#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/10/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από ψηλά ν’ αρχίσουν οι περικοπέςΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το κοινωνικό κράτος δεν είναι μια πολυτέλεια, που, όταν ζορίζεσαι, μπορεί να την κόψεις, όπως οι ξεπεσμένες κυρίες τις «επώνυμες» τσάντες κι οι ντιντήδες τη Μύκονο. Ό,τι είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εδαφική ακεραιότητα, είναι το κοινωνικό κράτος για την κοινωνική συνοχή.

Αμβλύνει τις κοινωνικές διαφορές, προστατεύει τους αδύναμους, διασφαλίζει την πεμπτουσία της δημοκρατίας, που είναι η κοινωνική κινητικότητα.

Ο εξανδραποδισμός των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, το ξεχαρβάλωμα του συστήματος υγείας, της πρόνοιας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους ψυχασθενείς, τα ορφανά, τους ανήμπορους γέροντες, της στοιχειώδους περίθαλψης για τους πολλούς, αποτελούν βαθιά αντεθνικές πράξεις. Υπονομεύουν την κοινωνική ενότητα, ανοίγουν δρόμο στους μηδενιστές, σε όσους, παντός χρώματος, επενδύουν στο χάος.

Τίθεται βέβαια το ίδιο ερώτημα, που μπαίνει για όλες τις πολιτικές του Κράτους. Που θα βρεθούν τα χρήματα;

Μου λένε λοιπόν, πως η Γερμανία με 100.000.000 πληθυσμό έχει μόλις 400 υπαλλήλους στην Ομοσπονδιακή Βουλή. Εμείς, 10.000.000 νοματαίοι, έχουμε περί τους 1900! Οι δε ημέτεροι υπάλληλοι της Βουλής παίρνουν 16 μισθούς και 200.000 κολλαριστά ευρώ εφάπαξ.

Η Γερμανία έχει όλες κι όλες 46 εφορίες. Εμείς με το ένα δέκατο του πληθυσμού έχουμε πόσες; Μου λένε 300! Σίγουρα στις ακριτικές περιοχές επιβάλλεται για εθνικούς λόγους να έχουμε Δ.Ο.Υ. αλλά και πάλι το νούμερο είναι ασύλληπτο, ακόμη κι αν μειωθούν, όπως ακούω, σε 200.

Στη Γερμανία υπάρχει όλο κι όλο ένα Εφετείο σε κάθε ομόσπονδο κρατίδιο. Εμείς π.χ. στην Πελοπόννησο, με 900.000 πληθυσμό, έχουμε πέντε (5) Εφετεία, όταν όλη η Αττική με πάνω από 4.000.000 εξυπηρετείται αξιοπρεπώς με δύο Εφετεία! Όπως και τα διάφορα διάσπαρτα ΤΕΙ και ΑΕΙ, τα Εφετεία ιδρύονταν ως ρουσφέτια στις τοπικές κοινωνίες. Ανορθολογικά, ανόητα, με τεράστιο κόστος και υπονομεύοντας το κύρος απονομής της Δικαιοσύνης.

Τα παραπάνω είναι μικρό μόνο μέρος της σπάταλης «οργανωμένης» ανοργανωσιάς του κράτους μας.

Κάποια από τα χρήματα που λείπουν, για να μην κάνουμε περικοπές στους πιο αδύναμους, για να περισσέψει κάτι για το κοινωνικό κράτος, μπορούν να βρεθούν, βάζοντας βαθιά το μαχαίρι σε τέτοιες καταστάσεις.

Να μειωθούν οι υπάλληλοι της Βουλής στο 1/5, να περικοπούν οι προκλητικοί μισθοί και τα μερακλίδικα εφάπαξ. Να αραιώσει ο συνωστισμός από συμβούλους, μετακλητούς, επιστημονικούς συνεργάτες κι αποσπασμένους. Φαντάζομαι πως οι εθνοπατέρες θα ζοριστούν αλλά μπορούν να προσφέρουν το αγλάϊσμα της πολιτικής τους σκέψης και πράξης έχοντας μόνο μια γραμματέα κι άντε έναν επιστημονικό συνεργάτη.

Να καταργηθούν τα πολυάριθμα Εφετεία στην περιφέρεια. Πχ ένα στην Πελοπόννησο αρκεί. Η έρμη η μηχανοργάνωση, η περίφημη ηλεκτρονική διακυβέρνηση, να επιτρέψουν την συρρίκνωση των εφοριών κι άλλων υπηρεσιών, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Αφού μπορούν άλλες χώρες, μπορούμε κι εμείς.

Κυρίως όμως το παράδειγμα να δοθεί από ψηλά.

