23/05/2008 18:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από σαράντα κύματα...

Αποχώρησε (ή την αποχώρησαν;) η διευθύνουσα σύμβουλος του ραδιοσταθμού της Γιάννας, κ. Ντόρα Πάκα; Μετά το "φάγωμα" του διευθυντή ειδήσεων του City 99,5, Γιώργου Χουδαλάκη, προ εβδομάδων, σήμερα ήταν η σειρά της διευθύνουσας συμβούλου. Ε, τι το περίεργο; Εδώ, έχουν αλλάξει τέσσερις διευθυντές στον Ελεύθερο Τύπο της κ. Αγγελοπούλου μέσα σε ένα χρόνο και δεν θα αλλάξουν οι δύο βασικοί συντελεστές του ραδιοσταθμού μέσα σε μερικούς μήνες. Βέβαια, είναι δύσκολο να κρίνουμε εάν αυτά τα δύο πρόσωπα έφταιγαν για το μόλις 1% ακροαματικότητα του σταθμού. Όπως το ίδιο δύσκολο είναι να πούμε εάν έφταιγαν οι τέσσερις διευθυντές που έφυγαν νωρίς από τον Ελεύθερο Τύπο για τις χαμηλές -για τα δεδομένα των τεράστιων χρηματικών ποσών που έχουν πέσει στην εφημερίδα- κυκλοφορίες. Σίγουρο είναι ότι η κ. Αγγελοπούλου και οι σύμβουλοί της, αλλάζουν ως πουκάμισα τους διευθυντές. Στοιχείο που δείχνει μάλλον άγνοια του περιβάλλοντος των ΜΜΕ. Για να δούμε ο πρώην «σύντροφος» στην ΚΝΕ, κατόπιν ΠΑΣΟΚίζων, και μετέπειτα στο επικοινωνιακό team του «Αθήνα 2004», που πλέει σε πελάγη ευτυχίας επειδή ανέλαβε τον σταθμό, ο κ. Γ. Προβής, τι … πουλιά θα πιάσει;

Αναμφισβήτητα αρκετά από τα προβλήματα τόσο του σταθμού όσο και της εφημερίδας της ακόμα «νέας»νεοεισελθούσης στο χώρο των ΜΜΕ, κ. Γ. Αγγελοπούλου, αναμφισβήτητα οφείλονται σε κάποια από τα στελέχη που «φυτεύτηκαν» σε καρέκλες-κλειδιά. Το κυριότερο όμως, είναι ότι τα συγκεκριμένα ΜΜΕ είναι ευνουχισμένα σε επίπεδο πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής παρέμβασης. Τα δε δημοσιογραφικά αντανακλαστικά, είναι επιεικώς καθυστερημένα. Και, όπως είναι φυσικό, εκεί που βασιλεύουν οι λογικές της «παρέας», κυριαρχεί η μετριότητα και οι αποκλεισμοί. Το αποτέλεσμα είναι ότι μόλις προ εβδομάδος, ο Ε.Τ. της Κυριακής κατρακύλησε στα 72.000 φύλλα (κινιόταν στα 110-120.000). Η ίδια εφημερίδα βρίσκεται μόλις στην έκτη θέση διαφήμισης μεταξύ των Κυριακάτικων. Ενώ όμως τα έσοδα δεν πάνε καλά, τα έξοδα αυξάνονται. Λέγεται ότι το 2007 θα κλείσει με μείον 25 εκατομμύρια, ότι κάθε μήνα η εφημερίδα μπαίνει μέσα περί τα τρία εκατομμύρια και ότι το μισθολόγιο, εξαιτίας των παχουλότατων μισθών των διευθυντικών στελεχών, έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Τώρα, ο Ε. Τ. σκοπεύει να κάνει μια διορθωτική κίνηση, εκδίδοντας νέο Κυριακάτικο φύλλο που θα είναι πιο κοντά στο προφίλ του Βήματος. Τι να πει κανείς; Εδώ και ενάμιση χρόνο, από τότε που σχεδιάστηκε ο «νέος» Ελεύθερος Τύπος, το κυριακάτικο φύλλο ήταν παραγκωνισμένο. Τόσο πολύ χρόνο χρειάστηκαν για να καταλάβουν ότι οι μεγάλες κυκλοφορίες και η διαφήμιση είναι το Σαββατοκύριακο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 23/05/2008 19:18:51

