#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/05/2011 11:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από το Δεκέμβριο του 2009 είχε συναινέσει ο πρωθυπουργός για απολύσεις στο δημόσιοΠριν ακόμα ανακοινώσει την προσφυγή στο ΔΝΤ και τον μηχανισμό «στήριξης» ο Γ.Παπανδρέου είχε συμφωνήσει για απολύσεις στον δημόσιο τομέα και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Τόσο ο Ντομινίκ Στρος Καν, όσο και  άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ και της Ε.Ε του είχαν απαντήσει από το Δεκέμβριο του 2009 (όταν τους είχε ρωτήσει διερευνητικά –υποτίθεται-  για το τι θα χρειαστεί να κάνει για να λάβει οικονομική στήριξη) ότι θα ζητούσαν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Ο Γ.Παπανδρέου είχε συμφωνήσει.

Η τρόικα όμως, που δεν είναι το εκλογικό σώμα των Ελλήνων για να αρκείται στα λόγια, ζητούσε πιεστικά από την επομένη να δει  στην πράξη όσα της υποσχέθηκε. Τότε ο ΓΑΠ ξεκίνησε με τους φορτηγατζήδες (γιατί ήταν οι μόνοι που δεν είχαν «άκρες» για να ασκούν πιέσεις στο Μαξίμου, όπως έλεγε συνεργάτης του πρωθυπουργού σε δημοσιογράφους) και επιχείρησε να αγοράσει χρόνο.

Η τρόικα όμως συνέχιζε να πιέζει. Πέρασαν το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά τίποτα δεν έγινε. Η τρόικα τους έκανε παρατήρηση ότι το νομοσχέδιο ήταν πολύ γενικό. «Θα το συγκεκριμενοποιήσουμε με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους» τους είπαν, αλλά ακόμα δεν τις έχουν δει. Κι αφού εξάντλησαν ότι δικαιολογία είχαν,  άρχισαν τα μυξοκλάματα ότι εκείνοι θέλουν, αλλά έχουν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και δεν μπορούν να το περάσουν.

Το ίδιο είπαν και για τις αποκρατικοποιήσεις, τα ίδια και για τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, όπου στην πραγματικότητα οι αντιδράσεις προέρχονται κυρίως από τη βάση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά επειδή δεν μπορούν να τους πουν ότι  «δε μας αφήνουν οι δικοί μας» τα έριξαν στην αντιπολίτευση και ζητάνε τώρα από τον Όλι Ρεν και την τρόικα να ….μαλώσει τα κακά παιδιά της Ν.Δ. και να τους αναγκάσει να…. «τους παίξουν»!

Ο Πεταλωτής επιβεβαιώνει τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα


Επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ότι θα υπάρξουν απολύσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.

Όπως είπε ο κ. Πεταλωτής, η μετάταξη δεν θα είναι αυτονόητη, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα περνούν από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ προκείμενου να διαπιστωθεί αν ανταποκρίνονται σε αντικειμενικά κριτήρια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 19/05/2011 11:20:45

  Όταν, πριν από 13 μήνες, έγραφα εδώ στο Antinews το προφητικό "Τα ορφανά των Παπανδρέου", ίσως πολλοί ΔΥ να με θεωρούσαν τρελό για δέσιμο. Τώρα, θέλω να δω τι είναι διατεθιμένοι να κάνουν για να γκρεμοτσακίσουν αυτή τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα πριν εκείνη γκρεμοτσακίσει τις ζωές τους.

  h**p://www.antinews.gr/2010/04/23/41925/

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 19/05/2011 11:32:12

  Θα διαφωνήσω πάντως με το συμπέρασμα ότι "οι αντιδράσεις" (σ.σ. για τις απολύσεις) "προέρχονται κυρίως από τη βάση του ΠΑΣΟΚ", γιατί αυτό το συμπέρασμα κινδυνεύει να οξύνει, προσδίδοντας μάλιστα ακόμα πιο βαθιά διχαστικά χαρακτηριστικά, τη σικέ διελκυστίνδα ΔΥ-ΙΥ.

  Οι ΔΥ πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ή ακόμα καλύτερα, όλοι (ΔΥ, ΙΥ, έμποροι και επαγγελματίες) να συνειδητοποιήσουν ότι κάθε απόλυση, κάθε απώλεια θέσης εργασίας, κάθε κλείσιμο μικρομάγαζου έχει τις ίδιες επιπτώσεις για όλους, και όλων θα έρθει κάποτε η σειρά όσο δεν αντιδρούμε.

