#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/07/2008 14:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από τις φούσκες, στα ομόλογα και τώρα την Ζήμενς

Θυμάστε την εφοριακό και στέλεχος της ΝΔ  Αντωνία Μάρκου, που εμφανίστηκε αυτοβούλως στον εισαγγελέα κ. Αθανασίου για να καταθέσει ότι το 1993 το τότε μέλος της Κ. Ε. της Ν. Δ. Δημήτρης Νέγρης την έπεισε να ανοίξει έναν λογαριασμό στην τράπεζα UBS της Ζυρίχης; Αποκλειστικός χειριστής του λογαριασμού ήταν ο επί σειρά ετών διευθυντής τηλεπικοινωνιών της ελληνικής Siemens Ηλίας Γεωργίου, προκάτοχος του Μ. Χριστοφοράκου και με στενές σχέσεις με την αγία οικογένεια. Σύμφωνα με χειρόγραφο σημείωμα που συντάχθηκε μετά τη σύμβαση 8002 ανάμεσα στον ΟΤΕ και την Ζήμενς, στον λογαριασμό αυτό πιστώθηκαν 4.317.458 μάρκα, τα οποία ο κ. Γεωργίου έπαιξε στο Χρηματιστήριο.

Προσέξτε τώρα: Ο κ. Γεωργίου είναι ιδρυτής της offshore Plexus Corporation, η οποία εμπλέκεται αποδεδειγμένα στο μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου (1999). Το ίδιο συμβαίνει και με μια άλλη offshore, την Vega International Corporation. Διαχειριστής στην Plexus και την Vega είναι ο Τρύφων Αποστολόπουλος που έχει προφυλακισθεί για χειραγώγηση των μετοχών Σιγάλα και ΑΤΤΙΚΑΤ. Η Vega είναι η εταιρεία που έστελνε εμβάσματα (300.000 ευρώ) σε λογαριασμούς της ανακρίτριας Μπουρμπούλια που βρίσκεται στον Κορυδαλλό. Για την ίδια υπόθεση είχε προφυλακισθεί και ο κ. Πανούσης της ΑΤΤΙΚΑΤ.

Με την Vega International και την Plexus Corporation, έχει συσχετισθεί όμως και ο Ευγένιος Παπαδόπουλος πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης και στενός φίλου του Σάββα Τσιτουρίδη. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο εφέτης ανακριτής Γιάννης Σίδερης είχε ζητήσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου του κ.  Παπαδόπουλου και ο κ. Καραμανλής είχε αναγκασθεί να ζητήσει την παραίτησή του,μαζί με εκείνη του κ. Τσιτουρίδη. Έτσι άρχισε το σκάνδαλο των ομολόγων. Ο Ζορμπάς αναζητούσε στοιχεία και αποδείξεις που ενδεχομένως να συνδέουν τον Ευγένιο Παπαδόπουλο με την κακουργηματική πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Με την Plexus εμπλέκεται και ο Πρόδρομος Μαυρίδης, το άλλο αστέρι των μαύρων ταμείων της Ζήμενς. Προκάτοχος του ιδρυτής της Plexus κ. Γεωργίου στην Ζήμενς ήταν ο κ. Φρίξος Λέτσας. Ο γιός του Αλέξανδρος Λέτσας είναι εκπρόσωπος της Fairways, της μιας δηλαδή εκ των δυο offshore μέσω των οποίων διακινούσαν το μαύρο χρήμα της Ζήμενς προς την Ελλάδα. Η άλλη είναι η Placid Blue. Ο κ. Α. Λέτσας δήλωσε στον εισαγγελέα ότι ο κ. Μ .Χριστοφοράκος του είχε ζητήσει να ανοίξει λογαριασμούς, προκειμένου να διοχετεύονται εκεί χρήματα της Ζήμενς. Από εκεί ο ίδιος τα έστελνε σε εταιρείες όπως η  Martechnic Bunkering και η Ελληνική Τράπεζα Κύπρου. Η Martechnic ανήκει στον επιχειρηματία περί τα ναυτιλιακά, κ. Βασίλη Τυρογαλά που συνδέθηκε με την αγία οικογένεια. Μεγάλα ποσά από τα μαύρα ταμεία διαβιβάζονταν επίσης σε χρηματιστές, όπως οι κ. Νίκος Δεβλέτογλου, Αθανάσιος Ράμμος και Σάββας Γιαννακάκης.

