13/11/2008 18:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από το C4I στο Βατοπέδι

Όπως αναφέραμε χτες στην ανάρτηση «Διευρυμένα υπουργικά συμβούλια στο ...Βατοπέδι» (http://www.antinews.gr/?p=4230), ο νομικός σύμβουλος του κράτους, Χριστόδουλος Μπότσιος έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αρκετά αποκαλυπτικά στοιχεία. Ο κ. Μπότσιος ήταν εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους στο υπουργείο Γεωργίας, όταν κρινόταν το θέμα των ανταλλαγών Δημοσίου-Μονής Βατοπεδίου. 

Ενδιαφέρον έχει όμως και η κατάθεση που έδωσε το 2003 στη Δικαιοσύνη ο Αλέξανδρος Πολυμενόπουλος, άλλοτε ειδικός σύμβουλος του υπουργού Αμύνης επί ΠΑΣΟΚ (1998-2002) και κατόπιν ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για θέματα Πληροφορικής και πιο συγκεκριμένα στα θέματα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Αναφερόμενος στο διαβόητο C4Ι και ειδικότερα στις εταιρείες-«συμβούλους» ασφαλείας που έφτιαξαν τις προδιαγραφές γι' αυτό (κοντολογίς, «μάντρωσαν» την Ελλάδα στο σχέδιο της αμερικανικής SAIC και της γερμανικής Siemens), κατέθεσε: «Σαν επιστήμων και ακαδημαϊκός κρίνω τις προδιαγραφές επιεικώς απαράδεκτες (έχω καταθέσει επανειλημμένα στον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης τους ενδοιασμούς μου εγγράφως). Έκανα μεγάλες προσπάθειες με άρθρα μου, μελέτες και προτάσεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξεως και συνεχείς συζητήσεις με το νομικό σύμβουλο, κ. Μπόσιο, για να βελτιωθεί τεχνικά το περιεχόμενο των προδιαγραφών για το δημόσιο συμφέρον και την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Φοβούμαι ότι δεν εισακούστηκα».

Ποιος ήταν τότε εκ μέρους του Νομικού Συμβουλίου του κράτους στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης; Σύμφωνα με απόφαση της 16ης Απριλίου 2002, του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη (αριθμός ΦΕΚ 610, 17 Μαΐου 2002), ήταν ο Χριστόδουλος Μπότσιος (προφανώς είτε ο Α. Πολυμενόπουλος έδωσε λάθος το όνομα, είτε η δακτυλογράφος το έγραψε λάθος).

Εμείς, πάντως, περιμένουμε από τον κ. Μπότσιο περισσότερες αποκαλύψεις για το Βατοπέδιο, αλλά και διευκρινίσεις για όσα υποστηρίζει ο Α. Πολυμενόπουλος σχετικά με το C4Ι. Κι αυτό, διότι θα ήταν κρίμα για έναν εκπρόσωπο ενός τόσο σοβαρού θεσμού όσο το Νομικό Συμβούλιο, να εμφανίζεται ως ο εύκολος στόχος και ο ασθενής κρίκος των εκάστοτε πολιτικών πιέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ataktos avatar
    ataktos 13/11/2008 18:55:22

    o Efrem o Jeims Bond KALO !!!

  2. "νήπιος γέρων" avatar
    "νήπιος γέρων" 14/11/2008 11:43:49

    "Πράκτορες", αρχαιοελληνικά, = οι "εισπράκτορες, νεοελληνικά, if you know what I mean, and it's not all greek to you, bro' & sis!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.