Να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί των μελών της  κυβέρνησης και οι αποζημιώσεις των βουλευτών και των συνεργατών τους. Στο κάτω – κάτω δεν υπάρχει πια ασυμβίβαστο για τους βουλευτές και πολλοί συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, έχοντας και την βουλευτική ιδιότητα ως «κράχτη».

Όσα μέλη της κυβέρνησης και της βουλής είναι ιδιαίτερα εύπορα, να παραιτηθούν μόνοι τους από τον κυβερνητικό μισθό και την βουλευτική τους αποζημίωση, όσο η χώρα περνάει από τα καυδιανά δίκρανα της κρίσης. Διαβάζω πως κάποιοι/ες έχουν εκατομμύρια σε καταθέσεις, τεράστια ακίνητη περιουσία. Ας ζήσουν από αυτά. Αφού τόσο ποθούν να προσφέρουν στην Πατρίδα, ας κάνουν το περισπούδαστο εθνικό τους έργο ιδίοις εξόδοις. Αν απαιτούν από εκατομμύρια πολίτες να ζουν με 700 ευρώ, ας δώσουν το παράδειγμα, ζώντας με τα εκατομμύρια που έχουν σε τράπεζες ή στο χλιδάτο Ε9 τους. Ας μην απαιτούν από το χειμαζόμενο Έθνος να τους πληρώνει κι άλλα. Ορισμένοι μπήκαν στην πολιτική ξεβράκωτοι. Με κάποιους τρόπους παντελονιάσανε χρήμα με ουρά. Με αυτό και τις ιδέες τους, που πολλοί τις κρατάνε μυστικές, μην τις ματιάσει ο λαός, ας πορευτούν προς το κλέος, χωρίς να απαιτούν κι άλλο μπαγιόκο. Θα ανταμειφθούν στην άλλη ζωή και στις δέλτους της Ιστορίας…

(δημοσιεύεται στην "Δημοκρατία")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεωργία avatar
  Γεωργία 21/10/2012 12:07:45

  Μπράβο Φαήλο. Γι'αυτό δεν μπήκες στην Βουλή. Διότι το σύστημα δεν θέλει πατριώτες όπως εσύ. Δεν θέλει πολιτικούς σκεπτόμενους, πολιτικούς που να ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

  • LamprosM avatar
   LamprosM @ Γεωργία 21/10/2012 12:49:46

   Ας κατεβαινε Β Αθηνας & θα σου έλεγα εγω...

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ LamprosM 21/10/2012 21:52:27

    Συμφωνώ οτι είναι απαραίτητος στη Βουλή αυτή την περίοδο.Ομως επειδή πλέον φυσάμε και το γιαούρτι δεν ξέρω ποια θα ήταν η στάση του ως εκλεγμένος στα πλαίσια της κομματικής πειθαρχίας.

    • Γεωργία avatar
     Γεωργία @ Μεγάλες στιγμές 21/10/2012 23:10:23

     Θα τον είχε διαγράψει ο Σαμαράς.

 2. ΑΙΑΣ ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ avatar
  ΑΙΑΣ ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ 21/10/2012 12:12:16

  Εδώ ρε (το ρε υποδηλώνει φιλία, και όχι έλειψη σεβασμού) Φαήλο φορολογούν τα παιδιά και μάλιστα αναδρομικά μη τυχόν και προλάβουν και δεν αρπάξουν .
  Τι εφετεία και ειρηνοδικεία λέμε.
  Οι αλβανοί με 3 χιλ εισόδημα παίρνουν επίδομα για τα παιδιά τους που πάνε σχολείο 200 ευρώ το μήνα , ωστε να έχουν τροφή.Αν δεν πιστευεις ρώτα .
  Οι έλληνες που δηλώνουν τα γ@μημένα εισοδήματα των 10 χιλ έκαστος απο πού θα πάρουν επίδομα?
  Το επ'ιδομα του Αλβανού πρέπει να το πληρώσει ένα ελληνόπουλο με τη δική του πείνα?Και μάλιστα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.
  Οταν μιλήσει η βία , δε θα είναι η Χρυσή αυγή , θα είναι οι Σκουριασμένοι εξαθλιωμένοι Έλληνες

 3. Νικόλας avatar
  Νικόλας 21/10/2012 12:25:29

  Σωστότατος.

 4. panos avatar
  panos 21/10/2012 12:54:51

  Φαηλο αυτα που γραφεις και ειναι αυτονοητα για ολους μας, δεν τα ηξερε ο Αντωνης δεν τα συζητουσατε μεταξυ σας,και τι εχει μεσολαβησει και αλλαξε πορεια? Εκτος και αν τα κανει σε βαθος 4ετιας.....με τους διαπλεκομενους που συγκυβερνα και τους φλωρους και τους ντιντιδες που εμπασε στο κοινοβουλιο. Και εμεις τα κοροιδα περιμενουμε να αλλαξει η χωρα αν ειναι δυνατον-με φθαρμενα υλικα δεν αλλαζεις ΤΙΠΟΤΑ.

