#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/02/2011 14:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από τη «συμμετοχική δημοκρατία» στην «τοκογλυφική τριανδρία»Χθες το πρωί ο Πρωθυπουργός είπε στη Βουλή μεταξύ άλλων:

«Καμία τρόικα δεν φταίει για την εξάρτηση της χώρας μας από κάθε δόση του δανείου, αλλά φταίει η ανομία, η σπατάλη, η κακοδιαχείριση πολλών ετών. Εμείς κάνουμε προσπάθειες ώστε ποτέ πια να μην χρειάζεται η χώρα "τρόικες". Ποτέ πια να μην χρειαστεί "δάνειες" δυνάμεις η Ελλάδα. Αυτή την επιλογή δεν μας την επιβάλλει κανείς. Κάνουμε βαθιές αλλαγές για μια ισχυρή Ελλάδα. Και αυτό δεν είναι εύκολο»

After midnight, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. ..Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό».

Της μέρας τα καμώματα, κάνουν τον Πεταλωτή …άλογο μες τη νύχτα, να τρέχει να μαζέψει τα πράγματα.

Α-παρά-δεκτοι, με τόσο παρά δεν γίνεται.

Αφού δεχόμαστε τον παρά τους θα μας χορέψουν, μέχρι να τινάξουμε τα πέταλα.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα ερίζουν για το πως ο Γιώργος από τη συμμετοχική δημοκρατία έφθασε στην τοκογλυφική τριανδρία.

Εδώ θα μου πείτε ο Πάγκαλος από ΚΚΕ στα νιάτα του έγινε Μακ Άρθουρ στα γεράματα.

Αν οι τροϊκανοί λένε τέτοια δημόσια, πίσω από τις κλειστές πόρτες στα Υπουργικά γραφεία τι κάνουν; Χαστουκίζουν τους Υπουργούς;

Γι’ αυτό έχει μόνιμα αυτό το παραπονεμένο ύφος ο Λοβέρδος;

Έχετε χάσει τη μπάλα, τους είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ποια μπάλα; Το γήπεδο έχουν χάσει.

Τώρα που θα αλλάξουν το Σύνταγμα ας αλλάξουν και την μορφή του πολιτεύματος σε «τριανδρική δημοκρατία» μεσογειακού τύπου, ως ενδιάμεσο στάδιο μέχρι την έλευση του αυτοκράτορος Ντομινίκ Στρος Καν.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 12/02/2011 14:21:53

  Το GAP το πρωΐ δηλώνει υπέρμαχος της Τρόϊκας. Ουσιαστικά λέει. επαναλαμβένοντας τα χιλιοειπωμένα εδώ και καιρό,:"Δεν φταίει η Τρόϊκα και κάθε δομή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, για την οποία μάχομαι σθεναρά, αλλά εσείς οι Έλληνες που είστε διεφθαρμένοι, απατεώνες, κοπρίτες, αντιπαραγωγικοί κτλ."
  Αυτή η στάση είναι πάγια και σε καμία περίπτωση το GAP δεν πρόκειται να την αλλάξει. Αυτή άλλωστε αποτελεί το θεμέλιο της εκλογής του αλλά και το εχέγγυο για την εφαρμογή της πολιτικής που συναποφάσισε με το ΔΝΤ.

  Όμως η εξόφθαλμη πλέον εκποίηση και πρόθεση απεμπόλησης της Εθνικής Κυριαρχίας έφερε μεγάλη αναταραχή στον κόσμο που ακόμα και τώρα στηρίζει ΠΑΣΟΚ. Έπεσε η μάσκα του GAP και αίφνης αποκαλύφθηκε η ασχήμια του πολιτικού του προσώπου κάνοντας και τους τελευταίους πιστούς του να σιχαθούν.

  Οι δηλώσεις της βραδυάς είναι πυροσβεστικές και κινούμενες στο γνωστό "καλός-κακός μπάτσος". Το κοινό στο οποίο στοχεύει είναι αποκλειστικά και μόνο οι φανατικοί ΠΑΣΟΚοι. Ύστατη προσπάθεια του GAP να τοποθετήσει πάλι την μάσκα του Έλληνα, όμως πια το παιχνίδι έχει χαθεί για τον ίδιο.

