#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2010 11:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από 1η Ιουλίου οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω «Καλλικράτη»«Καυτός» θα είναι ο μήνας Ιούλιος για πάνω από 80.000 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα κληθούν μέσα σε διάστημα ενός μηνός να επιλέξουν σε ποια νεοσυσταθείσα (από τον «Καλλικράτη») υπηρεσία θα ήθελαν να μεταταγούν, προτού το πράξουν έτσι και αλλιώς μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, από 1ης Ιουλίου με σχετική εγκύκλιο η κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ μια πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρόνια επιχείρηση ανακατανομής του προσωπικού, η οποία εκτιμάται ως σαφές μήνυμα μεγάλων αλλαγών και ανακατατάξεων στον δημόσιο τομέα. Εκτός των υπηρεσιακών αναγκών που θα καλύψει, στόχο έχει να στείλει και μήνυμα προς την τρόικα και τους ξένους δανειστές ότι είναι αποφασισμένη να πετύχει σημαντική εξοικονόμηση δαπανών.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι των δήμων, των νομαρχιών και των περιφερειών θα πρέπει να δηλώσουν ως τις 31 Ιουλίου σε ποια (υπό μεταφορά) υπηρεσία θα ήθελαν να εργαστούν στο μέλλον. Οι θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις εθελοντικές μετατάξεις (και εκτιμάται ότι θα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία), θα στελεχωθούν με την υποχρεωτική μετακίνηση του προσωπικού.

Αυτή θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2010. Και τούτο για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έναν μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές «παγώνει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στους ΟΤΑ.

Στόχος της επιχείρησης αυτής είναι οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, οι οποίες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις αρχές του 2011, να βρουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους. Η τοποθέτηση του προσωπικού δεν θα πραγματοποιηθεί σε νέες οργανικές θέσεις, αλλά σε «προσωποπαγείς» θέσεις.

Όπως τόνισαν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, ανεξαρτήτως σε ποιες θέσεις μεταταγούν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει πλήρως τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Η εγκύκλιος του υπουργείου επαναλαμβάνει ότι «διατηρούνται οι μισθολογικές παροχές (με τα πάσης φύσεως επιδόματα) και το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό καθεστώς των μεταφερόμενων και μετατασσόμενων υπαλλήλων».

Παράλληλα, προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να μην προκληθούν οικογενειακά προβλήματα, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα οι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως φορέα απασχόλησης, να παραμείνουν στην πόλη όπου ήδη εργάζονται. Το κριτήριο αυτό δεν θα ισχύσει μόνο για τις εθελοντικές μετατάξεις, αλλά και για τις υποχρεωτικές.

Αν ληφθεί υπόψη ότι έχει ήδη αρχίσει ουσιαστική μείωση στις συμβάσεις έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ, είναι προφανές ότι η μείωση του προσωπικού που θα επιφέρει ο «Καλλικράτης» μπορεί να είναι πολλαπλάσια. Ήδη στους δήμους υπηρετούν σήμερα 16.492 συμβασιούχοι από περίπου 35.000 που ήταν πέρυσι, ενώ αισθητή είναι και η μείωση του έκτακτου προσωπικού στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα ΝΠΙΔ- δεν υπερβαίνουν σήμερα τα 9.000 άτομα. Μετά την ολοκλήρωση των μετατάξεων, εκτιμάται ότι θα αποχωρήσουν περίπου 25.000 συμβασιούχοι οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στους ΟΤΑ.

Το υπουργείο Εσωτερικών ταυτόχρονα με τη διαδικασία των μετατάξεων θα ξεκινήσει και τη σύνταξη 13 οργανισμών που θα ισχύσουν για τις 13 περιφέρειες της χώρας και 6 οργανισμών-πιλότων για τους «καλλικράτειους» δήμους, που θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των δήμων και με πληθυσμικά κριτήρια.