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 21/10/2012 12:55:59

  Φαήλο,η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ και η ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ των πολιτικών είναι αιτία της
  κατάντιας της χώρας.
  Αλλά δεν βλέπουμε να υπάρχει προθυμία και βούληση για αλλαγή .

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΠΕΛΙΑΣ 21/10/2012 13:04:21

   Με ποιούς, με τους ανεπαρκείς, βολεμένους δικολαβίσκους;

  • Κοινὸς νοῦς avatar
   Κοινὸς νοῦς @ ΠΕΛΙΑΣ 21/10/2012 15:33:42

   Εἰς ἐπίρρωσιν αὐτῶν ποὺ λέτε, δεῖτε καὶ τὴν ἱστορία τοῦ σμηνάρχου ἐ.ἀ. Δ. Τσιπίδη ποὺ τόλμησε νὰ στείλει στὸν Εἰσαγγελέα παρανομίες στὸν τομέα τῆς μεταφορᾶς μαθητῶν στὰ σχολεῖα καὶ βρέθηκε... κατηγορούμενος γιὰ συκοφαντικὴ δυσφήμιση! Ἐνῶ οἱ ἐμπλεκόμενοι στὴν ὑπόθεση "ξεπλύθηκαν" μὲ τροπολογία τῶν κ. κ. Παυλόπουλου, Ἀλογοσκούφης, Στυλιανίδη καὶ Χατζηδάκη...

 6. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 21/10/2012 13:02:38

  Το τραγικό στη χώρα μας είναι ότι ο εσυγχρονισμός, η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, η μείωση στο ελάχιστο - όπως οφείλει να είναι - των προσωπικών σχέσεων στις συναλλαγες μεταξύ Δ. Διοίκησης και πολιτών π.χ. εφορίες, θεωρούνται ως έσχατες, κακέσ αλλά αναγκαίες λόγω κρίσης επιλογές.

  Τα ζητήματα που θέτεις θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα στρατηγικό σχέδιο δομικών μεταρρυθμύσεων προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής και παραγωγικής λειτουργίας της κοινωνίας.
  Μέτρα αποσπαματικά δεν έχουν στρατηγικό αποτέλεσμα. Ικανοποιούν μόνον πρόσκαιρες ανάγκες και υποχρεώσεις.

 7. Κωστας avatar
  Κωστας 21/10/2012 13:14:14

  Αν και διαβαζω τα αρθρα του κ. Κρανιδιωτη θα ελεγα οτι γενικα δεν συμφωνω με τις αποψεις του. Συμφωνω ομως απολυτα με αυτο το αρθρο και με την θεση του οτι η αλλαγη γινεται απο το κεφαλι και η ψηφοθηρικη ιδρυση δημοσιων υπηρεσιων ανα την επικρατεια πρεπει να σταματησει και το ξοδεμα δημοσιου χρηματος να περιορισθει. Ειναι καιρος απο την ποσοτητα να παμε στην ποιοτητα.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Κωστας 21/10/2012 21:55:10

   Αργησε όμως να το πει.Είμαστε στο Μνημόνιο 3 και ακομα κανει η Κυβέρνηση τα ίδια λάθη και τα ίδια εγκλήματα.Οι περικοπές συνεχίζουν να έχουν άδικο και οριζόντιο χαρακτήρα.

 8. NONOS avatar
  NONOS 21/10/2012 13:21:04

  Φαήλω αυτη η χωρα για να σωθεί πρεπει να "καεί" και να αναγεννηθεί απ τις σταχτες της αφου πρωτα γινει τα απαραιτητο ξεκαθαρισμα στα αποκαιδια....δυστυχώς αδερφέ στη χωρα της φαιδράς πορτοκαλέας τα αυτονοητα θεωρούνται εξωπραγματικα και δυσνόητα...στο Στρατό ειχαμε τον ΠΟΥ (Πίνακα Οργανώσεως και Υλικού) που αφου εξεταζονταν οι απαιτησεις και οι αναγκες για να λειτουργήσει μια Μοναδα και να εκπληρωσει την αποστολη της αυτός που τον συνεταξε αρχικα καθε χρόνο δεχόταν προτασεις τροποποιησεως και μεταβολών...στο δημοσιο τομέα αναθεμα με αν αυτο εχει γινει απο συστασεως Ελληνικού Κρατους και οτι νεο δημιουργηθηκε εγινε για να τρυπώσουν οι κυφηνες και οι ορδες του πρασινου κατεστημενου...εγινε για να παρουν συνταξεις ακομη και οι αγεννητοι αντιστασιακοί..εγινε για να αλωθει το ΝΑΤ και τα λοιπα ταμεία...εγινε για να εξυπηρετειται η ρεμούλα και το φαγοποτι ...εγινε για να βρουν εργασια οι τυχαρπαστοι του κομματικου συστηματος...κατα τα αλλα συμφωνω και επαυξανω με οσα γραφεις.

