#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/04/2010 23:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από γκάφα σε γκάφα το οικονομικό επιτελείοΔεν έχουν τελειωμό οι γκάφες του οικονομικού επιτελείου και ειδικά του Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος, όπως γράφαμε και παλαιότερα καλύτερα να μη μιλάει γιατί κοστίζει εκατομμύρια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το μεσημέρι, και προτού ανακοινωθούν και επίσημα οι αποφάσεις της Ευρώπης, «ανώτατος αξιωματούχος»  (που όλοι αντιλαμβάνονται ποιος είναι) σε κατ’ ιδίαν κουβέντες έκανε λόγο για δανεισμό – μαμούθ 80 δις ευρώ. Τόσα ήταν τα χρήματα που θα μπορούσε να πάρει η Ελλάδα στην τριετία.

Λίγο αργότερα, αντιλαμβανόμενος την γκάφα που έκανε καθώς ένα τέτοιο ποσό αντιστοιχεί στο 1/3 του ελληνικού ΑΕΠ και θα ήταν ομολογία χρεοκοπίας, προσπάθησε να «μαζέψει» κάπως τα πράγματα.

Πάντως, άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια συμφωνία η οποία μπορεί την πρώτη χρονιά να είναι λίγο πάνω από τα 40 δις ωστόσο, για τα επόμενα δύο χρόνια είναι άγνωστο το ποσό, όπως και τα επιτόκια και οι όροι του δανεισμού. Προς το παρόν βγαίνει μπροστά το σχέδιο σωτηρίας για τους επόμενους 9 μήνες και βλέπουμε καθώς μέχρι το τέλος του έτους θα χρειαστούν πάνω από 53 δις ευρώ για αναχρηματοδότηση του χρέους.

Αν κάποιος μπει στην ιστοσελίδα του Reuters και στο πρώτο θέμα που αφορά την Ελλάδα θα δει ότι η αναφορά για δάνειο 80 δις χρεώνεται σε ανώνυμο «ανώτατο αξιωματούχο»  του υπουργείου Οικονομικών που μίλησε για δανεισμό αντίστοιχο με αυτό που δόθηκε σε Μεξικό και Αργεντινή από το ΔΝΤ, δηλαδή σε χρεοκοπημένες χώρες. Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι άγνωστο πόσο μπορεί η Ελλάδα να εξυπηρετήσει ένα χρέος 300 δις ευρώ. Όπως και να έχουν τα πράγματα, οποιοδήποτε κι αν είναι το σχέδιο σωτηρίας της χώρας, όποτε κι αν αυτό ενεργοποιηθεί, θα κριθεί από το πώς θα αντιδράσουν οι αγορές.

Τη Δευτέρα ίσως είναι η πιο κρίσιμη μέρα του πολέμου διότι αν οι αγορές ανεβάσουν και πάλι τα spreads στα ύψη τότε θα έχει επιβεβαιωθεί το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Τότε η Ελλάδα θα σπεύσει να κάνει χρήση του δανείου που αποφασίστηκε σήμερα.

 Διαβάστε και τι μετέδωσαν σχετικά

 Έλληνας αξιωματούχος: 80 δις «λογικά» το ποσό του πακέτου βοήθειας στα επόμενα τρία χρόνια.

 Κυριακή 11 Απριλίου (Reuters)- Θα ήταν λογικό ότι η βοήθεια της ΕΕ  και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα θα φτάσει περίπου στα 80 δις ευρώ (107 δις δολάρια) στα επόμενα τρία χρόνια εφόσον οπλιστεί ο μηχανισμός, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών την Κυριακή.   Ο ανώτατος αξιωματούχος είπε, ότι η βοήθεια φέτος θα φτάσει τουλάχιστον τα 30 δις ευρώ μέσω της ευρωζώνης και τουλάχιστον 10 δις μέσο του ΔΝΤ.  «Τα 40 δις για το 2010 είναι μέρος ενός μεγαλύτερου ποσού για την τριετή περίοδο. Ένα λογικό ποσό για την τριετή περίοδο θα ήταν το διπλάσιο των 40 δις» τόνισε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.  Πρόσθεσε επίσης ότι « Θα παρακολουθούμε τις αγορές τις προσεχείς ημέρες, και ανάλογα με το πώς θα κινηθούν τα spreads, θα αποφασίσουμε εάν θα ζητήσουμε τον μηχανισμό βοήθειας.  Επανέλαβε ότι η Ελλάδα ακόμα στόχευε στο να είναι ικανή να συγκεντρώνει χρήματα από τις αγορές.

 ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ www.zerohedge.com

 Σε λιγότερο από δύο ώρες έπειτα από την τηλεδιάσκεψη από την οποία η EMU ανακοίνωσε το πακέτο βοήθειας των 30 δις στην Ελλάδα, Έλληνας αξιωματούχος έχει ήδη εμφανιστεί λέγοντας ότι προφανώς αστειεύονται ότι χρειάζονται μόνο 40 τόσα δις ευρώ  (με τα 10 του ΔΝΤ). Το συνολικό ποσό θα είναι το διπλάσιο ή  80 δις ευρώ, για την τριετή περίοδο…..

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kkonstan avatar
  kkonstan 11/04/2010 23:04:41

  Έχω πάψει πια να πιστεύω οτι πρόκειται για γκάφες.

  Την δουλειά τους κάνουν στην κυβέρνηση, απλά δεν δουλεύουν για εμάς.

  Περαστικά.

 2. Orestios avatar
  Orestios 11/04/2010 23:08:06

  Show me the money!!!!!!!!!!!

  Καλά πιστεύεται πως η Ελλάδα είναι To Big To Fail?
  Τί είδους bailout είναι αυτό?
  χο!χο!

 3. BlueSky avatar
  BlueSky 11/04/2010 23:19:44

  Ρε παιδιά αυτοί είναι επικίνδυνοι, γράφουν και λένε ότι τους κατέβει. Πρέπει να φύγουν μια ώρα αρχίτερα!

 4. neos agrotis avatar
  neos agrotis 11/04/2010 23:28:50

  Στο Κειμενο που συμφώνησαν οι υπουργοι οικονομικων της Ευρωζώνης για το δανεισμο της Ελλαδας υπάρχει η πιο κάτω προταση:
  In parallel, Euro area Members States will engage the necessary steps, at national level, in order to be able to deliver a swift assistance to Greece.
  Ηδη ο υπουργος των οικονομικών της Ιρλανδίας δήλωσε οτι θα χρειασθει "εθνικη νομοθεσία" για τον δανεισμό της Ελλαδας.
  Μηπως γνωρίζει κανεις τα necessary steps, at national level για τις υπολοιπες χώρες μέλη της Ευρωζωνης?
  Μάλλον προβλέπω οτι θα βρεθούμε στόν αέρα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ neos agrotis 11/04/2010 23:55:23

   Το κρίσιμο "The" απουσιάζει και πάλι από το κείμενο. Δηλαδή, δεν αναφέρει "ΤΗΕ Euro area member states", πράγμα που θα σήμαινε όλοι εγκλειστικά. Έτσι σκέτο όπως είναι ξανά, σημαίνει "ΟΣΟΙ πιστοί, ΘΑ προστρέξουν" (και βλέπουμε)...

 5. neotera avatar
  neotera 11/04/2010 23:49:11

  Η είδηση ειναι πως έρχεται η πρώτη δόση 2,8 δις απο ΔΝΤ. Επιτόκιο 2,25% έχει αυτή η δόση. Εκεί στην παγκόσμια τράπεζα εκτιμούν πως δεν πρόκειται να μασήσουν οι "οίκοι" των περιούσιων και να πέσουν αύριο τα σπρεντς. Στόχος τους σταθερός να μας ρίξουν στις μασέλες του ΔΝΤ και να επιβεβαιωθεί το φαλιμέντο για να ρευστοποιήσουν τη ελλαδίτσα. Για να μην τσινήσουμε δε δεν ζητούν επιπλέον μέτρα γι αυτή την πρώτη δόση. Αργότερα θα πάρουμε και τα λεφτά της Ευρώπης με 5% όταν προχωρήσουν οι σχετικές συμφωνίες. Σημειωτέον πως χωρίς το όργιο παραπληροφόρησης απ' τα κουραδομήντια δεν μπορούν να υλοποιήσουν το σχέδιο τους αυτό όπως και κανένα μείζων σχέδιο άλλωστε... Μόνο ο Σαμαράς μπορεί να βγει και να σπάσει την εκστρατεία παραπληροφόρησης περί τον δανεισμό, αλλά δεν είναι σίγουρο αν μετά θα παραμείνει επικεφαλής της ΝΔ, για να μην πω τι χειρότερα μπορρεί να πάθει άν επιμείνει.. ))