Ο κ. Σ. Γιαννακάκης είναι αντιπρόεδρος της χρηματιστηριακής Megatrust -Oλυμπιακή. Η εταιρία αυτή προήλθε από την συγχώνευση (Φεβρουάριος 2005) της Megatrust ΑΧΕΠΕΥ (στην οποία είχε συμφέροντα η Interamerican του κ. Κοντομηνά) και Oλυμπιακή ΑΧΕΠΕΥ (που ανήκε στον κ. Γιαννακάκη). Η Megatrust -Oλυμπιακή συνδέεται όμως και με την περίφημη Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ του κ. Πρινιωτάκη. Είναι η εταιρεία που πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο του ομολόγου του ΤΕΑΔΥ, το οποίο λίγο έλειψε να ρίξει πέρυσι τέτοιον καιρό την κυβέρνηση Καραμανλή. Η Megatrust και η Ακρόπολις συναντιόνται και στην άλλη γνωστή από το σκάνδαλο των ομολόγων εταιρεία, την Hitech. Η «Ακρόπολις» είχε αναλάβει από το 2005 την ειδική διαπραγμάτευση των μετοχών της Hitech. Πριν από την «Ακρόπολις» ειδικός διαπραγματευτής της Hitech ήταν η Megatrust. Ποια είναι η Hitech; Στο πόρισμα Ζορμπά για το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ αναφέρεται ότι ο αρχιτέκτονας των δομημένων ομολόγων Γ. Παπαμαρκάκης είχε στείλει τον Φεβρουάριο του 2007, τα περιβόητα τότε 4,2 εκατ. ευρώ στην υπεράκτια Forest Dove, που ανήκε στους Σοφοκλή Πρινιωτάκη, Θόδωρο Πρινιωτάκη, Χριστίνα και Αικατερίνη Πρινιωτάκη. Μια οικογένεια δηλαδή αυτοκόλλητη στη ΝΔ. Θέλετε και άλλα για να καταλάβετε για ποιο λόγο η κυβέρνηση εκπαραθυρώνει τον Ζορμπά; Μπορεί η δικαιοσύνη να ερευνήσει αυτές τις διαδρομές;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. alzap avatar
  alzap 19/07/2008 14:54:57

  Καλημέρα σας.
  Μπορώ να αναδημοσιεύσω το ποστ;

 2. Factorx avatar
  Factorx 19/07/2008 14:57:37

  @alzap: μπορεί να αναδημοσιεύσεις οτι γουστάρεις, αρκεί να μας αναφέρεις

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 19/07/2008 15:22:46

  Είναι κι άλλοι στο κόλπο. Αυτό είναι μόνο ένα κύτταρο από τα πολλά που μάζευαν χρήμα για την ομάδα. Δεν το κρατούσαν όλο για την πάρτη τους.

 4. asade avatar
  asade 19/07/2008 15:42:47

  20 χρόνια έκανε το ΠΑΣΟΚ να φτάσει την ελλάδα σε αυτά τα χάλια, ας αφήγουμε και τον Κωστάκη 8 για να δούμε αν θα τα φτιάξει λιγουλάκι.
  Τί περιμένατε λαμόγια σε μια μέρα να διορθωθούν όλα απο ανθρώπους ως και καταστάσεις;
  Η δικαιοσύνη την μια σας ξυνίζει την άλλη την εκλιπαρείτε.
  Τελικά και ο Ζορμπάς ποιος είναι στο κάτω -κάτω της γραφής ; Πότε είπε ξεκάθαρα οτι αυτός φταίει και πότε διευκόλυνε την δικαιοσύνη;
  Όλο πορίσματα που τα περισσότερα μοιάζουν με χρισμό Πυθίας έβγαζε!
  Καλά πέρασε αυτός πήρε και την συνταξουλα του μάθαμε οτι υπάρχει και εν ζωή ΖΟΡΜΠΑΣ