 9. Γιαννης Κ avatar
  Γιαννης Κ 21/10/2012 14:07:19

  Διαφωνει κανενας οτι χωρις μειωση του τερατος που λεγεται Δημοσιο φορεα διαφθορας και ατιμωρισιας δεν προκειται να δουμε ασπρη μερα; Κοιταξτε διπλα σας και δειτε ποσοι εκαναν τεραστιες περιουσιες με μισθους απο δανεικα λεφτα και τα περιβοητα εφαπαξ. Και μην αυταπαταστε οτι ειναι λιγοι. Οι μισοι Ελληνες γλεντανε σημερα οσα εφαγαν τοσα χρονια και οι αλλοι μισοι υποφερουμε.

 10. Γιαννης Κ avatar
  Γιαννης Κ 21/10/2012 14:07:19

  Διαφωνει κανενας οτι χωρις μειωση του τερατος που λεγεται Δημοσιο φορεα διαφθορας και ατιμωρισιας δεν προκειται να δουμε ασπρη μερα; Κοιταξτε διπλα σας και δειτε ποσοι εκαναν τεραστιες περιουσιες με μισθους απο δανεικα λεφτα και τα περιβοητα εφαπαξ. Και μην αυταπαταστε οτι ειναι λιγοι. Οι μισοι Ελληνες γλεντανε σημερα οσα εφαγαν τοσα χρονια και οι αλλοι μισοι υποφερουμε.

 11. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 21/10/2012 14:10:35

  "Όσα μέλη της κυβέρνησης και της βουλής είναι ιδιαίτερα εύπορα, να παραιτηθούν μόνοι τους από τον κυβερνητικό μισθό και την βουλευτική τους αποζημίωση, όσο η χώρα περνάει από τα καυδιανά δίκρανα της κρίσης"

  Σωστός Φαήλε.
  Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά της Αλήθειας.
  "Nα γίνει αυτό"...
  "Να γίνει το άλλο"...
  "Να γίνει το παράλλο"...

  Να πούμε και ένα μπράβο όμως όταν γίνεται. Κάποτε να τα λέμε. Όχι επειδή η μαυρίλα και η ισοπέδωση πουλάνε να είμαστε μόνιμοι Εμίλ Ζολά. Ή τουλάχιστον να το αναφέρουμε, να μην το περνάμε ντούκου. Γιατί όταν δεν το αναφέρουμε ρίχνουμε βενζίνη στο "όλοι ίδιοι είναι":


  -"Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση καταργούνται, από το γραφείο υπουργού, δώδεκα (12) θέσεις συμβούλων, ειδικού επιστημονικού προσωπικού. Με την παραπάνω απόφαση προκύπτει δημοσιονομικό όφελος το οποίο υπερβαίνει το ποσό των 400.000 ευρώ ετησίως."

  -28/8: "Περισσότερα από 400.000 ευρώ θα εξοικονομηθούν από τις περικοπές στους μισθούς του πρωθυπουργού και των μελών του υπουργικού συμβουλίου που περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, ενώ από τις μειώσεις στα μισθώματα που καταβάλλονται για να στεγαστούν δημόσιες υπηρεσίες εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ.

  Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι μειώσεις υπουργικών μισθών, όσο και η δραστική περιστολή των κονδυλίων για μισθώματα αποτελεί μια από τις βασικές δεσμεύσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά η οποία άμεσα καταφθάνει στην βουλή για να θεσμοθετηθεί.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου καταργείται από 1.9.2012, η καταβολή των μηνιαίων εξόδων παράστασης του πρωθυπουργού (1.872 ευρω), του Προέδρου της Βουλής και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (1.404 ευρώ) και των μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών (936 ευρώ για όσους έχουν κοινοβουλευτική ιδιότητα και 579 ευρώ για εξωκοινοβουλευτικούς. Από τις παραπάνω περικοπές εξοικονομούνται ετησίως 415.600 ευρώ (138.500 ευρώ για το 2012)".


