#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2011 22:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από την "Αγορά του Αιώνα" στο ..."Εύρηκα του Αιώνα"

Το σχέδιο "Εύρηκα" επιβεβαιώνει ότι στόχος του Μνημονίου δεν η σωτηρία της Ελλάδας, αλλά η περιουσία τηςΑσφαλείς πηγές του Antinews μας πληροφορούν ότι αυτοκτόνησε ο Αρχιμήδης. Μόλις άκουσε ότι η περίφημη φράση του, «Εύρηκα», με την οποία ανακάλυψε τη θεωρία της άνωσης, έγινε τίτλος στο σχέδιο «σωτηρίας» της Ελλάδας, ο αρχαίος ημών πρόγονος βούτηξε στην μπανιέρα και δεν ξαναβγήκε ποτέ.

Το σχέδιο για εκποίηση της ελληνικής περιουσίας έναντι 125 δισ. ευρώ αποτελεί μεγαλύτερη ανακάλυψη κι από εκείνη του Αρχιμήδη.

Ίσως κάποιος φωστήρας στην Ευρώπη, ονόματι πιθανότατα κι αυτός Αρχι(μή)δης, σκέφτηκε ότι στην Ελλάδα ισχύει ένα άλλο ρητό του Αρχιμήδη: «μάθανε ότι π....μαστε, πλακώσανε και η γύφτοι».

Διότι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ξένη εταιρεία από την οποία το ελληνικό κράτος θα πάρει 125 δισ. και στη συνέχεια θα μας ενοικιάζει τη χρήση, είναι αδιανόητη.  Μας δουλεύουν κιόλας: Αν το τίμημα είναι μεγαλύτερο των 125 δισ., η Ελλάδα θα πάρει πίσω το υπόλοιπο. Αν είναι μικρότερο, θα καλύψει τη ζημιά!!! και δαρμένοι και ...

Το σχέδιο προβλέπει την εκχώρηση όλης της κρατικής περιουσίας σε όμιλο του Λυξεμβούργου (κ. Γιούνγκερ) έναντι 125 δισ.ευρώ ως αντιπαροχή, για να μειωθεί το χρέος στο 88% του ΑΕΠ.

Η  εταιρεία που θα αναλάβει όλη την περιουσία της χώρας, λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα, εταιρείες, θα μετοχοποιηθεί και ο μεγάλος μέτοχος θα είναι η Κομισιόν η οποία αφενός θα έχει εγγυήσεις για τα λεφτά που θα δώσει στην Ελλάδα και αφετέρου θα προσπαθήσει να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία σε καλές τιμές μέχρι το 2025. Αν μέχρι τότε η Ελλάδα μπορέσει να ξανααγοράσει έχει καλώς. Αν όχι θα τα αγοράσουν Αμερικανοί, Ρώσοι,. Κινέζοι, Γερμανοί κ.λπ. κι εμείς απλά θα είμαστε χρήστες έναντι αδράς αμοιβής. Αν υπάρχουν υπεραξίες από την πώληση θα δοθούν στην Ελλάδα, αν πουληθούν σε τιμές χαμηλότερες από τα 125 δισ. η Ελλάδα θα πληρώσει τη διαφορά.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος της στο 88% του ΑΕΠ, θα βγει στις αγορές, τα ομόλογα θα έχουν αξιολόγηση Α και Α+ και ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι στο 5%. Μιλάμε για οικονομικό παράδεισο δηλαδή, απλά... η Ελλάδα θα έχει ξεπουληθεί.

Αυτό είναι το σχέδιο που προωθούν οι ξένοι «επενδυτές», όπως π.χ. αυτοί που καταχειροκρότησαν τον Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί το έκαναν. Που θα έβρισκαν τόσο καλό μεσίτη; Γι αυτό ίσως οι ανταγωνιστές των Γερμανών οι Γάλλοι “κάρφωσαν” πρώτοι το σχέδιο μέσω της εφημερίδας “La Tribune”. Γι αυτό και προχθές το βράδυ στο Βερολίνο, στο γεύμα των βιομηχάνων με τον Παπανδρέoυ παρακάθισε και ο διευθύνων σύμβουλος του νεοσυσταθέντος Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Μητρόπουλος.

Προφανώς για τους περισσότερους Έλληνες ένα τέτοιο σενάριο είναι εφιαλτικό καθώς στην ουσία η χώρα θα βρίσκεται υπό πλήρη οικονομική κατοχή. Ευτυχώς θα μπορούμε να πάμε στον Παρθενώνα, καθώς αυτός θα εξαιρεθεί μάλλον, για λόγους εντυπώσεων

Σίγουρα, όμως, υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες που τρίβουν τα χέρια τους με ένα τέτοιο σχέδιο. Θα γίνουν οι υπεργολάβοι των ξένων κολοσσών που θα έλθουν στην Ελλάδα. Ετοιμάζουν ήδη συνέργειες στην ενέργεια, στα φρουτάκια, στις τηλεπικοινωνίες, στα λιμάνια κ.λπ. Μάλιστα, οι ξένοι επενδυτές θα βρουν μια χώρα διαλυμένη, με χιλιάδες απολυμένους, άρα και αδύναμους πολίτες, και με χαμηλό εργατικό κόστος. Θα μοιάζουμε με την Νιγηρία που έχουν αγοράσει και εκμεταλλεύονται τις πετρελαιοπηγές οι ξένες πολυεθνικές και οι ντόπιοι δουλεύουν στη σκλαβιά.