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ neotera 11/04/2010 23:57:17

   Γιατί, τι θα γίνει και δεν θα παραμείνει επικεφαλής αν το έκανε; Θα του κάνει κανα εσωκομματικό... πραξικόπημα η κυρία; Ας κοπιάσει...

   • neotera avatar
    neotera @ Αυριανιστής 12/04/2010 01:24:48

    θα τον ρίξουν τα κανάλια που διαψεύδει την εκστρατεία των νταβάδων και του ξένου παράγοντα. Ο Καραμανλής είδαμε τι υπέστει παρότι προσπάθησε να μη δίνει αφορμές... ))
    Αυτό είναι το ελάχιστο.

 6. σερτης avatar
  σερτης 12/04/2010 00:15:53

  http://www.youtube.com/watch?v=OTE4WSg4_AI

  5000 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.......ΟΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.............

  ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΛΙΝΚ ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ

  • AGR avatar
   AGR @ σερτης 12/04/2010 01:13:35

   Δεν έχει λαμπάδες και μανουάλια στο Illinoois!

 7. Μαρία avatar
  Μαρία 12/04/2010 01:03:44

  Παρατηρώ μια σταδιακή και διστακτική μεταστροφή ακόμα και του παραδοσιακά "πράσινου" έντυπου τύπου - που το τελευταίο εξάμηνο μόνο ανδριάντα δεν του έχει στήσει του ΓΑΠ! Ε, πόσο να αγνοήσει κι αυτός τις επιπολαιότητες (;) και τις γκάφες (;) του??? Μεταξύ μας, μάλλον γκάφες πρέπει να' ναι γιατί δεν τον έχω και για κανένα...ξεφτέρι τον Goeffry μας!!!

  Το άρθρο το βρήκα επαναδημοσιευμένο σ' ένα blog. Είναι του "Αγγελιοφόρου". Αξίζει να ρίξετε μια ματιά! Πολύ καλή ανάλυση του αρθρογράφου.

  http://agrupnoipolites.wordpress.com/2010/04/11/greece-for-dinner/

 8. argoscholosaristeros avatar
  argoscholosaristeros 12/04/2010 01:18:42

  Οποιος έχει δει το φίλμ international έχει καταλάβει πόσο επιτυχημένη μπίζνα είναι για τις τράπεζες ο δανεισμός την κρατών.
  Τελικά ο Παπακωνσταντίνου είναι υπουργός εθνικής οικονομίας ή υπάλληλος πολυεθνικούς τραπέζας;;

  • Orestios avatar
   Orestios @ argoscholosaristeros 12/04/2010 02:12:18

   Για τον σοσιαλισμό δουλεύει κι αυτός.

 9. fatfat avatar
  fatfat 12/04/2010 01:30:33

  σχετικά με την δήθεν γκάφα που αναφέρει το άρθρο

  1) Μόνο για το 2010 το ποσό θα φτάσει συνολικά τα 40-45 δις ευρώ.
  Γιατί σας φαίνεται παράλογο να φτάσουν τα 80 δις ευρώ την τριετία?
  Μπορεί να φτάσουν, μπορεί και όχι...πάντως πιθανό είναι.....

  Εξάλλου η ανακοίνωση του Eurogroup(Eurogroup statement) αναφέρει εκτός των άλλων : "The program will cover a three-year period. The euro area Member States are ready to contribute for their part up to 30 billion in the first year to cover financing needs in a joint program to be designed with and co financed by the IMF. Financial support for the following years will be decided upon the agreement of the joint program..."

