Από παρθενογένεση βγήκε ο Ψυχάρης;
20/11/2014 18:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από παρθενογένεση βγήκε ο Ψυχάρης;

Έλεος κύριοι του ΔΟΛ και κύριοι του κυρίου Ψυχάρη. Κάντε κριτική στην κεντροαριστερή παράταξη που έχει διαλυθεί και αφήστε τη Δεξιά να λύσει τα προβλήματα μόνη της. Δεν έχει ανάγκη από τέτοιους σωτήρες.

H παράταξη της Δεξιάς, αυτή που ουσιαστικά ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έχει μύρια προβλήματα. Πολλές φορές έχουμε γράψει και από αυτό το βήμα ότι η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν έχει σχέση με αυτήν που ιδρύθηκε στη Μεταπολίτευση και πλαισιώθηκε από σπουδαίους, πράγματι, πολιτικούς που άφησαν το στίγμα τους.

Και ουκ ολίγες φορές έχει γίνει συζήτηση για το πώς πρέπει να είναι ένα πατριωτικό κόμμα όπως η ΝΔ, πως πρέπει η δεξιά παράταξη να στηρίζει τον λεγόμενο κοινωνικό φιλελευθερισμό και να πολεμά όσο κανένα άλλο κόμμα τον κρατισμό, το ρουσφέτι, το βόλεμα, την οικογενειοκρατία.

Πολλά από τα άθλια κατάλοιπα της Μεταπολίτευσης τα κληρονόμησε και η ΝΔ. Μάλιστα στην πορεία των 40 αυτών χρόνων, με ευθύνη βασικών στελεχών της παράταξης, έγιναν εγκλήματα σε βάρος ενός κόμματος που έπρεπε να ξεχωρίζει από τον άθλιο λαϊκισμό των Παπανδρεϊκών και λοιπών Πασόκων οι οποίοι στήριξαν την επιβίωσή τους στο ψέμα, την ίντριγκα και ενδεχομένως στο επικοινωνιακό χάρισμα ή στην... μισθωτή στήριξη που είχαν εκ μέρους των νταβατζήδων της ενημέρωσης. Άλλωστε, όταν επί χρόνια το ΠΑΣΟΚ μοίραζε δουλειές από εδώ κι από εκεί και είχε τη στήριξη των επιχειρηματιών τι να σου κάνει η δεξιά παράταξη;

Εν πάση περιπτώσει η ΝΔ «εξώκοιλε» από το κόμμα που ίδρυσε ο Καραμανλής και αυτό το αναγνωρίζουμε όλοι, όπως αναγνωρίζουμε ότι και οι συνθήκες δεν είναι ίδιες.

Όταν έγινε πρόεδρος της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, κόντρα σε όλους και σε όλα είχε μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει τη ΝΔ, να την κάνει πολύ καλύτερο κόμμα απ' ότι είναι σήμερα. Άλλωστε, ένας πολιτικός που κυριάρχησε στο κόμμα του αν και δεν είχε σχέσεις με μηχανισμούς, οικογένειες και τζάκια ασφαλώς είχε το ηθικό πλεονέκτημα να το κάνει.

Όμως, ο Σαμαράς είχε την ατυχία να αναλάβει τα ηνία μιας παράταξης στην χειρότερη περίοδο της ιστορίας της Ελλάδας. Και στη συνέχεια ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια χρονική στιγμή που το δίλημμα ήταν: «Σηκώνομαι και φεύγω και εγκαταλείπω την πατρίδα ή μένω και πολεμάω με όποιο πολιτικό κόστος έχω». Προτίμησε το δεύτερο κι έχοντας μάλιστα πολύ μικρή στήριξη τόσο από το κόμμα του όσο και από εξωγενείς παράγοντες. Κι όμως, κατάφερε τουλάχιστον να σταθεροποιήσει τη χώρα και να της δώσει διέξοδο. Αλλά αυτό έγινε σε βάρος της παράταξης. Η ΝΔ ασφαλώς δεν είναι ένα κόμμα που... ονειρεύεται κανείς να έχει. Με πολλά προβλήματα, πολλά λάθη και ακόμη περισσότερα εμπόδια που δεν την αφήνουν να γίνει ένα σύγχρονο κόμμα το οποίο θα στηρίζεται στις βασικές αρχές του ιδρυτής της αλλά θα είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά δεδομένα.

Με απλά λόγια το σύνθημα «Αντώνη άλλαξέ τα όλα» έμεινε στη μέση, όχι με ευθύνη του ίδιου του Σαμαρά. Άλλωστε, αν μια παράταξη δε θέλει να σωθεί, αν κάποια βαρίδια την κρατούν πίσω, δε μπορεί να κάνει και πολλά ο αρχηγός που την ίδια στιγμή προσπαθεί να σώσει νυχθημερόν την Ελλάδα.

Αυτά ως πρόλογος για το κείμενο που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του Βήματος και το οποίο υπογράφει ο διευθυντής, Αντώνης Καρακούσης. «Η μεγάλη κρίση της Δεξιάς παράταξης» είναι ο τίτλος και μεταξύ άλλων αναφέρεται στα προβλήματα που έχουν ήδη θιγεί κι από εμάς.