Οι οργανισμοί των αυτοδιοικητικών περιφερειών, που θα αποτυπωθούν και σε προεδρικό διάταγμα, θα εμφανίζουν ενιαία δομή. Οι οργανισμοί-πιλότοι για τους δήμους, μεταξύ των οποίων θα κληθούν να επιλέξουν τα νεοεκλεγέντα δημοτικά συμβούλια στις αρχές του νέου έτους, αποβλέπουν στην καλύτερη λειτουργία τους και στην ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την ομαλή άσκηση των νέων αρμοδιοτήτων.

Newsroom ΔΟΛ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/06/2010 11:10:06

  Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατήσουν το θέατρο μέχρι τις Δημοτικές εκλογές. Δεν το βλέπει αυτό η ΝΔ; Δεν βλέπει ότι το μισό θέατρο είναι για να επιζήσουν οι Πασόκοι το μαύρισμα το φθινόπωρο; Κι αν το βλέπουν, κάνουν κάτι;

  • zackii avatar
   zackii @ archaeopteryx 12/06/2010 18:43:32

   Θα κάνουν...συγκυβέρνηση

 2. Il marinero avatar
  Il marinero 12/06/2010 11:54:15

  Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο η κα. Καρανάσιου (μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ) έχει αρχίσει μετά το πέρας των εργασιών των Διοικητικών Υπηρεσιών να "βολεύει" εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου των οποίων πρόκειται να λήξη η σύμβαση!
  Πάνω από 10 άτομα καθημερινάκαι ώρες που οι Γραμματείες του Νοσοκομείου είναι κλειστές!
  Φανταστείτε μαγείρεμα!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Il marinero 12/06/2010 21:00:25

   Το Χαλάνδρι έχει δεξιό δήμαρχο από το 2002. Πώς μπήκαν εκεί συμβασιούχοι του ΠΑΣΟΚ και τώρα πρόκειται να λήξει η σύμβασή τους;

   • Il marinero avatar
    Il marinero @ Αυριανιστής 13/06/2010 14:20:22

    Και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ο κ.Νεοφύτου, ΠΑΣΟΚ είναι διορισμένος από την ΝΔ!!!
    Αν θες να μιλήσουμε για χρώματα και όχι για παρατυπίες!

 3. Asterix avatar
  Asterix 12/06/2010 12:49:46

  Οι πληροφορίες λένε ότι οι μετατάξεις έχουν ήδη κλείσει.
  Τα φιλέτα είναι ήδη μοιρασμένα.
  Μένει ο κατιμάς για τους μη-πασόκους.

  Βαρέθηκα να το λέω, αλλά θα το ξαναπώ: ΞΥΠΝΑΤΕ!

 4. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 12/06/2010 13:19:51

  Ναι.

  Ξυπνάτε πελάτες των κομμάτων.

 5. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 12/06/2010 13:39:35

  Οι κυβερνώντες προγραμμάτισαν οι μετατάξεις να προηγηθούν της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν εξαγγείλει οι ίδιοι. Πραγματικά ευφυές!!!

 6. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 12/06/2010 13:54:16

  Μεταταχθείτε μας έλεγαν, μεταταχθείτε....

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ μικρός οδυσσέας 12/06/2010 14:22:22

   Ξέρω αφισοκολλητές και αφισοκολλήτριες του ΠΑΣΟΚ, (απόφοιτους λυκείου) που ξεκίνησαν συμβασιούχοι σε ΔΕΚΟ ή στον ΕΟΤ, ή στην ΟΑ κλπ με ρουφετολογική τοποθέτηση, και μετά, μέσα από κομματικούς διαδρομισμούς και ρουσφέτια των εθνοπατέρων μας (3-5 μετατάξεις αργότερα) κατέληξαν μόνιμοι Δ.Υ σε αμιγείς Δημ. Υπηρεσίες.
   Παίρνουν και μια εκπαιδευτική άδεια (πληρωμένη), τελειώνουν ένα ΑΕΙ ή κάνουν μεταπτυχιακό, και σήμερα χτυπάνε θέσεις διυθυντών παραγκονίζοντας τους ακομμάτιστους που για να φθάσουν ως εδώ έφτυσαν αίμα.
   Την ίδια ώρα που ένας οποιοσδήποτε νέος, για να μπει στο δημόσιο θέλει όχι μόνο ΑΕΙ, μάστερ, γλώσσες κλπ, αλλά και αυστηρές εξετάσεις στο ΑΣΕΠ.
   Είπατε τίποτα κύριε Πρωθυπουργέ; Δικαιοσύνη για λίγους....