  Οι νεοφιλελεύθεροι κεκράκτες, που παίζουν επάξια τον πεμπτοφαλαγγίτικο ρόλο τους σπέρνοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, έχουν κάθε συμφέρον να μετατραπεί η Ελλάδα σε εργασιακό Μπαγκλαντές. Οι εργαζόμενοι, μήπως θα έπρεπε να σκεφτούν τι συμφέρον θα είχαν από μια τέτοια εξέλιξη; Οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μήπως θα έπρεπε να σκεφτούν επίσης σε τι επίπεδα βρίσκεται η ιδιωτική κατανάλωση στο Μπαγκλαντές;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Αυριανιστής 19/05/2011 12:42:51

   Στο μεταξύ όμως θα πρέπει κι εσύ να αναλογισθείς ότι οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα και τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών ΔΕΝ επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αντιθέτως συνεισφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία και στο φορολογητέο εισόδημα, χωρίς εκταμίευση του δημοσίου και αύξηση των κρατικών δαπανών, που είναι ένα από τα κύρια ζητούμενα για το νοικοκύρεμα της οικονομίας. Αν αποκλεισθεί το ενδεχόμενο απολύσεων, και κρατήσουμε μόνο τη φυσική απομείωση μέσω των συνταξιοδοτήσεων, έχεις πρόβλημα?

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ δρόμος 19/05/2011 12:51:50

    Έχουν οι τροϊκανοί κατακτητές και οι εγχώριες νεοφιλελεύθερες θεραπαινίδες τους...

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 19/05/2011 13:11:17

    Εγώ ρωτάω εσένα, γιατί προφανώς αυτό είναι το θέμα μας, και όχι οι ΓΑΠ και Σια. Και σε ρωτώ γιατί σε εκτιμώ, και βλέπω ότι στο θέμα αυτό παίρνεις μονίμως θέση μονομερώς υπέρ των ΔΥ, χωρίς να βάζεις στη ζυγαριά το θέμα της ισότητας δικαιωμάτων, ας πούμε. Πρέπει συνεχώς να υπενθυμίζω ότι η εργασιακή ασφάλεια που απολαμβάνουν οι του δημοσίου δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο προνόμιο, σε τέτοιους καιρούς? Σκέψου λιγάκι και οτυς άλλους...

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ δρόμος 19/05/2011 13:37:02

     Σε ευχαριστώ πολύ για την εκτίμησή σου. Δεν ξέρω αν την αξίζω, αλλά φοβάμαι ότι μάλλον διάβασες "επί τροχάδην" το δεύτερο μήνυμά μου στο παρόν νήμα. Απεναντίας λοιπόν, αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι κανείς δεν έχει συμφέρον από μαζικές απολύσεις στο δημόσιο: ούτε οι ΙΥ, ούτε οι έμποροι, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Όλοι θα ζημιωθούμε. Γι' αυτό και το αγαθό της εργασιακής ασφάλειας που αναφέρεις, οφείλουν ΟΛΟΙ οι ΔΥ να το εκτιμήσουν δεόντως, ειδικά σε τέτοιες εποχές.

     Πρόπερσι είχα βρεθεί για τουρισμό στη Ρουμανία. Εκτός από το Βουκουρέστι, είχα πάει και σε πόλεις τής (άκρως τουριστικής) Τρανσυλβανίας. Ξέρεις τι μου έκανε τεράστια εντύπωση; Ότι στα κέντρα των πόλεων, τα εμπορικά καταστήματα ήταν μετρημένα. Για παράδειγμα, στο κέντρο μιας πόλης 320.000 κατοίκων είναι ζήτημα αν είδα 40 μικρομεσαία εμπορικά. Τότε, το φτωχό μου μυαλό είχε αποδώσει το φαινόμενο μόνο στο γενικότερο βιοτικό επίπεδο της ρουμανικής επαρχίας (μολονότι, επαναλαμβάνω, πρόκειται για τουριστική περιοχή). Πηγαίνοντας όμως στο Βουκουρέστι διαπίστωσα ανάλογο φαινόμενο: πολύ λίγα μικρά εμπορικά (για το μέγεθος της πόλης), και πολλά κλειστά καταστήματα (ακόμα και σε ακριβές περιοχές). Τα πάντα εξηγήθηκαν όταν είδα (επίσης στο Βουκουρέστι) να λειτουργούν 2-3 μεγάλα εμπορικά κέντρα, τύπου mall: οι μικρέμποροι, προφανώς λόγω της οικονομικής δυσπραγίας του υπόλοιπου πληθυσμού, είχαν κλείσει και οι... τυχερότεροι από τα πάλαι ποτέ αφεντικά τους είχαν μετατραπεί σε κακοπληρωμένους υπαλλήλους των νέων εμπορικών κέντρων.

     "Λεπτομέρεια": η Ρουμανία βρισκόταν ήδη υπό τη φασιστική μπότα του ΔΝΤ, και η κυβέρνησή της είχε προβεί σε αλλεπάλληλα κύματα απολύσεων από το ρουμανικό δημόσιο τομέα...