  Άρα το πρόγραμμα είναι τριετές....μόνο για το 2010 η συνεισφορά της Ε.Ε θα είναι πάνω από 30 δις ευρώ και η υποστήριξη για τα επόμενα 2 χρόνια (2011-2012) θα καθοριστεί στο μέλλον.

  Οπότε και τότε το τριετές πρόγραμμα, μπορεί (είναι πιθανό) να φτάσει τα 80 δις ευρώ - αν βέβαια αποφασιστεί στο μέλλον κάτι τέτοιο από τα μέλη της ευρωζώνης-.


  2) Ρίξτε μια ματιά εδώ να δείτε πως επιβεβαιώνεται η είδηση για 80 δις ευρώ

  http://www.bankingnews.gr/Όλη-η-ενημέρωση/item/2249-Στα-80-δισ-τα-δάνεια-της-ΕΕ-ΔΝΤ-στην-Ελλάδα-έως-το-2012,-40-δισ-το-2010-με-επιτόκια-3,7-κυμαινόμενο-ή-5-σταθερό

  @ neos agrotis....μην βιάζεσαι.....τα "necessary steps, at national level" που ρωτάς τι είναι, αφορούν προφανώς τα διμερή δάνεια που θα δοθούν με εμπλοκή των εθνικών τραπεζών των χωρών-μελών της ευρωζώνης......σιγά μην διεξαχθούν και σχετικά δημοψηφίσματα.....εξάλλου ο μηχανισμός υποστήριξης έχει ήδη πρόσφατα εξαγγελθεί-δημιουργηθεί και δεν ζητήθηκε η έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων....τώρα απλώς οριστικοποίησαν και συγκεκριμενοποίησαν την στήριξη.......

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ fatfat 12/04/2010 05:15:05

   "Γιατί σας φαίνεται παράλογο να φτάσουν τα 80 δις ευρώ την τριετία?"

   Με τις μασέλες του ΠΑΣΟΚ δε μας φαίνεται καθόλου παράλογο. Τι λες τώρα.
   Απλά διαφωνούμε στο οτι τα κερατιατικα και το μελλοντικο φαγοποτι του ΠΑΣΟΚ πρεπει να τα πληρωσουμε εμεις.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ fatfat 12/04/2010 14:21:38

   σαν πολύ δεν χαίρεσαι για τα 80 δις? Θα φας κι εσύ από αυτά?

 10. fatfat avatar
  fatfat 12/04/2010 01:34:14

  @ neotera.....κάποιος πρωθυπουργός μας πριν κάποια χρόνια είχε αναφερθεί σε "νταβατζήδες".....τελικά τι έγινε?
  Τους κατονόμασε ονομαστικά?
  Τους έθεσε στο περιθώριο?

  Υ.Γ : Θυμάσαι τι έγινε και με τον "εθνικό προμηθευτή"? Τον έθεσε και αυτόν στο περιθώριο?

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ fatfat 12/04/2010 04:52:27

   Το ΠΑΣΟΚ εχει φτιαξει τοσα χρονια τωρα ενα ωραιο κλιμα και οτι πεις ειτε θα σου αντεπιτεθουν τα δεκανικια του απο αριστερα (τωρα κι απ τα Δεξια απ'τον Καρατζαπαίρνει) να σε πουν ακροδεξιο-φασιστα κτλπ κτλπ ειτε καποιο απο τα αλλα λαμογια του.
   Ειναι προφανες ας πουμε οτι κανεις Ελληνας πρωθυπουργος δεν μπορει να μιλησει ανοιχτα και να πει κατι π.χ. για τον Σορος και τα Σκοπια και σχεδια για αυτονομηση της Μακεδονιας κτλπ κτλπ. Γι αυτο θα εχει τους δικους του δημοσιογραφους, η διαρροες να μαθαινωνται αυτα στον κοσμο.
   ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΤΣΗΣ εκανε αναλογες καταγγελιες, και αν ναι ΠΟΥ ειναι αυτο το πατριωτικο ΠΑΣΟΚ πλεον, αν ποτε οντως υπηρχε και δεν ηταν φουμαρα.

