#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/06/2009 11:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από θυρωρός της ΝΔ, ιδιοκτήτης του ΕΤ;

 Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Γ. Καρατζαφέρης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Καλώ τους ανθρώπους με τους οποίους στήσαμε και δουλέψαμε μαζί την εφημερίδα, τον Δ. Ρίζο και τον Γ. Κύρτσο να φτιάξουμε ένα σχήμα και να πάρουμε τον ΕΤ και να συνεχίσει να βγαίνει η εφημερίδα, νοικοκυρεμένα και χωρίς σπατάλες. Η παράταξη τη χρειάζεται, αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής ακουμπά μόνον στον κ. Αλαφούζο. Μόνος μου ενδιαφέρομαι, δεν θέλω να αφήσω στην λήθη της ιστορίας αυτόν τον τίτλο. Όταν θα γίνει η εκκαθάριση θα δούμε τι θα κάνουμε».

Έ, όχι και «έστησε» τον ΕΤ ο Καρατζαφέρης με τον Δ. Ρίζο και τον Γ. Κύρτσο. Δεν μπορεί απευθυνόμενος σε άσχετους δημοσιογράφους να παραμυθιάζει έτσι τον κόσμο; Καταρχήν αυτός πήγε για λίγο στην εφημερίδα το 1994 για να αντικαταστήσει ως αρθρογράφος τον Δ. Ρίζο, όταν αυτός απομακρύνθηκε από την συμμαχία Σαρρή - Κύρτσου - Έβερτ - Βαρβιτσιώτη και έψαχναν να βρουν ένα «βαρύ» δεξιό όνομα να τον αντικαταστήσει. Έπειτά, την ίδια περίοδο (αλλά και προηγουμένως) ο Ρίζος (καθημερινό φύλλο) και ο Κύρτσος (κυριακάτικο) ήταν συνεχώς στα μαχαίρια για την πρωτοκαθεδρία στην εφημερίδα. Και όλοι οι παλιοί γνωρίζουν ότι από αυτόν τον ανταγωνισμό άρχισε η πτωτική πορεία της εφημερίδας.

Γράφει σχετικά και το http://ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com/

Κατανοούμε απολύτως ότι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, επιθυμεί, αυτή τη φορά με αφορμή το λουκέτο στον Ελεύθερο Τύπο, να στριμώξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επανειλημμένως άλλωστε τους προηγούμενους μήνες έκανε το ίδιο με αφορμή άλλα γεγονότα.

Όμως, από αυτού του σημείου μέχρι να προτείνει συγκεκριμένο σχήμα προσώπων που μπορεί να αναλάβει την εφημερίδα, και πολύ περισσότερο, τον εαυτό του ως «υποψήφιο» αγοραστή της εφημερίδας, η απόσταση είναι μεγάλη.

Προφανώς αδυνατεί να κατανοήσει ότι οι εργαζόμενοι δεν επιθυμούν πάτρωνες σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που περνούν, αλλά βιώσιμη λύση για μια εφημερίδα που θα είναι ανεξάρτητη, θα σέβεται τους αναγνώστες της, και θα είναι στην υπηρεσία της μάχιμης δημοσιογραφίας.

Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, άτομα που συνέδεσαν τα ονόματά τους με μαζικές απολύσεις στον -προ Γιάννας- Ελεύθερο Τύπο και με την σταδιακή απαξίωση της εφημερίδας, καλό θα ήταν να μην ακούγονται, διότι εξαγριώνουν τους εργαζόμενους.

Εμείς, αυτό που ζητάμε από όλα τα πολιτικά κόμματα -και βέβαια το ΛΑΟΣ- καθώς και τα συνδικάτα, είναι να πιέσουν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα και για την εφημερίδα και για τους εργαζόμενούς της.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lavazza avatar
  Lavazza 26/06/2009 11:59:18

  O Καρατζαφέρης, ο Κύρτσος κι ο Ρίζος, είναι γνωστό οτι έβαλαν "πλάτη" για την εφημερίδα (στην κρίση του καθενός ποιός περισσότερο και ποιός λιγότερο).

  Για την "παρέα" του 2004 που εμφανίστηκε στην εφημερίδα το 2006 από το πουθενά και μέχρι το κλείσιμο έπαιρνε μισθούς της τάξεως των 25.000 Ευρώ μηνιαίως (και άνω) δεν βλέπω να γράφετε...

  Αν ο Καρατζαφέρης πρόσφερε στην εφημερίδα 8 ή 10 ή 12 χρόνια είναι το θέμα σας...;;;

  Δε σε καταλαβαίνω βρε Φακτορα ώρες ώρες...

  Υ.Γ:
  Αυτή η κρατικοδίαιτη αμαρτωλή παρέα του 2004, πήγε να "βολευτεί" στον Ε.Τ έως ότου τέλος του 2009 όπου συσταθεί η οργανωτική επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων!
  Περιμένουν περί τα 300 άτομα να προσληφθούν σε αυτήν την οργανωτική επιτροπή, με μισθούς άνω των 3.500 Ευρώ μηνιαίως καθαρά.
  Και αυτά τα χρήματα θα τα παίρνουν από το 2009 έως το 2013!!!
  Για να "δουλέψουν" το πολύ το τελυταίο τετράμηνο πριν τους Αγώνες το 2013!
  Πέστε ονόματα για να μην τα πω εγώ...

 2. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 26/06/2009 12:30:49

  Τι Βγενοπουλος τι Καρα...τζαφερης.... (και αυτός “παιδί” του “λαος” είναι???) ....το αυγό φιδιού επουλωθεί...