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ δρόμος 19/05/2011 14:26:42

     χμμμ... ποτέ δεν διαβάζω βιαστικά, και δυστυχώς αυτό μου τρώει υπερβολικά πολύ χρόνο, που δεν διαθέτω, γιαυτό και δεν το κάνω πολύ συχνά ... ούτε και θυμάμαι πάντα τι πρεσβεύει ο καθένας, εκτός αν το ζήτημα με ενδιαφέρει ειδικότερα.

     Επειδή με νοιάζει απολύτως να ξεκαθαρίσουμε, ιδιωτικά ο καθένας και μέσα μας πρώτα απ' όλα, τι είναι σωστό να γίνει για τον τόπο μας, τοποθετήσεις σαν τη δική σου υπέρ των ΔΥ πάντα με προκαλούν. Είδα βεβαίως ότι μιλάς για όλους, αλλά θα επανέλθω: δεν μπορείς να εξομοιώσεις τους μεν με τους δε. Επειδή υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές, που δεν έχουν αντιληφθεί κυρίως οι ΔΥ. Διαφορές μισθολογικές, όρων εργασίας, παροχών.

     Η δική μου θέση είναι υπέρ του ενιαίου μισθολογίου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και κατάργηση της μονιμότητας. Δηλαδή, ίδια αμοιβή και συνθήκες δουλειάς για ίδια προσφορά έργου.

     Περιμένω τη γνώμη σου πάνω σ'αυτό. Μην μου πεις για την αναγκαιότητα να υπάρχει συνέχεια του κράτους, τα γνωρίζω αυτά. Ας βρούνε άλλο τρόπο να την υλοποιήσουν.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ δρόμος 19/05/2011 15:04:48

      Θεωρητικά δεν θα με έβρισκε αντίθετο ένας ενιαία προσδιορισμένος τρόπος αμοιβής μεταξύ ΔΤ και ΙΤ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, γιατί δεν υπάρχει "ίδια προσφορά έργου", ούτε καν ανάμεσα σε κλάδους του ΙΤ. Μπορούμε ποτέ να μιλάμε για "ίδια προσφορά έργου" σε εταιρείες ενός κλάδου που εξ ορισμού και αντικειμένου είναι οξύτερος ο ανταγωνισμός των εταιρειών (π.χ. τηλεπικοινωνίες), σε σχέση με έναν άλλο κλάδο όπου λίγο-πολύ η πίτα μπορεί να είναι και μοιρασμένη (π.χ. οι φαρμακευτικές εταιρείες, που "μοιράζουν" ατύπως μεταξύ τους τις προμήθειες στην Υγεία); Και πέραν αυτού, κάθε κλάδος, ακόμα και κάθε εταιρεία, προσδιορίζει τις αμοιβές με βάση τα έσοδα αλλά και τους στόχους της. Δεν θα το κάναμε λίγο Σοβιετία αν πηγαίναμε σε ένα flat μοντέλο;

      Για τη μονιμότητα στο δημόσιο -μολονότι πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να καταργηθεί ποτέ, γιατί τυχόν απώλειά της θα αύξανε τα κρούσματα τόσο εκδικητικής μεταχείρισης (για πολλούς λόγους), όσο και τη διαφθορά προκειμένου να "ρεφάρει" το μόνιμο φόβο της απόλυσης- πιστεύω ότι, αν μπορούμε να μιλήσουμε για κατάργησή της, αυτό θα έπρεπε να γίνει με μη αναδρομικό χαρακτήρα. Διάβασε ξανά το περυσινό άρθρο που αναφέρω στην αρχή, και σκέψου ότι πολλοί άνθρωποι που θα απολυθούν με την επερχόμενη "σκούπα" την οποία απαιτούν οι τροϊκανοί κατακτητές, δεν θα μπορέσουν να βρουν ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ δουλειά, γιατί θα θεωρούνται απαξιωμένοι -και όχι με δική τους ευθύνη, καθώς δεν ήταν στη δική τους δικαιοδοσία να παρακολουθήσουν ενδο-υπηρεσιακές εκπαιδεύσεις και να διατηρηθούν απασχολήσιμοι και εκτός δημοσίου.

      Μήπως, πριν φτάσουμε στις απολύσεις, θα έπρεπε επιτέλους σ' αυτή τη ρημάδα τη χώρα της υπερβολής, να μιλήσουμε επειγόντως για ουσιαστική αξιολόγηση, για εφαρμογή των κανονισμών και για κολασμό των περιπτώσεων τόσο διαφθοράς, όσο και αδιαφορίας για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την άρτια άσκηση των καθηκόντων; Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν ικανοποιεί τους νεοφιλελεύθερους, που θέλουν να δουν αίμα "εδώ και τώρα", αλλά τι να κάνουμε;...

