29/09/2009 01:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από το Φεβρουάριο είχαν δέσει το «νηπιαγωγείο της επανάστασης»



Από το Φεβρουάριο του 2009 η Αστυνομία διέθετε τουλάχιστον μια μαρτυρία για τέσσερα νεαρά άτομα από την «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Δεν αποκλείεται μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες να είχαν βοηθήσει ώστε να φτιαχτούν και σκίτσα με τα πρόσωπά τους. Η ευκαιρία είχε δοθεί στο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στις 11 και 12 Φεβρουαρίου κατά στόχων που σχετίζονταν με την υπόθεση της 17Ν. Τότε, σε λιγότερο από 18 ώρες, από τη νύχτα της 11ης Φεβρουαρίου έως τις απογευματινές ώρες της επομένης, έγινε σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μεταξύ των στόχων που κτυπήθηκαν, ήταν το σπίτι του αντεισαγγελέα Εφετών κ.Δ.Παπαγγελόπουλου (ήταν εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας, σήμερα διοικητής της ΕΥΠ), το διαμέρισμα του αρεοπαγίτη κ.Β.Φούκα (ήταν αναπληρωτής πρόεδρος στο Εφετείο της δίκης για τη 17Ν), το γραφείο του βουλευτή κ.Θ.Πάγκαλου, το γραφείο του καθηγητή Εγκληματολογίας κ.Γ.Πανούση, το αυτοκίνητο του πρώην προέδρου της ΕΡΤ κ.Π.Παναγιώτου, το γραφείο του δικηγόρου κ.Σ.Γεωργίου (ήταν πολιτική αγωγή στη δίκη για τη 17Ν), τράπεζες καθώς και το λογιστήριο της εφημερίδας «Ριζοσπάστης».

 Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι τρομοκράτες που χτύπησαν το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου ήταν δύο άνδρες με μάσκες και τσάντες στα χέρια που λίγα δευτερόλεπτα αργότερα χάθηκαν στα γύρω στενά. Το προηγούμενο βράδυ, όμως, τρία αγόρια και μία κοπέλα εμφανίστηκαν στην πολυκατοικία που στεγάζεται το γραφείο του δικηγόρου και χτύπησαν το κουδούνι. Αφού τους άνοιξαν ανέβηκαν μέχρι το γραφείο στον 5ο όροφο και έφυγαν τρέχοντας. Αυτόπτης μάρτυρας, που μόνο την επόμενη μέρα συνέδεσε το γεγονός με την επίθεση, έκανε λόγο για μία κοπέλα και τρία αγόρια νεαρής ηλικίας, όχι πάνω από 22 χρονών, που «έμοιαζαν με φοιτητές, γελούσαν και σπρώχνονταν στις σκάλες». Αυτή η «παιδιάστική» συμπεριφορά που μόνον σοβαρή παράνομη οργάνωση δεν θυμίζει, ως ήταν φυσικό, προκάλεσε εντύπωση και ερωτηματικά στους περιοίκους.

Αντίθετα, τη μονοκατοικία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Ηλιούπολη, φαίνεται ότι την παρακολουθούσαν αρκετό καιρό, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση σε κατοίκους, καθώς πρόκειται για μία πυκνοκατοικημένη γειτονιά όπου όλοι σχεδόν γνωρίζονταν μεταξύ τους και εύκολα θα αναγνωριζόταν κάποιος ξένος. Κατάφεραν και βρήκαν ένα «κενό» διάστημα ανάμεσα στις 6 και 6.30 το πρωί, που έχει τελειώσει η βάρδια του αστυνομικού και κανείς ακόμη δεν κυκλοφορεί στον δρόμο. Έβαλαν τέσσερα γκαζάκια στην είσοδο του σπιτιού και εξαφανίστηκαν σε δευτερόλεπτα. Αραγε, σε αυτή την περίπτωση δεν έδρασε ο «παιδικός σταθμός» των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά κάποιοι άλλοι πιο σοβαροί;

Οι σούζες και οι μπύρες στον πεζόδρομο.