Η διαπλοκή ετοιμάζεται και πάλι να κάνει πάρτι, έτσι κι αλλιώς. Με το ξεπούλημα θα βγάλει τρελά λεφτά, με τη χρεοκοπία θα έχει βγάλει τα λεφτά στο εξωτερικό, οπότε και πάλι θα είναι κερδισμένη. Παλαιά και νέα επιχειρηματικά τζάκια τρίβουν τα χέρια τους με το γαλλογερμανικό σχέδιο. Διαβάστε και το δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" που παραθέτουμε. Είναι πολυ διαφωτιστικό...

Είναι λοιπόν να μην αυτοκτονήσει ο Αρχιμήδης, μαζί του κι όλοι εμείς;

Γιατί αν είναι να σωθούμε με την εταιρεία αυτή , να ξαναμπούμε στις αγορές και να μειωθεί το χρέος ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;  Δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε μόνοι μας την κρατική περιουσία για να σωθούμε;

Νομίζω ότι όλα πλέον έχουν αποκαλυφθεί. Η εθνική προδοσία συντελείται μπρος στα μάτια μας.

Α.Ψ.Ζωτικό ρόλο στην «μπίζνα του αιώνα», στη διαχείριση του ελληνικού χρέους και την ιδιωτικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και υποδομών της χώρας, επιδιώκει ο -εκλεκτός της οικογένειας Παπανδρέου- επιχειρηματίας κ. Νίκος Μουρκογιάννης, περίπου 26 χρόνια μετά την πρωταγωνιστική και επικερδή ανάμειξή του στην «αγορά του αιώνα» του 1985 με 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Ο κ. Μουρκογιάννης, ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και συνεργάζεται από την 1η Σεπτεμβρίου με τη γερμανική εταιρία Roland Berger, ήταν το 1985 διευθυντής του προγράμματος πώλησης των F-16 (Block 30), που κατασκεύαζε τότε η εταιρία General Dynamics. Τα 40 μαχητικά αγοράστηκαν τον Μάρτιο του 1985 επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου και σε σημερινές τιμές θα κόστιζαν περίπου 2 δισ. ευρώ.

Ο τότε αφανής πρωταγωνιστής της «αγοράς του αιώνα» τονίζει σε συνεντεύξεις του ότι πέτυχε έναν πολιτικό και εθνικό άθλο, επειδή επί προεδρίας Ρίγκαν πολλά μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης αντιδρούσαν στην πώληση των υπερσύγχρονων μαχητικών στο «άτακτο μέλος» του ΝΑΤΟ, στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα το «χρώμα του χρήματος» είχε άρει όλες τις πιθανές αντιδράσεις στον Λευκό Οίκο, στο Πεντάγωνο και το Κογκρέσο! Μάλιστα ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δημοσίως καυχηθεί ότι προέβη στην «επαναστατική» απόφαση αγοράς μόνον 40 F-16, αντί των 80 που επιθυμούσαν οι Αμερικανοί, επειδή δεν είχε εμπιστοσύνη σε μία μοναδική χώρα προμηθειών, τις ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να επιβάλουν εμπάργκο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης. Γι’ αυτό και το ΚΥΣΕΑ είχε αποφασίσει τη διχοτόμηση της συνολικής «αγοράς του αιώνα» με την προμήθεια και 40 Mirage από τη Γαλλία του Φ. Μιτεράν, δαπανώντας (σε σημερινές τιμές) άλλα 2 δισ. ευρώ.

Σήμερα, το 2011 και επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, η «μπίζνα του αιώνα», υπολογίζοντας την αξία της ελληνικής κρατικής περιουσίας, εκτιμάται ότι φτάνει τα 125 δισ. ευρώ! Αυτή τουλάχιστον είναι η εκτίμηση της εταιρίας Roland Berger - Strategy Consultants, για την οποία εργάζεται ο κ. Μουρκογιάννης από την 1η Σεπτεμβρίου εδρεύοντας στην Αθήνα και στο Βερολίνο.

Συμπτωματικά, περίπου ταυτόχρονα με τη δραστηριοποίηση του κ. Μουρκογιάννη, επισκέφθηκε τη Γερμανία ο αδελφός του πρωθυπουργού (και διαχειριστής του ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου») Νίκος Παπανδρέου μαζί με τον εκτελεστικό πρόεδρο του «Invest In Greece» (και πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens) Αρη Συγγρό, όπως πρόσφατα είχε αποκαλύψει η «δ».

Ακολούθησαν την περασμένη Δευτέρα η σύνταξη μιας πρότασης της Roland Berger για την Ελλάδα και προχθές οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τους Γερμανούς βιομηχάνους και την καγκελάριο Α. Μέρκελ.

Η πρόταση της Roland Berger (που ιδρύθηκε το 1967 στο Μόναχο και σήμερα έχει γραφεία σε 31 χώρες) για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας έτυχε, προφανώς, της προσωπικής επιμέλειας του κ. Μουρκογιάννη. Η Roland Berger δεν διατηρεί γραφεία στην Ελλάδα (σ.σ.: μια εταιρία με παρόμοια επωνυμία φέρεται να μην την εκπροσωπεί πλέον), οπότε το «δυνατό χαρτί» της στη χώρα δεν είναι άλλο από τον κ. Μουρκογιάννη.

