#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/09/2012 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αραβοποίηση της Ελλάδας;Στην Ελλάδα του 2012:

Φτώχεια, πείνα, ανεργία βαίνουν διαρκώς διογκούμενες.
Οι κυβερνήσεις εμφανίζονται εξαιρετικά άτολμες και διστάζουν ή αποτυγχάνουν να εφαρμόσουν τους νόμους που οι ίδιες ψήφισαν.
Το πολιτικό προσωπικό είναι απαξιωμένο στα μάτια των πολιτών.
Το συνολικό επίπεδο πολιτικής συνειδητοποίησης και σκέψης είναι εξαιρετικά μέτριο.
Το συνολικό επίπεδο καλλιέργειας, αρχών και αξιών (παιδείας δηλαδή), είναι αμφισβητούμενο και με φθίνουσα πορεία μέγεθος, παρά την πληθώρα «πτυχίων», «μεταπτυχιακών» και «διδακτορικών».
Η πνευματική ελίτ είναι αποξενωμένη από την κοινωνία και πολλές φορές είναι εξαγορασμένη, φιμωμένη ή και διεφθαρμένη.
Μεγάλο μέρος του πληθυσμού, είναι έτοιμο να ακολουθήσει θρησκευτικούς ή πολιτικούς Αγιατολαχ.
Είναι ορατή μια επιστροφή σε θρησκευτικό φονταμενταλισμό, ευεξήγητο μεν (μωαμεθανοί λαθρομετανάστες, οικονομικές δυσκολίες, κατάπτωση των πολιτικών, μωαμεθανική απειλή από Τουρκία), σημάδι οπισθοδρόμησης και αραβοποίησης δε. Κανένα σύγχρονο κράτος δεν πήγε μπροστά με θρησκευτική καθοδήγηση παπάδων ή μουλάδων.
Η κοινωνία ριζοσπαστικοποιείται πολιτικά, αρχικά ψηφίζοντας τα άκρα για διαμαρτυρία και κατόπιν, ασπαζόμενη και τις ακραίες θέσεις τους. Βλέπουμε οι περισσότεροι γύρω μας να είναι πεπεισμένοι πως επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Τσίπρας και αξιωματική αντιπολίτευση ο Μιχαλολιάκος!
Η μη εφαρμογή των νόμων της πολιτείας ενισχύει ολοένα και περισσότερο τις «εθιμικώ δικαίω» πολιτικές και κοινωνικές «ανορθογραφίες» της χώρας: οπλοφορία και οπλοχρησία από περιοχές που θεωρούνται «κράτος εν κράτει» (Κρήτη, Μάνη), αρχίζουν να εξαπλώνονται και σε άλλες και κυρίως στα κέντρα των μεγαλουπόλεων. Η φοροδιαφυγή αποκτά πολιτικούς και κοινωνικούς απολογητές. Το δικαίωμα στην τεμπελιά (του δημοσίου) θεωρείται από μεγάλο μέρος του λαού απαράγραπτο και ιερό.
Απόψεις για αυτοδικία και για αυτοοργάνωση ομάδων προστασίας (και απονομής επί τόπου δικαιοσύνης αργότερα;) κερδίζουν συνεχώς έδαφος.
Προτάσεις για εξέγερση και επανάσταση ακούγονται ολοένα και συχνότερα μαζί με αναφορές σε Κούγκια, Ήρωες και πολέμους του ένδοξου παρελθόντος.
Απόψεις όπως  η διαμαρτυρία, η μαζική αποφυγή πληρωμής φόρων, η ανυπακοή και η τυφλή αντίδραση ενάντια σε δήθεν «ξενόδουλη» κυβέρνηση προδοτών και φίλων των «ευρωναζί» προλειαίνουν το έδαφος για οποιαδήποτε εκτροπή στο άμεσο μέλλον.
Αρκετοί συμπολίτες μας, εμφανίζουν σχεδόν βέβαιη και αναπότρεπτη την διολίσθηση της χώρας σε ένα είδος εμφυλίου πολέμου στο εγγύς μέλλον.