 Φαίνεται πάντως, ότι οι μαθητευόμενοι τρομοκράτες δεν χρειαζόταν να κάνουν κάποια κραυγαλέα «λάθη» (!), όπως αυτά στην επίθεση κατά του Σ.Γεωργίου. Στα Εξάρχεια, μόνο βούκινο δεν είχαν κάνει οι ίδιοι τη δράση τους. Το ραντεβού τους όταν έπεφτε ο ήλιος ήταν δεδομένο για τους «νεοσύλλεκτους» τρομοκράτες στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου. Εξάρχεια για μπύρες, χαβαλέ, καζούρα και κουβέντα με τις ώρες για μπάτσους στον γεμάτο πεζόδρομο. Έφταναν με θορυβώδη παπάκια και με μηχανές cross κάνοντας ενίοτε σούζες. Κανένας τους δεν έμοιαζε να κρύβεται ή να προσέχει μην δώσει δικαίωμα. Όποιος σύχναζε στην περιοχή τους είχε ζητήσει φωτιά, τους είχε δει να παίζουν μπάλα με άδεια κουτάκια μπύρας, τους άκουγε να μιλάνε για «πεσίματα», και να παίζουν σαν παιδιά μπουνιές μεταξύ τους.

Ο μόνος λόγος που δικαιολογούσε την απουσία τους από την περιοχή, ήταν τα υπαίθρια πάρτυ στο λόφο του Στρέφη και στο Πολυτεχνείο, όπου πήγαιναν να ακούσουν και να χορέψουν μέχρι να ξημερώσει πάντα με πανκ μουσική.  Η παρέα μεγάλη, οι ηλικίες μικρές, και ο καθένας τους με ένα παρατσούκλι ανάλογα με την παραξενιά του. Ντύσιμο casual, το οποίο όταν στον πεζόδρομο έρχονταν πανκιά έμοιαζε επιτηδευμένο και ακριβό. Από τον κύκλο τους δεν έλειπαν τα κορίτσια. Φορώντας ξεθωριασμένα ρούχα καβαλούσαν τις μηχανές των αγοριών, ενώ στο ποτό δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν. Γελαστές και με γλώσσα που όταν μιλούσε για αστυνομία έσταζε φαρμάκι. Οι αντίπαλοι τους, βλέπε μπάτσοι, πάντα δύο στενά παραπάνω, στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ο φόβος για ασφαλίτες δεν έπαυε να εγκυμονεί. Στις καθιερωμένες επιδρομές στις διμοιρίες των ΜΑΤ πάντα μετριοπαθείς και σε πολλές από τις πορείες το ίδιο ή και άφαντοι.

Τα τσικό της τρομοκρατίας.

Η εικόνα αυτή που συντίθεται μέσα από λεπτομερές ρεπορτάζ του Antinews, δείχνει ότι τα «μικρά» που συνελήφθησαν ήταν τα «τσικό» ή, στην καλύτερη περίπτωση, οι τσιλιαδόροι σε κάποια κτυπήματα. Η δράση τους μάλιστα, ταιριάζει περισσότερο με τον χαρακτηρισμό της «βίαιας ακραίας ομάδας» που δίδουν σε τέτοιες περιπτώσεις οι αμερικανοί, παρά με την κλειστή συνωμοτική, τρομοκρατική οργάνωση. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν, ότι οι καθοδηγητές του πυρήνα αυτού, που σίγουρα δεν είναι εικοσάρηδες, αλλά εκτιμάται ότι είναι τριαντάρηδες και σαραντάρηδες, διασυνδέονται με άλλα υψηλότερα κέντρα και άλλες ομάδες.