   Αυτα δεν εχουν σχεση με αυτα που ρωτας αλλα εχουν σχεση με το ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑΣ ΕΣΥ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΣ με μια κυβερνηση που θα διαλυσει τη χωρα, το Εθνος μας, που τη διαλυει ηδη.

   Οι "νταβατζηδες" που αναφερεσαι προφανως θα εχουν και πληθυσμιακές ομαδες κατω απο τη καθοδηγηση τους (βλ. ΠΑΕ) και ια κρατουν στα χερια τους τις τυχες πολλων εργαζομενων (βλ. ομιλοι εταιριων τροφιμων) για παραδειγμα.

   Να σου κανω μια ασχετη ερωτηση?
   Γιατι εσυ πιστευεις οτι το ΠΑΣΟΚ προσωπικα σε εκπροσωπει σαν ψηφοφορο?

  • μας δουλεύουν avatar
   μας δουλεύουν @ fatfat 12/04/2010 09:57:46

   Ο πρωθυπουργός εκείνος δεν τα κατάφερε να θέσει στο περιθώριο τους εθνικούς προμηθευτές και εργολάβους, γιατί στο μεταξύ είχαν συμμαχήσει με το δούρειο ίππο της χώρας, που μετά τον έκαναν πρωθυπουργό.
   Τώρα τα βλέπουμε τα αποτελέσματα της συμμαχίας εκείνης για το "σοφό" λαό.

   • aristotelis avatar
    aristotelis @ μας δουλεύουν 12/04/2010 23:02:19

    Απίστευτο πόλεμο στον Καραμανλή. Σήμερα τα ΝΕΑ του αφιερώνουν με ειρωνικές αιχμές όλη σχεδόν την στήλη των παραπολιτικών. Βρήκαν και μια φωτογραφία με κλειστά μάτια, κάτι που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε και την κοτσάραν...Μα τι φοβούνται πλέον..? Θα πρέπει να δημοσιεύσει πάντως και το antinews μια άποψη για αυτό το θέμα...

 11. fatfat avatar
  fatfat 12/04/2010 01:35:40

  @ Αυριανιστής....εγώ δεν λέω τίποτα για το σχόλιό σου....τα γεγονότα πολύ σύντομα ή θα σε επιβεβαιώσουν ή θα σε διαψεύσουν.....

 12. Orestios avatar
  Orestios 12/04/2010 01:45:25

  19,29% οι σοσιαλιστές που έφεραν το ΔΝΤ.
  52,77 η δεξιά!!!!!!

  Keep up the good work GAP. Έχεις τη στήριξη του ελληνικού λαού!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 12/04/2010 01:45:51

   Εκλογές στην Ουγγαρία. Μάθατε κάτι μήπως?

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Orestios 12/04/2010 14:25:40

    ξέχασες και το ποσοστό της άκρας δεξιάς

 13. Orestios avatar
  Orestios 12/04/2010 03:31:04

  Άρθρο της Wall Street Journal

  How the Euro Zone Will Manage Once the Greek Fiasco Is Resolved

  http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304024604575173573755708724.html?mod=WSJEUROPE_hpp_MIDDLETopStories

 14. fatfat avatar
  fatfat 12/04/2010 04:05:56

  @ Orestios....υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά....

  http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aKWUaZBJUH0w&pos=1

  Να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή σε δεύτερη,τρίτη και τέταρτη παράγραφο.

 15. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 12/04/2010 04:41:08

  ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΑΪΜΕΝΟΣ Ο ΓΚΑΦΑΤΖΗΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!
  ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΪΜΕΝΟ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΙΝΤΙ ΕΙΝ'ΑΚΟΜΑ.

  Απο liako gr
  "ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

  Aναρωτήθηκε ποτέ κανείς που βρίσκουν οι Σκοπιανοί τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για να παίζουν κάθε δέκα λεπτά διαφημιστικά σποτάκια για την "Μακεδονία" στο CNN;

  Eμείς για να καταλάβετε δεν έχουμε λεφτά για να διαφημίσουμε τον τουρισμό μας, από τον οποίο σίγουρα θα παίρναμε χρήμα. Αυτοί που δεν έχουν ούτε τουρισμό ούτε υποδομές γιατί και πως ξοδεύουν τα τρελλά τους; Είναι λοιπόν φως φανάρι, όπως λέω και εγώ ο ελάχιστος και ταπεινός Λιακόπουλος, ότι τα λαμόγια που θέλουν να πάρουν την Μακεδονία από την Ελλάδα, δεν είναι οι Σκοπιανοί, που είναι απλά θύματα και μαριονέττες. Είναι λαμόγια με χρήμα και ισχύ μεγάλη, αφού στο CNN για να βάλεις διαφήμιση δεν απαιτούνται μόνο εκατομμύρια αλλά και χοντρό γλύψιμο.