     • Θάνος avatar
      Θάνος @ Αυριανιστής 19/05/2011 19:20:35

      Μαλιστα... επιστημονες λοιπον ( οσοι ειναι ΠΕ ) οι οποιοι δεν μετεκπαιδευτηκαν ποτε, και ξεχασαν και τα βασικα που εμαθαν στο πανεπιστημιο.. και απο ολη τη "σταδιοδρομια" τους στο Δημοσιο, τι εμαθαν; Στην καλυτερη περιπτωση, πως να διαχεουν την ευθυνη, τσαμπιονια στη εισσονα προσπαθεια, και πως να συνδικαλιζονται και να διεκδικουν μισθολογικες και μονον αυξησεις, ποτέ διαδικασιες ωστε να ειναι πιο παραγωγικοι, και αποδοτικοι στη δουλεια τους.. και ποια ειναι η δουλεια τους; θεματοφυλακες ειναι οι ΔΥ, σε ολους τους τομεις.. υγεια, παιδεια, ασφαλεια, οικονομια. η αποδοση τους και η αποτελεσματικοτητα τους, οικτρη. οσφυοκαμπτες, στην καλυτερη περιπτωση εβλεπαν τα παμπρερς να περνουν. οσο για την ουσιαστικη αξιολογηση, εφαρμογη κανονισμων, δεν υπαρχει πλεον χρονος να περιμενω οσους εχουν μαθει σε αυτο τον τροπο δουλειας 35 χρονια τωρα, να αλλαξουν. Οσον αφορα την μονιμοτητα, εωλα τα επιχειρηματα, αρκετη διαφθορα υπαρχει και τωρα, και δεν μπορουμε και να εκπαραθυρωσουμε τους αχρειους. οσον αφορα το μισθολογικο, δεν καταλαβαινω που διαφωνεις.. στα υπουργεια, στις διοικητικες υπηρεσιες τους, τα καθηκοντα ειναι πανω κατω τα ιδια, αρα δεν ειναι καν λογικο να υπαρχουν μισθολογικες διαφορες μεταξυ υπουργειων. οσοι εχουν θεσεις ευθυνης, θα παρουν επιδομα, αλλα με αξιολογηση ( και αποδοσης ).

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ δρόμος 19/05/2011 15:51:15

      Σου ξαναθυμίζω ότι σε ρώτησα αρχικά αν θα συμφωνούσες με παρεμβάσεις, με όρο τη μη απόλυση. Για τις αμοιβές εννοείται ότι μιλάω για το κάτω όριο, αν κάποιος στον ιδιωτικό τομέα θέλει (και μπορεί) να πληρώσει περισσότερα, γιατί όχι? δεν επιβαρύνει τίποτε, αντιθέτως ωφελεί τον κρατικό προϋπολογισμό. Όσο για τη μονιμότητα, που απ' ότι αντιλαμβάνομαι την υπερασπίζεσαι για τον ίδιο λόγο (φόβος της απόλυσης) θα σου πω ότι αποτελεί το βασικό λόγο ύπαρξης της διαφθοράς, αλλά και της απαξίωσης, που επικαλείσαι. Μήπως η έλλειψή της θα οδηγούσε τον δημόσιο τομέα σε ποιοτική αναβάθμιση, ώστε να μην υστερεί του ιδιωτικού?

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ δρόμος 19/05/2011 14:46:56

     για τα της Ρουμανίας: "Ο ιδιωτικός τομέας ήδη πληρώνει την κρίση με χιλιάδες λουκέτα και 200.000 ανέργους", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος.
     (ο τόνος δε βρίσκεται στο ποιός τα λέει, είναι γνωστό το ποσοστό ανεργίας - και σίγουρα δεν περιλαμβάνει ΔΥ, μέχρι τώρα - άρα και εδώ η σύγκριση είναι άτοπη).

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ δρόμος 19/05/2011 15:07:17

      Μερικές φορές, όλα έχουν τη σημασία τους. Ακόμα και ποιος τα λέει. Έχοντας μοσχοπουλήσει, επί παχέων αγελάδων, την περιουσία που μου έφτιαξε με τον κόπο του ο μπαμπάς μου, σε διαβεβαιώ ότι θα μου ήταν πολύ εύκολο να παριστάνω κι εγώ τον άεργο αμπελοφιλόσοφο υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα μιας τάξης στην οποία δεν προσφέρω τίποτε παραγωγικά.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Αυριανιστής 19/05/2011 15:53:13

      Ξέχνα το βρε παιδί μου το ποιός το λέει, το νούμερο είναι σωστό, και δεν έχουν προηγηθεί οι αθρόες απολύσεις ΔΥ, όπως στο παράδειγμα της Ρουμανίας.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/05/2011 12:00:14

  Που να τα βρω τωρα.. εδω μεσα μιλουσαμε για 200.000 απολυσεις !! απο τοτε !
  αλλα το πηρε η μπαλλα..

  ΠΠ

 4. tsar avatar
  tsar 19/05/2011 12:25:08

  Πολύ... "συναινεσιολογία" έχει πέσει τώρα τελευταία !

