγος:Αυτόφωρο για την αναπαραγωγή βίντεο
07/04/2014 14:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρειος Πάγος:Αυτόφωρο για την αναπαραγωγή βίντεο

Με βάση εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου του 2012, για τη δυνατότητα σύλληψης μελών της Βουλής σε περιπτώσεις διάπραξης κακουργημάτων

Ακόμη και συλλήψεις βουλευτών που θα θελήσουν να δημοσιοποιήσουν νέα βίντεο, προϊόν αθέμιτης παγίδευσης που συνιστά κακούργημα, προαναγγέλλει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Με εντολή της η Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι απειλές βουλευτών της Χρυσής Αυγής για δημοσιοποίηση νέων βίντεο συνιστούν το κακούργημα της απειλής βίας κατά μελών της κυβέρνησης ή άλλες αξιόποινες πράξεις. Επίσης, παρήγγειλε την ταχύτατη περαίωση της προκαταρκτικής έρευνας που θα εξετάσει το ενδεχόμενο αθέμιτης παγίδευσης και παρήγγειλε επίσης εφόσον επαναληφθεί από οποιονδήποτε η χρήση παράνομα κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία (που σημαίνει σύλληψη και παραπομπή στο αυτόφωρο).

Η κα Κουτζαμάνη επικαλείται εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που είχε εκδοθεί το 2012, για τη δυνατότητα σύλληψης μελών της Βουλής σε περιπτώσεις διάπραξης κακουργημάτων.

Επίσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζήτησε να αξιολογηθούν δημοσιεύματα που της έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας προκειμένου να διαπιστωθεί αν από την επίμαχη συνομιλία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη προκύπτει άσκηση βίας και εκβιασμών σε βάρος μελών της κυβέρνησης και πολιτικών προσώπων.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Δικαιοσύνη επιχειρεί να βάλει φραγμούς στις άθλιες πρακτικές των Χρυσαυγιτών και όσων κρύβονται πίσω από αυτούς. Όποιος δημοσιοποιήσει βίντεο ή άλλη καταγραφή η οποία αποτελεί παράνομο προϊόν, θα μπορεί να συλληφθεί ακόμη κι αν είναι βουλευτής.

Βεβαίως, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν λάβει τα μέτρα τους οι εκβιαστές. Αν π.χ. έχουν δώσει κάποια βίντεο ή συνομιλίες σε δίκτυα του εξωτερικού, χωρίς οι ίδιοι να εμφανίζονται πουθενά τότε θα είναι πολύ δύσκολο να κινηθούν οι δικαστικές διαδικασίες. Εκτός κι η αν η δικαιοσύνη θεωρήσει ότι το προϊόν της υποκλοπής δημιουργήθηκε με την ευθύνη κάποιου βουλευτή. Στην περίπτωση Μπαλτάκου π.χ. είναι φανερό ότι ο Κασιδιάρης έχει τραβήξει το βίντεο, κάτι τέτοιο άλλωστε θα επιβεβαίωσε και ο Μπαλτάκος στον ανακριτή που πήγε. Το θέμα είναι αν ο κ. Κασιδιάρης μπορεί αυτή τη στιγμή να συλληφθεί κι αν γίνεται γιατί δεν το κάνουν; Είναι άλλωστε υπόδικος και δεν έχει προφυλακιστεί υπό όρους.

Ο Δένδιας

Προηγουμένως, ενδεικτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οπτικοακουστικού υλικού, απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας με αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός αναφέρει σε συνοδευτική επιστολή:

«Κυρία Εισαγγελεύ, με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω -ενδεικτικά προσκομιζόμενα- δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της "Χρυσής Αυγής" (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. iconology2009 avatar
  iconology2009 07/04/2014 17:25:24

  Πάλι καλά! Και πολύ άργησε. Ουσιαστικά από δω και πέρα όσες νέες κατηγορίες υπάρξουν κατά των ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ της Χρυσής Αυγής συνιστούν εκ των πραγμάτων ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ της εγκληματικής τους δραστηριότητας. Πολιτικά είναι οριστικά και αμετάκλητα τελειωμένοι.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ iconology2009 07/04/2014 23:06:44

   Εγώ γιατί βλέπω ότι αυτά που γίνονται τους ενισχύουν και κατόρθωσε ο Δένδιας και ο Αθανασίου να τους κάνουν στα μάτια μας διωκόμενους αδίκως ; Εσύ κάτι παραπάνω θα ξέρεις όπως και ο Σαμαράς που τους δίνει 2%.

  • Ο Λούμπεν avatar
   Ο Λούμπεν @ iconology2009 08/04/2014 00:26:06

   Όταν λες "πολιτικά" εννοείς προφανώς με εισαγγελικά διατάγματα...

 2. Fiscal avatar
  Fiscal 07/04/2014 17:38:47

  Την ευαγγελική ρήση(έρχεται και Πάσχα) "Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι Υποκριταί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα την δε κάμηλον καταπίνοντες" τη γνωρίζει ο κ.Δένδιας; Με νομικίστικα τεχνάσματα και δικολαβίες πάει να αντιμετωπίσει την Χ.Α.; Τον ενδιαφέρει το πως ήρθε στη δημοσιότητα ή τι λέγεται στο περιεχόμενο της συνομιλίας;