 7. spartaner avatar
  spartaner 12/06/2010 14:01:44

  Δέν κατάλαβα που είναι το πρόβλημα εδώ??? Σε όποαδήποτε χώρα της Βορείου Ευρώπης θα ήταν λογικό, επιβεβλημένο και θα επικροτείτο απο όλους τους πολιτικούς ανεξαρτήτων παρατάξεων να γίνουν αυτές οι μετατάξεις.. Αλλά στην Ελλάδα έχουμε συνηθήσει να αποδεχόμαστε τα προνόμια έστω και αν τα πληρώνουμε εμείς οι πολίτες.. Δηλ συντάξεις στα 48 για τους ΔΥ, σχόλασμα απο τις 13.00, ο Α χτυπάει τη κάρτα για τον Β και επιδόματα κατα κόρον......

 8. πολίτης avatar
  πολίτης 12/06/2010 17:06:06

  Το άρθρο είναι παραπλανητικό: δεν μπορεί ο κάθε υπάλληλος των υπηρεσιών αυτών να ζητήσει μετάταξη εκεί που θέλει, αλλά μόνο οι υπάλληλοι εκείνων των διευθύνσεων που μεταφέρονται οι αρμοδιότητές τους: από τις κρατικές περιφέρειες στις αυτοδιοικητικές και από τις νομαρχίες στους δήμους της πρωτεύουσας του νομού. Έτσι πχ ένας υπάλληλος της Πολεοδομίας της ΝΑ Καβάλας μπορεί να κάνει αίτηση για το δήμο Καβάλας, όχι όμως για άλλο δήμο είτε του ίδιου είτε άλλου νομού. Επίσης δεν μπορεί να κάνει αίτηση ο υπάλληλος της Δ/νσης Οικονομικού, γιατί δεν μεταφέρονται οι δικές του αρμοδιότητες.
  Κάνω αυτό το σχόλιο γιατί πολλοί υπάλληλοι, ενθαρρυμένοι από τέτοια άρθρα νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν αίτηση για όποια υπηρεσία και όποια περιοχή θέλουν και πιστεύουν αυτούς που τους παραμυθιάζουν.

 9. Τζουτζούκα avatar
  Τζουτζούκα 28/06/2010 17:39:31

  Παιδιά τα Νομικά πρόσωπα των δήμων κλείνουν τέλος του χρόνου. Υπάρχει νόμος πριν το ΠΑΣΟΚ που λέει όλοι οι υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί μέχρι το 2005 και ανοίκουν σε αυτά τα νομικά πρόσωπα με αίτησή τους μπορούν να μεταταγούν σε άλλους Δήμους, Νομαρχίες ή ΝΠΔΔ. Μετατάχθηκαν αρκετοί στο ΙΚΑ και σε Νομαρχίες κλπ ανάλογα άν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις. ΄Ετσι και στο Σισμανόγλειο ως ΝΠΔΔ πήγαν και έκαναν αίτηση 9 εργαζόμενοι συνολικά όπως προβλέπεται στον νόμο από τον ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (όχι 10 άτομα καθημερινά που γράφει ο il marinero. Λανθασμένες πληροφορίες του δώσανε οι πληροφοριοδότες) Πού βρίσκονται τα μαγειρέματα;
  Και ο Νεοφύτου δεν είναι Διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, είναι Διευθυντής Διοικητικής Υπηρεσίας και δεν είναι ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.