#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/07/2008 16:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από τις διπλανές βίλες στα διπλανά δωμάτια

Επειδή πρέπει να απαντάμε και …επισήμως στις επιθέσεις και τα σχόλια που δεχόμαστε, αισθανόμεθα δικαιωμένοι που θίξαμε πρώτοι το ζήτημα του ταξιδιού στην Ελβετία, από τα 20/6 (Ποιος υπουργός της ΝΔ ταξίδευε στην Ελβετία με τον Χριστοφοράκο;). Πρώτοι επίσης δώσαμε την ευκαιρία στον κ. Λιάπη να απαντήσει και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Γράφαμε μεταξύ άλλων στο post Η σειρά του κ. Λιάπη να δώσει τέλος στις φήμες: «Ο κ. Λιάπης πράγματι ταξίδεψε με την Ολυμπιακή για Μόναχο. Πράγματι, επέστρεψε με την Ολυμπιακή από το Μόναχο... Όμως, τις τέσσερις ημέρες που ήταν εκεί ο κ. Λιάπης, με τι μετακινήθηκε; Που έμενε και με έξοδα ποίου; Εμείς κάναμε το ρεπορτάζ και βρήκαμε τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο κ. Λιάπης ταξίδεψε με την Ολυμπιακή. Ο κ. Λιάπης θα μας κάνει τη χάρη να παρουσιάσει τα υπόλοιπα στοιχεία που λείπουν; Έτσι, για να μην υπάρχουν σκιές». Ο κ. Λιάπης δεν το έκανε και έτσι έφερε και εαυτόν και την κυβέρνησή του σε πολύ δύσκολή θέση.

Επειδή επίσης γινόμαστε αποδέκτες σχολίων που υποστηρίζουν ότι οι καταγγελίες για τον κ. Λιάπη πάσχουν από … «ελαφρότητα», συγκρινόμενες με εκείνες του ΠΑΣΟΚ και «κάποιοι Φάκτορες» (σαν κι εμάς δηλαδή) «συμμετέχουν στην χαμερπή» επανάληψη των πληροφοριών για το ταξίδι του κ. Λιάπη με την Ζήμενς, οφείλουμε να θέσουμε την υπόθεση στις πραγματικές διαστάσεις της: Ο κ. Λιάπης δεν πήγε ταξιδάκι αναψυχής στην Μύκονο με κάποια από τα θελκτικές υπάρξεις που κάθε τόσο διαβάζουμε ότι το συνοδεύουν (να πέσει φωτιά να μας κάψει αν θα τον επικρίνουμε ποτέ για κάτι τέτοιο). Ο κ. Λιάπης κατηγορείται ότι συνταξίδευε με τον εκπρόσωπο μια εταιρείας που έστελνε μαύρο πολιτικό χρήμα σε όλο το πολιτικό φάσμα και με την οποία το υπουργείο του έχει υπογράψει συμβάσεις, μερικές από τις οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής με την υπόθεση Ζαχόπουλου. Τα ξεχνάμε αυτά;

Κι ας τ΄ αφήσουν οι όψιμοι υπερασπιστές του καραμανλισμού αυτά που λένε, ότι πίσω δηλαδή από τις διαρροές είναι η αγία οικογένεια. Επειδή, από τις διπλανές βίλες Κυριάκου – Χριστοφοράκου, η ΝΔ πέρασε απλώς, επί Καραμανλή, στα διπλά δωμάτια Χριστοφοράκου – Λιάπη. Τα υπόλοιπα παρέμειναν απαράλλακτα. Κι αυτό πληρώνει τώρα και η ΝΔ και ο Καραμανλής.Και κάτι ακόμα: το 2005 ο Σάββας Τσιτουρίδης έφυγε από την κυβέρνηση, επειδή ζήτησε ένα ρουσφέτι για τον γιο του. Το 2008 υπουργός πάει ταξίδι οργανωμένο από τον επικεφαλής της Ζήμενς, που λάδωσε το μισό πολιτικό σύστημα, αλλά το Μαξίμου θεωρεί «επαρκείς» τις εξηγήσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τακτικός Αναγνώστης avatar
  Τακτικός Αναγνώστης 03/07/2008 16:15:24

  Αν πρόκειται για διπλανά δωμάτια δεν το βρίσκω τόσο σοβαρό. Μάλλον βαρετό πια και τετριμένο. Μήπως ήταν στο ίδιο δωμάτιο; Τουλάχιστον για πολλές ώρες της μέρας.