  - Είναι που δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις. Τα λεφτά αυτά βρέθηκαν από ισοδύναμα(από περικοπές σε λεφτά αξιωματούχων).Αλλά όποιος τις διάβασε ξέρει:
  9/8: "Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 θα καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση ύψους 160 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους κτηνοτρόφους. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη σήμερα από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

  Η πληρωμή αφορά 70.000 περίπου δικαιούχους, κυρίως κτηνοτρόφους ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών και αναμένεται να συμβάλει στην ανακούφισή τους, διευκολύνοντάς τους να προμηθευτούν έγκαιρα ζωοτροφές σε πιο συμφέρουσες τιμές.
  Η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους αφορά το 100% του ποσού που δικαιούνται, με βάση τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας. Αν για κάποιο δικαιούχο υπάρχουν προβλήματα δικαιολογητικών ή προφανή σφάλματα στην αίτησή του, θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης μέσα στον Αύγουστο και η πληρωμή του θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.
  « Πιστοί στη δέσμευση της κυβέρνησης συνεργασίας και στη ρήση του πρωθυπουργού ότι θα υποστηρίξουμε τους αγρότες και ότι αποτελεί προτεραιότητα για μας ο αγροτικός τομέας, υπογράψαμε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα την κοινή υπουργική απόφαση προκειμένου να δοθεί η εξισωτική αποζημίωση», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθάνασιος Τσαυτάρης"

  -27/7 "Πλαφόν 5.000 ευρώ μπαίνει στις μικτές μηνιαίες αποδοχές των κρατικών αξιωματούχων.
  Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία μειώνονται οι αποδοχές των ΓΓ και Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων, των ΓΓ των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των στελεχών της Αυτοδιοίκησης.

  Πλέον οι αποδοχές του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των υπουργών (εξωκοινοβουλευτικών και μη) εξισώνονται με τις αποδοχές του βουλευτή"( δηλαδή το "Όσα μέλη της κυβέρνησης και της βουλής είναι ιδιαίτερα εύπορα, να παραιτηθούν μόνοι τους από τον κυβερνητικό μισθό" του άρθρου, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ από τον ΑΣ για τους υπουργούς του).

  -"Κλείνει το εστιατόριο του Μεγάρου Μαξίμου μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η λειτουργία του εστιατορίου κόστιζε 63.000 ευρώ ετησίως". ( Αυτό μερικοί της αριστεράς το κορόιδεψαν. Βλέπεις το να χύνεις το νερό όταν περνάμε έρημο και οι άλλοι δεν έχουν, είναι λαικισμός στο μυαλό αριστερών ψευτοαντιμνημονιακών που τα έχουν παίξει από τον ανορθολογισμό. Η "δύναμη του παραδείγματος" είναι μόνο λόγια και όταν γίνονται πράξεις τα λόγια το γυρνάνε καθότι μικρόψυχοι: "δεν σωζώμαστε με αυτά, λαικισμός του ΑΣ").

  • panos avatar
   panos @ Κώστας ΜΠ 21/10/2012 14:19:08

   Και ο ανεκδιηγητος Σπυροπουλος τουΙΚΑ κανει ανακαινηση του ΙΚΑ στη πειραιως με 23 εκατ.ευρω.

   • Afroditi P. avatar
    Afroditi P. @ panos 21/10/2012 17:14:38

    Ενώ το ΙΚΑ εξακολουθεί να έχει ελλειπέστατη μηχανοργάνωση, με μεσαιωνικές ακόμα μεθόδους απονομής συντάξεων.
    Πραγματικό παράδειγμα:
    Αίτηση στο ΙΚΑ για κύρια σύνταξη και επικουρική, που περιλαμβάνει και κάποια χρόνια ασφάλισης σε άλλο ταμείο.
    Το ΙΚΑ στελνει γράμμα στο άλλο ταμείο με το ερώτημα :
    ''Πόσες μέρες ασφάλισης είχε ο ασφαλισμένος?''
    Το άλλο ταμείο απαντά- σε ένα χρόνο- ότι ο ασφαλισμένος είχε 500 μέρες.
    Τότε το ΙΚΑ στέλνει άλλο γράμμα στο άλλο ταμείο και ρωτά ''ποιό είναι το ποσό των εισφορών?''
    Αυτό θέλει άλλο ένα χρόνο για να απαντηθεί.

    _Στο εύλογο ερώτημα του ασφαλισμένου πρός τον υπάλληλο του ΙΚΑ ''γιατί δεν κάνετε ΚΑΙ τα δύο ερωτήματα μαζί εξ αρχής?'', ο υπάλληλος απαντά έκπληκτος : ''Μα αυτή είναι η διαδικασία!''

    Λέτε λοιπόν ο κάθε υπάλληλος να αποφάσισε μόνος του για τη διαδικασία απονομής συντάξεων?

    Αλλά, τι περιμένει κανείς, αφού η διοίκηση είναι πάντα ίδια, και όπως ξέρουμε, το ''ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι?""

    Θα μπορούσε κανείς να τα αποδώσει όλα αυτά σε ανικανότητα των ημέτερων, εκτός...