  Άντε γράψε τώρα για τον ΟΣΕ και τα παλιοσίδερα που πουλούσαν τα καινούργια βαγόνια κάτι σαίνια ΠΑΣΟΚΟΙ. ο Χατζηδάκης τους καταγγειλε ή δεν υπάρχει σκάνδαλο αν δε το βρίσκει ο Καρχιμάκης ή ΓΑΠ.
  Factorx θυμάσαι όταν σου έγραφα στα σχόλια για την Ζήμενς και μου έλεγες οτι δεν υπάρχουν στοιχεία, εδώ να δεις τι θα βγούν σε λίγους μήνες για τον ΟΣΕ, υπομονή

 5. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 19/07/2008 16:02:58

  Επ! Ξεχασατε τον Δεβλετογλου. Οχι τον πατερα που-και μπραβο του-επωμισθηκε την λεζα για να σωσει τον γιο του,αλλα το φυτανι τον Αλεξανδρο...Δως του μπιζνα και παρ του την ψυχη!(παραδομενη προ πολλου)

  Δεν το λεω τυχαια...

 6. χρηματιστης avatar
  χρηματιστης 19/07/2008 17:25:03

  τι να σας πρωτοπω και εγω για τους χρηματιστες..ολοκληρο βιβλιο..μονο ενα πραγμα θα σας πω που το διαβαζω συχνα και γελαω.."γαλαζιοι λεει και πρασινοι"χρηματιστες χα,χα

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/07/2008 18:41:21

  Εντυπωσιακό το «νήμα». Φαντάσου ένα flow chart σε χαρτί Α1 με όλες τις υπόγεις διαδρομές από...πρός...μέσω... για τα τελευταία 20 χρόνια! Μάλλον θα είναι πολλά A1

 8. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 19/07/2008 19:14:46

  @ Anonymous

  Etsi akrivos. Alla ochi oloi sto idio saki. Sto sygkekrimeno tomea axizei na ginei diaforopoiissi ira kai stari. Kathos edo oi kakoi einai kathikia.
  Kathares kouventes.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/07/2008 19:36:28

  @χαζέ του χωριού

  Για πολλά χρόνια 2 ίσως 3 ήταν καθαρές, η ΜΙΑ 100%, οι άλλες 1-2, έτσι λίγο με λίγη ενοχή σε εξυπηρετούσαν αν σε ήξεραν.

  Οι χρηματιστηριακές που είναι θυγατρικές τραπεζών είναι πιο «καθαρές» αλλά εκει έχει dealing room ουάου. Κάθε τράπεζα έχει και τις παραχρηματιστηριακές της. Στο παρελθόν μερικές παρατέτοιες εξαγοράστηκαν έιτε όταν τέλειωσε το παιχνίδι, ή τα λεφτά, ή υπήρχε υπόλοιπο, ή...

  Μερικοί επώνυμοι είναι γκαγκστερ του κοινού ποινικού αλλά εξυπηρετούν κόσμο και κοσμάκη και όλοι είναι ευτυχείς. Πολλοί στα τέλη της δεκαετίας του 90 είχαν για χόμπυ την κλοπή από πελάτες εταιρίες ή πελάτες επενδυτές. Μετά αυτό μαζέυτηκε και άρχισε το πλυντήριο.

  Συμπληρώνω στον ανώνυμο 6:52, μεταξύ «γκαζόν για ταξίδι» και ξέπλυμα είχε τριγωνικές, αεροπλανάκια και front running. Συμμετείχαν και οι θεσμικοί και πρωταγωνιστούσαν οι issuers (αγγλικά επί το ευγενέστερον). Πολλά λεφτά.

  Είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Ζ τα ξέρει αυτά...

  Κοίτα να δεις ανοίξαμε φάκελλο «χρηματιστές».

  Και πριν το ξεχάσω, συνήθως (όχι πάντα) καρφώνουν τους αθώους

 10. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 19/07/2008 20:48:45

  @ archaeopteryx

  Συμφωνω. Εδω στην Ελβετια ολοι του συναφιου ξερουν ποια τραπεζα αντιστοιχει στον καθε ελληνα (τρομαρα του) χρηματιστη.

 11. Helmut avatar
  Helmut 21/07/2008 10:54:35

  Οι γνωστές "παρέες" ή/και "κουμπαριές".
  Σημειώστε ότι δεν υπάρχουν γαλαζιο/πράσινες αποχρώσεις. Και οι μεν και οι δε τα έχουν βρει στην μοιρασιά εδώ και πολλά χρόνια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.