Με το χέρι στην καρδιά ας απαντήσει ο καθένας μας πόσες από τις παραπάνω προτάσεις θεωρεί ότι αληθεύουν. Έχω την αίσθηση πως αν οι περισσότερες από τις διαπιστώσεις παραπάνω αληθεύουν, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε μια μορφή αραβοποίησής της και σύντομα θα περάσει την δική της «άνοιξη». Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δυστυχώς το «αντίπαλο δέος» μιας τέτοιας κατάληξης, η παραμονή δηλαδή της χώρας στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φαίνεται ολοένα να χάνει έδαφος στην κοινωνία. Οι καιροί φυσικά θα δείξουν

Akenaton 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 01/09/2012 16:05:04

  Το καταστατικό της ΕΕ έχει παραβιαστεί καταφορα.
  Απο που και ως που η Γερμανία καπελωσε όλη την ΕΕ.
  Όλα είναι άκυρα .

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/09/2012 16:05:37

  Η μονη διαφορα με τους Αραβες ειναι οτι ολα θα περασουν απο τη διαδικασια των εκλογων.Ακομη και αν η κυβερνηση ανατραπει πριν την ωρα της εκλογες θα γινουν.
  Και αν η νεα κυβερνηση δεν ικανοποιησει νεες εκλογες.Καπου θα ισορροπησει.
  Παραμονη στην ευρωζωνη με μη ευρωπαικες συνθηκες ζωης τι νοημα εχει;

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ ψυχραιμια 01/09/2012 18:32:08

   Η μονη διαφορα με τους Αραβες,ειναι οτι οι Ελληνες,ιστορικα,πολιτισμικα και πολιτικα,βρισκονται καμμια χιλιαρα χρονια μπροστα.

   • Χρηστος avatar
    Χρηστος @ Δικερως 01/09/2012 18:52:24

    Σιγά τα αίματα δυτικοευρωπαίε....

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Χρηστος 01/09/2012 19:47:41

     Οκ,με νικησες Καμηλιερη.
     Σαλαμ αλεκουμ.

   • kat avatar
    kat @ Δικερως 01/09/2012 22:24:24

    +1000

 3. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 01/09/2012 16:16:04

  «Το πολιτικό προσωπικό είναι απαξιωμένο στα μάτια των πολιτών.»

  Τὸ πολιτικὸ προσωπικό, ὄχι μόνο τόοοτε ἀλλὰ καὶ μέχρι σήμερα, κατέβαλε κάθε δυνατὴ προσπάθεια γιὰ νὰ ἐπιτευχθεῖ αὐτὸ ]το ἀποτέλεσμα.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 01/09/2012 20:14:05

   Συμφωνούμε!

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 01/09/2012 16:22:09

  Συγγνώμη αλλά μήπως υποκινείς το στρατό σε επανάσταση; Είσαι χουντικός σίγουρα αλλά το θέμα είναι πως ξεχνάς τη χαμένη μισή Κύπρο;

  • akenaton avatar
   akenaton @ Γεώργιος Τ. 01/09/2012 20:08:04

   Αυτό καταλάβατε; Λυπάμαι πολύ ....

 5. αλλόφρων avatar
  αλλόφρων 01/09/2012 16:53:53

  η Ελλάδα εκτός απο "παράδειγμα" για την επιβολή "οικονομικής πειθαρχίας" της υπόλοιπης Ευρώπης θα γίνει και "παράδειγμα" για την επιβολή "πολιτικής πειθαρχίας" ... φανταστικό σενάριο

