Από το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» στο «θέλουμε να διώξουμε την τρόικα»
07/09/2015 11:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» στο «θέλουμε να διώξουμε την τρόικα»

Νομίζουμε ότι έχει δίκιο η Φώφη που χαρακτήρισε τον Τσίπρα τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της χώρας

Η Ελλάδα κέρδισε ένα χρόνο ζωής. Όταν σε όλο τον πλανήτη το ημερολόγιο γράφει 2015 στη χώρα μας βρισκόμαστε στο 2014. Ο Τσίπρας κατάφερε το ακατόρθωτο, μας χάρισε ένα χρόνο. Η Ελλάδα ζει στη 79η Έκθεση Θεσσαλονίκης και όχι στην 80η. Δεν έχουν υπάρξει εκλογές, δεν έπεσε η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντιπολίτευση και μπορεί να λέει ότι θέλει. Η οικονομία βγαίνει από τα μνημόνια, ο Βαρουφάκης είναι σε κάποιο πανεπιστήμιο της ερήμου του Τέξας και ο μόνος που τον ανακαλύπτει είναι ο… Αυτιάς. Δεν υπήρξε η «σκληρή διαπραγμάτευση» με τους δανειστές, δεν διαλύθηκε η οικονομία, δεν έγινε το δημοψήφισμα και βεβαίως δεν υπάρχουν capital controls. Οι καταθέσεις είναι στη θέση τους, η ανάπτυξη είναι έτοιμη να καταγραφεί και επίσημα, η χώρα θα βγει στις αγορές και το βασικό: Δεν υπάρχει τρίτο μνημόνιο. Οδεύουμε για την ολοκλήρωση του 2ου.

Αυτό είναι το μεγάλο έργο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώθηκε από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ο Τσίπρας πόνταρε στο γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν πάρει μαζικά μια παραισθησιογόνο ουσία που τους έχει υπνωτίσει. Βρίσκονται σε κώμα εδώ κι ένα χρόνο κι όταν θα ξυπνήσουν και ακούσουν την ομιλία θα νομίσουν ότι ο Τσίπρας είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δίνει μάχη κατά της κυβέρνησης Σαμαρά.

Μετά το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου, το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» του Τσίπρα, μια ακόμη φράση θα μείνει στην ιστορία. «Θέλουμε να διώξουμε την τρόικα» είπε ο ανεκδιήγητος Αλέξης λες και δεν είναι αυτός που κορόιδεψε τον ελληνικό λαό και τελικά υπέγραψε ένα άθλιο μνημόνιο βάζοντας την τρόικα να γίνει κουαρτέτο και να μείνει για τουλάχιστον ακόμη τρία χρόνια στην Ελλάδα.

Ο Τσίπρας προσέφερε ένα δώρο στους αντιπάλους της. Το σύνθημα «θα διώξουμε την τρόικα» με εικόνες από την διαπραγμάτευση… στα τέσσερα των Τσίπρα – Καμμένου θα μπορούσε να γίνει σποτάκι προεκλογικό.

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ βρίθει ψεμάτων, παραπλάνησης και τελικά είναι ρεσιτάλ αμετροέπειας από έναν πολιτικό που δεν έχει τίποτε άλλο να πει και καταφεύγει στα γνωστά. Πόλεμος στη διαφθορά και στα διαπλεκόμενα, νέο παραγωγικό μοντέλο, αναδιανομή εισοδήματος και το χειρότερο: Είπε ότι τηρήθηκαν οι προεκλογικές υποσχέσεις του. Κάνοντας απολογισμό, ο κύριος Τσιπρας είπε: “Ξεκινήσαμε την υλοποίηση του πρώτου πυλώνα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης (παροχή ρεύματος σε 212.000 δικαιούχους, κάρτα σίτισης και εξασφάλιση στέγης με επιδότηση ενοικίου, παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους και κατάργηση του πεντάευρου σε όλα τα νοσοκομεία).

Για τον δεύτερο πυλώνα υποστήριξε πως δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στις αναγκαίες φοροελαφρύνσεις και τόνισε πως ελήφθησαν μέτρα ανακούφισης μετά από συγκρούσεις με τους Θεσμούς.

Κάνοντας αποτίμηση της συμφωνίας υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν είναι ίδια και συγκλονίστηκε από τον σκληρό αγώνα ενός αποφασισμένου λαού. Σε όλη την Ευρώπη η ελληνική σημαία έγινε το λάβαρο του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, τόνισε. Και ο ελληνικός λαός έπαψε να είναι παρίας.

