#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/11/2010 23:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από το Brooklyn στην Αθήνα μέσω Caymans και Zug


Αυτή η ανάρτηση θέλει υπομονή, και μία εισαγωγή (και έβαλα και έναν επίλογο, τελευταία στιγμή): Η εισαγωγή, είναι ότι μπορεί, άθελά μου, να υπεισέρχομαι σε περίεργα θέματα, και τα φαινόμενα να απατούν, ή απλά να βλέπω αυτά που φαίνονται εύκολα, και να χάνω τα κρυμμένα ή καμουφλαρισμένα... Και ενώ σκέφτηκα να αυτολογοκριθώ, είπα, δε βαριέσαι θα δηλώσω ότι είμαι μέλος της Church Of The SubGenius, an order of Scoffers and Blasphemers, dedicated to Total Slack, delving into Mockery Science, Sadofuturistics, Megaphysics κλπ. Κοινώς, θα κάνω τον τρελό.

Χάζευα λίγο την ιστορία της Enron, την σχέση της με την εμπορία ρύπων, και, βασικά, έψαχνα να βρω μαύρη προπαγάνδα για τα αιολικά, μέσω της Enron (είδατε, είμαι αφελώς ειλικρινής). Αυτή η καταπληκτική μηχανή αναζήτησης… βάζεις δύο λέξεις, και σου βγάζει κατεβατά…

Βρήκα εδώ, την Enron Wind και μία York Research να θέλουν αιολικά στην Νότια Εύβοια, το 2002… Άσχετο, είπα... πώς βρέθηκε το θηρίο στην ..Εύβοια; Δεν βρήκα τίποτε άλλο για την Enron στην Ελλάδα, κοίταξα την York Research.

Η York Research είχε παλιές πληροφορίες. Η πιο επίσημη από τυπικά έγγραφα που στέλνονται στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Βαρετά στοιχεία που μοιάζουν να είναι του 2000-2001:

York Research Corporation (Parent) N/A Delaware
B-41 Management Corporation 100% Delaware
B-41 Associates L.P. (1) Delaware
Brooklyn Navy Yard Power LLC 100% Delaware
Cogeneration Technologies, Inc. 100% Delaware
Warbasse Power I LLC 100% Delaware
B-41 Associates L.P. (2) Delaware
York Cogen Partners L.P. 90% Delaware
Warbasse Power II LLC 100% Delaware
B-41 Associates L.P. (3) Delaware
FBL Medical Computer Specialists, Inc. 100% New Jersey
York Internet Power Services, Inc. 100% New York
North American Energy Conservation Inc. 85% Delaware
NAEC Energy Services Company, Inc. 100% Delaware
York T&T Holdings, Inc. 100% Delaware
York Holdings (Caymans) L.L.C. 100% Cayman Islands
York Ex International S.R.L. 100% Barbados, B.W.I.
York Holdings (Barbados) S.R.L. 100% Barbados, B.W.I.
InnCOGEN, Limited 100% Republic of Trinidad & Tobago
Big Spring Holdings, Inc. 100% Delaware
Big Spring Texas Energy Management, Inc. 100% Delaware
New World Power Texas Renewable Energy L.P. 100% Delaware
York Greek Holdings (Cayman) Limited 100% Cayman Islands
York Mediterranean Energy Limited 50% Cayman Islands
York Aeolean Research Hellas
Single Person Limited Liability Company 100% Greece
York Aeolean Constructive (χασάπη... construction η κατασκευαστική)
Single Person Limited Liability Company 100% Greece

Και φυσικά δεν θα έδινα σημασία, αν δεν έβλεπα τις τελευταίες γραμμές. Δύο 100% θυγατρικές μονοπρόσωπες ΕΠΕ στην Ελλάδα και μία 50% θυγατρική που μοιάζει να ασχολείται με Ελλάδα, αλλά έδρα στα Cayman Islands. Πολύ όμορφο μέρος, υψηλό ανά κεφαλή ΑΕΠ, παράδεισος των offshore, αλλά ούτε η SEC, ούτε η Google δεν βλέπει ποσοστά 50% εκεί... Εν πάσει περιπτώσει, η York είχε και ένα 50% στο τροπικό νησί, έφτιαχνε μονάδες συμπαραγωγής στο Brooklyn, και Πράσινη Ενέργεια κάπου, αλλά δεν βρήκα πού... Αλλά Cayman; Κάποιος ή πλούσιος, ή πολύ διακριτικός, που, ίσως, ενδιαφέρεται για την Εύβοια.

