#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/06/2011 07:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Από την Ελλάδα έως την Ισπανία, όλη η Μεσόγειος να γίνει μια πλατεία».Για 26η μέρα το κίνημα των «Αγανακτισμένων» πλημμύρισε χθες Κυριακή την κεντρική πλατεία Συντάγματος εκφράζοντας την αντίθεσή του στην οικονομική πολιτική.ΣΧΟΛΙΑ

 1. madprof avatar
  madprof 20/06/2011 09:30:36

  19-6-11

  Μεγάλη συζήτηση προκαλείται για το πανό «Η χούντα δεν τελείωσε το ‘73» που βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος, τοποθετημένο από τους “”αγανακτισμένους”, και εάν είναι παραπλανητικό ή ευσταθεί και πόσο !.
  Επί της ουσίας και των πραγματικών ιστορικών γεγονότων της περιόδου απαντώ :
  Η περίοδος της αποκαλούμενης, από το καθεστώς που ακολούθησε την περίοδο από ‘4/67 έως ‘7/74, Χούντας χωρίζεται σε δύο τελείως διαφορετικές περιόδους διακυβέρνησης της χώρας μεταξύ τους.
  Πρώτη περίοδος : από ‘4/67 έως ‘11/73 με προεξάρχουσα προσωπικότητα τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.
  Επιτεύγματα του καθεστώτος :
  Αλλαγή πολιτεύματος της χώρας από Βασίλειον της Ελλάδος σε Προεδρική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Η χώρα και οι πολίτες της ευημερούν οικονομικά – κοινωνικά, με μηδενικά χρέος – έλλειμμα , όντας σε «γύψο» κάθε πολιτική δραστηριότητα με την ευρεία δυστυχώς έννοια του όρου !.
  Δεύτερη περίοδος : από ‘11/73 έως τον ‘7/74, πραξικόπημα στην Κύπρο και πτώση του καθεστώτος !.
  Τις ημέρες γύρω από την 17/11/73 (παγκόσμια ημέρα για το δικαίωμα των νέων στην παιδεία) και ενώ είχε προαναγγελθεί η ημερομηνία ελεύθερων πολιτικών εκλογών, ο μικρός ιστορικά δ.ι. ανέτρεψε τον Γ.Π. με αφορμή (υποτίθεται) τα γεγονότα του Πολυτεχνείου ενώ τα αίτια θα τα βιώσει ο Ελληνισμός τον ‘7/’74 !.
  Ο μικρός ιστορικά πλέον δ.ι. ανέτρεψε τον Γ.Π. και εγκατέστησε το καθεστώς που εκτέλεσε τον Ιούλιο του ’74 πραξικόπημα στην Κύπρο, προκάλεσε την εισβολή των Τούρκων στην Μεγαλόνησο και οδήγησε τον Ελληνισμό στην τραγωδία της Κύπρου και την Ελλάδα στην ΠΤΩΣΗ του καθεστώτος της Χούντας.
  Από ‘7/’74 έως σήμερα έχουμε την αποκαλούμενη περίοδο της Μεταπολίτευσης όπως όλοι την Βιώνουμε σήμερα. No comment !.
  Παρακαλώ για τις παρατηρήσεις σας επί των σοβαρών και μόνο αντιρρήσεων

  ΥΓ. Το σύνθημα «Ψωμί Παιδεία Δημοκρατία» είναι επίκαιρο, ειλικρινές και όσο ποτέ άλλοτε επιτακτικά απαιτητό για την ομαλοποίηση του πολιτεύματος από την εκτροπή στην οποία οδηγήθηκε, την κοινωνική συμβίωση και την επιβίωση των πολιτών και της πατρίδα μας !.
  madprof
  ΥΓ. 1 Ακολουθεί Μεταφορά από Βικιπαίδια
  “Μεταπολίτευση εννοείται η αλλαγή πολιτεύματος.
  Σήμερα στην Ελλάδα συνηθίζουμε με τον όρο Μεταπολίτευση να εννοούμε την περίοδο της νεώτερης ελληνικής ιστορίας μετά την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών όπου το πολίτευμα άλλαξε από Δικτατορία σε Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Σημειωτέον ότι μεταπολίτευση έγινε και εντός της Χούντας, όπου με χουντικό “δημοψήφισμα” το πολίτευμα άλλαξε από Βασιλευόμενη κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε Προεδρική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  Στις 21 Απριλίου του 1967 ο στρατός πήρε την εξουσία με πραξικόπημα. Οι δικτάτορες στη συνέχεια διαχωρίστηκαν και από το Βασιλιά, τον εξεδίωξαν από την χώρα και κατήργησαν τη μοναρχία. Η στρατιωτική Χούντα υπήρξε η αιτία δημιουργίας, μετά από λανθασμένους χειρισμούς που εκμεταλλεύτηκε η Τουρκική πλευρά, του Κυπριακού ζητήματος, το οποίο οδήγησε στην κατάρρευσή της το 1974. Έπειτα από το δημοψήφισμα στις 8 Δεκεμβρίου 1974, το πολίτευμα της Ελλάδας μετατράπηκε ξανά σε αβασίλευτη Δημοκρατία και συντάχθηκε νέο σύνταγμα από την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή, που τέθηκε σε ισχύ στις 11 Ιουνίου 1975, το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα, αναθεωρημένο το 1986 και το 2001.
  Κυριότερα χαρακτηριστικά των πρώτων χρόνων αυτής της περιόδου είναι η νομιμοποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος και η προσπάθεια απάλυνσης των πληγών που είχαν ανοίξει οι ιδεολογικές διαμάχες από την απελευθέρωση μέχρι το 1974. Κυριότερο παράδειγμα αυτής της διαδικασίας ξεκαθαρίσματος με το παρελθόν είναι η ειρηνική παράδοση της εξουσίας στην πρώτη κεντροαριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, μετά τις εκλογές του 1981 και η συγκατοίκηση Καραμανλή-Παπανδρέου”.
  Μεταφορά από Βικιπαίδια