 2. Factorx avatar
  Factorx 03/07/2008 16:24:46

  Την νύχτα της 16η προς 17η Ιουνίου του 2005 και μετά τον αγώνα Βραζιλίας Ελλάδας ο τότε υπουργός Μεταφορών κ. Λιάπης διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο “Westin” της Λειψίας σε πολυτελή σουίτα που είχε κλείσει η Ζημενς. Σε διπλανά δωμάτια διέμειναν ο κ. Χριστοφοράκος και ο κ. Λασκαρίδης. Ξεχνάμε ποιος ήταν ο Λασκαρίδης; Από εκεί δεν ξεκίνησε και κόντρα Μάκη – Θέμου που οδήγησε στην υπόθεση Ζαχόπουλου; Δεν ήθελε να αγοράσει το Πρώτο Θέμα, ως «φίλος της κυβέρνησης»;

 3. Φιδίας avatar
  Φιδίας 03/07/2008 16:37:20

  Anonymous July 3rd, 2008 at 4:16 pm

  Ναι, επαιζαν πασοκ γιατί ως αουτσάιντερ ειχε καλύτερη απόδοση...

  Το χρωμα μας νοιάζει ή ποιός τα άρπαξε;

  Πραφραζοντας αυτο που προφητικά έλεγε στο Μάτριξ, με το ενα χάπι πας στο Χ. Τρικούπη και με το αλλο στην Αυστρία. Σε κάθε περίπτωση πάντως χαπακωμένος (ή χάπατο) θα' σαι.

  Φιδιας

 4. πυρ γυνή και θάλασσα avatar
  πυρ γυνή και θάλασσα 03/07/2008 17:15:48

  factorx,

  Το σχόλιο με το Λασκαρίδη αξίζει ξεχωριστό ποστ, γιατί η μνήμη πολλών είναι βραχεία.

 5. asade avatar
  asade 03/07/2008 17:51:14

  Φόλα στον σκύλο τον ρανταπλάν !
  Καλά δεν ντρέπεστε 15 χρόνια τα έπαιρναν οι Πασοκοι και αντί να τους πάτε ένα ένα στην φυλακή προσπαθείτε να δείτε αν ο υπουργός πέρασε ένα βραδυ μαζί ή οχι με τον κομιστή!
  Θάρθει και η σειρά αυτών αλλά πρώτα όλα τα λαμόγια στο σκαμνί που κέρδισαν και εκλογές με αυτά τα λεφτά! Έτσι για να μην ξεχνιώμαστε η δεύτερη τετραετία Σιμήτη είναι έργο ΜΙΖΕΝΣ.
  Όλοι πήραν απο τα ταμεία τότε του ΠΑΣΟΚ για να μεταφέρουν τους χιλιάδες προσκυνητάς απο την Κύπρο ή το ξεχάσαμε και αυτό.