Και θα πήγαινα για ύπνο, αν δεν πατούσα από βαρεμάρα το επόμενο κουμπί που είχε κάτι από το capital.gr ... Λίστα εταριών που απαρτίζουν την ΕΛΕΤΑΕΝ, ή κάτι τέτοιο, και στο νούμερο 61, αυτοί που ζαλίζουν τον φίλο μου, και στα 59, 60 και 62:

59 jasper wind (πλήρης τίτλος : jasper αιολικη ελλαδος αε)
60 jasper energy αιολικη αναπτυξιακη hellas μονοπροσωπη επε (πρώην york research hellas)
61 αιολικη ζαρακα κοντοραχη α.ε.
62 jasper energy αιολικη κατασκευαστικη επε (πρώην york constructive)

Jasper…Jasper…Τι μου θυμίζει… Μου θυμίζει την περιπλάνησή μου στο Zug! Πράσινη εταιρία στο χαρτοφυλάκιο της παρέας που είχε βιομηχανία ρούχων και τον Αντιπρόεδρο Gore σύμβουλο. Το Ελληνικό ενδιαφέρον προϋπήρχε… από πριν το 2002 και, ίσως, ήταν στο διακριτικό 50% με έδρα τα Cayman Islands.

Είπα μέσα μου: Archaeopteryx παράτα τα αρχίζει και γίνεται περίεργο… Η Jasper, που είχε κοπεί από την ΡΑΕ, δήλωνε στην Good Energies ότι είχε pipeline 1.000 ΜW… Πώς το είχε αφού είχε κοπεί από την ΡΑΕ; Να δεις, λέω, θα βγήκε από το Chapter 11, όπου την βρήκα το 2001.

Και αυτό το 50% στα Caymans όμως μου κόλλησε… Πίσω στην Jasper Energy και τα βιογφραφικά των ανθρώπων της. Οι άνθρωποι μοιάζουν με Νεοϋορκέζους (με Ιταλικά ονόματα) που ασχολούνται με βαρετές Νεοϋορκέζικες δουλειές… Τι κάνουν στην Ελλάδα; Είπα να ψάξω το αφεντικό. Το αφεντικό (και δεν είναι συνωνυμία αναφέρεται σαν CEO της York Research) ήταν κατηγορούμενος για κάτι το 2005, μάλλον θα αθωώθηκε, δεν έχει σημασία. Αλλά, ασχολούνται με ηλεκτροπαραγωγή στην Νέα Υόρκη... τι δουλειά έχουν στην Ελλάδα, μέσω Zug; Οι Ιταλοαμερικάνοι στο Brooklyn νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι προάστειο της ...Ταορμίνας.


Αλλά έχουν, γιατί το λένε και έχουν και ελληνική μπροσούρα. Τους βρήκα και σε λίστα της ΕΛΕΤΑΕΝ να θέλουν 2,7 GW υπεράκτια (στην θάλασσα, όχι σε εταιρία υπεράκτια). 2.700 MW και όχι 1.000 MW που είχε η μπροσούρα του Zug. Ανέβηκαν τα νούμερα στις μπροσούρες. Υπεράκτια αιολικά, αυτά που πήρε πάνω της η Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και έγραφε το Πρώτο Θέμα:

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των ομίλων που έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις για αδειοδότηση στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ιberdrola –Ρόκας, ΓΕΚ/Τέρνα, Φειδάκης, Jasper, Yorke) κ.α. και οι οποίοι έχουν ήδη, φυσικά, εκπονήσει μελέτες για τις περιοχές που τους ενδιαφέρουν, όπως άλλωστε προβλεπόταν μέχρι τώρα και όπως συμβαίνει και με τα χερσαία αιολικά πάρκα».