 3. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 26/06/2009 13:04:24

  Πολύ δούλεμα ρίχνει ο τύπος.

 4. ? avatar
  ? 26/06/2009 14:07:43

  Τι διαφορα εχουν αυτοι απο τον εργατη που κλεινει
  το εργοστασιο και μενει ανεργος;
  Γρηγορα στο ταμειο ανεργιας στην ουρα πισω απο τον
  εργατη γιατι αυτοι ειναι ικανοι να του φανε και την
  θεση στην ουρα.

 5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 26/06/2009 14:10:36

  Εμπρός λοιπόν, να μία ευκαιρία να αγοράσει το δημόσιο τον τίτλο, τα πάγια και να αναλάβει τυχόν υποχρεώσεις του νομικού προσώπου (λίγο δύσκολο να υπάρχουν αφού το χέρι στην τσέπη το έβαζε η ιδιοκτησία).

  Ετσι θα μπορέσει να γίνει "επιχειρηματίας" το δημόσιο εκτός από τον χώρο των τραπεζών και στον χώρο των εκδόσεων...

  Για να πάμε πιο γρήγορα στην επερχόμενη χρεοκοπία, (2011 ή 2012, εξαρτάται από το πότε θα "στερέψει" ο εσωτερικός δανεισμός)...

 6. καρατζαφερικός avatar
  καρατζαφερικός 26/06/2009 14:22:32

  Καλή πρόταση. Μακάρι να υπήρξει και μια δεξιά εφημερίδα. (Η «Καθημερινή» είναι αριστερή - «εκσυγχρονιστική».) Εγώ που είμαι δεξιός τί χρωστάω να παίρνω Καθημερινή και να μέ βρίζει όλη η σάρα και η μάρα των αριστεριστών και των «εκσυγχρονιστών» που έχει μαζευτεί εκεί μέσα;

  Αφού το σωματείο εργαζομένων έχει την πρεμούρα να απορρίψει εκ των προτέρων την πρόταση για να μην τους πούνε ακραίους, συνοδοιπόρους του ΛΑΟΣ ή δεν ξέρω τι, όταν μάλιστα η εγκατάλειψη της παραδοσιακής δεξιάς γραμμής ήταν αυτή που καταβαράθρωσε τον «Ελεύθερο Τύπο», ας πάνε να ζητήσουν ψωμί από τον Γιωργάκη και τον Αλαβάνο. (Θέλω να πω, και ο Καρατζαφέρης δεν τό κάνει για την ψυχή της μάνας του φυσικά, αλλά, εσύ ως σωματείο, απορρίπτεις εκ των προτέρων πρόταση που έχει έστω μια πιθανότητα να δώσει ψωμί στον κόσμο; )

  Βέβαια, για να τα λέμε όλα, ο Καρατζαφέρης θα έπρεπε να κοιτάξει να βελτιώσει και την ποιότητα της «Α1». Στον εθνικιστικό χώρο, ο «Ελεύθερος Κόσμος» είναι σαφώς ποιοτικότερη εφημερίδα (και ποιοτικότερη και από πολλές άλλες, όλου του πολιτικού φάσματος), αλλά βεβαίως δεν ταυτίζεται με τον ΛΑΟΣ.

 7. koinos_nous avatar
  koinos_nous 26/06/2009 14:38:06

  Μεγάλη ευθυξια επιασε τους εργαζομενους στον ΕΤ, μονο λιγο καθυστερημενα δεν νομιζετε;
  Οταν η εφημεριδα πηγαινε κατα διαόλου δεν ειχαν λογο ουτε αποψη αφου τα επαιρναν,τωρα τους μαρανε ως συνηθως.
  Για την κατρακυλα ειναι αμετοχοι, για ολα φταιει η Γιαννα η σαρα η Μαρα κλπ αυτοι οχι οπως παντα.

 8. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 26/06/2009 14:58:08

  Kαι τί τον ενδιαφέρει τον Καρατζαφύρερ για μιά εφημερίδα ενός ξένου κόμματος?
  Αυτός έχει την Άλφα1 ας ασχοληθεί μαζί της εκτός άν έχει πάρει μεταγραφή στην Νέα Δημοκρατία και δέν το ξέρουμε.

 9. O Xαζος του χωριου avatar
  O Xαζος του χωριου 26/06/2009 15:07:33

  Κατα το Νεος Πανιωνιος,Νεος ΠΑΟΚ και νεα ΑΕΚ θα εχουμε Νεο Τυπο κ.ο.κ....

  Το Μοναστηρι ναναι καλα! (Μονο που δεν ειναι...)

 10. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 26/06/2009 15:42:35

  ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ ΛΟΝΔΙΝΟ,ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ ΛΟΝΔΙΝΟ...
  ΝΑΤΑΝΕ ΤΟ 1944 ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΑΙΩΝΙΑ ΟΠΙΣΘΟΓΕΜΕΙΣ ΚΙΜΒΡΟΙ.

 11. kostas avatar
  kostas 26/06/2009 17:10:00

  @koinos_nous
  πόσοι από τους 450 εργαζόμενους στα δύο Μέσα πιστεύεις ότι "τα έπαιρναν" όσο η Γιάννα ήταν στο μαγαζί; 20; 50; Για τους υπόλοιπους που τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν έχεις κανένα σχόλιο;

 12. Aris avatar
  Aris 26/06/2009 17:25:54

  Η μόνη εφημερίδα με πολιτικές αναλύσεις αυτή τη στιγμή είναι η Εστία αλλά είναι δύσπεπτη ρε γαμώτο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.