  η πολιτική ελίτ σπρώχνεται στην άκρη , οι πολίτες συσπειρώνονται στα άκρα , κυβέρνηση αριστεράς/ακροαριστεράς αντιπολίτευση η άκρα δεξιά , η ΕΕ προειδοποιεί ότι δεν γίνει ανεκτή η κατάσταση , κινήσεις σε εθνικά θέματα της αριστεράς που η άκρα δεξιά θεωρεί εθνικό ξεπούλημα , συγκρούσεις και ταραχές στους δρόμους , δημιουργία πολιτοφυλακών για την υπεράσπιση της κάθε πλευράς , γενικότερη αναταραχή ένοπλες συγκρούσεις και θύματα , η αριστερή κυβέρνηση καταρρέει αλλά οι οπαδοί της προχωρούν σε γενική εξέγερση με γενική απεργία και κατάληψη κτηρίων με την υποστήριξη μεγάλου αριθμού αλλοδαπών μεταναστών που είχε ήδη αυτοργανώσει στα γκέτο τους , υπηρεσιακή κυβέρνηση και στρατιωτικός νόμος , οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι το ίδιο διασπασμένες όπως η υπόλοιπη κοινωνία και σημειώνονται συγκρούσεις εντός στρατοπέδων καθώς και ανταρσίες , ο Στρατός διαλύεται αφού δεν υπάρχει καμιά κεντρική διοίκηση και μονάδες η ομάδες παίρνουν το μέρος της μιας η της άλλης πλευράς , γενική σύρραξη και αιματοχυσία .... εκκλήσεις του ΝΑΤΟ και ΕΕ , η Τουρκία επεμβαίνει για την "προστασία" της "τούρκικής" μειονότητας και καταλαμβάνει Θράκη και νησιά του Αιγαίου , χιλιάδες απομακρύνονται από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο , ανθρωπιστική κρίση , επέμβαση μονάδων του ΝΑΤΟ και εκτεταμένοι βομβαρδισμοί και των δυο αντιμαχομένων πλευρών , μετά απο χιλιάδες νεκρούς απώλεια εθνικού εδάφους και πλήρη διάλυση κάθε υποδομής οι αντιμαχόμενες πλευρές κάτω από την απειλή πλήρους εισβολής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και εξόντωσης τους δέχονται κατάπαυση πυρός , η πολιτική ελίτ που κυβερνούσε πριν καλείται να ξανακυβερνήσει κάτω από την σφιχτή εποπτεία της ΕΕ

  καθώς γίνονται όλα αυτά στην Ευρώπη αρχίζουν να ακούγονται φωνές για την κακή επιρροή των άκρων , το παράδειγμα της Ελλάδας φέρνει νέους νόμους που φιμώνουν ουσιαστικά κάθε φωνή κάθε κόμμα η σχηματισμό που θα χαρακτηριστεί ακραίο και απειλή για το υπάρχον σύστημα

  • Κώστας τουρίστας. avatar
   Κώστας τουρίστας. @ αλλόφρων 01/09/2012 19:03:46

   Μας τρομάζετε.....Δυστυχώς έχετε δίκαιο, αλλά να ευχόμαστε να μήν γίνουν αυτά(;)

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 01/09/2012 16:54:15

  τι εξίσωση επιχειρείτε της Ελληνικής Εκκλησίας με τους μουλάδες που ς αποκεφαλίζουν Χριστιανούς στη Συρία και στην Υεμένη και ψηφίζουν έλεγχο των γυναικών!

  oι λαθρομετανάστες είναι παρείσακτοι εισβολείς στη χώρα!

  ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

  ΚΑΙ ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο Φ Ε Ι Λ Ε Ι ΝΑ ΚΑΝΕΙ

  ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

  • Factorx avatar
   Factorx @ αλλενάκι 01/09/2012 17:01:14

   Άλλενάκι, ακόμα διακοπές έισαι; Ξαναδιαβασέτο

 7. rollin avatar
  rollin 01/09/2012 16:57:54

  Μαζι σου σε ολα akenaton μονον που ανεφερες οτι μια μικρη μεριδα της πρωιν μεσαιας ταξης ανηκει πια.στην αστικη κυριως αυτοι που πουλησαν την ψηφο τους τοσα χρονια στο Πασοκ κ "τακτοποιηθηκαν" παιρνοντας δανεια αγυριστα κ φτιαχνοντας επιχειρησεις κρατικοδιαιτες κυριως μπαινοντας σε δεκο κ αραζοντας πανω στην μονιμοτητα κ την.μεγαλυτερη πληγη της χωρας κανοντας τους συνδικαλιστες

 8. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 01/09/2012 17:01:54

  Κατ' εμέ τα περισσότερα που αναφέρει το άρθρο είναι πολύ πιθανό να συμβούν.
  Το μόνο που δεν πιστεύω ότι θα γίνει είναι εμφύλιος πόλεμος (αν και προφανώς οι συγκρούσεις μεταξύ των άκρων θα γίνουν πολύ πιο βίαιες και συχνές).