  Ο ένας (Ντομινίκ), ισχυρίζεται πως η σεξουαλική συνεύρεση με την "Οφέλια" ήταν αποτέλεσμα συναίνεσης ενώ ο άλλος (ΓΑΠ) ζητάει την συναίνεσή μας, για την ομαδική σεξουαλική/οικονομική συνεύρεση μας με τους τοκογλύφους, για την δική μας... "ωφέλεια" !!!

  Για δες κάτι "συμπτώσεις" !!!

  • EtsiMareSei avatar
   EtsiMareSei @ tsar 19/05/2011 15:38:24

   Αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές δεν ήταν, που ο στρος καν βγαίνει και δηλώνει περιχαρής, που είμαστε η μόνη χώρα με τους πολίτες της να ..συναινούν στον βιασμό της?
   Κάπου εκεί μάλλον ανέβηκε η λίμπιντό του με ολέθρια αποτελέσματα για τον ίδιο, χα χα!
   Και σ'αυτό ηθικός αυτουργός είναι ο ΓΑΠ (σκέτη καταστροφή) γιατί δεν του είπε όλη την αλήθεια,θα τον γλίτωνε και απ'την καμαριέρα δηλαδή,αν ήξερε να ερμηνεύει νηφάλια την κάθε ..συναίνεση!

 5. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 19/05/2011 12:54:32

  Πηγή;

 6. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ 19/05/2011 12:59:42

  Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ; ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ; ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ! Η ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΩ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ. ΟΣΟ ΠΑΙΡΝΑΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!

  • KillTheKing avatar
   KillTheKing @ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ 19/05/2011 14:09:59

   ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι ο ΣΑΜ αποφευγει να ερθει σε ανοιχτη ριξη με ΕΕ- ΔΝΤ. για καποιο λογο θεωρει οτι δεν μας συμφερει. και δεν ξερω αν εχει και αδικο εκτος να νοιωθουμε εμεις οι ιδιοι οτι μας παιρνει να παμε τα πραγματα στα ακρα.
   TheKing

 7. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 19/05/2011 13:30:12

  Έχεις δίκιο αδερφέ. Το κακό παράγινε. Πρέπει τώρα η ΝΔ να επιβάλλει εκλογές,με οποιονδήποτε τρόπο,μήπως και σωθεί ο τόπος. Πρέπει ο Αντώνης να καταλάβει ότι θα του φορτώσουν ευθύνες...

 8. cornelsen avatar
  cornelsen 19/05/2011 14:09:10

  Το πρόβλημα τής ελληνικής οικονομίας δεν είναι οι μισθοί αλλά τα κέρδη που δεν φορολογούνται (και αυτά τα κέρδη φεύγουν σε καταθέσεις στο εξωτερικό που αν δεν ξεπερνούν φτάνουν το δημόσιο χρέος). Η πραγματική φορολογική επιβάρυνση τού κεφαλαίου στην Ελλάδα είναι στο 15% όταν ο μ.ο. τής ΕΕ είναι 33%. Επιχειρηματίες-αγρότες-ελευθ. επαγγελματίες σε ποσοστό 84%(!) δηλώνουν εισόδημα κάτω από 12.000€. Μόνο το 3,4% δηλώνει εισόδημα πάνω από 30.000€.
  Επιπλεον, στον Πίνακα Taxes on income and profits η Ελλάδα κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις. Στην ΕΕ15 ήταν 13,4%. Ακόμη και στις ΗΠΑ ήταν 11,1%!
  http://www.oecd.org/dataoecd/8/6/37504458.pdf
  Εδώ αξίζει να δούμε και κάτι ακόμη: Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία (εκ των γνωστών PIGS -τυχαίο; Δε νομίζω!) είχαν προκλητικά χαμηλή φορολόγηση μέχρι το 1985. Μήπως λοιπόν το ελληνικό κράτος στην δεκαετία του ’80 δανειζόταν με επιτόκια 10-20% για να μην «επιβαρύνει» τα κέρδη του κεφαλαίου; Ενώ αντιθέτως οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ φορολογούσαν 3 και 4 φορές επάνω τις δικές τους επιχειρήσεις για να μην δημιουργήσουν δημόσιο χρέος;

 9. The Saint avatar
  The Saint 19/05/2011 14:51:55

  Αντιγράφω απο το Capital:
  Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Γ Παπακωνσταντίνου επανέφερε μιλώντας σε συνέδριο ένα σχέδιο εθελουσίας αποχώρησης, χωρίς όμως να έχουν συμφωνηθεί τα κίνητρα που θα δοθούν. Ωστόσο, είναι σαφές ότι πολλοί εργαζόμενοι θα βρεθούν στην ανεργία:

  - Εργαζόμενοι σε φορείς που θα συρρικνωθούν ή θα κλείσουν και δεν θα κριθούν «επαρκείς» από το ΑΣΕΠ για μετάταξη στο δημόσιο.

  - Όλοι όσοι έχουν σήμερα σύμβαση με το δημόσιο η οποία λήγει.

  - Τουλάχιστον 25.000 από τους 50.000 που είχε προγραμματιστεί να προσληφθούν όχι μόνο σε εταιρείες αλλά και σε υπουργεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και άλλους φορείς «περισσεύουν».