 2. spiros avatar
  spiros 12/02/2011 15:11:08

  Οδυσέα
  Τα λόγια είναι λίγα για να εκφράσουν συναισθήματα αλήθειες και ότι άλλο μπορεί να αισθάνεται ο Έλληνας πολίτης.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ spiros 12/02/2011 18:53:35

   Έχεις δίκιο τα λόγια είναι περιττά

 3. drider avatar
  drider 12/02/2011 15:17:58

  Η πικρή αλήθεια είναι ότι είμαστε απλώς το επεισόδιο "πιλότος" σε ένα σήριαλ που θα παίζει για καιρό στην Ενωμένη Ευρώπη (των τραπεζών και του κεφαλαίου, αλλά σε καμία περίπτωση των λαών). Η οικονομική κρίση ενέτεινε τις (προϋπάρχουσες) ενδοευρωπαϊκές καπιταλιστικές αντιθέσεις, οι οποίες θα "εξομαλυνθούν" όταν επιβληθούν οι πιο ισχυρές οικονομίες στις λιγότερο ισχυρές.

  Οι χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρή κρίση χρέους, θα αναγκαστούν να ξεπουλήσουν δημόσια περιουσία (π.χ. ακίνητα), βασικές υποδομές (τηλεπικοινωνιών, μεταφορών) και πλουτοπαραγωγικές πηγές (ορυκτός πλούτος κτλ.). Σε αυτή τη διαδικασία θα δοθεί φυσικά προτεραίοτητα στο "ευρωπαϊκό - διεθνές" κεφάλαιο, προερχόμενο κατά κύριο λόγο από τις χώρες - δανειστές των πιο οικονομικά αδύναμων χωρών.

  Παράλληλα εμβαθύνεται η λογική της "ανταγωνιστικότητας" σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προς όφελος βέβαια της κάθε λογής εργοδοσίας. Η διαδικασία αυτή επιταχύνεται προβάλλοντας ως "μπαμπούλα" τα συμβαίνοντα στις λιγότερο οικονομικά ισχυρές χώρες.

  Σε αυτό το πλαίσιο έχει δίκιο ο έλληνας πρωθυπουργός όταν αναφερόμενος στην κρίση μιλάει για "πανευρωπαϊκό πρόβλημα". Δυστυχώς όμως οι επιλογές που γίνανε από την κυβέρνηση υποβοηθούν τις παραπάνω εξελίξεις σε βάρος όχι μόνο του ελληνικού λαού αλλά και όλων των ευρωπαϊκών λαών.

  Οι δηλώσεις στις οποίες αναφέρεται το άρθρο είναι απλώς ενδεικτικές των πιέσεων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση από τους εθνικούς εργολάβους / καναλάρχες /εκδότες, που συνειδοτοποιούν ότι προοδευτικά θα περιορίζεται ο ρόλος τους.

 4. Ψηφοκράτης avatar
  Ψηφοκράτης 12/02/2011 15:49:00

  Mr. Banker - Lynyrd Skynyrd
  (Ronnie VanZant - Gary Rossington)

  Mister Banker
  Mister please, how much does money mean
  Won't you reconsider mister
  Won't you do this thing for me
  Ain't got no house
  Ain't got no car
  All I got, Lord, is my guitar
  But you can have that mister banker
  Won't you bury my papa for me
  Oh mister banker please
  Listen to the way I sound

  I would not be here on my knees
  But hey mister banker
  It means so much to me
  Oh won't you reconsider mister
  Won't you do this thing for me

  I told you mister
  I ain't got no house
  Ain't got no car
  I got me a 1950 Les Paul guitar
  Won't you take it mister banker
  Won't you bury my papa for me
  Oh mister banker please

  youtube.com/watch?v=G-JCPAp-7GM

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Ψηφοκράτης 12/02/2011 18:54:49

