#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/06/2010 19:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από το κακό στο χειρότερο τα δημόσια έσοδαΦαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει βαλθεί να διαλύσει όλες τις οικονομικές θεωρίες και πρακτικές και να… τρελάνει τους νομπελίστες οικονομολόγους. Αλλιώς πώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι ενώ έχουν «γονατίσει» χιλιάδες νοικοκυριά, έχουν κοπεί μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, έχουν παγώσει επιστροφές φόρων, έχουν επιβληθεί έκτακτες και τακτικές εισφορές, έχει δημιουργηθεί το κίνημα των αποδείξεων και  εντούτοις τα έσοδα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Κάποιοι κάνουν λόγο για νέα μαύρη τρύπα της τάξης των 700 εκατ. - 1 δις ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε θα φάμε πόρτα από την Τρόικα και δεν θα μας δώσει τις υπόλοιπες δόσεις του δανείου.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η απόβαση των 50 στελεχών ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ που θα ξεψαχνίσουν τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. Στο οικονομικό επιτελείο έχει προκληθεί πανικός για τις μαύρες τρύπες που όλο διευρύνονται. Η αξιολόγηση αναμένεται να μην είναι καθόλου καλή, καθώς το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν προχωράει κι ενώ ο κόσμος στενάζει βλέπει ότι οι θυσίες του πάνε χαμένες.

Η υστέρηση στα έσοδα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο δίνει η κυβέρνηση διότι αν υπολογιστεί ότι πάγωσαν οι επιστροφές ΦΠΑ, καθυστερούν οι επιστροφές εισοδήματος καθώς και ο ΦΠΑ από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ταμείον είναι μείον.

Το οικονομικό επιτελείο αναζητά φταίχτες για το μαύρο κλίμα της αγοράς. Λέει δηλαδή ότι οι επιχειρηματίες δεν πληρώνουν ΦΠΑ διότι δεν έχουν χρήματα. Οι τζίροι πέφτουν, ο κόσμος δεν αγοράζει οπότε είναι λίγοι και οι φόροι. Μια άλλη αλήθεια είναι ότι πολλές εταιρείες εμφανίζουν πλασματικούς τζίρους προκειμένου να γλιτώσουν από την εφορία.

Όλα αυτά όμως αποτελούν μόνο την μισή αλήθεια διότι η υπόλοιπη κρύβεται στην ανικανότητα της κυβέρνησης να στήσει τον ελεγκτικό μηχανισμό και να εισπράξει έσοδα. Οι εφοριακοί συνεχίζουν τη «λευκή απεργία» επειδή τους κόπηκαν οι μισθοί με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει το τμήμα των εσόδων. Τι κάνει η κυβέρνηση; Απλά βλέπει και… διαλογίζεται.

Έτσι ψάχνουν πάλι για το «μαύρο πρόβατο» και το βρίσκουν στον προστατευόμενο του πρωθυπουργού, δηλαδή τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Τον κατηγορούν για αναποτελεσματικότητα στον τομέα είσπραξης των εσόδων, αλλά όλοι ξέρουν ότι την πολιτική ευθύνη χρεώνεται συνολικά το ΠΑΣΟΚ διότι «δεν έχει πρόσωπο» να βγει στην κοινωνία και να διεκδικήσει κι άλλα χρήματα, όταν αυτά που έχει εισπράξει πήγαν χαμένα, ενώ δεν παίρνει από εκείνους που πραγματικά έχουν.

Οικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 07/06/2010 20:11:28

  Οι επαγγελματιες να πληρωνουν ΦΠΑ το κρατος να μην τους το επιστρεφει;

 2. NktraS avatar
  NktraS 07/06/2010 20:43:22

  Νέες, κακές λέξεις:
  ΣοσιαΛιμός!
  Σοσιαληγμένοι..

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/06/2010 21:22:09

  Ακούγεται πως σκέφτονται να καταργήσουν τις υπερωρίες στο δημόσιο. Όλα τα πράσινα κοπούκια, οι δημ. υπάλληλοι που μάσησαν από λόγια και που έτρεξαν να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ με 2 χέρια, τι λένε τώρα;
  Εκλογές εδώ και τώρα. Νέα κυβέρνηση. Ριζική αναθεώρηση της στάσης μας με ΔΝΤ κλπ. Αναδιάρθρωση χρέους, και ότι γίνει. Αφού έτσι κι αλλιώς με τα νυν μέτρα πάλι για φούντο πάμε.

  • ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
   ποσα απιδια βανει ο σακος @ Strange Attractor 08/06/2010 04:56:42

   Κι αν τα καταργήσουν οι πράσινοι μην νομίσεις οτι θα έρθουν οι μπλε να τα ξαναβάλουν. Θα γίνει χαμός. Ο κόσμος βρίσκεται στο αμήν. Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα.
   Hence νεα κόμματα και οτι η ΝΔ δεν τη βγάζει με νέες εκλογές.

 4. Tassos Karras avatar
  Tassos Karras 07/06/2010 21:23:58

  Ερώτηση, πού έχει κάνει το Δοκτοράτο του στα οικονομικά? ο κος υπουργός οικονομικών.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Tassos Karras 07/06/2010 21:28:20

   ΙΕΚ Ξυνή.

 5. nasos avatar
  nasos 07/06/2010 21:32:21

  Και έναν πρωτοετή των Οικονομικών να ρωτούσαν,θα τους έλεγε ότι πχ οι υπέρογκες αυξήσεις σε βενζίνη και ιχ θα γυρίσουν μπούμερανγκ και στο τέλος λόγω πτώσης της κατανάλωσης τα έσοδα θα μειωθούν
  αλλά άμα δεν έχεις δουλέψει ποτέ στην ζωή σου και δεν έχεις ιδέα πως λειτουργεί η αγορά τέτοιες πατάτες κάνεις

 6. lpap avatar
  lpap 07/06/2010 21:58:18

  Έχω την απόλυτη βεβαιότητα πως το κάνουν επίτηδες..δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η ανικανότητα..στόχος η πτώχευση και η αδυναμία της χώρας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κέρδος; Κάνουν ό,τι θέλουν αυτοί που χουν συμφέροντα. Και θεωρούνται και..σωτήρες..Αλητεία χρόνων βιώνουμε..πάντα όμως έτσι ήταν η Ελλάδα. Επέλεγε για αρχηγούς τους χειρότερους και πολεμούσαν μεταξύ τους για το όνομα του σωτήρα. Αι σιχτίρ πια..

  • ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
   ποσα απιδια βανει ο σακος @ lpap 08/06/2010 05:06:10

   Προσπαθούν να δέσουν την Ελλάδα σε μια νεα γεωπολιτική πραγματικότητα. Αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο δήμιος, δυστυχώς η ΝΔ του έδωσε το σχοινί και έχτισε τη κρεμάλα.

 7. πολίτης avatar
  πολίτης 07/06/2010 22:05:31

  Δεν έχω ακούσει τίποτα για λευκή απεργία των εφοριακών. Αντιθέτως μου έχουν πει ότι δεν τους δίνουν εντολές από τα κεντρικά για να βγαίνουν για ελέγχους. Για ρωτήστε κανένα εφοριακό.
  Η ανικανότητα των υφισταμένων ελεγκτικών μηχανισμών είναι ακόμη ένα παραμυθάκι, για να δώσουν την είσπραξη σε ιδιωτικές εταιρίες. Αυτό σημαίνει πρώτον ότι ένα ποσοστό των εισπραχθέντων φόρων θα πηγαίνει σε αυτές τις εταιρίες και δεύτερον ότι θα αλλάξουν τα φώτα στους επαγγελματίες, όπως είχε γίνει στο παρελθόν και με τις τράπεζες. Θα τηλεφωνούν, θα εκβιάζουν, θα εξευτελίζουν.
  Την προσωπική μου γνώμη για την πορεία των εσόδων την έχω εκφράσει και άλλες φορές: ουκ αν εισπράξης παρά του μη έχοντος.