    Εκτός κι αν υπαρχει και σκοπιμότητα πίσω από όλες αυτές τις καθυστερήσεις, λάθη κτλ. για να αναγκάζεται ο πολίτης να πάει να φιλάει κατουρημένες ποδιές για να κάνει μιά απόλυτα νόμιμη διαδικασία.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κώστας ΜΠ 21/10/2012 23:24:08

   Αγαπητέ Κώστα, δεν με παρακολουθείς. Τα μπράβο τα είπα κι από τηλεοράσεως (ΕΧΤΡΑ, ΨΟΝΤΡΑ) όταν ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις περικοπές στον μισθό του και στον μισθό των των μελών της κυβέρνησης.
   Όμως δεν αρκεί.
   Όσα γράφω παραπάνω, δεν εξοικονομούν απλά κάποια εκατομμύρια.
   Κυρίως είναι ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ.
   Διαβάζω πχ ότι ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος έχει καταθέσεις που ξεπερνούν το 1.000.000 Ευρώ κι έχει και ακίνητη περιουσία. Ας παραιτηθεί από την βουλευτική του αποζημίωση, όσο η χώρα είναι έτσι.
   Το ίδιο ισχύει και γι' άλλους, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη κι ο Κυριάκος και άλλοι. Ας δοθεί από ψηλά το παράδειγμα.
   Δεν προσφέρουμε υπηρεσία ως "χειροκροτητές". Τα γράφω γιατί στον Σαμαρά πιστεύω, αυτόν στηρίζω, από αυτόν έχω απαιτήσεις. Όχι από τον...Τσίπρα.

 12. ταμπακιώτης avatar
  ταμπακιώτης 21/10/2012 14:22:42

  και λίγα λές.σε κανένα απο αυτούς που πολιτεύονται,δεν έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό,για να γίνει βουλευτής.
  επομένως.....τσάμπα,αγαπητέ,τσάμπα.εξ'άλλου,όλοι τους λένε,ότι θέλουν να υπηρετήσουν το κοινό συμφέρον.σήμερα λοιπόν,το κοινό συμφέρον ,επιτάσσει....ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ!!!!!.ότι έξοδα έχουν ,με παραστατικά στην ελεγκτική της βουλής,και πληρωμή απο αυτήν,ένας/μία γραμματεύς,και ένας/μία υπάλληλος για τις εξωτερικες υποχρεώσεις του γραφείου,ειναι αρκετός.
  εξάλλου ,έχουν και επάγγελμα. άντε και 1000 ευρώ τον μήνα,έτσι για το γαμώτο.
  και προπάντων.....ΟΧΙ ΣΥΝΤΑΞΗ........ο βουλευτής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ......
  έτσι το βλέπω εγώ.δεκτή καθε συζήτηση.....
  καλημέρα σας......

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ ταμπακιώτης 21/10/2012 21:56:26

   Ας δούνε και τον Πρόεδρο της Ουρουγουάης πως ζει,πόσα παίρνει και τι αμάξι οδηγάει...

   • εύπiστος avatar
    εύπiστος @ Μεγάλες στιγμές 22/10/2012 16:27:42

    Aυτός είναι τρομοκράτης !

 13. roadrunner avatar
  roadrunner 21/10/2012 14:29:45

  Πολύ ωραία, ουδείς αμφισβητεί ότι αυτά έγιναν. Αλλά είναι η ΑΡΧΗ μόνο ! Δηλαδή τι μας λές ; Ότι επειδή έγινε η ΑΡΧΗ των περικοπών από τα ψηλά, δεν πρέπει να υπάρξει η ΣΥΝΕΧΕΙΑ και η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ τους ;Και δεν πρέπει να το ζητάει ο λαός ;
  Κι εσύ τι κάνεις δηλαδή; Υπερασπίζεσαι τους "κεκτημένους" ρουσφετολογικούς διορισμούς των ανηψιών/θυγατέρων/εξαδέρφων κάποιων "βολευτών" στη Βουλή ; Δικηγόρος τους είσαι ;

  Μόνος σου τα έγραψες (12) θέσεις συμβούλων καταργήθηκαν ΜΟΝΟ στο γραφείο του κ. Βρούτση ; Μόνο ένα υπουργείο υπάρχει ; Στα υπόλοιπα τι γίνεται ;

  To άρθρο είναι πάρα πολύ σωστό και δεν αδικεί απολύτως κανέναν.

 14. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 21/10/2012 14:30:32

  Κώστα,

  Χάλασες την μανέστρα. Κόπηκε η συζήτηση σαν το μαχαίρι. Έφυγαν όλοι οι σχολιαστές για άλλα πιο πρόσφορα εδάφη όπου η γκρίνια, η λασπολογία και η μπουρδολογια κρατά τα στίφη απασχολημένα, και κολλημένα στο πληκτρολόγιο

  • nillionaire avatar
   nillionaire @ Αγροφύλακας 21/10/2012 17:58:35

   Ναι ναι βέβαια, όταν οι πολίτες χειμάζονται από τις βαριές περικοπές και τις αδυσώπητες συνθήκες που επιφέρουν οι ολέθριες κινήσεις του πολιτικού συστήματος είναι απλά ολίγον από γκρίνια να αξιώνει να πέσει ο πέλεκυς και στις απίστευτες απολαβές αυτού του συστήματος και να μην τρώει το τυράκι δύο-τριών επιφανειακών περιορισμών αυτών των δαπανών.