 3. AlexanderTheGr avatar
  AlexanderTheGr 07/04/2014 18:10:55

  Απόφαση Αρείου Πάγου με αριθμό 1323/2011. Με την απόφαση αυτή ( ΑΠ 1323/2011), ο Άρειος Πάγος επαναλαμβάνει προγενέστερη θέση του ότι το απόρρητο της επικοινωνίας που είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο κάμπτεται με βάση την αρχή της αναλογικότητας και επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί παρανόμως μαγνητοφωνημένη ιδιωτική συνομιλία προκειμένου να αποδειχθεί όχι μόνο η ενοχή του κατηγορουμένου αλλά και η αθωότητά του. Η απόφαση κάνει ρητή αναφορά στο άρθρο 8 της ΕΣΔΑ όπου ορίζεται ότι η εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση των συνομιλητών μαγνητοφώνηση ιδιωτικής συνομιλίας αποτελεί δέσμευση και περιορισμό στην ελεύθερη άσκησης της επικοινωνίας. Επομένως, η μαγνητοταινία που αποτυπώνει αυτή την ιδιωτική συνομιλία αποτελεί παράνομο αποδεικτικό μέσο και δε λαμβάνεται υπόψη από το δικαστήριο για την κήρυξη της ενοχής ή την επιβολή της ποινής . Όμως, υπό τον περιορισμό της αρχής της αναλογικότητας και υπό την προυπόθεση ότι η παρανόμως αποκτηθείσα μαγνητοταινία που περιέχει την ιδιωτική συνομιλία αποτελεί το μοναδικό αποδεικτικό μέσο του κατηγορουμένου προς απόδειξη της αθωότητάς του , κάμπτεται ο κανόνας του αρ.19 παρ.3 του Συντάγματος της μη χρήσεως των παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων, αφού τίθενται σε διακινδύνευση τα έννομα αγαθά του σεβασμό και της προστασίας της ανθρώπινης αξίας (αρ.2 Σ), της τιμή και της ελευθερίας (αρ.5 παρ.2 Σ).

 4. Γιώργος avatar
  Γιώργος 07/04/2014 18:26:53

  κρίμα....θα μείνει χωρίς δουλειά ο 30φυλλόπουλος

 5. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 07/04/2014 18:43:54

  Δηλαδή αν «ανέβει» ένα video στο YouTube με τέτοιο περιεχόμενο τι θα κάνει η κυρία Κουτζαμάνη θα κλείσει το YouTube αλά Ερντογάν.

 6. Lichnee avatar
  Lichnee 07/04/2014 19:14:31

  Μάλλον έφτασε το σκ... στην κάλτσα να μη βγουν και άλλα άπλυτα στη φόρα ... :)

 7. Μπαρμπαμαθιός avatar
  Μπαρμπαμαθιός 07/04/2014 19:38:48

  Καλα, δεν καταλαβαίνουν ότι μ' αυτά που κάνουν και λένε, οτι ρίχνουν νερο στο μύλο της χρυσης αυγης?? Εκτός πια κι αν αυτός είναι ο στόχος..

 8. Σάββας Σταμπ. avatar
  Σάββας Σταμπ. 07/04/2014 19:50:58

  Φίλε τί να πούμε, όλος ο κόσμος δεν ξεχνά την ίδια ακριβώς υπόθεση με το βίντεο τού Χ.Τομπούλογλου όπου εκεί, ορθώς, ελήφθη υπ΄όψιν τής δικαιοσύνης σαν αποδεικτικό στοιχείο. Για να μην αναφερθούμε σε Ευαγγελάτους, Τριανταφυλλόπουλους και δεκάδες εκπομπές με κρυφές κάμερες, κρυμένους δημοσιογράφους, καί γιά τίς οποίες δεν κινήθηκε φύλο. Τί να πούμε, άβυσος η ψυχή τού ανθρώπου και καταφανέστατη η απουσία κοινής λογικής. Εκτός και άν πράγματι καί σε αυτόν τον τομέα οι άνθρωποι αυτοί ζούν σε ένα παράλληλο σύμπαν, στο οποίο δεν είναι και τόσο γνωστοί για το βαθμό ευστροφίας τους. Και όλα αυτά απέναντι σε έναν λαό πού, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν κατάπινε εύκολα ότι τού σέρβιραν.

 9. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 07/04/2014 20:58:55

  Κράτος κοιμισμένο, φαιδρό. Τώρα το σκέφτηκαν!!! Μόνο για τα σκυλάδικα!

 10. Ηλίας avatar
  Ηλίας 07/04/2014 22:10:43

  Σωστά παράνομο προϊόν από υποκλοπή συνομιλίας. Το περιεχόμενο δεν θα το εξετάσουν; O Δένδιας και ο Αθανασίου δεν θα υποβάλουν μήνυση στον Μπαλτάκο γι' αυτά που τους κατηγορεί ; Αν βγει νέο video με συνομιλία του Αθανασίου με την Γκουτζαμάνη που αποδεικνύει παράνομη παρέμβαση στο έργο της η Εισαγγελέας και ο Υπουργός τι θα κάνουν ; Θα το θεωρήσουν ανύπαρκτο σαν προϊόν υποκλοπής; Όλες οι κατηγορίες για το στήσιμο στους Αγώνες ποδοσφαίρου σε τέτοιο υλικό δεν στηρίχθηκε; Εκείνο είχε την "ευλογία" της κ. Γκουτζαμάνη; Κάποιοι νομίζουν ότι τρώμε χόρτο.

  • Θρίμαβος avatar
   Θρίμαβος @ Ηλίας 08/04/2014 07:45:29

   Δεν το νομίζουν απλώς. Είναι βέβαιοι. Και από την πλευρά τους, πολύ καλά κάνουν, θα έλεγα...

 11. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 08/04/2014 22:32:55

  Η αλήθεια πρέπει να αποσιωπάται πάσει θυσία.
  Έστω και με απώλεια της σοβαρότητας της κυβερνήσεως και του πολιτεύματος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.