  Στόχος είναι τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθεί κατά 150.000 άτομα σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.


  Πηγή:www.capital.gr
  h**p://www.capital.gr/news.asp?id=1198373

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ The Saint 19/05/2011 15:22:12

   Η χαρά του νεοφιλελεύθερου. Μαζί με τα αλαφουζομέσα, είναι οι σύγχρονες ντουντούκες των κατοχικών δυνάμεων. "Achtung, Achtung!..."

   • Νεοφιλελευθερος avatar
    Νεοφιλελευθερος @ Αυριανιστής 19/05/2011 15:38:22

    Καλα τι προβλημα εχεις εσυ με τους νεοφιλευθερους. Οταν οι Νεοφιλελευθεροι ελεγαν πριν 20 χρονια τι προκειται να συμβει τωρα στην Ελλαδα τους λεγατε "ακαρδους", "ανηθικους" και χιλια αλλα επιθετα. Τωρα που οι ενδοξες μερες του Κρατιστικου Σοσιαλισμου τελειωσαν αντι να παραδεχεστε τα λαθη σας τα ριχνετε παλι στους νεοφιλελευθερους. Αλλα ευτυχως ο κοσμος εχει αρχισει και καταλαβαινει και να μην σας περνει στα σοβαρα πλεον, οσο και να προσπαθουν καποιοι διαμορφωτες της κοινης γνωμης με την λασπολογια και τον λαικισμο.

   • Θάνος avatar
    Θάνος @ Αυριανιστής 19/05/2011 19:00:17

    Συγνωμη κι ολας αλλα που το ειδες το νεοφιλελευθερισμο στο μοντελο ΠΑΣΟΚ; Ως τωρα, εχουν πληγει ο ιδιωτικος τομεας, αντιθετα, σε σχεση με τη λελαιπα στον ιδιωτικο, εχουν προσπαθησει με νυχια και με δοντια να περισωσουν τους Δ.Υ και τους κρατικοδιαιτους "επιχειρηματιες". Ο νεοφιλελευθερισμος δεν πρεσβευει τετοια.. κακεκτυπο σοβιετιας ειναι το μοντελο, οχι νεοφιλελευθερο. αιντε γιατι χασαμε και το νοημα των λεξεων πλεον.

 10. The Saint avatar
  The Saint 19/05/2011 15:07:36

  Στα οσα λέει παραπάνω ο "δρόμος" θα συνεπικουρήσω, σε ότι έχει να κάνει με το ότι πρέπει να ΣΕ ΚΑΘΕ περιπτωση να εξεταστεί και να βρεθεί μιά λυση, γιά το θέμα αυτό. Ειναι και δική μου πάγια θέση, ότι υπάρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ, και κάποτε πρέπει να λυθεί.
  Και όχι μόνο απο οικονομικής άποψης, αλλά πρέπει επιτέλους αυτή η κάκιστη νοοτροπία, και η επίσης βαθειά παγιωμένη στη συνείδηση του Ελληνα άποψη γιά το Δ. Τομέα, πρέπει επιτέλους να εκλείψουν...
  Συμφωνώ και με τον αγαπητό Αυριανιστή, γιά τις άμεσες επιπτώσεις, που θα πάρουν μπάλα και όλους εμάς του Ι.Τομέα, αλλά, κάπως και απο κάπου πρέπει να γίνει μια αρχή...
  Δεν ξέρω και δεν θα πάρω θέση στο άν πρέπει αυτή η αρχή να περιλαμβάνει ΑΜΕΣΕΣ απολυσεις, ή να παγιοποιηθεί, το μέτρο "Δέκα έξω, ένας μέσα" που προτάθηκε πρόσφατα απο την τροικα, αλλά πάντως είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί....

  σ.σ Σαφώς αγαπητέ Αυριανιστή, και ΔΕΝ φταίνε οι άνθρωποι Δ.Υ. , έτσι τα βρήκαν, έτσι πράττουν, αλλά δεν νομιζεις ότι κάποτε πρέπει να επέλθει μιά ισονομία σε ότι αφορά τα μισθολογικά, και άλλα προνόμια που απολαμβάνουν εδώ και χρόνια οι Δ.Υ. έναντι των Ι.Υ. με αιχμή αυτό που και ο "δρόμος" επισήμανε παραπάνω, την άρση της "εργασιακής ασφάλειας"?
  Πακέτο με την άρση της βουλευτικής ασυλίας, θα είναι δυο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ βήματα πρός τα μπρός γιά τη χώρα...