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί σκέφτηκα να αυτολογοκριθώ. Κάνω ζημιά στην εταιρία αυτή; ή απλά βοηθάω την ΥΠΕΚΑ ή τους δικούς της στην ΡΑΕ να την ξανακόψουν; Ουφ...

Αλλά, βρε παιδιά, τρεις Ιταλοαμερικάνοι από το Brooklyn… Πώς τους βρήκαν οι κυριλάτοι από το Zug; Kαι τι δουλειά έχουν στην Ελλάδα; Από το 2001; Και με ένα σιωπηλό 50% στα Caymans... Μπορεί να μην είναι τίποτα απολύτως, και αυτό θα έλεγα... αλλά μέσω Zug; Θα μου πείτε στο Zug είναι τα λεφτά. Η εταιρία από το Brooklyn δεν έχει λεφτά για 2,7 GW υπεράκτια αιολικά... Και θυμάμαι στην αρχική μου περιπλάνηση εκείνον τον φλύαρο να λέει ότι έχουν δις δολάρια για πράσινες επενδύσεις... Το "δις" με έχει τότε παραξενέψει... Δεν φυτρώνουν στα δέντρα τα "δις"...


Πανηγυρίζει κανείς με όλα αυτά; Κακώς... Οι μεν Αμερικάνοι είναι υποχρεωμένοι να γράφουν για τις εταιρίες τους (για το 50% που δεν έχουν στα Caymans και ασχολείται με αιολικά στην Ελλάδα μέσω Zug, δεν είναι υποχρεωμένοι, και μένω με την απορία). Οι Ευρωπαίοι δεν λένε τί-πο-τα. Μαύρη τρύπα σε θέματα ευρωπαϊκής εταιρικής πληροφόρησης... μόνο αιολικά, σε πράσινους λόφους με ξανθά παιδάκια με μπλε μάτια... Εμπιστεύομαι περισσότερο τις πληθωρικές μελαχρινές κυρίες της Καραβαϊκής... what you see, is what you get.


Και, εάν υπήρχαν στοιχεία για τις άλλες 500 εταιρίες που είναι ...πράσινοι επενδυτές που θα σώσουν τον Πλανήτη από υπερθέρμανση, να είστε σίγουροι ότι και εσείς θα διαλέγατε την μελαχρινή κυρία. Γιατί φυσικά και υπάρχουν λεφτά, είναι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ.

Και επί του ηλεκτρονικού πιεστηρίου:

Μην μασάμε λόγια, η εικασία μου είναι ότι, ίσως, σε αυτό το 50% ή στο ωραίο Zug, υπάρχει Έλληνας. Δεν πάνε τρεις Ιταλοαμερικάνοι ξεκάρφωτοι για business στην Ελλάδα. Μην το ψάχνετε, ΔΕΝ πάνε. Άρα υπάρχει κάποιος εδώ, και δεν είναι ο εκπρόσωπος της μονοπρόσωπης ΕΠΕ. Κάποιος που έχει πρόσβαση σε νόμους, διαδικασίες και Υπουργεία. Αυτό λέει η κοινή λογική.

Μέχρι να μαζέψω την ανάρτηση, μου έστειλαν δύο λεπτομέρειες:

(1) την πρώτη την είχα δει, και δεν είχα δώσει σημασία: Στις 24 Απριλίου του 2007, ο Πρέσβης των ΗΠΑ σε ομιλία του στο Stanford Club υπεράσπισε τα συμφέροντα της Αμερικάνικης εταιρίας. Κανένα πρόβλημα. Είδαμε πως υπερασπίζεται η Siemens ή η ΑΒΒ κλπ τα συμφέροντά τους. Προτιμώ τις ομιλίες, από τις μίζες σε πουλημένους πολιτικούς. Και οι δικοί μας πρέσβεις, σε χώρες που έχουμε επιχειρήσεις, βοηθούν.