  Σκεφτείτε πόσο πολύ κοντά βρισκόμαστε σε όλα αυτά: Στις εκλογές του ΜΑΙΟΥ το πρώτο κόμμα πήρε 18%. Έντρομο δήλωσε ότι πήρε το μήνυμα που είναι αλλαγή συνταγής. Στις επόμενες πήρε 30% , καθώς ο λαός δικαίως του αναγνώρισε ότι δεν φέρει την ίδια ευθύνη με το εγκληματικο ΠΑΣΟΚ αλλά πολύ μικρότερη.

  Μήπως όμως αυτό το 30% που πήρε 1)Με τα χίλια ζόρια, 2) υποσχόμενο αλλαγής πορείας, 3)με τ0ν φόβο του Συριζα, 4)Με τον φόβο γενικής αποσταθεροποιησης (που σε λίγο κανέναν δεν θα τρομάζει), μήπως αυτό το ποσοστό δεν είναι έτοιμο να εξανεμιστεί ανα πάσα στιγμή;

  Ας φανταστούμε μία Αθήνα που ψηφίζει ΣΎΡΙΖΑ έτσι κι αλλιώς όπου, για ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, το εισητήριο για τις συγκοινωνίες θα κάνει 1,80(!!!!), η βενζίνη 2 ευρώ και η ανεγία θα είναι ακόμη πιο ψηλά... Όπου ένα παράλογο κράτος θα ζητάει όλο και περισσότερους φόρους από πενιχρά αμοιβομένους εργαζομένους, συνταξιούχους και ανέργους, όπου το μεταναστευτικό θα μένει άλυτο. Τέλεια συνταγή για πολιτική αποσταθεροποίηση.

  Στην κατάσταη που είμαστε θα έπρεπε να περιμένουμε να ανακοίνωθούν δημόσια έργα και πολιτικές απασχόλησης, που θα απασχολήσουν πολλές ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ κόσμου είτε υπάρχει ανάγκη να γίνουν είτε όχι! Αντί για αυτό ακούμε ξανά τι νέα χαράτσια θα πληρώσουμε.

  Δεν ξέρω.... έχουν κλείσει συμφωνία με τον θεό ή τον διάβολο ότι ο κόσμος θα κρατήσει την ομολογουμένως αξιοθαύμαστη ψυχραιμία που έχει δείξει μέχρι τώρα για πάντα;;;;
  Μπορεί να το κάνει. Μπορεί όμως και όχι.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Γιώργος Αχαιός 01/09/2012 17:11:18

   Θα ήθελα να συμπληρώσω κι αυτό: Δεν συμφωνώ ακριβώς ότι οι ακραίες ιδεολογίες δεν μπορούν να δώσουν λύση. όπως διάβασα στο άρθρο Κάθε άλλο. Ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Χομεϊνί έδωσαν άμεσες και απτές λύσεις στα προβλήματα που απασχολούσαν τις κοινωνίες τους.
   Το πρόβλημα ήταν ότι δημιούργησαν και μερικά νέα....

   • akenaton avatar
    akenaton @ Γιώργος Αχαιός 01/09/2012 20:17:22

    Η λύση δεν μπορεί να προέλθει από τα άκρα! Αυτό προϋποθέτει την πλήρη εξαλλαγή της κοινωνίας. Μπορεί να γίνει αλλά δεν θα είναι με κανένα τρόπο μια επιθυμητή και ελπιδοφόρα λύση. Μάλλον για συνολική οπισθοδρόμηση θα πρόκειται.

    • Nietzsche avatar
     Nietzsche @ akenaton 01/09/2012 23:52:28

     Όλα είναι σχετικά. Εξαρτάται από το ποιος θα είναι η αρχηγός, ο ηγέτης.

     Η αρχαία Αθήνα, πχ, το τελειότερο επίτευγμα του ανθρωπίνου είδους σε όλες τις εκφάνσεις του Πολιτισμού (Πολιτική, Τέχνες και Γράμματα), ήταν δημιούργημα του "τυράννου"/δικτάτορα Πεισιστράτους.

    • Γιώργος Αχαιός avatar
     Γιώργος Αχαιός @ akenaton 03/09/2012 00:26:30

     Η λύση τελικά θα δοθεί απ΄όποιον μπορεί να την δώσει....

