Από τη "λίστα Λαγκάρντ" στη "λίστα Τσίπρα"
19/09/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από τη "λίστα Λαγκάρντ" στη "λίστα Τσίπρα"

Έχει τα κότσια ο Τσίπρας να βγάλει τη λίστα με όσους την γλιτώνουν με την πρόχειρη ένταξη του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων;

Δεν ξέρουμε ποιος τελικά θα είναι ο νικητής, όμως, όπως γράψαμε και εγκαίρως, αυτό που κάνουν οι δημοσκόποι είναι πολύ ύπουλο και πολύ δόλιο . Μέσα σε λίγες ώρες οι ίδιοι δημοσκόποι που έδιναν ντέρμπι ή ακόμη και πρωτιά της ΝΔ, τώρα άλλαξαν γνώμη και δίνουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και με διαφορά πάνω από 2-3 μονάδες.

Τι μεσολάβησε; Τίποτε, απλά κάποιος θα μπορούσε να πει ότι συσπειρώνονται οι Συριζαίοι και εμφανίζουν μια ανοδική τάση. Αλλά ξαφνική μετάλλαξη 200-300 χιλιάδων Ελλήνων είναι πράγματι εντυπωσιακή. Είτε έκαναν λάθος στις μετρήσεις μέχρι χθες είτε παίζουν ένα άλλο παιχνίδι πολύ πιο βρώμικο και ύπουλο.

Και πάμε στην είδηση της χθεσινής ημέρας που πέρασε στα μουγκά, ίσως εσκεμμένα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, βρίσκονται στον «αέρα» 38.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο θεσμοθέτησε η απελθούσα κυβέρνηση την υπαγωγή του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ενώ η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είχε κάνει σημαία της την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι έλεγχοι 3.500 υποθέσεων (πολλές εκ των οποίων περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα), για τις οποίες υπάρχουν εκθέσεις ελέγχου σε προχωρημένο στάδιο, ακυρώνονται. Και αυτό, διότι ο εφαρμοστικός νόμος του μνημονίου (υποπαράγραφος Δ7 του νόμου 4336/2015) προβλέπει ότι οι εκθέσεις ελέγχου μετατρέπονται σε απλά δελτία πληροφοριών.

Μάλιστα, εξαιτίας της νομοθετικής ρύθμισης και της μετάπτωσης των εκθέσεων ελέγχου σε πληροφοριακά δελτία, δεν βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή το ΣΔΟΕ χειρίζεται περισσότερες από 38.000 υποθέσεις εκ των οποίων οι 3.500 θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μαζί με 500 από τους 740 υπαλλήλους που υπηρετούν σήμερα σε αυτό. Το ποιες θα είναι αυτές οι 3.500 υποθέσεις που θα μεταφερθούν θα αποφασισθεί από επιτροπή που θα συσταθεί το προσεχές διάστημα. Οι υπόλοιπες περίπου 35.000 υποθέσεις θα παραμείνουν στο ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με τον νόμο, «η αντιμετώπιση των υπολοίπων υποθέσεων, που θα παραμείνουν στην Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ, θα καθορισθεί με νομοθετική ρύθμιση μέχρι τις 30.10.2015». Σημειώνεται ότι στο ΣΔΟΕ θα παραμείνουν μόνο 240 υπάλληλοι! Μεταξύ των 38.000 υποθέσεων οι 2.062 αφορούν τη λίστα Λαγκάρντ. Εφόσον μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τότε ο όποιος έλεγχος είχε γίνει μέχρι σήμερα ακυρώνεται, καθώς τα στοιχεία που θα παραληφθούν θεωρούνται πληροφοριακά δελτία.

