Από γραμματέας υφυπουργός Δικαιοσύνης ο Δ. Παπαγγελόπουλος
06/05/2015 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από γραμματέας υφυπουργός Δικαιοσύνης ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Απόφαση Τσίπρα-Καμμένου πίσω από την πλάτη του Παρασκευόπουλου; Ποιος ο ρόλος των Αμερικανών;

Και ξαφνικά στο «μικρό και ευέλικτο» υπουργικό συμβούλιο των 41 υπουργών και αναπληρωτών υπουργών του Αλέξη Τσίπρα προστίθεται αιφνιδίως και ένας ακόμα υφυπουργός. Πρόκειται για τον πρώην εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος αναβαθμίζεται από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης σε υφυπουργό για θέματα διαφάνειας.

Διερωτάται κανείς τι σκοπιμότητα έχει αυτή η κίνηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πάρθηκε με απόφαση Τσίπρα – Καμμένου, με δεδομένο μάλιστα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος είχε μαύρα μεσάνυχτα για το γεγονός. Ειδικά μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα διαφθοράς και διαφάνειας, ο Π. Νικολούδης.

Βέβαια κοιτώντας πιο προσεκτικά κανείς το βιογραφικό του πρώην εισαγγελέα και νυν υφυπουργού Δικαιοσύνης θα διαπιστώσει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που έχει διατελέσει και επικεφαλής της ΕΥΠ από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο του 2009, έχει κατηγορηθεί πολλάκις ως ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων που... μπήκαν στο αρχείο. Αυτό λέει κάτι.

Από τις πιο πρόσφατες υποθέσεις με έντονο πολιτικό αλλά και γεωπολιτικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια που χειρίστηκε ο Δ. Παπαγγελόπουλος από τη θέση του προϊστάμενου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών ήταν η υπόθεση των υποκλοπών του 2004. Από πολλούς έχει κατηγορηθεί για απραξία, ενώ αρχικά και η αυτοκτονία -σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή- του Τσαλικίδη αξιολογήθηκε ως κοινή υπόθεση, άσχετη με το σκάνδαλο των υποκλοπών εκείνης της περιόδου!

Θεωρούμε περιττό να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για την υπόθεση όπου παρακολουθούνταν από ξένα και εγχώρια κέντρα και παράκεντρα εξουσίας ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αλλά και υπουργοί της τότε κυβέρνησης.

Στο παλμαρέ του υφυπουργού Δικαιοσύνης πλέον προστίθεται και η υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών καθώς κατηγορείται ότι πέταξε στα αζήτητα τη μήνυση που είχε κατατεθεί και χρειάστηκε μετά από μήνες το θέμα να πάρει διαστάσεις όταν ασχολήθηκε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC με τις απαγωγές των Πακιστανών στην Ελλάδα. Λέγεται μάλιστα ότι πολλοί από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση εκείνη στη συνέχεια ήταν υφιστάμενοι του Παπαγγελόπουλου στην ΕΥΠ.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει διατελέσει επίσης ως εισαγγελέας αρμόδιος για το οργανωμένο έγκλημα αλλά και ως εποπτεύων για την τρομοκρατία.

Είναι εύλογος, λοιπόν, ο πειρασμός για τον οποιονδήποτε να υποθέσει ότι η συγκεκριμένη αιφνιδιαστική αναβάθμιση σε υφυπουργό του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου δεν είναι άσχετη και με τις τελευταίες παρεμβάσεις των ΗΠΑ και της πρεσβείας τους εδώ στην Αθήνα απ’ αφορμή το νομοσχέδιο με τη φωτογραφική διάταξη για την αποφυλάκιση Ξηρού. Ενδεχομένως ο Τσίπρας να θέλει να ανακρούσει πρύμναν και προσπαθεί να καλοπιάσει τώρα τους Αμερικανούς ύστερα από το στραπάτσο ολκής που έπαθε η κυβέρνησή του διεθνώς.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. airman avatar
    airman 07/05/2015 09:54:03

    Πολύ μεγαλόψυχος ο Αλέξης προς τους "καραμανλικούς"! Ας είναι καλά το παιδί!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.