#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2009 13:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από τη generation X στη generation S

 Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς «βαρβάρους», κύριε Λοβέρδε; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις. Δεν συμφωνείτε; Προσέξτε, μην απαντήσετε αμέσως, πρόκειται για ερώτηση-«παγίδα». «Σταζ». Μία τόσο μικρή λέξη με βαρβαρίζουσα, αρχοντοχωριάτικη, προφορά, που γεμίζει το στόμα σαν παραγεμισμένη πραλίνα. Στα γαλλικά σημαίνει «μαθητεία, περίοδος κατάρτισης, κοντά σε κάποιον που γνωρίζει ένα είδος εργασίας». Στα ελληνικά πάλι... κανείς δεν ξέρει.

Γι' αυτό και όλοι χρησιμοποιούν τον ξένο όρο και ξεμπερδεύουν. Εντάξει, η προφορά αλλάζει. Δεν διαθέτουν και όλοι Σερτιφικά! Ολοι (ξανα)θυμήθηκαν ότι εδώ και κοντά δέκα χρόνια περί τις πέντε, δέκα, είκοσι χιλιάδες -κανείς δεν ξέρει ακριβή νούμερα, λες και πρόκειται για αγνοούμενους της γενοκτονίας των Τούτσι- νέοι ανεργο-εργαζόμενοι-ζόμπι αμειβόμενοι με 400-500 ευρώ, ανασφάλιστοι, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του επίσημου ελληνικού κράτους. Και είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο ορμητικός «πίδακας οργής» που αίφνης ξεπήδησε από την καρδιά της πολιτείας, απειλώντας να πλημμυρίσει από τα υπόγεια ως τα ρετιρέ της, όταν άνοιξαν τα αμπάρια με τον διπλό πάτο και ανακαλύψαμε τους… λαθρομετανάστες(;) που κρύβονταν(;) επί σειρά ετών ανάμεσα στα αμπάρια του πλοίου.

Αν και αυτό το αμπάρι, όσο πιο πολύ το σκαλίζεις τόσο πιο συχνά ανακαλύπτεις ότι μάλλον δεν έχει καν πάτο... Από τον καιρό των λιγνιτεργατών, είναι κοινή πρακτική των εργοδοτών να φουσκώνουν το νέο εργαζόμενο με ελπίδες, προκειμένου να αποκομίσουν από εκείνον μεγαλύτερη παραγωγικότητα με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος, αλλά και όταν πια κάθε προσμονή για το μέλλον στερεύει, να παρατείνουν λίγο ακόμα την εργασιακή τους σχέση μαζί του. Οταν αυτος ο εργοδότης, ο ανήθικος και ανέντιμος, είναι το επίσημο ελληνικό κράτος, το οποίο μετέτρεψε μία κοινοτική οδηγία σε δόλωμα για ανέργους και παραπέτασμα για τα πραγματικά ποσοστά ανεργείας, τα λόγια περισσεύουν..

Πλέον, σιγήν ιχθύος. Τι του 'μελλε να πάθει του παιδιού, με το «κωλοκράτος» που μπλέξαμε και τα σχετικά. Καλή η ελπίδα, αλλά πραγματικά, ποιος περίμενε να μην σκάσει ποτέ η φούσκα και να μονιμοποιήσει κάποτε η υπερχρεωμένη Ελλάδα 20.000 ανέργους; Ο χαρακτηρισμός «εγκλωβισμένοι», όταν χρησιμοποιείται σε επερωτήσεις και προεκλογικά πυροτεχνήματα, είναι πολύ πιασιάρικος, αλλά τελικά εγκλωβισμένος με τη θέλησή του δεν υπάρχει...

N. Π.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Aδέσποτη avatar
    Aδέσποτη 02/11/2009 13:41:31

    Kαλά δεν είναι η πρώτη φορά που μία πρώην κυβέρνηση αφήνει πίσω της συμβασιούχους αλλά αυτή τη φορά η κοροϊδία είναι πολύ μεγαλύτερη. Πρώτον γιατί δεν είχαν συμβάσεις εργασίας αλλά μαθητείας, δεύτερον ήταν ανασφάλιστοι και τρίτον παίρναν ψίχουλα, όχι βέβαια ότι και τα 650 ευρώ του βασικού μισθού είναι πολύ καλύτερα. Το δόλωμα ήταν η προσαύξηση του 50% στη μοριοδότηση της επαγγελματικής εμπειρίας για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Πρώτα πέρασαν τη διάταξη αυτή (αετός ο Παυλόπουλος) για να πριμοδοτήσουν τους συμβασιούχους που άφησε το ΠΑΣΟΚ και μετά τσίμπησαν τα θύματα και τις οικογένειές τους. Και φυσικά άφησαν και μια παρακαταθήκη ψηφοφόρων που θα ελπίζουν να τακτοποιηθούν με κυβέρνηση ΝΔ. Πάντως πέρα από αυτούς που πραγματικά ξεσκίστηκαν στη δουλειά, βγήκαν και αρκετές νοικοκυρές από την κουζίνα, βάλαν τα ταγιεράκια τους και τις γόβες που φοράνε μόνο στην Εκκλησία και σουλατσάρισαν σε διαδρόμους υπηρεσιών πουλώντας μούρη. Γιαυτό βγαίνουν στα κανάλια και κάτι όψιμες θείες και διαμαρτύρονται που δεν ταυτίζονται με την εικόνα του σταζιέρ που έχει ο κόσμος. Χάσαν την πασαρέλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.