 2. madprof avatar
  madprof 20/06/2011 10:06:01

  Ξαφνικά κι αναμενόμενα λοιπόν τίθεται επιτακτικά και ρεαλιστικά το «Ψωμί Παιδεία Δημοκρατία»: Το μήνυμα αποτελεί Οδυνηρό επικήδειο ενός κοινού οράματος και ταυτόχρονα δίνει Ελπίδα για Υλοποίησή του Σήμερα, μέσα στον Γενικό Ορυμαγδό !. Άλλωστε σαν Έλληνες και Ελληνισμός χρειάστηκε από τις στάχτες μας να αναγεννηθούμε, ουκ ολίγες φορές στην πολυχιλιετή ιστορία μας !.

  • Αντιχουντικός του 2011 avatar
   Αντιχουντικός του 2011 @ madprof 20/06/2011 10:37:57

   Και τι άλλαξε που "αναγεννηθήκαμε" γιατί εγώ τα ίδια πράγματα βλέπω. Καλύτερα να είμαστε πιο επιφυλακτικοί στις "αναγεννήσεις του έθνους" γιατί μπορεί να αλλάζει το περίβλημα, αλλά το περιεχόμενο είναι πάντα το ίδιο.

 3. madprof avatar
  madprof 20/06/2011 10:16:31

  Θα το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί (θεσμική ηγεσία και κοινωνία πολιτών) ή θα συνεχίσουμε το προσφιλές μας και καταστροφικό «διαίρει και βασίλευε» και περί άλλων θα τυρβάζουμε ?

  • Ένας avatar
   Ένας @ madprof 20/06/2011 11:45:50

   Μην ανησυχείς με τον Καζάκη και την Αλ Σαλέχ θα τα καταφέρουμε.

 4. Αντιχουντικός του 2011 avatar
  Αντιχουντικός του 2011 20/06/2011 10:33:11

  Η σημερινή χούντα είναι το ιδιο αμερικανοκινούμενη με την τοτε χούντα και αμα εξαιρέσεις τη σημερινή πολυκομματική βουλή, δεν διαφέρει σε τίποτα με τότε. Τον Κοκο τον έδιωξαν οι αμερικανοι, διότι προκαλούσε πολιτική αστάθεια στο σύστημα, ενώ αντίθετα σήμερα ο πρόεδρος της δημοκρατίας" δεν προκαλεί ούτε πολίτικη αστάθεια, ου τε οικονομική και γεωστρατηγική.

  Πιστεύω οτι το σύνθημα η χουντα δεν τελείωσε το '73 ειναι απολύτως σωστό με την έννοια οτι ο ξενος παράγοντας κυριως ο αμερικανικός συνεχίζει να επηρεάζει την ελλαδα, για τα δικα του οικονομικά και γεωστρατηγικα συμφέροντα. Αρκεί μονο να φανταστείς πόσο λιγότερο χρέος θα είχαμε αν δεν ξοδεύαμε αρκετά χρήματα σε αμυντικούς εξοπλισμούς (ειμαστε 4η θεση στον κόσμο).

 5. Tem avatar
  Tem 20/06/2011 11:26:23

  H σημερινή χούντα δυστυχώς είναι χειρότερη. Και γι αυτό δεν ανατρέπεται εύκολα. Χρειάζεται αγώνας.

 6. Απολλώνιος avatar
  Απολλώνιος 20/06/2011 15:52:58

  'Οταν οι αγανακτισμένοι της Καστοριάς, αναρτήσαμε πανό με το σύνθημα "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", προκαλέσαμε ακόμη και ειρωνικά σχόλια μερικών παρευρισκόμενων.
  Ακόμη, δεν εχει γίνει κατανοητό πλήρως ότι και το ψωμί θα στερηθούν πολλοι συμπατριώτες μας (πολλοί ήδη το στερούνται), η παιδεία γυρνάει δεκαετίες πίσω (ακόμη πιό τραγική η υποχρηματοδότηση στα σχολεία των ομογενών μας), και η Ελευθερία μας (ως χώρα) έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημία με την ψήφιση του Μνημονίου, κινδυνεύει μαλιστα και η ίδια η Εθνική μας Ανεξαρτησία (όση μας είχε απομείνει).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.