  • φορομπήχτης avatar
   φορομπήχτης @ πολίτης 07/06/2010 22:54:26

   1. Οι προϊστάμενοι των εφοριών είναι εκείνοι που τοποθετήθηκαν επί ΝΔ. Γιατί να προσπαθήσουν;
   2. Ο έλεγχος περιορίζεται στη μαρίδα
   3. Η διεύθυνση ελέγχου του υπουργείου έχει τσακωθεί εδω και χρόνια με τη ΓΓΠΣ και δεν δίνουν στοιχεία ο ένας στον άλλον.
   4. Οι εφοριακοί έχουν σταματήσει να δουλεύουν διότι θα τους κόψουν το επίδομα ΔΙΒΕΕΤ που παίρνουν από το Σεπτέμβριο (οι τελωνειακοί όμως τα κατάφεραν να μπει στο λογαριασμό της ΔΕΗ)
   5. Οι συνδικαλιστές των εφοριακών τους έχουν πουλήσει
   6. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στη διαδικασία εδω και 15 χρόνια, όλα γίνονται όπως τότε που πρωτο μηχανογραφήθηκαν οι υπηρεσίες. Οποιαδήποτε αλλαγή σαμποτάρεται από άσχετους καρεκλοκενταυρους.
   7. Οι απεριόριστες διασταυρωτικές δυνατότητες του μηχανογραφικού συστήματος μένουν ανεκμετάλλευτες. Αγνωστο γιατί
   8. Οι επιθεωρητές είναι εντελώς αχρηστοι βυσματικά τοποθετημένοι, τεχνολογικά αγράμματοι που δεν πατάνε ποτε στις εφορίες
   9. Δεν γίνεται κανένας ουσιαστικός έλεγχος ουτε καν στις επιστροφές ΦΠΑ οι οποίες απλά πάγωσαν ελλείψει χρημάτων
   10. Οι διάφορες ανώτερες υπηρεσίες, ΠΕΚ, επιθεωρήσεις κλπ είναι εντελώς αχρηστες και δεν παράγουν κανένα έργο.
   11. Δεν έχει γίνει καμια προσπάθεια να συνδεθεί η απόδοση με τον μισθό.
   12. Δεν γίνεται κανενός είδους αξιολόγηση ώστε να δουλέψουν όλοι είτε θέλουν είτε όχι.
   και άλλα πολλά.
   Γι αυτό δεν έχει έσοδα. Ούτε και θα έχει .

 8. Misha avatar
  Misha 07/06/2010 22:15:26

  Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός GAPικός εφοριακός για να τρέχεις να κυνηγάς φοροφυγάδες ενώ σε καταδικάζουν σε δουλεία μέχρι τα 70, και σου κόβουν μισθούς , επιδόματα, συντάξεις.
  Με τη στοχοποίηση των δημ.υπαλλήλων ο ΓΑΠ προσπάθησε να βάλει τους εργαζόμενους σε εμφύλια διαμάχη και τελικά καταφέρνει να στρέφει τους πάντες εναντίον του.

 9. ange-ta avatar
  ange-ta 07/06/2010 22:57:21

  τα έσοδα πάνε από το κακό στο χειρότερο: Προφανώς, αφου ξοδεύουμε λιγότερα.
  Ομως το έλλειμα έχει μειωθεί από 10.791 σε 6.313

  • donaE avatar
   donaE @ ange-ta 07/06/2010 23:02:42

   Μειωθηκε απο εισπραξεις περσινων εσοδων και επειδη τρεξανε να μαζεψουν αποδειξεις στην αρχη ολοι,αλλα ως εκει,μετα στοπ.

   • ange-ta avatar
    ange-ta @ donaE 08/06/2010 00:09:23

    δηλαδή τι μετά στοπ; Έννοείς ότι θα σταματάνε να μαζεύουν αποδείξεις θα μειωθούν οι εισπράξεις απο ΦΠΑ;

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ ange-ta 08/06/2010 00:13:59

   Μήπως το έλλειμα μειώθηκε επειδή κούρεψαν...γουλί το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ???

   Λέω μήπως...

 10. φορομπήχτης avatar
  φορομπήχτης 07/06/2010 23:05:54

  Επίσης είναι λογικό να είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης όλα αυτά. Το παραμυθάκι ότι ο κόσμος έχει λεφτά αλλα δεν μπορούμε να τα πάρουμε είναι αποτυχημένο πια. Ο πολύς κόσμος ΔΕΝ έχει λεφτα και του λίγου που έχει ΠΟΛΛΑ δεν θέλει κανείς να τα αγγίξει. Αυτό είναι το σύστημα και όποιος δεν το βλέπει είτε είναι κουτός είτε είναι πλούσιος. Τα λεφτά αυξάνονται, η παραγωγή συνολικά αυξάνεται, απλά καταλήγει στις τσέπες λιγότερων που τα κάνει χρυσοποίκιλτες πισίνες ή φιλντισένιες χέστρες με διαμάντια στο καζανάκι. Αυτό είναι το σχέδιο, αυτός είναι ο στόχος, να δουλεύεις μια ζωή μέχρι να ψοφήσεις και να έχεις αξία μόνο όσο μπορείς να αγοράσεις μέχρι και τον αέρα που αναπνέεις.
  Οι εφοριακοί όπως και όλοι οι υπόλοιποι το χουν καταλάβει αυτό και απλά δε βρίσκουν το λόγο να δουλεψουν διότι το άγχους τους, ο ιδρώτας τους και οι τελευταίες πενταροδεκάρες με τα παράπονα του κοσμάκη θα γίνουν είτε πολυτελείς επαύλεις του κάθε τσοχαζόπουλου είτε ταξίδια για παιδάκια στην ταυλάνδη για το κάθε μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής.