 9. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 01/09/2012 18:24:43

  Αντίθετα με τους νέους έποικους της χώρας,οι Ελληνες χάνουν την πίστη τους.Ο αμοραλισμός και η χριστιανική πίστη είναι έννοιες ασυμβίβαστες.Αλλά έτσι είναι,η αγάπη για την πατρίδα εξορκίσθηκε σαν ρατσισμός και η τελευταία ελπίδα ,ο κοινός τόπος μας,η φωτεινή θρησκεία μας σαν φονταμενταλισμος.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ άγρυπνη 01/09/2012 19:39:03

   Δυστυχώς.....

  • ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
   ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ @ άγρυπνη 01/09/2012 20:42:39

   "Γνώσεσθαι την Αλήθεια, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς."

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ άγρυπνη 01/09/2012 23:45:35

   @η αγάπη για την πατρίδα εξορκίσθηκε σαν ρατσισμός και η τελευταία ελπίδα ,ο κοινός τόπος μας,η φωτεινή θρησκεία μας σαν φονταμενταλισμος.

   Χριστιανοί και Κομμουνιστές ΔΕΝ έχουν πατρίδα, ως ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ.
   Απλό ή ...πολύπλοκο;

   • άγρυπνη avatar
    άγρυπνη @ Nietzsche 02/09/2012 00:51:23

    Τόσο απλό σε μιά ιδεατή κοινωνία,τόσο πολύπλοκο σε μια εμπόλεμη εποχή.Εξ άλλου η Ορθοδοξία έχει κοιτίδα και οικουμενικότητα.

 10. Δικερως avatar
  Δικερως 01/09/2012 18:38:16

  Χαλαρωστε,λοιπον αγαπητοι μου φιλοι.
  Ουτε στην Δημοκρατια της Βαϊμαρης ζειτε,
  ουτε λιγο πριν την Αλωση της Πολης.
  Απλα μας πηραν την μπριζολα απ'το στομα,
  που θα'λεγε και ο Κωστας ο Καββαθας.
  Υπαρχουν εξ'αλλου αρκετοι,Δοξα τω Θεω,που
  δεν θα επιτρεψουν τον διασυρμο της Πατριδας.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Δικερως 01/09/2012 20:07:02

   Υπάρχουν, έχετε δίκιο! Αρκεί ως κοινωνία να μην ξεπεράσουμε το "point of no return". Χρειάζεται λοιπόν να επιδείξουμε όλοι την ανάλογη σοβαρότητα.

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ akenaton 01/09/2012 20:21:09

    Εχω την πεποιθηση,ως Ιστορικος,πως “point of no return”
    για την Ελλαδα δεν υπηρξε,δεν υπαρχει και δεν θα υπαρξει
    ποτε.
    Ενιοτε,το “point of no return”το ξεπερνουν,σε προσωπικο
    επιπεδο,οσοι δεν εχουν την ως ανω πεποιθηση.
    Ειμαστε εδω για να τους στηριξουμε.

    • akenaton avatar
     akenaton @ Δικερως 01/09/2012 20:28:04

     Μακάρι να έχετε δίκιο, εγώ απλά προσπαθώ να χτυπήσω το καμπανάκι. Κατά τα άλλα, όπως καταλαβαίνετε, συμφωνούμε.

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ akenaton 01/09/2012 20:32:56

      Ολα τα καμπανακια,ακομα και οι καμπανες,
      ειναι ευπροσδεκτες.
      Στις εποχες που ζουμε...

    • Nietzsche avatar
     Nietzsche @ Δικερως 02/09/2012 00:19:16

     @“point of no return” για την Ελλαδα δεν υπηρξε, δεν υπαρχει και δεν θα υπαρξει
     ποτε.

     Όχι μόνον είναι σωστό αυτό που λες, αλλά, προσωπικά, πιστεύω ότι ο Έλληνας, ΜΟΝΟΝ, σε καταστάσεις ακραίου άγχους και "στην κόψη του ξιραφιού" ενεργοποιείται 100% και αποδίδει τα μέγιστα, ή, όπως θα λέγαμε, "ανοίγει το τούρμπο" του. Πιο πριν, σαν να σνομπάρει την δυσκολία, σαν να την ξεγελάει οπισθοχωρώντας, για να την καταβάλει εξ απίνης.

     Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Η Εθνική μπάσκετ: ΟΛΕΣ οι μεγάλες επιτυχίες της ήρθαν όταν η κοινή λογική την είχε ξεγραμμένη.