(2) Η δεύτερη με ...έφτιαξε: Στην Ελλάδα ο αρχιερέας της Κλιματικής Αλλαγής, ο πιο γελοιοποιημένος Νομπελίστας στην Αμερική, και μέλος της επενδυτικής παρέας του Zug, μιλάει για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα από περιβαλλοντικές ενέργειες. Μην περιμένετε να βρουν τον Gore στα Caymans, έχει εξαιρετικούς δικηγόρους και δεν πιάνεται σε τέτοια.

Για να τιμήσω όμως την παρουσία του, θα τού αφιερώσω μερικές εικόνες από το διαδίκτυο, για να του μεταφέρω, σε ελληνικό περιβάλλον μνήμες από back home.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 25/11/2010 00:22:30

  @ αρχαιε,
  εχω γραψει οτι οι συμβουλοι της υπουργου πρασινων αλογων,και φυκιων αν θελεις,ειναι υπαλληλοι της Τερνα.
  επισης το καλοκαιρι φετος υπηρξαν καταγγελιες ,για τις μεγαλες και συχνες πυρκαγιες στην περιοχη Μαρμαριου,Καρυστου, απο κατοικους της περιοχης οτι αρνιοντουσαν να δωσουν τα κτηματα τους για εγκατασταση ανεμογενητριων,με αποτελεσμα,να εκδοθει αναγκαστικη απαλλοτριωση των κτηματων για λογους εθνικης σημασιας,με αποζημειωση 50 ευρω το στρεμμα.Αρνιοντουσαν να τα παραχωρησουν,και μετα συμφωνα με τις καταγγελιες τους αρχισαν οι φωτιες.
  Συμμορια.Και ποιοι μετεχουν απο ελληνικης πλευρας? μηπως ο αδελφος Αντρικος,και βεβαιως βεβαιως ο Νικολακης?

 2. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 25/11/2010 00:31:25

  Off-shore wind farms πανάκριβες επενδύσεις. Υπολογίζεται το κόστος επένδυσης σε 1.5 του κόστους πυρηνικού αντιδραστήρα (σύμφωνα με οικονομοτεχνικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στην Βρετανια και προκάλεσαν την κοινή γνώμη).

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Professor Moriarty 25/11/2010 00:46:45

   τι να πω, τι να πω, μα δεν το βλέπουν; Τι έγινε Professor... δεν είμαστε πια σε Καρτεσιανό σύστημα; Ή μήπως αυτό είναι ένα δείγμα της ανελευθερίας;

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ archaeopteryx 25/11/2010 10:46:06

    Στο σύστημα έχει εφαρμοστεί ένας πράσινος "τελεστής" και έχει παραμορφώσει την κλίμακα του κόστους...

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 25/11/2010 00:59:56

  Ο Αρχαίος με έχει κάνει να ξανασκεφτώ το ζήτημα "πυρηνική ενέργεια".
  Λες να'ναι στο "πυρηνικό λόμπυ"; χαχαχα
  Το πολύ να φωσφορίσουμε

  Για τα Zug κλπ μην ψάχνετε. Έχει βγει μια φουρνιά 30-35ρηδων νεο-"πρασινο"-"καπιταλιστών" που χτυπάνε κατ' ευθείαν στη σκύλευση της Φύσης, δεν υπάρχει "ιερότητα" περιβάλλοντος, μέσω της πολιτικής στόχευσης περιορισμού του κράτους, που διαφυλάσσει ή οφείλει να διαφυλάσσει το φυσικό τοπίο ως αιώνιο περιουσιακό στοιχείο.
  Υπό την υψηλή καθοδήγηση του εντιμωτάτου κου Al Gore, βεβαίως, βεβαίως.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Προφήτης 25/11/2010 01:45:00

