31/03/2009 22:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απών ο Καραμανλής από εκδήλωση ΟΝΝΕΔιτών

Πολλά τα παραλειπόμενα της συγκέντρωσης που έγινε χθες στο Κάραβελ προς τιμήν του τ. προέδρου της ΟΝΝΕΔ, και νυν Δημάρχου Λεωνιδίου Δημήτρη Τσιγκούνη.

Πρώτο : Τα περισσότερα από 600 άτομα πλήρωσαν από 25 ευρώ για να παραστούν στην εκδήλωση, πράγμα που αποτελεί τρομερό κατόρθωμα για τις μέρες αυτές.

Δεύτερο : η ηχηρότατη απουσία του Κώστα Καραμανλή (ούτε μήνυμα δεν έστειλε) έκανε έξω φρενών τη γενιά των ΟΝΝΕΔιτών της εποχής του 1974, οι οποίοι στους διαδρόμους εξέφραζαν με οργή τη πίκρα τους λέγοντας ότι αν είχε στηριχθεί από αυτούς και όχι από τις παρέες της Θεσσαλονίκης και τους ουρανοκατέβατους των Αθηνών, άλλη θα ήταν σήμερα η πορεία τόσο του ίδιου του Καραμανλή όσο και της παράταξης.
Κάποιος φαίνεται ότι είχε ενημερώσει τον πρόεδρο ότι η εκδήλωση ήταν άνευ σημασίας. Όταν όμως οι Ζαγορίτης ,Δασκαλάκης και Σταϊκούρας είδαν τι συνέβαινε έριξαν τα σχετικά τηλέφωνα στο Μαξίμου και προσέγγισαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής προτείνοντας τους να αναλάβει το κόμμα τα έξοδα της εκδήλωσης!

Η απάντηση όμως της οργανωτικής επιτροπής ήταν ευγενέστατη και κοφτή :  «έχουμε συμπληρώσει τα χρήματα και για αυτήν αλλά και για την επομένη εκδήλωση» ευχαριστώντας το κόμμα για το όψιμο ενδιαφέρον.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το μισό υπουργικό συμβούλιο. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει και συνέχεια.. Οι ΟΝΝΕδίτες του 1974 έχουν ξεσηκωθεί. Είδαμε στο Κάραβελ δεκάδες στελέχη της ΝΔ  από όλη την Ελλάδα που βρίσκονται εκτός κομματικών και κυβερνητικών μηχανισμών. Οι περισσότεροι αντάλλαξαν διευθύνσεις και τηλέφωνα και συμφώνησαν να επανέλθουν.

Την εκδήλωση προλόγισε η Ελδα Τσεκούρα και την ομιλία έκανε ο Ανδρέας Ρίζος. Τη απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παπανικολάου  ενώ στα δεξιά της αίθουσας ήταν συγκεντρωμένη η συντονιστική επιτροπή ( Χάρης Τομπούλογλου, Κανέλος Αλεξανδροπουλος, Χρυσόστομος Χαριτονίδης, Γιώργος Λουλουδάκης, Παναγής Μαρκάτος, Σπύρος Τσιδήμας , Τάκης Σινάπης, Γιώργος Σινάπης, Γιώργος Καραβίας κα).

Μάλλον δεν θα πλήξουμε καθόλου με όσα θα επακολουθήσουν στο κόμμα της Ν.Δ. το επόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 31/03/2009 22:41:44

  ΣΗΨΗ.

  --> Σήψη καλείται το σύνολο των μεταβολών στο μεταβολισμό και την αιμοδυναμική που είναι αποτέλεσμα γενικευμένης φλεγμονώδους αντίδρασης του ανθρώπινου οργανισμού 38οC ή υποθερμία <35οC,
  - Πρασινος πυρετος στην περιπτωση μας

  2) ταχυκαρδία (περισσότερες από 90 σφύξεις το λεπτό),
  - Ταχυκαρδια για τους Ξεκουραστους της παρεας

  3) ταχύπνοια (περισσότερες από 20 αναπνοές το λεπτό),
  - Στα τα 2ποδα-ΒΟΔΙΑ ( συγγνωμη απο τα 4ποδα )

  4) λευκοκυττάρωση."
  - τι να περιμενει κανει απο μονοκυτταρους οργανισμους??