Αναλυτικά το «σχέδιο Μουρκογιάννη» εκτιμά τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου σε 125 δισ. ευρώ και προβλέπει να συγκεντρωθούν σε μία εταιρία συμμετοχών, η οποία… θα πωληθεί στην Ε.Ε.! Στη συνέχεια μια εταιρία της Ε.Ε., με έδρα το Στρασβούργο, θα αναλάβει (ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης) να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στον έλεγχό της έως το 2025. Εάν η διαδικασία αποφέρει κέρδη, θα αποδοθούν στην Ελλάδα (αφού φυσικά… αφαιρεθούν πρώτα οι προμήθειες). Αν η εκποίηση καταλήξει σε ζημιές, αυτές θα βαρύνουν μόνον την Ελλάδα!

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία, η χώρα μας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα μελλοντικά έσοδα από την πώληση της εταιρίας συμμετοχών για να επαναγοράσει τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης EFSF, ενώ -θεωρητικά- μια ταυτόχρονη επένδυση στην εταιρία συμμετοχών θα απέφερε πρόσθετα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. 40-60 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. θοδωρης avatar
  θοδωρης 29/09/2011 15:50:06

  η διαπλοκή ειναι καλά σχεδιασμένη

  http://lavreotiki.com/archives/3079

 2. RYaN avatar
  RYaN 29/09/2011 16:00:03

  Ο κυρ Φώτης από την τρόικα :
  http://www.youtube.com/watch?v=NGSESNqCqfw

 3. kaτσεβρεστος avatar
  kaτσεβρεστος 29/09/2011 16:23:52

  η ενημερωση εδω στην αυστραλια ειναι πολυ αντικιμενικη
  το θεμα τησ ελλαδος αναλιεται απο τα μμε ως εξης¨
  -το χρεως ειναι "αβαστακτο",δηλαδη μη βιωσημο
  -θα πεσει ψαλιδι στο χρεος-ειναι θεμα χρονου
  -τα μετρα που περνονται δεν βοηθουν στην αναπτιξη
  --------------------
  το δικο μου σχολιο= ο σαμαρας ξερη τι προμινιεται για αυτο το λογο δεν ριχνη την κυβερνηση τωρα.

 4. gram avatar
  gram 29/09/2011 16:24:29

  Νομίζω ότι κάνετε λάθος. Το σχέδιο φαίνεται πολύ καλό. Πετυχαίνει προκαταβολή των εσόδων από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας χωρίς την πίεση του χρόνου και την αντίστοιχη μείωση του δημόσιου χρέους χωρίς "κουρεμα" κτλ που θα έχει επίστωση σημαντική στην περιουσία του καθενός μας. Η δυσκολία είναι στη σωστή εκτίμηση της αξίας των παγίων σε συνθήκες κανονικής αγοράς ώστε το 2025 που θα γίνει ο τελικός λογαριασμός να υπάρχει πλεόνασμα (όσο το δυνατόν μικρότερο) υπέρ της Ελλάδας.

  • BellaDonna avatar
   BellaDonna @ gram 29/09/2011 20:03:35

   Νομίζω οτι πέρνεις σκληρά ναρκωτικά...κόψε κάτι...

  • SPCV avatar
   SPCV @ gram 30/09/2011 10:32:03

   Προκαταβολή των εσόδων στην ουσία είναι υποχρέωση που θα εξοφληθεί πως? Σαφώς ή με επιστροφή της άρα δάνειο ή με την οριστική πωληση της Δημόσιας περιουσίας γιατι ποτέ δεν θα βρείς τα χρήματα τα το αποπληρώσεις. Τώρα όσον αφορά τις αποτιμήσεις παγίων κ.λ.π. τέτοια αερικά όπως αντιλαμβάνεσαι είναι "επεα πτερόεντα". Κάποιος γνωστός οίκος θα "εκτιμήσει" θα "πάρει" και ούτω καθεξής.

 5. jkr avatar
  jkr 29/09/2011 16:26:15

  ΜΑΛΙΣΤΑ! ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΩΛΗΘΕΙ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ!!!

  Ένα ολόκληρο "θησαυρό" κρύβει η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε σήμερα, ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος.

  Ο κ. Φώσκολος ήταν μεταξύ των ομιλητών σε ημερίδα για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, που οργάνωσε στα Χανιά το Πολυτεχνείο.

  Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε , " Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο".

  Σύμφωνα με τον ίδιο, για την αξιοποίηση αυτών των κοιτασμάτων, το κόστος είναι φθηνότερο από αυτό του Πρίνου, καθώς τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα, ενώ, όπως επιπλέον τόνισε, από τα αποθέματα αυτά θα μπορούσε η Ελλάδα να καλύψει ακόμα και το έλλειμμα της και μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω αυτής της αξιοποίησης να βγάλει το χρέος της.

  Ο ομότιμος καθηγητής αναφέρθηκε και στα κομμάτια της νότιας Κρήτης που κρύβουν υδρογονάνθρακες.

  "Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έχει, μπορεί να είναι και τεράστιο, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο είμαι πολύ πιο σίγουρος και είναι κάτω από τον Πλακιά 80 χιλιόμετρα από τον Πλακιά και υπάρχει και το κομμάτι του "Ηρόδοτου" το οποίο και αυτό ξέρομε περίπου πόσο είναι. Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ.

  Το κομμάτι που έχουμε εμείς είναι 2 φορές μεγαλύτερο και έχομε ίσως και παραπάνω αποθέματα από το άθροισμα Ισραήλ και της Κύπρου", κατέληξε ο καθηγητής.