Να σημειωθεί πως, μετά το μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων τον Φεβρουάριο, με προκήρυξή της, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Αθήνας Θεσσαλονίκης» είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις και είχε «αφιερώσει» τα χτυπήματα στον «αντάρτη πόλης Δημήτρη Κουφοντίνα, σε έναν από τους λίγους αυθεντικούς επαναστάτες, που ποτέ δεν παραδόθηκε, ποτέ δεν συνθηκολόγησε. «Από τα δικά μας λημέρια της επανάστασης, του ανταποδίδουμε το αντάρτικο σινιάλο που αυτός πρώτος μας χάρισε» έγραφαν τότε. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει επίσης, είναι γιατί η Αντιτρομοκρατική προχώρησε μόνο σε συλλήψεις νεαρών τώρα και άφησε εκτός -προς το παρόν;- άλλα μέλη της οργάνωσης που φαίνεται ότι διαθέτουν μεγαλύτερη εμπειρία σε επιθέσεις και την βασική γιάφκα της οργάνωσης, που από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν έχει βρεθεί.

Ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει τον ακραίο ερασιτεχνισμό των εικοσάρηδων είναι ότι τα περισσότερα στοιχεία, πάνω στα οποία θα «πατήσει» το κατηγορητήριο, βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σακούλα με τα υπολείμματα εκρηκτικών και καλωδίων που πέταξαν στον σκουπιδοτενεκέ. Σακούλα, την οποία βεβαίως, πήραν αμέσως οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν, το λιγότερο από τον Ιούλιο, το σπίτι-«γιάφκα» στο Χαλάνδρι. Σε συνθήκες απόλυτης προχειρότητας, ως είναι φυσικόν, είναι πολύ εύκολη η διείσδυση μελών των κρατικών υπηρεσιών. Κάτι που κάθε άλλο μπορεί να αποκλειστεί στην περίπτωση των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο Βορειοηπειρώτης.

Πολύ ενδιαφέρον είναι ακόμα, ότι Βορειοηπειρώτης, ο οποίος φέρεται να έχει σχέση με την υπόθεση, συνδέεται πολύ στενά συγγενικά με άτομο που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια με γνωστό «αναρχικό» των Εξαρχείων. Απέναντι στον τελευταίο όμως, φαίνεται πως είναι «κουμπωμένοι» ακόμα και οι σκληροί αναρχικοί της περιοχής, επειδή, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται δεν είναι και τόσο «καθαρός». Μερίδα αξιωματικών της ΕΛΑΣ πάντως, διαρρέει ότι ερευνάται ακόμα και η πιθανότητα, ο Βορειοηπειρώτης να είναι ένας εκ των ενδιάμεσων κρίκων που χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις, για να βρεθούν όπλα (Καλάσνικωφ) και αντιαρματικά (RPG) από την Αλβανία. Ως γνωστόν, Καλάσνικωφ και RPG έχουν χρησιμοποιηθεί από τον «Επαναστατικό Αγώνα», ενώ σχεδόν όλες οι άλλες μικρές ομάδες, είναι σίγουρο, ότι έχουν στην κατοχή τους όπλα και πιστόλια Ανατολικής προέλευσης (πολλά από Αλβανία). Παλιότερα, η Αστυνομία ανακάλυψε τέτοια («Μακάφωφ», «Τόκαρεφ») ακόμα και στην ομάδα που είχε «απαλλοτριώσει» τις ασπίδες των ΜΑΤ. 

 Antinews

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: Δεν προκύπτουν στοιχεία για σχέση με τον «Επαναστατικό Αγώνα»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thouthou avatar
  thouthou 29/09/2009 07:39:17

  Ίσως οι ποδοσφαιρικές ομάδες πρέπει να κοιτάξουν προς Εξάρχεια μεριά, μήπως πάρουν κανένα μάνατζερ με εμπειρία στα "φυτώρια" και τις "ακαδημίες"....

