29/08/2008 03:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από ελληνικές περιοχές περνάει ο αγωγός

 

_______________________________________________ 

Ο πετρελαιαγωγός Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) –Τιφλίδα - Τσεϊχάν (μεσογειακά παράλια Τουρκίας) είναι ήδη έτοιμος και λειτουργεί (φωτογραφία). Αυτό το γνωρίζετε πιθανότατα. Εκείνο όμως που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι περνάει μέσα από τις ελληνικές περιοχές της Γεωργίας. Περιοχές, όμως, τις οποίες έχει εγκαταλείψει το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού και έχουν εποικιστεί από Γεωργιανούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 29/08/2008 11:28:31

  Πώς είναι δυνατόν να είναι ελληνικές αφού "τις έχει εγκαταλείψει το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού και έχουν εποικιστεί από Γεωργιανούς";

 2. factorx avatar
  factorx 29/08/2008 11:52:47

  Βρε παιδιά, μας έστειλε την φωτογραφία άνθρωπός μας και επισημαίνει και ένα ενδιαφέρον στοιχείο για την Ελλάδα. Είναι καλό ρεπορτάζ. Κανένας δεν είπε να κάνουμε μια νέα αργοναυτική εκστρατεία.

 3. Suhoi avatar
  Suhoi 29/08/2008 18:30:46

  @ανωνυμο2


  Επειδή στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, μάθαμε πλέον με περίσσια ευκολία να ξεπουλάμε τα εθνικά δίκαια και να θεωρούμε όποιον μιλάει γι’αυτά, «Ελληναρά» και «εθνο-πατριώτη», ας δούμε λίγο ποια πρακτική ακολούθησαν οι Γεωργιανοί απέναντι στη μεγάλη ελληνική μειονότητα της Γεωργίας. Πολύ περισσότερο, πόσο αλλοπρόσαλλες και εθνικά καταστροφικές ήταν οι ελληνικές πολιτικές. Τα αποσπάσματα προέρχονται από εκθέσεις πρώην πρέσβη μας στην Τιφλίδα και δημοσιοποιήθηκαν περίπου προ οκταετίας, όταν διερευνάτο το σκάνδαλο των ελληνοποιήσεων.

  «Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να μην αποκοπούν οι ομογενείς πολίτες της Γεωργίας από την πατρίδα τους, εξαιτίας του Συντάγματος της Γεωργίας που απαγορεύει τη διπλή υπηκοότητα», έγραφε ο πρέσβης μας σε τηλεγραφήματά του προς την Αθήνα, και ειδικότερα στο ΥΠΕΞ, επικεφαλής του οποίου τότε ήταν ο κ.Γ.Παπανδρέου. «Eπίσης, πρέπει να εμποδιστεί το κύκλωμα, το οποίο δρά στις Nομαρχίες της Γεωργίας, εκδίδοντας πλαστές άδειες παλιννόστησης στους ομογενείς με ταυτόχρονη διαγραφή τους από τα μητρώα πολιτών της Γεωργίας, την εκποίηση έναντι ευτελούς τμήματος της ακινήτου περιουσίας τους, την παράδοση των παλαιών πιστοποιητικών και την αντικατάσταση με νέα». Kαι προσθέτει: «O ομογενής δελεαζόμενος από την πρόταση, δυστυχώς συχνά ομογενών μεσαζόντων να ελληνοποιήσει το επώνυμο και όνομά του, καταβάλλει τουλάχιστον 600 δολλάρια HΠA και παραδίδει τα παλαιά πιστοποιητικά του, τα οποία η Nομαρχία χρησιμοποιεί ώστε να ελληνοποιήσει αλλογενείς».

  Ουσιαστικά δηλαδή, όχι μόνον τους υφήρπαζαν τις περιουσίες, και οι Πόντιοι έφευγαν από τον τόπο τους, αλλά τους άβαζαν να πουλάνε και τα χαρτιά τους σε Γεωργιανούς, οι οποίοι στη συνέχεια «βαφτίοζνταν» Eλληνες και έρχονταν στη χώρα μας. Η διαφθορά και η απουσία εθνικών στόχων είχαν και εξακολουθούν να έχουν τεράστιο κόστος για την χώρα και τον ελληνισμό. Κάτι που φάνηκε περίτρανα στην περίπτωση μιας χώρας όπως η Γεωργία, η οποία βρισκόταν στα μαύρα της χάλια. Παρ’όλα αυτά, ακόμα κι’αυτή μας δούλευε. Εμείς βέβαια, μετά από εντολές του ΝΑΤΟ φτάσαμε στο σημείο να της δώσουμε και ένα πολεμικό πλοιάριο, το οποίο πρόσφατα βύθισαν οι Ρώσοι. Εχουμε κάνει και άλλα. Για παράδειγμα, συνεχώς το υπουργείο Εξωτερικών, τόσο επί ΠΑΣΟΚ όσο και επί ΝΔ, καθώς και οι Ομογενειακές Οργανώσεις, έστελναν συνεχώς βοήθεια στη Γεωργία. Τα σκάνδαλα με τις βοήθειες και τις χρηματοδοτήσεις εκεί είναι πασίγνωστα. Τα σκάνδαλα των ΠΑΣΟΚων τα γνωρίζουν πολύ καλά οι Νεοδημοκράτες, οι οποίοι όμως, τα αποσιώπησαν, προφανώς στο πλαίσιο του συμψηφισμού.

  Επίσης, δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση ότι στις μόνες χώρες που στέλνει στον ελληνισμό βοήθεια η Ελλάδα, είναι κυρίως στην Ουκρανία και τη Γεωργία; Δηλαδή, σε δύο χώρες που θέλουν να αποκόψουν οι ΗΠΑ από τη Ρωσία. Γιατί δεν στέλνουν και στους Ελληνες της Ρωσίας που είναι οι πολυπληθέστεροι στην πρώην ΕΣΣΔ; Μάλλον, κι’εμείς συμβάλλουμε από την τσέπη μας στην αμερικανική πολιτική.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.