  Για του λόγου το αληθές δείτε μία από τιος τεράστιες διαφημίσεις των"

  META EXOYME TO GEORGE SOROS ΟΠΟΥ ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΠΡΟΓΑΝΩς Ο ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΧΟΡΗΓΕΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΑΝΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ.

  μετα, απο το defencenet
  Απο το άρθρο:
  Γερμανική υποχώρηση - 45 δισ. με 5,1% από Ε.Ε. και ΔΝΤ για εφέτος συμφώνησε το Eurogroup (ανανέωση)

  Αλλαγή στη στάση της Γερμανίας ως προς τη χορήγηση δανείων στη χώρα μας αποτυπώνεται και σε άρθρο του Spiegel Online το οποίο θεωρεί λανθασμένη την γερμανική στάση που απορρίπτει κάθε βοήθεια στην Ελλάδα.

  Yπάρχει λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας και αυτή είναι να της χορηγηθούν δάνεια με ευνοϊκά επιτόκια. Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Reuters ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτ Σόρος.

  "Αλλαγή στη στάση της Γερμανίας ως προς τη χορήγηση δανείων στη χώρα μας αποτυπώνεται και σε άρθρο του Spiegel Online το οποίο θεωρεί λανθασμένη την γερμανική στάση που απορρίπτει κάθε βοήθεια στην Ελλάδα.

  Ο Γερμανός συντάκτης παραπέμπει μάλιστα στην πτώχευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008 απαρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης: «Μιλάμε συχνά για το πάθημα που έγινε μάθημα. Αλήθεια», διερωτάται ο Γερμανός δημοσιογράφος. «Η περίπτωση της Ελλάδας θυμίζει την πτώχευση της Lehman Brothers. Αν οι ΗΠΑ είχαν βοηθήσει τότε την επενδυτική τράπεζα να ορθοποδήσει το κόστος θα ήταν κατά πολύ χαμηλότερο από εκείνο που χρειάστηκαν να καταβάλουν εκ των υστέρων έτσι ώστε να μην καταρρεύσει το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα και μαζί του ολόκληρη η οικονομία".

  «Ναι, η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομική κρίση με δραματικές διαστάσεις», συνεχίζει το άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. «Το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει εκτιναχθεί στο 13%. Όμως η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν αδιαφορεί. Έλαβε σκληρά μέτρα, τα οποία φιλοδοξούν να μειώσουν το έλλειμμα μέσα στο τρέχον έτος στο 4%. Αντί λοιπόν να αντιμετωπίζουμε την Αθήνα με υπεροψία θα έπρεπε να επιδείξουμε σεβασμό απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα»

  Yπάρχει λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας και αυτή είναι να της χορηγηθούν δάνεια με ευνοϊκά επιτόκια. Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Reuters ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτ Σόρος.

  Ασκεί δε κριτική στη Γερμανία για την έως τώρα στάση της. «Εάν η Γερμανία ήταν πρόθυμη να βρει έναν τρόπο... δανεισμού με μειωμένα επιτόκια, τα επιτόκια στην αγορά θα υποχωρούσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόρος, ενώ συμπλήρωσε: «Ελπίζω ότι η Γερμανία θα συνειδητοποιήσει ότι το να μιλάει για δανεισμό με τα επιτόκια της αγοράς είναι η λάθος θεραπεία. Θα σπρώξει την Ελλάδα στην άβυσσο».

  Εκτίμησε, επίσης, ότι δεν υπάρχει χώρος για τα hedge funds στην ελληνική αγορά ομολόγων αυτή τη στιγμή, επειδή το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο."