     Και κάτι άλλο: Από το 1821 έως το 1950, η Ελλάδα βρισκόταν, διαρκώς, σε πολέμους. Σε ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ πολέμους, ως επί το πλείστον, μάλιστα. Η πρώτη γενιά που ΔΕΝ βίωσε πόλεμο είναι αυτή του 50. Τυχαίο ότι μας κατέστρεψε, ή, έστω, μας έφθασε στο χείλος του γκρεμού; Δεν νομίζω. Πιστεύω ότι, λόγω περιστάσεων στην πατρίδα μας, ήτοι, μη δυσκολιών, αλλά και διεθνούς συγκυρίας/συρμού/μόδας, "αδερφοποιηθήκαμε", "φλωρέψαμε", γίναμε "γυναικωτοί", (ζητώ την κατανόηση και την επιείκεια των γκαίηδων και των γυναικών).

     Τώρα, που ξεκίνησε η... "Σφικτο_σφιγκτήρας Εποχή", η ελληνική κοινωνία θα ξαναβρεί τα γράδα της, (πιστεύω ή ευελπιστώ...)

 11. Αθηνά-Μαρία avatar
  Αθηνά-Μαρία 01/09/2012 19:23:45

  " ... H αγάπη γιά την πατρίδα εξορκίστηκε σαν ρατσισμός ..." πόσο αληθινό Αγρυπνη, τα είπες όλα σε πέντε λέξεις !

 12. iakovos avatar
  iakovos 01/09/2012 19:36:43

  Πάντως κάποιου είδους επανεκίνηση πρέπει να γίνει. Το pc Ελλάδα κόλλησε και εμεις με τα νέα μέτρα παίζουμε με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Κάποιος πρέπει να πατήσει το ρημάδι το reset. Κ από ότι βλέπω το τέλμα αυτό ξεφευγει από τα εθνικά σύνορα. Όλοι στην διεθνή σκακιέρα παίρνουν θέσεις για την επόμενη μέρα. Είναι επίσης προφανές ότι η πολιτική ελίτ ασχολείται με την διάσωσή της κ μόνο και όχι με τον ελληνικό λαό. Ένα ακόμη που με θλίβει είναι ότι ακόμη ΚΑΝΕΝΑΣ κλάδος δεν βγήκε να διαμαρτυρηθεί, να διαδηλώσει, να κάνει απεργία για να υποστηρίξει πέρα από τα δικά του τα αιτήματα ενός άλλου κλάδου. Την ημέρα που το διαίρει κ βασίλευε δεν θα χει εφαρμογή στην ελληνική κοινωνία θα αρχίσουν τα πραγματα να αλλάζουν. Ατομικά ας έχουμε όσοι διαθέτουν ακόμη, τα συλλεκτικά πλεόν ευρώ, ένα απόθεμα σε τρόφιμα και φάρμακα. Κι αν αποδειχτούν αχρείαστα δώστε τα σε κάποιους που τα έχουν ανάγκη.

 13. Γεωργία avatar
  Γεωργία 01/09/2012 19:50:25

  Akenaton, πόσο δίκιο έχεις...
  όταν η Εξουσία δρα χωρίς την ανοχή της Κοινωνίας, τότε οι βασικές πολιτικές αρχές της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, έχουν καταλυθεί.

 14. ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
  ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ 01/09/2012 20:31:21

  Είναι ορατή μια επιστροφή σε θρησκευτικό φονταμενταλισμό, ευεξήγητο μεν (μωαμεθανοί λαθρομετανάστες, οικονομικές δυσκολίες, κατάπτωση των πολιτικών, μωαμεθανική απειλή από Τουρκία), σημάδι οπισθοδρόμησης και αραβοποίησης δε. Κανένα σύγχρονο κράτος δεν πήγε μπροστά με θρησκευτική καθοδήγηση παπάδων ή μουλάδων.
  Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΑΡΙΑΣ;;;;
  ΑΤΥΧΗΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ

 15. ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
  ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ 01/09/2012 20:36:27

  Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δυστυχώς το «αντίπαλο δέος» μιας τέτοιας κατάληξης, η παραμονή δηλαδή της χώρας στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φαίνεται ολοένα να χάνει έδαφος στην κοινωνία. Οι καιροί φυσικά θα δείξουν.
  ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Ο ΕΥΡΟΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ;; ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ;; ΜΗΠΩΣ Η ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΝΝΟΕΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ;;;