   δεν είμαι στο πυρηνικό λόμπυ, γιατί η λέξη απαγορεύεται στην Ελλάδα. Είμαι σε οποιοδήποτε λόμπυ δεν κοροϊδεύει πολύ. (Και δεν ασχολούμαι με ενεργειακά, απλά έχω πάρει ανάποδες με τα πράσινα παραμύθια). Ήταν θανάσιμο λάθος που δεν άφησαν τον Αθανασόπουλο να κάνει τις δύο μονάδες κάρβουνου... Άφθονο, φτηνό, προβλέψιμο. Θέλαν αέριο. Τώρα φτηνό. Με το θα βγεί (άν, όταν) η Ευρώπη από την ύφεση, τότε θα δούμε.

   Το Zug και τα Caymans είναι πολύ παλιές ιστορίες... 60άρηδες, 80άρηδες, 90άρηδες

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ archaeopteryx 25/11/2010 02:09:53

    Τα ΄παμε : κάρβουνο με φίλτρα. Τέρμα.
    Και υδροηλεκτρικά.
    Ούτε φτερωτές στα κορφοβούνια ούτε έλικες στη θάλασσα ούτε Φ/Β για πάσα νόσο και κάθε μαλάκα, που νομίζει ότι μπορεί να κάθεται και να τού πληρώνω εγώ το καθησιό από το λογαριασμό ΔΕΗ.
    Οι αγρότες αντί να φυτέψουν καμιά ανταγωνιστική καλλιέργεια σπρώχνονται να γεμίσουν τα χωράφια πάνελς.

 4. Genopistis avatar
  Genopistis 25/11/2010 08:43:59

  Αγαπητέ Αρχαίε,

  Εξαιρετική, διαφωτιστική και πολυδιάστατη η έρευνά σου.

  Όμως αυτοί που θα έπρεπε να αγωνιούν και να προβληματίζονται σιωπούν, δίοτι όπως αποκαλύφθηκε χτες η σιωπή του συνδικαλιστικού κινήματος εξαγοράζεται με δάνεια των 500000 ευρώ και με τη διακοπή των εισαγγελικών διώξεων εναντίον των αρχικλεφταράδων (δες παρακάτω).
  Ο Λιόφτσαλης που αναφέρεται παρακάτω εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ ΔΕΗ, μετά αν χάνονται χρήματα να μην παραπονιόμαστε.


  19/04/2009 ΤΟ ΠΑΡΟΝ
  Πλαστά τιμολόγια 139.770 ευρώ βρήκε το ΣΔΟΕ στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ!
  Έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, που συνεχώς αναβάλλεται, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας

  Από το 2005 έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν ο τότε πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ν. Πιλαλίδης και Παν. Λόφτσαλης, κατηγορούμενοι για φοροδιαφυγή με χρήση πλαστών τιμολογίων, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η δίκη τους γιατί συνεχώς… αναβάλλεται! Και η παραγραφή είναι προ των πυλών…
  Οι δύο συνδικαλιστές έφτασαν στο εδώλιο μετά την αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου στις 25/8/2004 προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, για δημοσίευμα του «Π». Συγκεκριμένα το «Π» είχε γράψει:
  «Πλαστά τιμολόγια δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών εντόπισε το ΣΔΟΕ σε μεγάλη τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Δεν ξέρω αν η υπόθεση θα πάρει διαστάσεις. Μάλλον θα μπει στο ράφι. Αν μάλιστα η ηγεσία της δείξει ότι είναι καλό παιδί, τότε είναι βέβαιο το κουκούλωμα.».
  Μετά την αναφορά του βουλευτή επενέβη το ΣΔΟΕ που έκανε. φύλλο και φτερό τα τιμολόγια της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Ο έλεγχος αποκάλυψε ότι τιμολόγια ύψους 139.730 ευρώ ήταν πλασματικά και φυσικά οι δαπάνες δεν είχαν γίνει!
  Τα τιμολόγια είχαν την επωνυμία της επιχείρησης του Αντώνη Ντασκαγιάννη, ο οποίος σε σχετική ερώτηση των επιθεωρητών του ΣΔΟΕ, δήλωσε ότι έχει άγνοια για τα τιμολόγια αυτά.
  Τα τιμολόγια αυτά ήταν:
  . 73/10/12/2001 αξίας 17.700.000 δρχ. μαζί με τον ΦΠΑ.
  . 76/21/12/2001 αξίας 5.492.000 δρχ. μαζί με τον ΦΠΑ.
  . 80/28/12/2001 αξίας 17.700.000 δρχ. μαζί με τον ΦΠΑ.
  . 92/18/12/2001 αξίας 1.711.000 δρχ. μαζί με τον ΦΠΑ.
  . 93/21/12/2001 αξίας 5.310.000 δρχ. μαζί με τον ΦΠΑ.
  ήτοι συνολικά σε δραχμές 47.613.000 και σε ευρώ 139.770,00 ευρώ!
  Αρχικά η δίκη ήταν να γίνει το 2005. Πήρε αναβολή για τις αρχές του 2007, μετά άλλη αναβολή για 31/3/08 και τέλος τρίτη αναβολή για την 5η Μαΐου 2009.
  Να σημειώσουμε ότι ο εκ των κατηγορουμένων Π. Λόφτσαλης έχει τοποθετηθεί αντιπρόεδρος του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Genopistis 25/11/2010 11:05:28

   Αν ο κάθε προμηθευτής της ΔΕΗ λάδωνε για να πουλήσει τα καζάνια του ή τις άλλες πραμάτιές του, δυστυχώς, η ΔΕΗ (και το κρατος) φρόντιζε και φροντίζει να λαδώνει με τον ένα ή άλλο τρόπο την μόνη ομάδα που θα ήταν σε θέση να ελέγξει την "Διοίκηση", τους συνδικαλιστές. Με αγορασμένους πολιτικούς και Διοικήσεις (και, τονίζω, πολλοί οι τρόποι να εξαγοράσεις) και "μεθοδευμένους" συνδικαλιστές, η πορεία είναι προαδιαγεγραμμένη.

   Το είδαμε στις Τράπεζες (βασικά Εθνική), στον ΟΤΕ και στην Ολυμπιακή. Στα νερά δεν ξέρω τι γίνεται. Βέβαια, αυτό είναι το β' στάδιο. Το α' στάδιο ήταν οι κρατικοποιήσεις. Ο κακός ιδιώτης ιδιοκτήτης, μπορεί και να αποδειχτεί καλύτερος από τον λαδωμένο δημόσιο ιδιοκτήτη. Και,φοβάμαι, θα φανεί ότι και οι δύο ήταν καλύτερο από τον νέο που έρχεται. Και μην πει κανείς για τις κακές υπηρεσίες! (που το έχω πει σαν βλαξ και εγώ). Και αυτές στο πρόγραμμα ήταν.

 5. Χανιώτης avatar
  Χανιώτης 25/11/2010 11:46:32

  Καταπληκτικός Archaeopteryx ! Μήπως να ρίξεις μια ματιά και στην υπόθεση του mega-project των αιολικών της Κρήτης, που θα καβαλήσουν όλη την κορυφογραμμή του νησιού από δύση σε ανατολή για να παράγουν ρεύμα (κυρίως το χειμώνα, εκτός αιχμής !) το οποίο θα μεταφέρεται στην ηπειρωτική Ελλάδα με υποβρύχιο καλώδιο (!!!) ; Η ΡΑΕ όπως σίγουρα ξέρεις το βρήκε μια χαρά project και γνωμοδότησε θετικά...Λες να βρεις κανένα λαβράκι αν το ψάξεις ; Με έβαλε σε σκέψεις η απάντησή σου στο σχόλιο για τα ηλικιακά δεδομένα των εν Zug συναλλασσομένων...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.