 15. panas avatar
  panas 21/10/2012 15:21:13

  Ένα άρθρο που διαφοροποιεί τον Κρανιδιώτη από πολλούς συνομήλικούς του του χώρου της κεντροδεξιάς που θα χαρακτήριζα "καλομαθημένους" με μεταξωτά...
  Φαίνεται πως ο κ. Κρανιδιώτης έχει πιο λαικές ρίζες και μπορεί ίσως να συμβάλλει στο να στραφεί ένα μεγάλο κομμάτι της ΝΔ στα κοινωνικά θέματα με μεγαλύτερη ευαισθησία πριν τα ισοπεδώσουν όλα οι νεοφιλελεύθεροι "ταλιμπάν", που κατ' εμέ είναι και οι πιο φανατικοί και ακραίοι της πολιτικής σκηνής...
  Συγχαρητήρια για το άρθρο.

 16. kwstas avatar
  kwstas 21/10/2012 15:42:06

  Θα συμφωνήσω μέχρι κεραίας. Θα το επεκτείνω μάλιστα, ζητώντας να απολυθούν και χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι του ΣΤΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ μάλιστα. Απ΄αυτούς που πληρώνονται για να σφραγίζουν και να πρωτοκολλούν, το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ προσωπικό άνευ ουσίας και καθηκόντων.

  • ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
   ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ @ kwstas 21/10/2012 16:20:50

   Πόσες χιλιάδες πρέπει να απολυθούν;Ξέρετε εσείς πόσοι απλά σφραγίζουν και πρωτοκολλούν;Μήπως θα απολυθούν γιατροί, στρατιωτικοί, δικαστικοί;Μήπως πρέπει να βγάλουν τους αιρετούς έξω από την απογραφή για να δούμε πόσοι είναι;

 17. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 21/10/2012 16:17:29

  Το γαλλικό κοινοβούλιο υπερψήφισε την πρόταση για επιβολή φόρου ύψους 75% στα πολύ υψηλά εισοδήματα.Εμείς κύριε γιατί δεν το ψηφίζουμε;

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 21/10/2012 23:12:32

   Γιατί είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουνε εισόδημα πάνω από 100 χιλ. Βλέπεις εδώ το πάρτυ της φοροδιαφυγής συνεχίζεται.

 18. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 21/10/2012 16:57:05

  Τί θα γίνει ρε παιδιά με τους υπαλλήλους της Βουλής? Έχω πολύ καιρό να ακούσω κάτι στα ΜΜΕ γι αυτους? Τί ισχύει σήμερα? Πόσοι είναι, πόσους πραγματικά χρειάζεται η Βουλή και πόσα παίρνουν?

 19. θησεας avatar
  θησεας 21/10/2012 17:32:42

  α ρε φαηλε γι αυτο σε παω! on the target!

 20. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 21/10/2012 17:53:20

  Και όμως αγαπητοί συμπατριώτες τέτοιοι Έλληνες σαν τον Φαήλο είναι εκτός Βουλής, στείλαμε όμως να μας εκπροσωπήσουν η Ρεπούση, ο Μπίστης, ο Άρης, ο Βαρβιτσιώτης (το βάψε ξανθό πάλι το μαλλί) κλπ…

  Αυτούς στείλαμε, άρα μην γκρινιάζουμε γα τα χάλια μας και τη κατάντια μας…

 21. xp avatar
  xp 21/10/2012 18:09:34

  Σωστο κατα βαση το άρθρο,αλλά πρέπει να γίνουν και πολλά αλλα για να μην γίνει η κοινωνία μας απο 2/3 σε 9/1

 22. nikolaoy avatar
  nikolaoy 21/10/2012 18:52:12

  Κ. Φαηλο μου με το συμπαθιο,το αρχιζεται καλα το θεμα αλλα δεν το τελειωνεται,π.χ δεν μας λετε οτι το νουμερο ενα προβλημα δεν ειναι το μισθολογικο κοστος στο δημοσιο,αλλα η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ κ Φαηλο μου,25 δις το χρονο την υπολογιζουν κ.Φαηλο μου,το φοβαστε το θεμα ολοι πιανεται τους Δ.Υ απολυσεις και τα λοιπα,κοστος 300.000 με 600.000 εκατ το χρονο μπροστα στα νουμερα της φοροδιαφυγης ψιχουλα,αλλα ειπαμε ποιοι φοροδιαφευγουν;;γιατροι δικηγοροι, μηχανικοι ,ελ.επαγγελματιες ,δημοσιογραφοι,ασφαλιστες,ολο το καλο συναφη,τη ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ κ. Φαηλο μου εαν εχει τα κοτσια ο Αντωνης...χρηματα για τα επομενα μετρα να δοθουν απο τη φοροδιαφυγη[γιατι ειναι σιγουρο οτι θα παρουν]