 16. nik avatar
  nik 01/09/2012 21:33:53

  Oι Αραβικές χώρες βρίσκονται πολύ κοντά μας το ίδιο και ο ισλαμικός φονταμενταλισμός. Όλοι φοβόμαστε μήπως η επόμενη προσπάθεια αποσταθεροποίησης έχει σαν στόχο την χώρα μας. Το πασοκ είχε ομοιότητες με το μπαθ αλλά (ευτυχώς) δεν υφίσταται πλέον. Πιστεύω οτι όντως υπάρχει αγραμματοσύνη, απαιδευσία, σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας που ενισχυει και τον θρησκευτικό φανατισμό ( ας θυμηθούμε τις ταυτότητες επί Σιμίτη), αλλά δεν νομίζω οτι υπάρχει πιθανότητα να καταντήσουμε ορθόδοξοι μουτζαχεντιν...ούτε και η Χρυσή Αυγή ή ο Τσίπρας αποτελούν τόσο μεγάλες απειλές για τη δημοκρατία με όλα τα προβλήματά της. Μπορεί όμως οι οικονομικές δυσπραγίες να τροφοδοτήσουν αναφλέξεις γι' αυτό χρειάζεται καθαρός λόγος και στιβαρή διακυβέρνηση. Πρέπει επιτέλους οι νόμοι (που υπάρχουν) να εφαρμόζονται προς κάθε κατεύθυνση. Εκεί νομίζω είναι το βασικό πρόβλημά μας.

 17. Enzo avatar
  Enzo 01/09/2012 21:49:50

  Έχετε σκεφτεί ποτε όλοι σας ότι η κατάσταση μπορει να έχει ξεφύγει απο τον έλεγχο των πολιτικών; Σε μια δημοκρατία σε παρακμή ;
  Και όπως στα αρχαία χρόνια τι ερχόταν πάντα μετα απο τέτοιες καταστάσεις ;
  Ο Τυραννος!

 18. Nietzsche avatar
  Nietzsche 02/09/2012 01:23:51

  Πολύπλοκο, εν τέλει...

 19. Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης avatar
  Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης 02/09/2012 11:03:52

  Ως συνήθως "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι"! Άλλωστε, όσο κι αν φταίει ο λαός -και στην περίπτωσή μας οι ευθύνε ςόλων μας είναι πολύ μεγάλες- δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε! Άρα, η μόνη λύση είναι μια "Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση" ώστε να ανασυγκροτήσουμε την πολιτεία μας εξ αρχής. Συνοπτικώς, τα 10 βασικά σημεία μιας τέτοιας αλλαγής είναι τα εξής:

  1. Άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, με 51%, σε μία ή δύο Κυριακές, κατά το κυπριακό σύστημα. Η θέση του πρωθυπουργού καταργείται και όλες του οι αρμοδιότητες ασκούνται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με 5ετή θητεία.
  2. Πλήρης διαχωρισμός νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας με τη θέσπιση ασυμβίβαστου του υπουργικού με το βουλευτικό αξίωμα.
  3. Περιορισμένος αριθμός θητειών σε δημόσια αξιώματα για όλους. Κανείς δεν μπορεί να υπηρετήσει σε δημόσιες θέσεις για περισσότερα από 12 έτη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να εκλεγεί για περισσότερες από 2 θητείες.
  4. Πλήρης ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με εκλογή της ηγεσίας της από τη Γερουσία και όχι από το Υπουργικό Συμβούλιο.
  5. Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας για υποθέσεις μη σχετιζόμενες με το βουλευτικό αξίωμα ή για αδικήματα που διενεργήθησαν προ της εκλογής.
  6. Ανάδειξη της βουλής 200 μελών. Τα 150 μέλη εκκέγονται σε νομαρχιακό ή περιφερειακό επίπεδο με απλή αναλογική & ενιαίο ψηφοδέλτιο. Τα υπόλοιπα 50 μέλη εκλέγονται με ενιαίο εθνικό ψηφοδέλτιο. Το σύστημα αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του ρόλου του βουλευτή αφού δίνει τη δυνατότητα της σταυροδοσίας ανεξαρτήτως κόμματος άρα ωθεί στην εκλογή των αρίστων και όχι των εκλεκτών των κομματικών μηχανισμών. Το εθνικό ψηφοδέλτιο δίνει τη δυνατότητα της εκλογής ανθρώπων πανελληνίου αναγνωρίσεως, οι οποίοι δεν ανήκουν οπωσδήποτε σε κόμμα. Το σύστημα αυτό εμποδίζει την ανάπτυξη διαπλοκής και ενισχύει την λαϊκή κυριαρχία και την άμεση αντιπροσώπευση.
  7. Θέσπιση Γερουσίας, 100 μελών, με ισχυρές ελεγκτικές αρμοδιότητες και εκλογή της από ενιαίο εθνικό ψηφοδέλτιο, συμπεριλαμβανομένων αριστίνδην & ανεξαρτήτων υποψηφίων. Στην αρμοδιότητα και τον έλεγχό της υπάγονται όλες οι ανεξάρτητες αρχές, οι αρμοδιότητες του Συνταγματικού Δικαστηρίου και η έγκριση του διορισμού των υπουργών.
  8. Θέσπιση της λαϊκής πρωτοβουλίας για δημοψήφισμα και εισαγωγή νομοσχεδίων.
  9. Αυστηρός έλεγχος του πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων από ειδική υπηρεσία π.χ. Σ.Δ.Ο.Ε. και θέσπιση πόθεν έσχες για όλα τα πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα καθώς και για δημοσίους υπαλλήλους με δικαίωμα υπογραφής.
  10. Εξάλειψη των παράλογων και υπερβολικών βουλευτικών προνομίων.