Τι σχέση μπορεί να έχει μια… γραφειοκρατική υπόθεση με τις δημοσκοπήσεις και τις εκλογές άραγε; Σκεφτείτε δύο πράγματα:

1.Υπάρχει περίπτωση σ’ αυτές τις 38.000 υποθέσεις που κινδυνεύουν να χαθούν να βρίσκονται και κάποιες «καραμπινάτες» περιπτώσεις; Να βρίσκονται δηλαδή έλεγχοι μεγαλόσχημων της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου που μπορεί να την γλιτώσουν; Επίσης, ποιοι δεν θα πληρώσουν τα πρόστιμα 600 εκατ. ευρώ όταν για τα μισά βάλαμε 23% ΦΠΑ στα σχολεία; Μήπως και πάλι συγκεκριμένες εταιρείες και φυσικά πρόσωπα θα γλιτώσουν και δεν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη;

2.Ποιοι παραγγέλνουν τις δημοσκοπήσεις; Το Βήμα, το Έθνος, το Mega και κάποιοι άλλοι λαθρόβιοι εκδότες και site-άρχες και βεβαίως τα κόμματα που όλοι χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους στην εφορία. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η βούληση του ελληνικού λαού είναι ελεύθερη και δεν πρέπει να επηρεάζεται από γκαλοπατζήδες που στήνουν δημοσκοπήσεις και «πειράζουν» τα μυαλά των πολιτών. Στον υπέροχο ελληνικό πολιτικό κόσμο όλα επιτρέπονται όπως φαίνεται, ακόμη και η υφαρπαγή της ψήφου δια της πλύσης εγκεφάλου.

Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια να πείσει τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει νέα δεινά. Αν τα κατάφερε θα το δούμε στην κάλπη.

Μήπως όμως τελικά αυτοί που θα γλιτώσουν τους φόρους, τους ελέγχους ή και τη φυλακή θέλουν με κάθε τρόπο τον Αλέξη στην εξουσία; Μήπως τελικά ο κόσμος πρέπει να βγάλει το μαντίλι από τα μάτια και να δει τι παίζεται πραγματικά;

Αν έχει τα κότσια ο Τσίπρας ας βγάλει τη λίστα με όσους την γλιτώνουν με την πρόχειρη ένταξη του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία. Και μην κάνουν τους ανήξερους, ότι δηλαδή δεν κατάλαβαν τι κάνουν και έχουν αγαθές προθέσεις. Μόνο η δημοσιοποίηση των ονομάτων θα δείξει ποιοι επωφελούνται από την παρουσία του Τσίπρα στην κυβέρνηση και ποιοι κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τον κρατήσουν ζωντανό.

Σκεφτείτε να αποκαλυπτόταν κάτι τέτοιο με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, με Σαμαρά πρωθυπουργό. Θα βούλιαζε το Σύνταγμα από διαδηλωτές. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα λοιπόν και δεν μας φεύγει από το μυαλό ότι υπάρχει πολύ βρωμιά πίσω από την υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διογένης avatar
    Διογένης 19/09/2015 06:40:36

    Τρομερό! Μπράβο στο antinews "μας", που παραμένει στην πρωτοπορία της ενημέρωσης. Τεράστιο θέμα, το οποίο κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης δεν αναδεικνύει. Κι όμως, ακυρώνει όλη την προεκλογικη εκστρατεία του Τσίπρα!

  2. λαέρτης avatar
    λαέρτης 19/09/2015 14:26:35

    αν κάποιος λέει τέτοια ψέμματα και κάνει τέτοια κωλοτούμπα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν πιστεύει σε τίποτα πουλάει τους συνεργάτες του σε ανύποπτο χρόνο , όποιοι κι αν είναι αυτοί (ακόμα και ανθρώπους σαν τον Γλέζο!!!) και ταυτόχρονα ... στέλνει τα παιδιά του στα πιο ακριβά σχολεία της πρωτεύουσας παραθερίζει οικογενειακώς σε βίλα Λαγκάρντ βολτάρει σκαφάτος στο ανοικτό και χωρίς ...σύνορα μνημονιακό Αιγαίο και υπερασπίζεται την πολιτική της Τασίας για τον τζίρο των λάθρο στα νησιά του ανατολικού ...ΦαΠΑιγαίου ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΚΩΛΩΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ?????

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.