  Πόσο καιρό έχει να δει ο εφοριακός σχολείο, νοσοκομείο, δρόμο (δημόσιο), φράγμα υδροηλεκτρικό, λιμάνι, οτιδήποτε θα γυρίσει στον ίδιο χωρίς να το χρυσοπληρώσει διακόσια χρόνια αφού κατασεκυαστεί; Γιατί να δουλέψει λοιπόν; Για να τα φάει το ΔΝΤ; Στάχτη να γίνουν όλα. Στάχτη.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ φορομπήχτης 07/06/2010 23:15:45

   Μας έκανες τη καρδιά περιβόλι....

 11. perastikos avatar
  perastikos 07/06/2010 23:16:44

  παντως απο μνημη παμε καλα ολοι μας... απο την πρωτη στιγμή δεν έλεγε ο Σαμαρας οτι με το πρόγραμμα σταθερότητας και αναπτυξης (ο Θεος να το κάνει τετοιο) θα πέφταμε σταδιακα σε όλο και βαθύτερη ύφεση με αποτέλεσμα τα έσοδα να πιάσουν πάτο και τα μέτρα να πάνε στράφι?

 12. nospam avatar
  nospam 07/06/2010 23:27:44

  To παιχνίδι φαίνεται να τελιώνει σήμερα με την επιστολή του ΔΝΤ στους υπουργούς Οικονομικών που ζητάει να αλλάξει η Συνθήκη της Λισαβόνας και ουσιαστικά να ανοίξει παράθυρο για την αποπομπή από το ευρώ, των χωρών με μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα - εμάς δηλαδή!

  http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=170346

  • ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
   ποσα απιδια βανει ο σακος @ nospam 08/06/2010 07:01:12

   A, βλέπω πάλι πρωτοστάτησε η Πρ"Ε"σβεία στην ενημέρωση των μεγάλων γεγονότων!

   LOL!

   Αχ αυτοί οι Έψιλον!

 13. pizza avatar
  pizza 08/06/2010 02:12:59

  Τα εσοδα δεν καλυτερευουν γιατι η κυβερνηση δεν εχει ακομη εφαρμοση τα μετρα. Αν κανουν αυτοι τιποτε να μου σφυριξετε κλεφτικα. Οι υπουργοι τρωγωνται μεταξυ τους και δουλευουν σαν να μην τρεχει τιποτε. Το λαχειο περιμενουν να κερδισουν? Η αγορα πεφτει καθε μερα, λεφτα δεν υπαρχουν, (το ακουσες Γεωργακη?), το χρηματιστηριο εχει πεσει 1/3(που εισαι Σημιτη μου να μας πης να αγορασουμε μετοχες) και αυτοι περα βρεχει. Και ο ΓΑΠ που μιλησε για υπουργεια Φεουδα, τι εκανε για αυτα? Τιποτε. Μονο λογια. Η διαφανεια μας εφαγε Γιωργακη...

 14. zackii avatar
  zackii 08/06/2010 07:56:24

  Tις δόσεις θα μας τις δώσουν ανεξάρτητα με τα έσοδα, γιατί θέλουν να μας σφίξουν γερά τη θηλειά στο λαιμό. Πιστεύει μήπως κανένας ότι μας δάνεισαν γιά να πάρουν πίσω τα λεφτά τους? Αυτά τα έχουν ξεγραμμένα. Εξάλλου με τα μέτρα που επιβάλλουν ακόμα κι ο πιό άσχετος με τα οικονομικά, θα έβλεπε ότι με την εξόντωση της παραγωγικής μεσαίας τάξης δεν πρόκειται να τα πάρουν ποτέ πίσω. Έχουμε γράψει 1000 φορές τι θέλουν. Το θέμα είναι αν τους αφήσουμε η όχι.
  Νομίζω το έχουμε υποτιμήσει το θέμα. Δεν ξέρω γιατί οι περισσότεροι βρίσκονται σε μιά αποχαύνωση η αναμονή να το πώ? Μήπως περιμένουν κάποιο θαύμα. Λάθος. Εμεις θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα.
  Οι εχθροί έχουν μπει ήδη από την κερκόπορτα κι εμεις έχουμε απομείνει ψηλά στις πολεμίστρες να τους κοιτάμεσα χαζοί.
  Η ναυμαχία της Ναυπάκτου δεν θα επαναληφθεί. Κανένας ξένος στόλος δεν θα έρθει .. Ξυπνάτε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.