   Ψηφοκράτη, κέντησες

 5. sauraki avatar
  sauraki 12/02/2011 16:23:26

  Να μην ξεχνούν οι Έλληνες πως το μνημόνιο το υπογράψαμε λόγο της αδυναμίας δανεισμού. Γιατί φτάσαμε εκεί? Πρώτα δόθηκε εντολή για το σορτάρισμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων το μέγα θέμα που το έχουν κάνει γαργάρα ΟΛΟΙ γιατί απλώς κανείς δε μπορεί να τα βάλει με τους γνωστούς - αγνωστους κερδοσκόπους. Ταυτόχρονα και εντέχνως αύξησε το έλλειμμα μεταφέροντας χρέη από τη μια χρονιά στην άλλη και ως σάλτσα οι δηλώσεις περι τιτανικού και διεφθαρμένων Ελλήνων. Μόνο οι πολίτες που ενημερώνονται από τα γνωστά συγκροτήματα δεν μπορούν να δουν αυτή την απλή αλήθεια και δεν είναι λίγοι. Είναι τόσοι όσοι χρειάζονται για να οδηγηθεί ο λαός μας στην περαιτέρω σφαγή.
  Τελικά ένας λαός σε γενικές γραμμές κυβερνάται από αυτούς που του αξίζουν και τελικά αυτοί μας αξίζουν (Κοσκωτάς- Χρηματιστήριο- Εργολάβοι- ΔΝΤ). Ο Καραμανλής έκανε λάθη. Εντάξει. Ποτέ όμως δε θα έβαζε μια τέτοια υπογραφή. Πότε δε θα ξεπουλούσε την Πατρίδα του. Περαστικά.

  • Misha avatar
   Misha @ sauraki 12/02/2011 17:52:30

   sauraki

   Θα ημουν διατεθειμένος να συνεισφέρω οικονομικά στη δημιουργία και διανομή σπίτι-σπίτι ενός φυλλαδίου που θα τα εξηγούσε ολα αυτά σε αδρες γραμμές.

   Ποιος φορέας θα το φτιάξει και θα καλέσει σε πανστρατιά αποκάλυψης του μεγάλου κόλπου;

   • sauraki avatar
    sauraki @ Misha 12/02/2011 21:47:31

    Ο φορέας αγαπητέ Misha λέγεται Νέα Δημοκρατία αλλά έχω την εντύπωση πως το ζήτημα του σορταρίσματος δεν το σηκώνουν όσο πρέπει γιατί από πίσω κρύβονται καθώς πρέπει κουμάσια που αγοράζουν και πωλούν όποιον θέλουν. Για αυτό μετά την ερώτηση που έγινε στη Βουλή από Σαμαρά , Βάσω και Λαφαζάνη ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!

 6. drider avatar
  drider 12/02/2011 17:50:58

  Όπως προανάφερα, Ε.Ε. του κεφαλαίου και όχι των λαών. Υπήρχε διαφοροποίηση μεταξύ της στάσεως της ΝΔ και τους ΠΑΣΟΚ ως προς τις βασικές επιλογές της Ε.Ε. στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης; Δεν θυμάμε να συζητήθηκε ποτε σοβαρά δημοσίως καμία από τις Ευρωπαϊκές συνθήκες (Μάαστριχ, Λισαβώνας κτλ.)

  Καταλήγοντας, συμφωνήσαμε σε κανόνες και πλαίσια που μαθηματικά θα μας οδηγούσαν στην χρεοκοπία. Γιατί, για παράδειγμα, να ενταχθούμε στη ζώνη του Ευρώ; Επειδή βόλευε κάποια ντόπια οικονομικά συμφέροντα εκείνη την εποχή;

  Και εφόσον έγινε αυτό και οδηγηθήκαμε εκεί που οδηγηθήκαμε (από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ), γιατί συνεχίζουμε να έχουμε τη ψευδαίσθηση ότι θα σωθούμε από τους ίδιους;

 7. zackii avatar
  zackii 12/02/2011 18:10:22

  Έχει απόλυτο δίκιο ο ΓΑΠ. Γιά να μην μπει κανείς στον πειρασμό να κακοδιαχειριστεί τα ξεπουλάω όλα γιά να μη μπορεί να το κάνει..

 8. δημης avatar
  δημης 14/02/2011 00:31:48

  ¨ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ- ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ -ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ -ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ- Ε Π Ω Φ Ε Λ Ο Υ Ν Τ Α Ι" Μάης 1968

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.