  • The Saint avatar
   The Saint @ The Saint 19/05/2011 15:19:31

   Ενόσω έγραφα απαντούσες αγαπητέ Αυριανιστη στον "Δρόμο"...
   Εμμεσα απαντάς και στα δικά μου ερωτήματα.
   Τι να πώ...
   Ισως τελικά πρέπει να επαναξιολογηθεί η περίπτωση των απολυσεων, και να επικρατήσει το μέτρο "δεκα έξω ένας μέσα" που γραφω παραπάνω, με κατάργηση της μονιμότητας απο εδώ και στο εξής.
   Ειναι ίσως σημαντικότερο το γεγονός ότι θα προκυψουν άνθρωποι στο δρόμο που δεν θα ξέρουν τι να κάνουν, απο όποια χρήματα θα εξοικονομουντο απο τις άμεσες απολυσεις.
   Το θέμα είναι ότι μέχρι τώρα οι αποφάσεις και τα μέτρα της σαπροκυβέρνησης ΓΑΠ, και των τροικανών, δεν φημίζονται για την κοινωνική τους ευαισθησία...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ The Saint 19/05/2011 15:26:38

   Αγαπητέ Άγιε, οι άμεσες επιπτώσεις "που θα πάρουν μπάλα και όλους εμάς" τους υπόλοιπους, να είσαι σίγουρος ότι θα είναι ΠΟΛΥ σκληρότερες και πολύ μεγαλύτερης ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από όσο νομίζεις. Όταν "ξαφνικά" θα βρεις το μέσο μισθό που θα σου προσφέρεται να είναι σε επίπεδα Βουλγαρίας (και με συνθήκες Μπαγκλαντές), τότε θα καταλάβεις καλά πού σε οδήγησε η σημερινή προσχώρησή σου στις ευκολίες του κοινωνικού αυτοματισμού...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ The Saint 19/05/2011 17:30:34

   Η μονιμότητα στο δημόσιο πρέπει να καταργηθεί, και να αντικατασταθεί από συγκεκριμένη στοχοθέτηση για κάθε θέση. Να μπούνε ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια, καθώς και λεπτομερής περιγραφή των καθηκόντων. Στο βαθμό που ο υπάλληλος καλύπτει τα κριτήρια και τις ποσοτικές απαιτήσεις της εργασίας του, θα παραμένει στη θέση του, χωρίς καμμία παρέμβαση υπηρεσιακών συμβουλίων, που όλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργούν, και με τι στόχους. Άσε που δημιουργείται μια άλλη κάστα διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών. Το λέω αυτό γιατί ο φίλος αυριανιστής δεν απάντησε στο τελευταίο μου ερώτημα, έχοντας όμως πει πριν τα παρακάτω (παρότι εγώ δεν μίλησα για απολύσεις):

   "Μήπως, πριν φτάσουμε στις απολύσεις, θα έπρεπε επιτέλους σ’ αυτή τη ρημάδα τη χώρα της υπερβολής, να μιλήσουμε επειγόντως για ουσιαστική αξιολόγηση, για εφαρμογή των κανονισμών και για κολασμό των περιπτώσεων τόσο διαφθοράς, όσο και αδιαφορίας για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την άρτια άσκηση των καθηκόντων;"

   • cornelsen avatar
    cornelsen @ δρόμος 19/05/2011 17:39:56

    Η μονιμότητα δεν είναι ελληνικό "προνόμιο". Και στοχεύει κυρίως στην προστασία τού εργαζόμενου ΔΥ από την αυθαιρεσία τού προϊσταμένου. Αλλά και τού συναλλασσόμενου με το Δημόσιο. Για παράδειγμα: φαντάζεσαι πόσες παρανομίες θα υποχρεωθεί να κάνει ο ΔΥ -που δεν προστατεύεται από την μονιμότητα- για να μην απολυθεί;
    Όσον αφορά την διαφθορά. Τι σχέση έχει με την μονιμότητα;

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ cornelsen 19/05/2011 18:10:03

     Η μονιμότητα των υπαλλήλων και η ασυλία των βουλευτών έχουν ακριβώς την ίδια σχέση με τη διαφθορά.

     Αυθαιρεσία του προϊσταμένου? Υπάρχει τέτοιο πράγμα? Και ποιός τον κατοχυρώνει στη θέση του ως προϊσταμένου, κατά τη γνώμη σου, εφόσον αυθαιρετεί? Μήπως η μονιμότητά του, και το εξ αυτής ανεξέλεγκτο των αποφάσεων της διοίκησης?