  Oι εργασίες της ημερίδας έγιναν στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

  • gram avatar
   gram @ jkr 29/09/2011 17:00:17

   Πρέπει να είναι πολύ καλό το χόρτο που καπνίζετε εκεί κάτω...

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ gram 29/09/2011 17:16:16

    Κι εσύ τί ξέρεις; Πώς απορρίπτεις τόσο ελαφρά τη καρδία αυτά που λέει ο καθηγητής; (Σημείωση: είναι ο ίδιος που ποστάρει μόνο όταν είναι να θάψει τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον Σάουθ-στρημ.)

    • Greek Ninja avatar
     Greek Ninja @ ΚΜ 29/09/2011 17:28:53

     Γνωστές οι τοποθετήσεις του gram, οπότε τον έχουμε γραμμένο!

     • gram avatar
      gram @ Greek Ninja 29/09/2011 17:47:38

      Χαίρομαι που είσαστε περήφανοι να προωθείτε τη Ρωσική προπαγάνδα... άντε και να πιούμε στην υγεία του παραπετάσματος

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ gram 29/09/2011 18:22:30

      Ό,τι να'ναι, πασοκάνθρωπε!

   • Greek Ninja avatar
    Greek Ninja @ gram 29/09/2011 17:27:00

    Κι εσύ πρέπει να έχεις κάποιο συμφέρον για να σχολιάζεις με αυτόν τον τρόπο... Φαίνεται άλλωστε και παραπάνω, που προσπαθείς να παρουσιάσεις το ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας για 125 δισεκατομμ.υρια ευρώ σαν μία εξαιρετική ευκαιρία. Θα εμπιστευθούμε την πώληση όλων των περιουσιακών μας στοιχείων σ' αυτούς που μας βοηθάνε να χρεωκοπήσουμε μίας ώρα αρχίτερα. Κι επειδή δεν μου φαίνεσαι για ηλίθιος... Α, πάγαινε από δω, μισθωτέ των λαμογιών!

    • gram avatar
     gram @ Greek Ninja 29/09/2011 17:51:47

     Αφού 125 δις cash προκαταβολικά για 13 χρόνια σας φαίνονται "ξεπούλημα", τι να πω εγώ ο αγράμματος μπρος σε τέτοιον large κουμανταδόρο...

     • Xmm avatar
      Xmm @ gram 29/09/2011 19:53:05

      Ποιο cash? για να σώσουμε τις φαληρισμενες τους τράπεζες.

     • zio7 avatar
      zio7 @ gram 29/09/2011 21:11:50

      ποιός δημιούργησε αυτά τα χρέη ρε γραφικέ, που πανηγυρίζεις κιόλας για το κας, ξεπουλώντας την Ελλάδα?

 6. Αληκτώ avatar
  Αληκτώ 29/09/2011 16:43:32

  Τόσον καιρό αυτά τα ακούμε, τα διαβάζουμε, τα βιώνουμε και τα νοιώθουμε στο πετσί μας. Αλλά τι μέλλει γενέσθαι? Ακόμα εδώ είναι οι προδότες και οι Έλληνες μεγαλοκαρχαρίες. Εμείς πιστεύουμε ότι με ευχολόγια ή με έναν από Μηχανής Θεό θα σωθεί η πατρίδα μας και ακολουθούμε το "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω".
  Μήπως είναι καιρός να αφήσουμε τα πληκτρολόγια και να πιάσουμε τα καδρόνια???

 7. RYaN avatar
  RYaN 29/09/2011 16:44:51

  Αν η Ελλάδα βρει πραγματικούς τρόπους και πόρους να ξεφύγει οριστικά από το πιστωτικό γεγονός, τότε η παγκόσμια κρίση είναι προ των πυλών. Η κατάρρευση των CDS και των παραγώγων στοιχημάτων είναι μεγαλύτερη ακόμα και από αυτή των ίδιων των ομολόγων του χρέους της χώρας.
  Αν η Ελλάδα χρεωκοπήσει τότε η παγκόσμια οικονομία ανατινάζεται. Αν διασωθεί οριστικά πάλι ανατινάζεται.
  Οπότε επιβάλλεται να παραμείνει ένας διαρκής όμηρος και έρμαιο εκμετάλλευσης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος για μία δεκαετία τουλάχιστον και μετά αναλόγως των παγκόσμιων εξελίξεων μπορεί και να το επανεξετάσουν το θέμα...

  • Greek Ninja avatar
   Greek Ninja @ RYaN 29/09/2011 17:38:46

   Συμφωνώ μαζί σου, φίλε μου! Οποιαδήποτε οριστική εξέλιξη στο "ελληνικό" ζήτημα, θα αποδείξει περίτρανα πως ο βασιλιάς(παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα) είναι γυμνός κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν να το μάθει ο απλός πολίτης (Έλληνας, Ευρωπαίος, Αμερικάνος κ.ο.κ). Μία τέτοια αποκάλυψη θα είναι καταστροφική για τους εμπνευστές και διαχειριστές της παγκόσμιας οικονομίας, με απρόβλεπτες συνέπειες. Γι' αυτό τέτοιος καημός για το ελληνικό χρέος. Αυτό, συν ο (σκόπιμα ανεκμετάλευτος για δεκαετίες) ορυκτός πλούτος της χώρας κι η ενεργειακή δυναμική της.