  ΤΩΡΑ ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΒΕΡΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ?
  ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΟΣΕΤΙΑΣ?

  Για σκεφτειτε το λιγο?
  Ρωσικη ιθαγενεια δινουν οι Ρωσοι στους Οσετιανους, Ελληνικη εμεις στους Σκοπιανο-Αλβανο-Τουρκο-Αφγανους.
  Αποσχιση εκει, αποσχιση εδω.
  Βρηκαν δηλαδη το Μ@Λ@Κ@ τον Ελληνα που δεν αντιδρα και με ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ και ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ κανουν παιχνιδι ισσοροπιας δυναμεων Αμερικης-Ε.Ε--Γερμανιας, μεταξυ Ρωσιας και περιφεριακων χρων πρωην ΕΣΣΔ.

  Ας βαλουμε μυαλο να τα κανουμε μονοι μας αν θελουμε να κραταμε και τα ΚΕΡΔΗ, οχι να ειμαστε οι χρησιμοι ηλιθιοι που ΚΑΙ θα μας κλεβουν ΚΑΙ θα μας κοροϊδεύυον καθως ταυτοχρονα θα υποβαθμίζουν ΚΑΙ την ποιότητα ζωής μας πολιτιστικα/πολιτισμικά.
  Να ακουω εγω τον καθε Αριστερο-τιποτα να πουλαει πλυση εγκεφαλου και να αρπαζει πακτωλους χρηματων απο αυτους που με κλεβουν και χρησιμοποιουν τη χωρα μου για την δικη τους γεωστρατηγικη, θαρρεις ΚΑΙ ΔΕΝ μπορουν να βρουν ελφτα τα αφεντικα τους οπως κανει ο Σορος, αλλα αν αναγκαστουν να μας πληρωσουν για να τους κανουμε τα χατιρια, καταργουν το τελικο αποτελεσμα του να μας θελουν ως οικονομικα εξαρτημενα υποχειρια τους.
  Εβλεπα για παραδειγμα εχτες κατα τυχη μια παλια αναρτηση ενος φορουμ σε συνδεσμο του ΠΑΟΚ και το thread ειχε ενα ωραιο τιτλο για καποιο εθνικο νομιζω θεμα και στο τελος επειδη αργοτερα συνεπεσαν τα γεγονοτα με το Κορανι κι εκεινο τον ανκδιηγητο που αποδειχτηκε κοινος εγκληματιας και το Κορανι μια ανυπαρκτη μινιατουρα μπρελοκ, και ακουσον ακουσον, το thread καταντησε για παραδειγμα να γινει αντι-ρατσιστικο συλαλλητηριο LOL! Ειχε ενα καταπτιστο ψευδεπιγραφο ρποερταζ απο εναν Ιταλο λεει δημοσιογραφο που "ειδε με τα ματια του" την επιμαχη σκηνη με το Κορανι κατα τη διαρκεια πορειας των Ισλαμιστων...
  Και τωρα ολοι αυτοι εχουν κρυφτει, αφου αποδειχτηκε λοτι ολα αυτα ηταν μια στημενη απατη αλλα το θεμα ειναι οτι αυτες οι π@π@ριες εχουν μεινει στα μυαλα των παιδιων μας που βομβαρδιζωνται πλεον απο καθε μερια, απο το σχολειο, τη ν αποβλακωση της Δραγωνας και τους ομιλους των ποδοσφαιρικων ομαδων που ειτε Ελληνικες σημαιες να ακουγετε οτι Θα κατεβαζαν, ειτε θα αφηνουν το καθε βλ@κ@ να γραφει οτι να ναι μεσα στις ιστοσελιδες τους!
  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ!
  Ο ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΟΡΟ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

  Ενω εμεις καθωμαστε και κοιταμε το ΓΑΠ και το καθε αχρηστο Υπουργο Οικονομικων και παριστανουμε....ΚΙ ΕΓΩ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΚ..ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ!
  ΕΛΕΟΣ!