Μιλάμε ότι ο άνθρωπος δεν… παίζεται. Μας πήρανε φαλάγγι οι τεχνοκράτες της τρόικας και εμείς ακόμη μιλάμε και λέμε ότι τρόμαξε η Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι από τις εξαγγελίες της ΝΔ και του προέδρου της υπάρχει η βούληση να περάσουμε πίσω στην μαύρη περίοδο της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του όπως το μαύρο στην δημόσια τηλεόραση.

Αυτό του έχει μείνει. Το μαύρο στην άθλια ΕΡΤ που πληρώνει ο ελληνικός λαός για να κάνουν όλοι τα ρουσφέτια τους.

Παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα είπε: Όσο πιο γρήγορα τελειώσουμε και πετύχουμε την απομείωση του χρέους θα βγούμε από την μέγγενη της επιτροπείας.

Μίλησε για δέκα παρεμβάσεις κλειδιά που αφορούν τρεις διαφορετικούς πυλώνες:

1) Αποκατάσταση της ρευστότητας και εκσυγχρονισμός του πλαισίου των επενδύσεων

2) Ανάπτυξη αγροτικής οικονομίας

3) Ανάπτυξη κοινωνικής οικονομίας

΄Όπως είπε, σε αυτό θα βοηθήσει το νέο ΕΣΠΑ με τη δημιουργία μιας νέας αναπτυξιακής τράπεζας και την αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ των 35 δισ. ευρώ, αλλά και τη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε μέσα από τη συμφωνία με την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων.

-Ίδρυση κέντρων εξυπηρέτησης επιχειρήσεων

- Εξέταση του πλαισίου της επιτροπής ανταγωνισμού

Η προσπάθεια αυτή θα προωθηθεί με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Θα δημιουργηθούν οι αναγκαίες συνθήκες ασφαλείας και δικαίου για τις επιχειρήσεις. Θα ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι start up.

Μπορούμε σίγουρα να πούμε μετά από αυτά που ακούσαμε ότι ο Τσίπρας δεν ήταν πρωθυπουργός τόσο καιρό, δεν διέλυσε τη χώρα τόσο καιρό. Ζητά λαϊκή εντολή για να την καταστρέψει για 8 χρόνια και ποντάρει στη χώρα των Λωτοφάγων.

Νομίζουμε ότι έχει δίκιο η Φώφη που χαρακτήρισε τον Τσίπρα τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 07/09/2015 01:18:50

  "Το μνημόνιο που υπέγραψε ο Αλ. Τσίπρας δεν υλοποιείται χωρίς την καθολική ενότητα των πολιτικών. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να σηκώσει μόνο του το τεράστιο βάρος των μεταρρυθμίσεων και της ανόρθωσης της χώρας. Περίμενα ότι ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη συνειδητοποιήσει ότι οι δανειστές θα επιβάλουν και στον ίδιο όλες τις ανάρμοστες επιθυμίες τους." ~Μιχάλης Ιγνατίου, Έθνος Αρθρογραφία: "Στον κόσμο του.. Καραγκιόζη" -απόσπασμα-

  • Δήμητρα Μ. avatar
   Δήμητρα Μ. @ Δήμητρα Μ. 07/09/2015 01:29:06

   - χωρίς την καθολική ενότητα των πολιτικών και πολιτών -

  • ΠΤΩΧΗ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΟΣ avatar
   ΠΤΩΧΗ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΟΣ @ Δήμητρα Μ. 07/09/2015 11:24:04

   Αγαπητή Δήμητρα, το μνημόνιο που υπέγραψε ο Τσίπρας, επήλθε λόγω του εκλογικού αποτελέσματος του Ιανουαρίου 2015 [την αποφράδα αυτή μέρα ] .Είχα επισημάνει σε email στον Μαν. Κεφαλογιάννη με κοινοποίηση Σαμαρά ότι η πίκρα και η απογοήτευση είναι ο χειρότερος σύμβουλος για τον ψηφοφόρο γιατί δυστυχώς βλέπαμε το δέντρο και όχι το δάσος. Ερωτώ λοιπόν με το ίσως φτωχό μυαλό μου αγαπητή Δήμητρα καθολική ενότητα των πολιτικών είχε τότε ο Σαμαράς και τα κατάφερε ; Το τεράστιο βάρος των μεταρρυθμίσεων, που αναφέρεις, και την ανόρθωση της Χώρας την σήκωσε μόνος του ο Αντώνης, μόνο που τότε ο άρτι αυτό απολυθείς πρωθυπουργός Τσίπρας τη μόνη βοήθεια που προσέφερε στην Πατρίδα και στην πολιτική ΕΝΟΤΗΤΑ ,ήταν να αποχωρεί ο ίδιος και οι αξιότιμοι βουλευτές του ,από το χώρο της αίθουσας του Ελλην. Κοινοβουλίου . Για να περιμένεις συνειδητοποίηση από κάποιο, πρέπει αυτός να διαθέτει το ευγενές και σπάνιο για την πολιτική, προσόν του να έχει συνείδηση. Απ' όλα τα πεπραγμένα, που φέρουν το όνομα Τσίπρα και απ' όλα αυτά που εξακολουθεί ασύστολα χωρίς κανένα νοητικό και ηθικό φραγμό να λέει στον Ελληνικό Λαό νομίζεις ότι ο Τσίπρας έχει καμμία, έστω ελαχίστη, προσέγγιση προς τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ; Οι δανειστές αγαπητή μου δεν έχουν επιθυμίες, έχουν ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, διότι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ. έχουν με το μέρος τους και την ανθρώπινη και τη θεία δικαιοσύνη , αν θέλεις, ΧΡΩΣΤΑΣ, ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ. Εκείνα φέραν τούτα. Καλή εβδομάδα.