  Το κάνω και σας το προτείνω.
  Εχω μία πλήρη σειρά σε pdf όλα τα φύλλα των εφημερίδων που έχουν αναρτηθεί στο internet.
  Μετά το download, τα αποθηκεύω, αλλά τα διαβάζω μετά από δύο η τρείς εβδομάδες, ώστε να πέσει ο κουρνιαχτός.
  Ο μέσος όρος των άρθρων που αξίζει να διαβαστούν δεν υπερβαίνει τα 3 σε κάθε φύλλο, στην καλύτερη περίπτωση. Ταυτόχρονα αρκούν δύο εβδομάδες για να γίνουν σκουπίδια βαρυσήμαντες ψευτο-ειδήσεις (προπαγάνδα του κερατά δηλαδή).
  Αλλά το κυριώτερο. Δεν θα πεισθεί κανένας ότι άξιζε να δώσει 3 Ευρώ τότε, γι΄ αυτή την σαβούρα που βλέπει με ηρεμία λόγο αργότερα.
  Αρα όταν λέμε εφημερίδα τι εννούμε; Μήπως χρειάζεται να δώσουμε ένα νέο ορισμό;
  Μια άλλη φορά θα σας δώσω και περισσότερα στατιστικά.

 2. Swell avatar
  Swell 23/05/2008 20:34:30

  Η κα Ντόρα Πάκα είναι η πρώην γραμματέας του Αλαφούζου ή πρόκειται για συνωνυμία;

 3. gfrimis avatar
  gfrimis 24/05/2008 01:46:25

  1985.ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000 ΦΥΛΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ(ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΕΠΕΚΛΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΓΓ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟ?).
  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΦΙΛΙΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑ-ΘΡΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΒLOID ΦΥΛΛΟ.
  Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΝΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΔΙΔΕ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΟΤΑΝ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΤΣΕ.
  ΛΟΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΚΟΝΤΡΑΡΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΠΟΥ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.
  ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ.
  Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ (ΣΑΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ,ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΠΑΡΧΙΑ)ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΡΕΛΛΑ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΡΑ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΑΤΑΤΡΑΚ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.

  ΕΘΝΟΣ-ΝΕΑ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ-ΒΡΑΔΥΝΗ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΗ.
  ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΟΥ.Ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΥΑΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΗΤΗΡΑ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΣΤΑ TELEX(ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ?)ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
  ΜΕΓΑΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

  ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.

  ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΛΙΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ.

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΠΕΘΑΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ

 4. Bella Ciao avatar
  Bella Ciao 24/05/2008 15:04:03

  Δεν θα μου φανεί καθόλου απίθανο να μάθω οτι η κυρία Μπάκα επέστρεψε στον ΣΚΑΙ και ανέλαβε τα καθηκοντά της αναβαθμισμένη κιόλας. Ο Αλαφούζος τα κάνει κάτι τέτοια!!! Να δούμε αν θα γυρίσει ο και ο κοντορούφιανος με το ζελέ στο μαλλί που έχει κάψει κόσμο και κοσμάκη για να αναριχηθεί σαν γνήσιος σαλίγκαρος με τα σάλια και τις κεραίες του!

 5. Evlogimena genia avatar
  Evlogimena genia 24/05/2008 16:16:03

  Ο 10.40 έχει όλα τα δίκια του κόσμου. Δουλεύω από πιτσιρικάς και τους έζησα σχεδόν όλους τους διευθυντές. Αν με ρωτάγανε να διαλέξω ένα θα έλεγα τον Πασσαλάρη. Σίγουρα όχι τον Φιλιππόπουλο, που όπως γράφεις από ήθος ήταν άστα να πάνε. Απλά ψάρωνε τους πιτσιρικάδες και τις νούλες και είναι από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας δημοσιογράφων άνευ μόρφωσης.
  Βάλε επίσης στους σημαντικούς διευθυντές στο αθλητικό τον Λυμπερόπουλο. Αλλαξε το αθλητικό section των πολιτικών εφημερίδων.

 6. xerolas avatar
  xerolas 02/06/2008 16:25:43

  Καλά θα κάνει η Γιάννα να αρχίσει να διώχνει και κανά ξερόλα σύμβουλο, άντε τώρα. Όλους αυτούς που έχει για δεξί της χέρι και αυτο-εκπαιδεύονται, παίρνουν το παχυλό χρήμα και δεν ακούν λέξη από άλλους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.