Αναφέρει όμως μεταξύ άλλων: «Στην πολυκατοικία της - για να θυμηθούμε και τον διωκόμενο πλέον Καρατζαφέρη - έφθασαν να συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικό - λαϊκιστές της συμφοράς, κάτι ξεπεσμένοι Καραμανλικοί, οι «Μοραΐτες» του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν, χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους».

Με απλά λόγια τι μας λέει εδώ ο... ποιητής του Βήματος του κ. Ψυχάρη; Ότι η ΝΔ είναι ένα μαντρί στο οποίο βρίσκονται όλοι οι παραπάνω άθλιοι άνθρωποι. Ακόμη και μαχαιροβγάλτες υπάρχουν και θρασύδειλοι και επιχειρηματίες της... Κολομβίας υπάρχουν στη σημερινή ΝΔ, σύμφωνα με το Βήμα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η ευγενική ψυχή του Ανδρέα Ψυχάρη δεν άντεξε αυτή την κατάσταση και σαν ρομαντικός της πολιτικής που ήταν παραιτήθηκε. Ουδεμία σχέση έχει ότι έφυγε από τη Βουλή γιατί δεν θα ξανάβλεπε έδρα. Ουδεμία σχέση έχει το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε σε κυβερνητικό πόστο διότι πίστευε αυτός ότι δεν μπορεί με τις ικανότητές του να μένει έξω από τη διακυβέρνηση της χώρας.

Προφανώς λοιπόν το άρθρο για τη δεξιά που δημοσιεύτηκε από τη... ναυαρχίδα της κεντροαριστεράς, κινείται στο μοτίβο του Ανδρέα Ψυχάρη. Ίσως να υπαγορεύτηκε και από τον ίδιο ώστε να δείξει ότι αυτός είναι ο καθαρός, ο άμωμος, ο ρομαντικός πολιτικός και όλοι οι υπόλοιποι της ΝΔ είναι μαχαιροβγάλτες και ροπαλοφόροι.

Τι συγκινητικό. Μας θύμισε τον Δελαπατρίδη, εκείνον τον τρελό της πλατείας Συντάγματος που έβγαλε λόγους σαν να ήταν πρωθυπουργός και έλεγε: «Αθηναίoι βγάλτε με, και θα περνάτε φίνα, φρενoκoμεία πάμπoλλα, θα κτίσω στην Αθήνα».

Βεβαίως ο Δελαπατρίδης ήταν γραφικός αλλά ήταν και τίμιος, όσο και αιθεροβάμων. Ο Ψυχάρης τι είναι; Από παρθενογένεση βγήκε; Δεν είναι γόνος μιας οικογένειας που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις αλλά τώρα δεν περνά η μπογιά της; Τι θέλει δηλαδή να μας πει. Ότι το Βήμα του μπαμπά του είναι τόσο αναμάρτητο που κάνει κριτική σε άλλους;

Έλεος κύριοι του ΔΟΛ και κύριοι του κυρίου Ψυχάρη. Κάντε κριτική στην κεντροαριστερή παράταξη που έχει διαλυθεί και αφήστε τη Δεξιά να λύσει τα προβλήματα μόνη της. Δεν έχει ανάγκη από τέτοιους σωτήρες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κίτρινη Γραβάτα avatar
  Κίτρινη Γραβάτα 20/11/2014 23:41:05

  Βρήκαν και τα κάνουνε οι ...Ψυχάρηδες. Όχι οτι δεν τους ξέρουμε, αλλά δεν θα έπρεπε ήδη να έχουνε ξεδοντιαστεί αντί να εκβιάζουν απροκάλυπτα, να προκαλούν και κανείς να μην τολμάει να τους κολλήσει στον τοίχο;

 2. ΙΦΘΙΜΟΣ avatar
  ΙΦΘΙΜΟΣ 21/11/2014 09:43:55

  "Δίκαια πάσχω, τόν πονηρόν ο'ικτοίρας"
  Αίσωπος

 3. Η επόμενη κίνηση avatar
  Η επόμενη κίνηση 21/11/2014 12:20:05

  Από την ανοχή, την ενοχή και τη συνενοχή ''τρέφεται'' ο Ψυχάρης.

 4. Πάρης ο όμορφος avatar
  Πάρης ο όμορφος 21/11/2014 14:25:59

  Τους ...μαχαιροβγάλτες, τους αδίστακτους, τους άπληστους και τους εξαγορασμένους καταχραστές, δεν τους βλέπει αλήθεια ο κυρ Σταύρος μεταξύ των ...συναδέλφων του μεγαλοτσιφλικάδων των ΜΜΕ αλλά και διαπλεκομένων μεγαλοδημοσιοκάφρων; Όλοι οι άχρηστοι στην ...κακούργα τη Δεξιά έχουνε μαζευτεί άραγε; Αλλού δεν ...χώρεσαν;

 5. Να΄χαμε να λέγαμε avatar
  Να΄χαμε να λέγαμε 21/11/2014 15:13:23

  Τελικά θα μας πληροφορήσεικάποιος σχετικά με τις ....''χάρες'' της διευθέτησης των δανείων του κ.Ψυχάρη που ΔΕΝ περάσανε παρά τις πιέσεις και τον μετέτρεψαν εν μιά νυκτί σε υβριστή από κόλακα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.