  ΠΠ

 2. Underdog avatar
  Underdog 31/03/2009 23:07:02

  Καλά ρε Φάκτορα ο πληροφοριοδότης σου κοιμόταν;

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 31/03/2009 23:09:06

  Η ουσία είναι αυτό που αναφέρει το άρθρο:

  η γενιά του 1974, που ήταν από έξω από το Δημόσιο λόγω ΠΑΣΟΚ, οι σημερινοί 50+ που είχαν δραστηριοποιηθεί στον Ιδιωτικό Τομέα στην δεκαετία του ΄80, έμειναν από έξω, γιατί ο ΚΚ ο Β είχε τον Ρουσόπουλο, το ΕΚΚΕ και τα λοιπά...
  Είναι όμως ένα χαρτί πχ για τον Σαμαρά, καθώς είναι αντι-οικογενειακοί και πολύ δεξιοί, για τα γούστα των κεντρογενών ή των κουρασμένων εξουσιαστών.
  Αν λάβουμε υπόψη ότι μιλάμε για πάνω από 600 άτομα που δραστηριοποιούνται στις τοπικές κοινωνίες, έξω από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ που έχει κάτσει στις καρέκλες του κόμματος και του κράτους, αφενός κάνει το παιχνίδι ενδιαφέρον, αφετέρου μου κάνει εντύπωση που δεν τους έχει πλησιάσει κάποιος...

 4. Factorx avatar
  Factorx 31/03/2009 23:55:30

  @Underdog ;;;;; δεν σας αντιλαμβάνομαι

 5. Underdog avatar
  Underdog 31/03/2009 23:59:49

  Κρίμα που κανείς δε σχολίασε :
  1.Το λόγο του τιμώμενου προσώπου δημάρχου Λεωνιδίου Δημήτρη Τσιγγούνη. Χαρακτηριστική φράση του ότι η δικτατορία έφερε την αταξία στην Ελλάδα , συνεχίσθηκε και μεταπολιτευτικά και συνεχίζεται.
  2.Την ηγετική παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, τη συγκινητική παρουσία της Μαριέτας Γιαννάκου.
  3. Την απουσία κάλυψης από τα ΜΜΕ.
  4. Δεν είχε καθόλου τηυ χροιά, η εκδήλωση ,που προσπαθούν να δώσουν μερικοί φίλοι. Αναμνήσεις από δύσκολες εποχές για όποιον δεν δήλωνε αριστερός. Ξεθωριασμένες φωτογραφίες αλλά έντονες ανμνήσεις.
  5.Ο Ιθαγενής γράφει"μιλάμε για πάνω από 600 άτομα που δραστηριοποιούνται στις τοπικές κοινωνίες, έξω από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ ". Καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Οπως λέει ο Φάκτορας ήταν υπουργοί, βουλευτές , στελέχη.
  6. Η απουσία της Ντόρας ευκολοερμήνευτη ή δυσεξήγητη;
  7. Ο Τσιγγούνης υπήρξε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από το 1978 μέχρι το 1982. Εκτοτε για 27 χρόνια εκλέγεται δήμαρχος.
  8. Ολες οι νεολαίες θα έπρεπε να κάνουν τέτοιες εκδηλώσεις.

 6. O Iθαγενής avatar
  O Iθαγενής 01/04/2009 00:08:05

  Όταν λέω ότι ”μιλάμε για πάνω από 600 άτομα που δραστηριοποιούνται στις τοπικές κοινωνίες, έξω από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ “ εννοώ ότι δεν είναι οι κρατικοδίαιτοι κυβερνητικοί και κομματικοί μηχανισμοί.
  Η παρουσία βουλευτών - Υπουργών ήταν αναμενόμενη λόγω της δυναμικής και της σύστασης των 600 ατόμων.
  Για αυτό και ο αιφνιδιασμός του κ Ζαγορίτη, όταν ξύπνησε ήταν αργά...

 7. Factorx avatar
  Factorx 01/04/2009 00:13:36

  @Underdog. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραθέτουμε όλα τα στοιχεία ενλος γεγονότος - γι αυτό υπάρχουν τα σχόλια. Δεν ευθύνεται ο συντάκτης αλλά ψαλίδας, δηλαδή εγώ. αναγκαστικά πρέπει να επικεντρώνω στα βασικά

 8. Underdog avatar
  Underdog 01/04/2009 00:21:49

  Φάκτορα πάντοτε με εκτίμηση και απέραντο σεβασμό σε ένα πραγματικό δημοσιογράφο (The Last of the Mohicans ).

 9. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/04/2009 02:14:41

  Ο "παλιός οννεδίτης" τι λέει για το θέμα ;

 10. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/04/2009 02:15:17

  @14 καλά που το θύμησες.

 11. ataktos avatar
  ataktos 01/04/2009 11:43:00

  Αφού το δήλωσε ο άνθρωπος «είμαι κουρασμένος» .Τι πλάκα μας έκανε νομίζεται??? και τρέχουν τώρα τα παιδία από κανάλι σε κανάλι να το αντιστρέψουν .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.