 8. RYaN avatar
  RYaN 29/09/2011 17:25:05

  @ jkr, gram, KM
  Είναι γνωστά τα κοιτάσματα εδώ και δεκαετίες στην USGS.
  Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που δεν οριοθέτησαν την ΑΟΖ με την Αίγυπτο και τη Λιβύη.
  Από την άλλη, η ΑΟΖ με την Τουρκία μπορεί να οριοθετηθεί μετά το 2025 λόγω μνημονίου που υπεγράφη μετά τα Ίμια... Για ψάξτε λίγο τα κιτάπια του Υπουργείου Εξωτερικών... Ρωτήστε και τον Πάγκαλο...

  • gram avatar
   gram @ RYaN 29/09/2011 18:01:03

   Ακριβώς και γι' αυτό δεν έχει ενδιαφερθεί ποτέ καμμιά από τις μεγάλες εταιρείες. Οτιδηποτε υπάρχει είναι λίγο και ακριβό. Οι σεισμογραφικές έρευνες έγιναν τη δεκαετία του '60 στη διάρκεια χαρτογράφισης του βυθού βόρεια και νότια της Κρήτης σαν πεδίου εκτόξευσης των πυραύλων Polaris που τότε αποτελούσαν το μοναδικό στρατηγικό σύστημα Πρώτου Πλήγματος για τη Δύση εναντίον της Σοβιετίας

 9. ΚΜ avatar
  ΚΜ 29/09/2011 17:38:43

  RYaN, άν θέλεις δώσε μερικά στοιχεία γι' αυτό το τελευταίο (την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Τουρκία). Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το διεθνές δίκαιο μας δίνει το δικαίωμα να την ορίσουμε μονομερώς, χωρίς η Τουρκία να μπορεί να κάνει κάτι γι'αυτό σε νομικό επίπεδο (μιας και δεν έχει υπογράψει την Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, σε αντίθεση με όλα σχεδόν τα κράτη του κόσμου).

  Εννοείς ότι υπέγραψαν Πάγκαλος και ΓΑΠ «συμφωνία» για αναστολή του δικαιώματος μας αυτού μέχρι το 2025;

 10. RYaN avatar
  RYaN 29/09/2011 17:50:18

  @ΚΜ
  Όχι Πάγκαλος και ΓΑΠ.
  Πάγκαλος και Σημίτης μετά τα Ίμια.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ RYaN 29/09/2011 18:00:08

   Δίκιο, έχεις: υφυπουργός Εξωτερικών παρά το Παγκάλω, ο ΓΑΠ ανέλαβε τον Σεπτέμβρη του 1996, μισό χρόνο μετά τα Ίμια. Μέχρι τότε διέλευε το Υπουργείο (πάλαι ποτέ) Εθνικής Παιδείας.

   • BellaDonna avatar
    BellaDonna @ ΚΜ 29/09/2011 20:50:43

    http://www.radiokalymnos.com/A-IMIA.htm
    "...Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από το 1996 πληροφορούμαστε επίσημα από τις ΗΠΑ ότι την εποχή εκείνη ο διαπραγματευτής μας για την κρίση των Ιμίων Θ.Πάγκαλος, ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ να "γκριζάρει" τα ΙΜΙΑ και να αποδεχθεί ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ τα ελληνικά πλοία,στρατεύματα και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στα ΙΜΙΑ!

    Το "θανάσιμο μυστικό" κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τώρα, γιατί μας λέγανε φύγαμε και πήραμε τη σημαία μας ΑΠΛΑ για να εκτονωθεί η κρίση και ότι μπορούμε ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ να ξαναπάμε στρατό ή σημαία γιατί οι δυο αυτές νησίδες(βράχια) είναι ελληνικές όπως ήταν μέχρι την κρίση του 1996. ΤΩΡΑ πληροφορούμαστε ότι ο Θ.Πάγκαλος μαζί με τον Κ.Σημίτη - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΠΑ - συμφώνησαν να φύγουμε από τα ΙΜΙΑ και να τερματιστεί η κρίση, υπό την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ θα ξαναγυρίσουμε στα ΙΜΙΑ!    Τα αποσπάσματα που παραθέτουμε - και προέρχονται από τα έγγραφα που έχουν στο βιβλίο τους οι Μιχ.Ιγνατίου και Α.Ελλις και θα τα παρουσιάσουν το μεσημέρι της Δευτέρας στο σύνολο τους - είναι συγκλονιστικά και οπωσδήποτε ΑΠΑΙΤΟΥΝ απαντήσεις από ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους. Δεχθήκαμε το "γκριζάρισμα" των Ιμίων; Και εκείνης της περιοχής του Αιγαίου;

    Και όπως επίσης θα παρατηρήσετε στο έγγραφο που αποκαλύπτουμε οι Αμερικανοί ενώ δέχονται την Καλόλιμνο ως ελληνικό νησί για τα ΙΜΙΑ αναφέρουν και την τουρκική ονομασία Kardak γράφοντας της νησίδες με δυο ονομασίες δηλαδή ότι είναι μια "γκρίζα περιοχή" (αμφισβητούμενης κυριότητας και κυριαρχίας και επομένως κανείς δεν πλησιάζει εκεί μέχρι να λυθεί το "πρόβλημα").