 6. πυρ γυνή και θάλασσα avatar
  πυρ γυνή και θάλασσα 03/07/2008 18:13:07

  Asade, ακόμα δεν κατάλαβες ότι κι αυτοί πασόκοι είναι αλλά βαμμένοι μπλε; Τι πρέπει να γίνει για να το χωνέψεις;

 7. Factorx avatar
  Factorx 03/07/2008 18:30:52

  @asade. Αυτα αγαπητες φίλε πέστα αλλού, οχι σε εμας που μας ειχε εξορίσει το σύστημα επειδή τα γραφαμε και τα ξαναγράφαμε τα του ΠΑΣΟΚ και βαρεθήκαμε να μας καλούν εισαγγελείς για μάρτυρες σε υποθέσεις που τις έβαζαν μετα στο αρχείο; Το θεμα δεν είναι τωρα το ΠΑΣΟΚ που καταδικαστηκε για την διαφθορά του. Ειναι η ΝΔ που κοροιδεψε τον ελληνικο λαό οτι θα κάνει την καθαρση

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/07/2008 18:36:09

  Αν και έχω γράψει ότι δεν θα ξανά ασχοληθώ με την εταιρεία σπόνσορα των πολιτικών κομμάτων, επιμένω:

  Ο κ Λιάπης αφενός λόγω της πολιτικής του πορείας αφετέρου της παρουσίας του παιδιού του (...δεν παίρνεις το παιδί σου στις μίζες) και αν θέλετε και ...σατυρικά (λόγω των 4 ... λόγων που αναφέρει το parapolitiki.blogspot.com), δεν πιστεύω ότι έχει πάρει μίζες.

  Αν έχουμε φτάσει ως χώρα να χάνουμε το δάσος (100.000.000) και να ασχολούμαστε με το δέντρο (...ποιός ήταν ήταν την ίδια ώρα σε ένα γήπεδο με 50.000 ανθρώπους / σε μια πόλη εκατομμυρίων...)

  Η λύση είναι απλή... Νορβηγία:

  1. δεκαπλάσιο πρόστιμο (100.000.000 * 10 (όπως αυτή 3*8500*10) όσο ...ο ΟΤΕ και το Λιμάνι του Πειραιά)
  2. άμεση προφυλάκιση σε όσους έχουν ήδη ομολογήσει ότι λάδωσαν
  3. απαγόρευση της εν λόγω εταιρείας στη δραστηριοποίησή της στην χώρα (...η ίδια θα τους δώσει τυλιγμένους σε ...λαδόκολλα)

  ...αλλά όπως είχε πεί και ο Λούα Λούα "καμιά άλλη χώρα δεν μοιάζει τόσο με την πατρίδα μου όσο η Ελλάδα"

  ...ηλίθιοι Νορβηγοί, σαν τους Γερμανούς και Αμερικάνους έχετε ...άλλη ΔΕΗ (άπλετο φώς) και άλλα μαχαίρια (...ως το κόκκαλο)

  ΥΓ

  Ας κάνω και μια "καχύποπτη" υπόθεση εργασίας, αν όντως όπως πολύ λένε και γράφουν, υπάρχει ελεγχόμενη διαρροή ειδήσεων, από ...κάπου, μήπως είναι μια ωραία ....λακκούβα η ενασχόληση με τον κ Λιάπη, αν λέμε τώρα εμφανιστούν πχ ότι πλήρωσε ο ίδιος τα εισιτήρια, το ξενοδοχείο και οτιδήποτε άλλο?
  ...για να μάθουμε σε αυτή τη χώρα να βλέπουμε και την ...φάκα και όχι μόνο το ...τυράκι, λέμε τώρα

 9. Factorx avatar
  Factorx 03/07/2008 18:59:04

  Την αποπομπή του κ. Λιάπη ζήτησε το ΠΑΣΟΚ


  Είναι αδιανόητο πως μπορεί να παραμένει μέλος της κυβέρνησης ο κ. Λιάπης, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

  "Μετά και τις χθεσινές αποκαλύψεις, ο κ. Λιάπης είναι έκθετος, δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις, ούτε έχει προσκομίσει αποδείξεις για τα λεγόμενα του. Έκθετη είναι και η κυβέρνηση, που τον καλύπτει, και ο κ. Καραμανλής, που τον διατηρεί στην κυβέρνησή του. Έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει την παραίτησή του και αυτό γιατί έχει δημιουργηθεί ένα μείζον ζήτημα ηθικής τάξης", δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

  Την ίδια ώρα η Μαρία Δαμανάκη καλούσε τον Μιχάλη Λιάπη να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ταξιδιού του και όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει το Yυπουργείο Πολιτισμού με την Siemens.

  Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις του και να διερευνήσει την πλήρη αλήθεια.

  "Η δικαιοσύνη είναι εκτεθειμένη. Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του", τόνισε.

  Την Παρασκευή το πρωί συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και η υπόθεση Simens θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων.

  Το κύριο είναι τι έγιναν τα 100εκ ευρώ που έδωσε η Siemens στην Ελλάδα για να ενισχυθούν κόμματα εξουσίας, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

  "Αν καλά έχω καταλάβει, η Siemens έδωσε 100.000.000 ευρώ και συζητάμε τώρα πότε για 500.000 ευρώ, πότε για 100.000 ευρώ, πότε για μια γραφομηχανή και πότε για ένα ταξίδι.", δήλωσε.
  Η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, με κόστος ακόμη και την όποια σοβαρότητα της είχε απομείνει, σχολιάζει ο ΣΥΝ.

  "Η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, αποδεχόμενη ως επαρκείς «παιδικές» εξηγήσεις, ακόμη και για πτυχές της υπόθεσης όπως ταξίδια υπουργού της. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κουκουλώσει κάθε πτυχή της υπόθεσης, μικρή ή μεγάλη, με κόστος ακόμη και την όποια σοβαρότητα της είχε απομείνει. ", τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

 10. factor y avatar
  factor y 03/07/2008 19:12:16

  Αυτό που είνει δύσκολο να εξηγήσουν οι φίλοι του "σεμνού και ταπεινού" είναι ΓΙΑΤΙ αφού δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο Καραμανλής, δεν δέχεται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής εδώ και τώρα. Αν οι Πασόκοι είναι οι μόνοι εμπλεκόμενοι ΤΙ ζόρι τραβάει ακριβώς;

 11. TROLLAS avatar
  TROLLAS 03/07/2008 19:14:53

  EDWSE TA STOIXEIA

 12. TROLLAS avatar
  TROLLAS 03/07/2008 19:16:12

  LIGO PRIN TIS EIDHSEIS TVN 8
  NA DOYME TI 8A SKARFISTOUN OI DHMOSUIOGRAFOI

 13. jay.z avatar
  jay.z 03/07/2008 19:26:27

  @TROLLAS

  έλα βρε κουτό, μην ανησυχείς, ο δικός σου δεν θα πάθει τίποτα. όλοι οι πρίγκηπες του είδους του πέφτουν πάντα στα μαλακά.

 14. πυρ γυνή και θάλασσα avatar
  πυρ γυνή και θάλασσα 03/07/2008 19:35:32

  Η επίκληση των "στοιχείων" είτε από τους κακούς "ακριβοδίκαιους" κατηγόρους απέναντι, είτε από τους καλούς δικαιωμένους υπερασπιστές του τίμιου οικογενειάρχη, είναι μέσα στο παιχνίδι της δικομματικής συγκάλυψης. Κοινωνική μηχανική της συναίνεσης. Κοινό δούλεμα δηλαδή. Τα πάντα θα έχουν τελειώσει σε μια βδομάδα. Εκτός...

 15. TROLLAS avatar
  TROLLAS 03/07/2008 19:37:16

  ΒΡΕ ΣΥ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ
  ΤΟ ΜΙΛΦ ΤΟΥ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
  ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΜΠΘΣΟΥΡΙΑΣΟΥΝ 7Α ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΛΕΦ8ΕΡΟ

 16. jay.z avatar
  jay.z 03/07/2008 19:42:57

  @TROLLAS
  ΜΠΘΣΟΥΡΙΑΣΟΥΝ, ΕΛΕΦ8ΕΡΟ?

  γιατί γράφεις τόσο περίεργα; κι εσύ απο Ρόσγουελ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.