 2. ΙστορίαΤουΑνθρώπου avatar
  ΙστορίαΤουΑνθρώπου 07/09/2015 07:58:07

  Τώρα κι η Φώφη που έγινε συνταξιούχος στα 40, άρα απομυζεί το ελληνικό δημόσιο, τρέφεται από τα λεφτά όσων εργάζονται, δεν δικαιούται να λέει άλλους απατεώνες. Πρώτα να κοιτάξει την καμπούρα της.. ΙστορίαΤουΑνθρώπου

  • YPSIPYLH avatar
   YPSIPYLH @ ΙστορίαΤουΑνθρώπου 07/09/2015 09:24:03

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Ρηνα avatar
  Ρηνα 07/09/2015 10:25:25

  Μετα αμφιβαλλουμε αν μας...ψεκαζουν, χα!

 4. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 07/09/2015 11:09:39

  Ασχέτως του τι είναι η Φώφη , η παρατήρησή της είναι απόλυτα εύστοχη !

 5. Jim Beam avatar
  Jim Beam 07/09/2015 12:15:49

  Ο Τσιπρας πιστεύει, ότι εκπροσωπεί το νέο !!! Εχει μαζέψει ολους τους γέρους αποτυχημένους αριστερούς μιλαει σαν να βρισκόμαστε στο 1900, και την αρχή της βιομηχανικής επανάστασησ ..... Με όρους και ιδεολογία που απορήφθηκε απο ολο τον σύγχρονο κόσμο. Το νέο πρέπει να ειναι σύγχρονο και παράλληλο με τις ευρωπαϊκές χώρες, δομές και οικονομίες !
  Με αριστερίστικες μπουρδολογίες δεν γινομαστε σύγχρονο κράτος !

 6. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 07/09/2015 12:21:24

  Ο Μπουτάρης στήριξε Τσίπρα... Θυμίζω τη συμβολή της Ντόρας στην εδραίωση αυτού του .. φαινομένου " «Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον υποψήφιο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Είχαν μια ενδιαφέρουσα και μακρά συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τα ζητήματα ανάπτυξης της συμπρωτεύουσας με τα σημερινά δυσχερή για όλη τη χώρα δεδομένα. Η Ντόρα Μπακογιάννη επαναλαμβάνοντας ότι οι πολίτες στις τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να κατευθύνονται από χρίσματα και υποδείξεις, υπογράμμισε την ανάγκη συνδυασμού νέων ιδεών και τολμηρών λύσεων για να πάρει επιτέλους η Θεσσαλονίκη τη θέση που της αξίζει στον ολοένα και πιο ανταγωνιστικό χώρο των Βαλκανίων». Αυτή ειναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα από το πολιτικό γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη. μια άλλη ομάδα «ντορικών» θα συνταχθεί στο πλευρό του κ.Μπουτάρη και ενδεχομένως η στήριξη θα εκφραστεί και μέσα απο συγκεκριμένες υποψηφιότητες. Ήδη επαφές επι τούτου έχει κάνει με τον κ.Μπουτάρη ο Χρήστος Κοσκινάς ενώ έχει ακουστεί μεταξύ άλλων το όνομα του πρώην αντινομάρχη Στάθη Αβραμίδη ως υποψηφίου δημοτικού συμβούλου." neapolitika.wordpress.com Γιάννης Μπουτάρης κέρδισε την πρώτη θέση με 51.598 ψήφους και ποσοστό 50,17%.. Η ΝΤΟΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΣΕ

 7. Tζανής avatar
  Tζανής 07/09/2015 13:38:33

  Μα εκεί στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν το θεό τους. Είχαν τον Βενιζέλο αρχηγό και ξέπεσαν στη Φώφη. Τι κατάντια είναι αυτή. Τι παρακμή!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.