    Συμφώνησαν τότε οι Σημίτης-Πάγκαλος και ΟΛΟΙ οι άλλοι εμπλεκόμενοι σε κάτι τέτοιο; Ασφαλώς περιμένουμε όλοι με ενδιαφέρον την απάντηση τους. Επίσης χαρακτηριστική ήταν και η πρώτη αντίδραση της Ουάσιγκτον, λίγο μετά τις συναντήσεις που είχε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Νάιλς με τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Γεράσιμο Αρσένη.    Σε τηλεγράφημα που στέλνει ο Νάιλς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, αναφέρει: «Αυτή η ελληνοτουρκική αψιμαχία με αντικείμενο ένα ακατοίκητο κομμάτι γης, έκτασης ίσως δύο οικοδομικών τετραγώνων, εμφανίζει στοιχεία κωμικής όπερας...    Είναι προφανές ότι θα προτιμούσαμε να μην εμπλακούμε στη διαφορά αυτή, αλλά από την πείρα μας γνωρίζουμε ότι ίσως να μην έχουμε αυτή την επιλογή. Επομένως, πιστεύω ότι πρέπει να εξετάσουμε το ιστορικό αρχείο στον βαθμό που το επιτρέπουν οι πληροφορίες μας, προκειμένου να καθορίσουμε το διεθνές καθεστώς των Ιμίων, καθώς είναι πιθανό σε κάποια στιγμή να χρειαστεί να πάρουμε θέση σχετικά με τα νόμιμα δικαιώματα στην υπόθεση αυτή». Άλλα τηλεγραφήματα που εστάλησαν στις 30 Ιανουαρίου, χαρακτήριζαν τη διαφορά «γελοία», ενώ σημείωναν ότι η επιθετικότητα που επέδειξαν οι δυο πλευρές τις έκανε να μοιάζουν με «σκυλιά που γρυλίζουν».

    Τέλος να ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ότι όπως αναφέρεται σε ένα από τα τηλεγραφήματα που αποκαλύπτει το βιβλίο των δυο δημοσιογράφων «ο Τούρκος πρέσβης στη Ρώμη είχε προειδοποιήσει την πρωθυπουργό Τσιλέρ πριν από την κρίση των Ιμίων, ότι η Ιταλία κατείχε έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η νησίδα των Ιμίων ανήκε στα Δωδεκάνησα και ήταν επομένως αναμφισβήτητα ελληνική».


    - Εντύπωση προκαλεί γιατί οι δημοσιογράφοι και ο εκδοτικός Οίκος επέλεξαν να περάσει η προεκλογική περίοδος και ΜΕΤΑ να δώσουν στη δημοσιότητα τα συγκλονιστικά αυτά έγγραφα-ντοκουμέντα. ΘΑ έπρεπε ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ΠΡΙΝ ψηφίσει. Οι σκοπιμότητες δείχνουν ολοφάνερες...

    Όπως θα θυμάστε το i-R έχει ρωτήσει τον Θ.Πάγκαλο στη ΔΕΘ (προεκλογικά) τόσο για τα έγγραφα όσο και για αντίδραση του (μια ενδεχόμενη παραίτηση) και τότε είχε πει ότι γνωρίζει το περιεχόμενο των αποκαλύψεων και ότι θα παραμείνει και ότι αυτά "αφορούν άλλους". Όπως βλέπουμε όμως αφορούν τον ίδιο και τον Κ.Σημίτη (και είναι άλλωστε και ο πραγματικός λόγος που ο Κ.Σημίτης έμεινε εκτός βουλής και ΠΑΣΟΚ...."

   • anonymous avatar
    anonymous @ ΚΜ 29/09/2011 21:20:19

    Το θέμα των Ιμίων το δημιούργησαν οι Αμερικάνοι για να αμφισβητήσουν διεθνώς το καθεστώς των ακατοίκητων νησίδων. Αυτές είναι γκρίζες δεν αποτελούν έδαφος κράτος και αφού δεν αποτελούν έδαφος κράτους δεν έχουν χωρικά ύδατα, που επίσης έχουν το ίδιο καθεστώς με το έδαφος κράτους. Αυτό το παιχνίδι μας σκάρωσαν, έβαλαν τους Τούρκους να το εκτελέσουν και οι δικοί μας κατέβασαν τα παντελόνια κι εκτέλεσαν τις εντολές.

    Πόλεμο δε θα μπορούσαμε να κερδίσουμε όχι διότι ήμασταν άχρηστοι αλλά διότι υπογείως θα βοηθούσαν τους Τούρκους όπως κάνουν σήμερα με τους "εξεγερμένους" στη Λιβύη. Λίγο πιο φανερά στη Λιβύη.

    Αν δεν καταλάβουμε τα παραπάνω μονίμως θα είμαστε από κάτω. Αν τα καταλάβουμε ενδέχεται κάποια στιγμή να πετύχουμε κάτι.

    • Magnificus avatar
     Magnificus @ anonymous 30/09/2011 19:47:34

     Για τα Ιμία η τελική ευθύνη είναι δική μας. Μπορεί να είναι υπεύθυνοι οι Αμερικάνοι (κάτι που προσωπικά αμφιβάλλω), οι Τούρκοι (ασκούν την εξωτερική τους πολιτική, δηλ. το προώθηση των συμφερόντων τους, πολύ επαγγελματικά) ή ακόμα οι κάτοικοι της Ζιμπάμπουε, πάντως ένα είναι βέβαιο, η ηγεσία της χώρας μας, τότε ήταν ο κοντός και ο χοντρός σήμερα ο ταξιδιώτης αθλητής και η παρέα του, που μας θεωρούν και ηλιθίους, φέρουν την άμεση, και εμείς την κυρία ευθύνη γιατί όχι μόνο τους ανεχθήκαμε αλλά τους ξαναψηφίσαμε.
     Πρέπει πραγματικά να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και να καταλάβουμε γιατί εμείς εκλέγουμε αυτά τα ανθρωπάρια, το μέγα μέρος των οποίων αιωρούνται μεταξύ βλακείας και διαφθοράς, και που μας έχουν καταστρέψει την πατρίδα....