  Πολύ καλή "κοντινή φωτο" της ομάδας από τον φάκτορα. Να περιμένουμε και άλλες ανάλογες; Ή κανένα zoom out, μήπως καταλάβουμε καλύτερα την "μεγάλη εικόνα" (που λένε και οι αμερικανοσπουδαγμένοι), εμείς που συχνάζουμε στα τσιπουράδικα και όχι στα πολυκαταστήματα επαναστατικότητας, όπως τα Εξάρχεια;

 2. Anonymous avatar
  Anonymous 29/09/2009 08:33:53

  αυτοι της αντιτρομοκρατικης πως ειναι ετσι ντυμενοι?

 3. Περίεργος avatar
  Περίεργος 29/09/2009 08:53:16

  Φαίνεται λοιπόν ότι τα Εξάρχεια αποτελούν μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι νομίζουν οι πολλοί…. Ίσως η εκκαθάρισή του να αλλάξει όχι μόνο το χάρτη της πρωτεύουσας αλλά και της πολικής ……

  • σταύρος avatar
   σταύρος @ Περίεργος 29/09/2009 15:29:38

   και μια εκκαθάριση στο μυαλό σου θα μας απαλλάξει από φασισταριά που τους φταίει μια ολόκληρη γειτονιά, από τις πιο πολιτισμένες στην Αθήνα, και φυσικά ποτέ δεν θα πρότεινε μια εκκαθάριση της εκάλης...

   • Μάρκος avatar
    Μάρκος @ σταύρος 30/09/2009 14:25:48

    Φίλε μου, σε κανέναν δεν φταίει η γειτονία. Αντίθετα, θα περιμέναμε ολοι όσοι σέβονται και αγαπούν τη γειτονιά αυτή, να ήταν οι πρώτοι που θα είχαν εξεγερθεί, γιατί κάποια κωλόπαιδα την εκμεταλεύονται. Όπως φυσικά, θα περιμέναμε αν είχαν τα...μπαλάκια, να πάνε να κάνουν πράγματι εκκαθάριση στην Εκάλη. Αλλά εκεί μένουν οι μπαμπάδες τους, κι εκεί γυρίζουν, αφού ξεσπάσουν στα Εξάρχεια. Οπότε αγαπητέ, άσε τα "φασισταριά" που είναι πια γελοίο και συνηθισμένο ως επιχείρημα, και κοίτα στον καθρέπτη.

 4. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 29/09/2009 11:26:06

  Μου προκαλεί μεγάλη περιέργεια που δεν υπάρχει ούτε μια τυπική ανακοίνωση της κατά τα άλα λαλίστατης "μηχανής ενάντια στο παγκόσμιο πόλεμο στη τρομοκρατία" για τις πρόσφατες συλλήψεις στην Ελλάδα.

  Όταν έπεφτε ένα γκαζάκι γινόταν αμέσως τίτλος σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ. Τώρα άκρα του τάφου σιωπή τόσο από τους έξω όσο και από τους εκπροσώπους τους στην Ελλάδα.... Είναι σε πολύ καλό δρόμο η Αστυνομία....


  Επίσης, έχει ήδη κυκλοφορήσει τραγούδι μουσικής Trance ονόματι "Remember December" με αναφορά στα γεγονότα της Αθήνας.


  Πρόκειται για κομμάτι που δεν απευθύνεται σε εξεζητήμενες ομάδες της νεολαίας αλλά στο μέσο νέο αστό, όπως τα παιδάκια που συννελήφθησαν και δείχνει ότι κάποιοι έχουν πλάνο ευρύτερο και όχι απλά ένα μπάχαλο μερικών ημερών.


  Η δε στρατολόγηση στα Εξάρχεια είναι παλιό θέμα. Τη σημερινή εποχή στρατολόγηση λαμβάνει χώρα σε αρκετά προάστια των Αθηνών και την επαρχία και είναι εμφανές ότι υπάρχει πηγή/ες χρηματοδότησης.

  Οπότε για να υπάρξει συστηματικός τρόπος αντιμετώπισης πρεπει να αναυρεθεί η διαδρομή του χρήματος, κάτι που με τα σημερινά μέσα δεν είναι τόσο δύσκολο.