     • cornelsen avatar
      cornelsen @ δρόμος 19/05/2011 22:08:28

      Είναι απλό φίλε μου. Όταν θα είσαι υπό τον αυθαίρετο έλεγχο τού Προϊσταμένου σου θα βάζεις υπογραφή σε οποιαδήποτε παρανομία. Πώς θα αρνηθείς να συνυπογράψεις σε παρανομία όταν θα κινδυνεύεις στην πρώτη άρνησή σου να βρεθείς στο δρόμο;

      Τι σχέση έχει η διαφθορά με την μονιμότητα; Και ποιός σού είπε ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί η περιουσιακή κατάσταση των ΔΥ. Ή ότι δεν στέλνονται στα δικαστήρια ή στην απόλυση οι ΔΥ για λόγους διαφθοράς;

 11. cornelsen avatar
  cornelsen 19/05/2011 17:07:15

  Για τούς νεοφιλελεύθερους:
  Οι πρώτοι που εφάρμοσαν "περιοριστικές" (sic) πολιτικές ήταν η Θάτσερ και ο Ρήγκαν (άσε που και στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν ουκ ολίγες φορές παρόμοιες πολιτικές από το 1980 και μετά). Σήμερα το συνολικό χρέος τής Βρεταννίας έχει φτάσει το 540%(!) τού ΑΕΠ.
  http://www.ukmediacentre.pwc.com/News-Releases/PwC-projects-total-UK-public-and-private-debt-to-hit-10-trillion-by-2015-f84.aspx
  Αντίστοιχα, το συνολικό χρέος των ΗΠΑ έχει εκτιναχθεί από το 150% στην αρχή τής δεκαετίας τού '80 πάνω από το 350% το 2008 (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Components-of-total-US-debt.jpg). Το δημόσιο χρέος, δε, των ΗΠΑ σήμερα αγγίζει το 100% τού ΑΕΠ ενώ υπάρχει φόβος για στάση πληρωμών.

  • Νεοφιλελευθερος avatar
   Νεοφιλελευθερος @ cornelsen 19/05/2011 21:10:37

   Ο λογος που οι ΗΠΑ δεν μπορουν να πληρωσουν το χρεος τους ειναι επειδη δανείζονται απο την FED με την μεθοδο του "fractional reserve banking". Αμα δανείζονταν οπως δανειζόμαστε εσυ και εγω τοτε θα μπορουσαν ανετα να αποπληρωσουν τα χρεη τους.

   Δεν φταίει σε τίποτα η ελεύθερη αγορά αν κάποιος δέχεται να δανείζετε με απεχθείς ορους. Αλλα εδω στην ελλαδα εχουμε μαθει να τα φορτώνουμε ολα αλλου, και οχι στους εαυτους μας. Οπως με την υπόθεση Ζιμενς που κατηγορούμε τους γερμανους επειδη έδιναν τις μιζες, και οχι τους ελληνες που επερναν τις μιζες.

   • cornelsen avatar
    cornelsen @ Νεοφιλελευθερος 19/05/2011 22:02:30

    Δογματισμοί φίλε μου. Δεν θέλεις να παραδεχτείς ότι ο φιλελευθερισμός όχι μόνο δεν γιάτρεψε τις αδυναμίες τού κεϋνσιανού μοντέλου τού καπιταλισμού αλλά γέμισε κάθε είδους χρέη ΕΕ, ΗΠΑ και Τρίτο Κόσμο.
    Τι συμπεραίνεις από αυτή την εικόνα; https://picasaweb.google.com/cornelsen008/DEBT#5607218076737336674

 12. politco on avatar
  politco on 19/05/2011 19:26:40

  ξέρετε υπάρχει μια θεωρία που λέει: "ανάλογα με τα υλικά φτιάχνεται κι ζύμη, αρκεί να έχεις τα κατάλληλα χέρια να ζυμώσουν". Τί θέλω να πω: οι ΔΥ δεν είναι αυτοί στυς οποίους εντοπίζεται το πρόβλημα. Εάν όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μία χρηστή διοίκηση και ένα σύστημα διακυβέρνησης το οποίο αξιολογούσε και χρησιμοποιούσε καταλύτικά αυτόν τον όγκο απησχολημένων σίγουρα θα είχαμε και το συμάζεμα και το αποτέλεσμα. Το Δόγμα απολύσεις είναι και το επιχείρημα το οποίο βιαίως έπρεπε να ανεβρεθεί και να υλοποιηθεί για να βρεθούν τα λεφτά. Το θέμα είναι αλλού , πού; Μα στο γεγονός ότι τόσο καιρό το ακούμε και πολύ περισσότερο βλέπουμε αυτό το ον για να μην πω τίποτε χειρότερο να το εξαγγέλει και καθόμαστε και περιμένουμε. Περιμένουμε τί; Κανονικά εάν ο λάος αυτός είχε μία κουλτούρα πραγματικής αντίστασης ήδη θα έπρπε να είχε στέιλει το μηνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν παίζουμε άλλο και βεβαίως ένα ηχηρό όχι, αλλά φοβάται . Εάν δεν καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος αυτός εξλέγει πρωθυποργός τώρα για να εκτελέσει μία εντεταλμένει υπηρεσία μετατρέποντας μία χώρα σε παγκόσμιο πείραμα τοτε θα καταλάβουμε πόσο σημασία έχει το ΟΧΙ και το ΤΕΛΟΣ που πρέπει να πούμε ομαδικώς. Εκτός και εάν πρέπει να το πούμε στην μητρική του γλώσσα ήτοι στα Αγγλικά , για να το καταλάβει.......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.