 11. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 29/09/2011 18:18:41

  Εσχάτη προδοσία το ξεπούλημα της χώρας

  Την έντονη ανησυχία του για «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» της χώρας μας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με σημερινή δήλωσή του. Αφορμή στάθηκε χθεσινό δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας που ανέφερε ότι υπάρχει μελέτη για πώληση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 125 δισ. ευρώ.

  Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωσή του κάνει λόγο ακόμη και για εσχάτη προδοσία. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά το χθεσινό δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας που φανερώνει σχέδιο να περάσουν 125 δισ. δημόσιας περιουσίας στα χέρια εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο καταλαβαίνουμε πλέον για ποιο λόγο οι Γερμανοί βιομήχανοι κόντεψαν να σηκώσουν στα χέρια τον κ. Παπανδρέου.

  Διερωτόμαστε, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ποιος Έλληνας πολιτικός, ποιος υπουργός ή πρωθυπουργός μπορεί να βάλει την υπογραφή του σ΄ ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης του δημόσιου πλούτου και επίσης, «διερωτόμαστε εάν μια τέτοια επιλογή δεν σημαίνει έσχατη προδοσία για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα. Και αν δεν σημαίνει αυτό προδοσία, τότε τι είναι προδοσία;»

  Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει στο ξεπούλημα της χώρας και πρόσθεσε: «Ας το καταλάβουν όσοι σχεδιάζουν ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης. Ας το καταλάβουν ότι πολύ σύντομα θα χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια. Πολύ σύντομα όσοι πλιατσικολόγοι ετοιμάσουν να πάρουν κοψοχρονιά όλη τη χώρα, να καταλάβουν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους».

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αυτόνομος 29/09/2011 22:08:49

   Ο Τσίπρας όταν έκαιγε την Αθήνα για να κάνει την "επαναστασούλα" του, μαζί με τον μέντορά του, το γεροντοφρικιό Αλαβάνο (τον γιαουρτωμένο) δεν είχε υπολογίσει τις συνέπειες...
   Ηταν η κακιά Δεξιά τότε.
   Ας φάει τώρα ένα καλό σοσιαλιστικό υπόθετο και ας το βουλώσει. Η Αριστερά λύσεις δεν μπορεί να δώσει. Είναι ΤΟ πρόβλημα. Οι αριστερές πολιτικές από το 1981 και εδώ μας κατάντησαν Τομπουκτού.

 12. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 29/09/2011 19:05:32

  τωρα εξηγουνται ολα . να λοιπον για πιο λογο πιεζε η τροικα για μειωση μισθων στον ιδιωτικο τομεα, που δεν υπηρχε λογος. να πως εξηγουνται και οι επιχειρηματικες συμβασεις. για να ερθουν οι γερμαναραδες στην ελλαδα να αγορασουν τζαμπα οτι θελουνε και να εχουν και φτηνα εργατικα χερια με μισθους πεινας.
  και ο γιωργακης χαρηκε γιατι τον αποθεωσαν οι γερμανοι βιομηχανοι.

 13. popolaros avatar
  popolaros 29/09/2011 20:03:24

  Ο ξεφτίλας που τον έβριζαν απέξω οι Έλληνες της Γερμανίας και μέσα τον χειροκροτούσαν τα γερμανικά καπιταλιστικά κοράκια.
  Είναι Έλληνας αυτός ;;

  Μετά λοιπόν από 2 χρόνια φτάνουμε στο ψητό.
  Πρώτα απαξιώνουμε την Ελλάδα και μετά την πουλάμε φτηνά στους ξένους.

  Μόνο τον μάγκα Τσιπράκο άκουσα να μιλάει για Εσχάτη Προδοσία.
  Εκεί φτάσαμε.
  Ο Σύριζα να εκφέρει πατριωτικό λόγο.
  Το Πασοκ να έχει γένει ακροδεξιό κόμμα.
  Η Νδ ..............

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ popolaros 30/09/2011 14:27:34

   Εθνική προδοσία εννοεί το ότι θα προλάβουν να μας φάνε οι Γερμαναράδες και όχι οι φίλοι του οι αφροασιάτες μακελλάρηδες. Συν του ότι αν ξεπουληθούμε στους Γερμανούς δεν θα έχει τι να δώσει στις αγαπούλες του τους Σκοπιανούς και τους Τσάμηδες... Για να συγκεντρωθούμε λίγο...

 14. Economist avatar
  Economist 29/09/2011 20:05:26

  Αν ο Σαμαράς δηλώσει ότι δεν θα αναγνωρίσει καμιά πώληση της κυβέρνησης το σχέδιο του ξεπουλήματος τελειώνει. Τότε θα δούμε το πραγματικό πρόσωπο των Τροϊκανών. Αν δηλαδή θέλουν να σώσουν ή να δυαλύσουν την Ελλάδα. Όμως και ο Σαμαράς να μην το δηλώσει, θα το δηλώσει σύντομα ο ελληνικός λαός.

 15. ο ξένος avatar
  ο ξένος 30/09/2011 00:28:29

  Στην Ελλάδα υπάρχει απόλυτη σύγχυση ως προς το τί εστί δημόσια περιουσία.