  Η παρούσα κυβέρνηση πάντως έκοψε κατά πολύ τις επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ που είχε πλουσιοπάροχα ενισχύσει ο ΓΚΑΠ ως υπουργός εξωτερικών.

  Από αυτές, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον κάποιος να σταχυολογίσει ονόματα και να συνάγει συμπεράσματα. Σε τελική ανάλυση η κοινωνία πρέπει να τιμωρήσει τα παράσιτα που δρουν μέσα της και εκμαυλίζουν τη νεολαία καταλήγωντας να καταστρέφουν τις ζωές 20χρονών παιδιών.




  Υ.Γ Αυτά περί χάκερ της Κατσέλη, ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος της οποιας ο προιστάμενος κάθε άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ΝΔμοκράτης...άρα πάλι πατάτα έκαναν στην Ιπποκράτους και σαφέστατα δείχνουν ότι δεν κατανοούν την κατάσταση και είναι παντελώς ανικανοι να ηγηθούν της διακυβέρνησης σε τόσο κρίσιμη περίοδο.

  Παρεπιπτώντος, ο ΓΚΑΠ στις ΗΠΑ δεν πήρε καμία υπόσχεση για καμία οικονομική από διεθνή κεφάλαια της Ελληνικής οικονομίας, γιαυτό και η Ιποκράτους υποβάθμισε κάθετα τη συμμετοχή του εκεί.

  Τώρα πλέον δεν υπάρχει ούτε οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ....

  • andr3as avatar
   andr3as @ Dubai Expatriate 29/09/2009 16:01:55

   Με λύπη σήμερα αγαπητέ Dubai Expatriate,θα διαφωνήσω μαζί σου γιατι το τραγούδι Remember December έχει κυκλοφορήσει απο 24 Aug 2007,πολύ πρίν τα γεγονότα...
   πηγη:http://www.discogs.com/DJ-Shog-2Faces/release/1051559
   http://www.youtube.com/watch?v=kkHOPpYLrdo

 5. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 29/09/2009 20:54:19

  Ναι, αλλά το ρεμίξ κυκλοφόρησε το 2009...

  http://www.youtube.com/watch?v=VJR3i51rBRQ

  Και είναι καλύτερο και πιο μπιτάτο από το ορίτζιναλ

 6. Stathis avatar
  Stathis 30/09/2009 01:58:09

  Μια είδηση της τελευταίας στιγμής: σύμφωνα με post του troktiko, η Παντελόγλου αφέθηκε ελεύθερη, ενώ ο σύντροφός της Γιόσπας κρίθηκε προφυλακιστέος. Να πω την αλήθεια, είχα την αίσθηση ότι η μικρή μάλλον δεν πρέπει να είχε και πολλή σχέση με όλα αυτά...μάλλον δεν θα αποχωριστεί τους φακούς και τις φωτ. μηχανές της. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ένας νέος άνθρωπος με καλλιτεχνικές ευαισθησίες μπορεί να ασπαστεί μηδενιστικές ιδεολογίες που οδηγούν στο χάος και την ανυπαρξία.

  • Le canard avatar
   Le canard @ Stathis 30/09/2009 02:18:12

   @Stathis

   ή να "έδωσε" κάτι Στάθη, λέω εγώ με το βρώμικο μυαλό

 7. Stathis avatar
  Stathis 30/09/2009 08:38:56

  @Le canard

  ...δεν αποκλείεται και αυτό που λες. Έτσι και αλλιώς να ακολουθούσε μια πορεία αλα Ουλρίκε Μάινχοφ λίγο χλωμό το κόβω..εκείνη, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με τη δράση της ήταν σπάνιο παράδειγμα γυναίκας που εγκατέλειψε μια πολύ άνετη ζωή, φήμη, αναγνωρισιμότητα, παιδιά κλπ για χάρη μίας ουτοπίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.