  • nik avatar
   nik @ Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης 02/09/2012 13:09:55

   Πολύ συγκεκριμένες και πολύτιμες προτάσεις με τις οποίες συμφωνώ απόλυτα!

 20. ΚΡΗΣ avatar
  ΚΡΗΣ 02/09/2012 14:37:16

  Λυπάμαι που δεν διαθέτω τον απαραίτητο χρόνο για ανάγνωση του συνόλου των σχολίων.
  Κάποιες παρατηρήσεις στο άρθρο:
  - Δεν είμαστε Άραβες. Δεν είμαστε Μουσουλμάνοι. Ο αγώνας στην Ελλάδα ήταν πάντα Εθνικός και συνήθως δίκαιος. Πολιτικά, μορφωτικά, ιστορικά, είμαστε σε άλλο επίπεδο. Η σημερινή συγκυρία, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Επομένως κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη και μάλλον κακότυχη. Να περιμένομε τα καλύτερα αλλά ίσως και τα χειρότερα. Και να προετοιμαζόμαστε γι' αυτά.
  - Η κοινή λογική, ακολουθεί τα γεγονότα και όχι τα ρήματα.
  - "Η δήθεν «ξενόδουλη» κυβέρνηση προδοτών και φίλων των «ευρωναζί»", φαίνεται από τα γεγονότα να μην είναι καθόλου δήθεν.
  - Τα προσανατολισμένα ιστολόγια, είναι κομμάτι της προσανατολισμένης και καλά αμοιβόμενης παραπληροφόρησης. Φως φανάρι.
  - Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αρκεί μια ματιά γύρω μας για να κατανοήσουμε προθέσεις και σχεδιασμούς. Η εποχή της προκάλυψης έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον η καθαρότητα της οπτικής είναι στοιχείο της καθημερινότητας. Η αγριότητα της άδικης, ύπουλης και ανιστόρητης επίθεσης, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνίες. Λοξοδρομήσεις επιτρέπει μόνο ο φόβος. Κι αυτός, όσο ακόμη έχει τη δυνατότητα επικάλυψης της λογικής. Αλλά μέχρι πότε. Η Ιστορία δείχνει ότι δεν υπάρχει πια κανένα χρονικό περιθώριο. Όλοι θα εισπράξουν τα επίχειρα των πράξεών τους. Ου μην αλλά.
  ΚΡΗΣ

 21. Athinaios avatar
  Athinaios 03/09/2012 12:15:57

  Προς όλους,διαδώστε αν συμφωνείτε βεβαίως,ότι η Ελλάδα και ειδικότερα ο Έλληνας το γενος διώκεται υπό τον μανδύα του αντιρατσισμού και της δήθεν προοδευτικότητας...αυτός είναι ο αγώνας μας παιδιά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.