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ nikolaoy 22/10/2012 13:10:31

   Δεν μπορώ σε κάθε ανάρτηση να γράφω για τα πάντα.
   Αυτά δε που προτείνω αποτελούν συγκριμένα μέτρα με μια μετρήσιμη, μικρή δημοσιονομική αλλά άμεση και σίγουρη δημοσιονομική απόδοση. Η "μάχη κατά της φοροδιαφυγής" πρέπει να γίνει αλλά έχει αβέβαιο, μη υπολογίσμο αποτέλεσμα.
   Κυρίως όμως τα μέτρα που προτείνω κερδίζουν την νομιμοφροσύνη των πολιτών στην όλη πολιτική, διότι βλέπουν διοίκηση δια του παραδείγματος και δικαιοσύνη.

 23. nik avatar
  nik 21/10/2012 20:25:14

  Mιά ζωή διαβάζουμε για οριζόντιες περικοπές. Μείωση κατώτατου μισθού, μέιωση κατώτατης σύνταξης, μείωση κατώτατης αποζημίωσης κ.ο.κ. ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δεν μας μίλησε για κάθετες περικοπές. Δηλαδή για μείωση των ανώτατων μισθών, των ανώτατων εφάπαξ, των ανώτατων συντάξεων. Γιατί;;; Γιατί ΟΛΟΙ αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις (πολιτικοί, δικαστικοί κ.ο.κ) ανήκουν στους τελευταίους δηλαδή στα ανώτερα μισθολογικά και γενικότερα οικονομικά κλιμάκια...

 24. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 22/10/2012 00:22:49

  κ. Κρανιδιώτη, καλά όσα γράφετε, ελπίζω όμως να αντιλαμβάνεστε ότι δημοσιονομικά ελάχιστα μπορούν να προσφέρουν. Κάποιες δεκάδες εκατομμύρια όταν ψάχνουμε για δισεκατομμύρια. Δυστυχώς οι περισσότερες από τις περικοπές είναι μονόδρομος, στο σημείο που φτάσαμε. Μόνο αποτελεσματικό ισοδύναμο που θα μπορούσε να υπάρξει είναι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που πάλι ένα μέρος του προβλήματος θα έλυναν. Τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν. Δουλειά της κυβέρνησης από δω και μπρος είναι να ανοίξει πόλεμο σε διαφθορά, σπατάλη, φοροδιαφυγή και να φάει τα σίδερα για να φέρει την ανάπτυξη. Όχι με δανεικά αυτή τη φορά, αλλά με ιδιωτικοποιήσεις, επενδύσεις, μείωση της γραφειοκρατίας, μεταρρυθμίσεις

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 22/10/2012 13:06:41

   Τα μερικές δεκάδες εκατομμύρια όμως θα συνοδεύονταν από κάτι πολυτιμότερο, που κυρίως σε αυτό θα αποσκοπούσαν τέτοια μέτρα: την πίστη των πολιτών στην ηγεσία, η οποία θα κερδιζόταν από το παράδειγμα και την δικαιοσύνη.
   Τώρα ακόμη κι αναγκαίες θυσίες και μεταρρυθμίσεις κερδίζουν δύσκολα την νομιμοποίηση στις συνειδήσεις των πολιτών, διότι νοιώθουν ότι το "ρετιρέ" μένει στο απυρόβλητο.

   • nik avatar
    nik @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/10/2012 16:34:44

    Xίλια ++++++++++ και εύγε από εμένα

   • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/10/2012 17:06:41

    Σε αυτό προφανώς συμφωνούμε. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές ο συμβολισμός μετρά περισσότερο από την ουσία.

 25. nikiplos avatar
  nikiplos 22/10/2012 07:08:09

  καλησπέρα...
  Εύγε για το άρθρο, που λέει φυσικά τα αυτονόητα και την κοινή λογική...

  που δεν περιμένει κανείς να την βρει, σε όσους...δεν είδαν τη λίστα...

 26. ΠΕΛΑΣΓΟΣ avatar
  ΠΕΛΑΣΓΟΣ 23/10/2012 21:15:19

  Η μόνη πολιτική πρόταση που θα άλλαζε την Ελλάδα ήταν του Στέφανου Μάνου.
  Όλα τ' άλλα είναι για συζητήσεις για να περνάει η ώρα. Αυτά που υποστηρίζει ο Κος Φαήλος είναι τα αυτονόητα. Ακόμα γι' αυτά συζητάμε στο Ελλαδιστάν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.