  Τί είναι αυτό; Είναι δικό μας; Όλων μας; Του ελληνικού λαού;

  Σκόπιμα η σύγχυση αυτή (δηλ. το μπέρδεμα των εννοιών Εθνική Κυριαρχία, Ιδιοκτησία, Κρατική Εποπτεία), καλλιεργείται επί χρόνια από τις κατά περίπτωση συντεχνίες, λαμόγια, κρατικοδίαιτους κηφήνες, νταβατζήδες, εν ολίγοις από τα κόμματα και τους πελάτες τους.

  Επειδή δεν θέλω να μακρηγορήσω, παραθέτω λίγα παραδείγματα προς προβληματισμό:

  -Γιατί είναι κακό τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας να τα διαχειρίζονται ιδιώτες, Έλληνες ή ξένοι;

  -Η τοποθεσία του Αστέρα Βουλιαγμένης είναι δημόσια περιουσία; (για πήγαινε για μπάνιο). Γιατί πολλοί θα άρχιζαν τη γκρίνια αν, σε υποθετική περίπτωση, πωλούνταν σε Γερμανούς, Κινέζους ή (μπρρρ!) Τούρκους;

  -Η Αττική Οδός είναι ελληνική;

  -Ποιο το όφελος για τον Έλληνα πολίτη από το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ είναι "δημόσια περιουσία"; Τάχα η διασφάλιση του απορρήτου της αλληλογραφίας;

  -Ποια η διαφορά ενός δημόσιου λεωφορείου, δημόσιου αμαξοστασίου (δημόσια περιουσία) από αντίστοιχα ιδιωτικά, Ελλήνων ή ξένων ιδιωτών (λες και ενδιαφέρεται κανείς, αλλά έτσι για να λέμε).

  Ο κατάλογος βέβαια είναι ατελείωτος...

 16. blue nile avatar
  blue nile 30/09/2011 04:24:50

  Με πολύ μεγάλη περιέργεια περιμένω τι δήλωση θα κάνει η ΝΔ ή ο Σαμαράς προσωπικά.

 17. societe_du_spectacle avatar
  societe_du_spectacle 30/09/2011 05:00:55

  αποδειξαμε οτι ειμαστε ανικανοι να τα διαχειριστουμε....
  δεν βρισκω κανενα νοημα να ειναι ο ΟΣΕ πχ ελληνικος και να χρωστα 1 δις.
  με προσβαλει που ειναι ελληνικος και εχει αυτα τα χαλια,οπως τελικα ολη η χωρα εχει αυτα τα χαλια. με προσβαλει η ιδια μου η χωρα!!
  να πουληθουν ολα...ακομα και το ονομα ελλαδα, να ερθουν ξενοι να τα κανουν τουλαχιστο να δουλευουν και να ζω σε ενα τοπο οπου οι θεσμοι και το συστημα δουλευει. ολα τα αλλα ειναι αναχρονιστκες βλακειες.
  εαν ειμασταν στην ουσια ελληνες η χωρα δεν θα βρισκονταν στο σημειο της απολυτης ξεφτιλας...οι πραγματικοι ανθελληνες ειμαστε εμεις οι ελληνες πανω απο ολα!! ολοι οι εθνικοπερηφανοι που βγαινουν τωρα και κραζουν για την ελλαδα ειναι ακριβως οι πρωτεργατες της καταστροφης της ελλαδας...
  ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ societe_du_spectacle 30/09/2011 14:29:19

   Πόσο μας δίνουν τα αφεντικά σου μάστορα?

 18. gram avatar
  gram 30/09/2011 07:44:34

  Ωχ, μην ακουμπατε την αλήθεια αγαπητοί γιατί θα σας έρθουν οι γνωστοί τραμπουκιζοντες ελληναρες να σας κάνουν μπου-ου να σας ξορκισουν

  • balomatou avatar
   balomatou @ gram 30/09/2011 09:39:02

   Gram,
   Πολλοι συμφωνουν μαζι σου και ιδιως οι πραγματιστες οι οποιοι αντιλαμβανονται οτι μεσα σ'ενα ανταγωνιστικο περιβαλλον η πατριδα μας δεν μπορει να σταθει και δυστυχως θα χαθει. Τι να περιμενει κανεις απο ηγετες τυπου Τσιπρα? Παπαρηγα? Ανευθυνες δηλωσεις που ποτε μα ποτε δεν απαντανε με ξεκαθαρο τροπο στα προβληματα της πατριδας. Πριν βαλουμε φωτια να τα καψουμε ολα κα Παπαρηγα εχω μια ερωτηση πολυ απλη ''Ειδατε πουθενα κανενα φτωχο να δινει δουλεια σε αλλο φτωχο?''

 19. gram avatar
  gram 30/09/2011 10:31:30

  Μα αγαπητ(ή?), η έννοια της πατρίδας είναι παντελώς ξένη με τις θεωρήσεις των ανωτέρω κουμανταδόρων που αναφέρεις. Την έννοια αυτή την ανακάλυψαν για να προστατέψουν τα φέουδα των ατάκτων και τις διάφορες κομπίνες που εκμεταλεύονται, μόλις τους τέλειωσε η "σοσιαλιστική" διεθνής και οι άλλοι μηχανισμοί κατοχής και βρήκαν να τα βάλουν με την "παγκοσμιοποίηση"...

 20. sanderson avatar
  sanderson 30/09/2011 14:16:58

  Μουρκογιάννης > ΑΛΑΠΙΣ > Λαυρεντιάδης
  Μάστα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.