 16. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 12/04/2010 05:05:35

  "Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το μεσημέρι, και προτού ανακοινωθούν και επίσημα οι αποφάσεις της Ευρώπης, «ανώτατος αξιωματούχος» (που όλοι αντιλαμβάνονται ποιος είναι) σε κατ’ ιδίαν κουβέντες έκανε λόγο για δανεισμό – μαμούθ 80 δις ευρώ. Τόσα ήταν τα χρήματα που θα μπορούσε να πάρει η Ελλάδα στην τριετία."

  Πραγματικά..
  Τόσα θα είναι αυτά που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ να φάει για να μας κυβερνήσει.
  Δηλαδή ιδιωτικό τζέτ, πισίνα και καμιά δυο βίλες στο καθένα τους. Γι αυτό "κάνουν γκάφες" μηπως και παρουνε αν οχι 80 δις το κατι τις τους παραπανω για να εχουν "αερα" στο φαγοποτι. Οι αριστοκρατικοι κ@λοι τους δηλαδη δεν συμβιβαζονται με λιγοτερα για να μας κανουν τη χαρη να μας κυβερνησουνε.

  ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ 80 ΚΛΩΤΣΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΝΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ.

 17. ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ avatar
  ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ 12/04/2010 08:53:15

  ΟΣΟ Ο ΓΑΠ είναι σοσιαλιστής άλλο τόσο ο ορέστιος είναι ΠΑΣΟΚ...
  http://www.monde-diplomatique.gr/spip.php?article274

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ 13/04/2010 03:57:11

   ????????

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ 13/04/2010 03:58:17

   Τί σε έκανε να το πείς αυτό?

 18. Arnaoutis avatar
  Arnaoutis 12/04/2010 09:20:32

  = ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ, ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ, ΕΧΟΥΝ ΤΑΚΙΜΙΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΚΛΠ, ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ.
  -ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.
  -Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ [ΝΤΟΡΑΚΙΑ ΚΥΡΙΩΣ] ΠΟΥ ΞΕΡΟΓΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΕΙ ΜΕΣΑ-ΜΕΣΑ, Η «ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΗ» ΠΑΣΚΕ .
  -Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΑΧΥΡΟ ΠΙΑ.

 19. Kostas avatar
  Kostas 12/04/2010 09:48:51

  Αν δεν λειτουργήσει η δικαοισύνη ως ο τρίτος πυλώνας της δημοκρατίας δηλαδή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία τότε θα συνεχίσουμε να είμαστε μια Μπανανία.
  Αλήθεια γιατί στην Μπανανία μας δεν υπάρχει νόμος για κατάσχεση περιουσιών από παράνομο πλουτισμό εν γένει ?
  Στην Ιταλία, όπου η δικαοσύνη και το κράτος δικαίου λειτουργούν, έχουμε καθημερινά σχεδόν συλλήψεις και κατασχέσεις παράνομα αποκτηθέντων περιουσιών !. Ακόμη και στην Σερβία !.
  Πόσοι από τους πολιτικάντηδες μας θα κυκλοφούσαν ελεύθεροι και ωραίοι και θα μας "νουθετούσαν" κιόλας ?.
  Το πόθεν έσχες θα έστελνε το 99% στα τάρταρα !.

 20. άστεγος avatar
  άστεγος 12/04/2010 11:05:57

  Να μην ξεχνάμε ότι ο Παπακωνσταντίνου θα μείνει στην ιστορία για δύο από τις μεγαλύτερες "πατάτες" που έχουν ποτέ ειπωθεί από Υπουργό Οικονομικών ανά την υφήλιο.
  Πρώτο, ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις σε μια χώρα που είναι νόμιμη η κίνηση κεφαλαίων και, δεύτερο, ότι η Ελληνική οικονομία είναι σαν τον Τιτανικό.
  Δεν συζητώ για τις άπειρες καθημερινές γκάφες και το ράβε-ξήλωνε όλων τον νομοσχεδίων που ετοιμάζει και ποτέ δεν τελειώνουν. Κάνει την Πηνελόπη, τη γυναίκα του Οδυσσέα να φαίνεται τέρας αποφασιστικότητας.
  Φαίνεται λοιπόν ότι ο Παπακωνσταντίνου και ο GAP έχουν μία μεγάλη διαφορά και μία μεγάλη ομοιότητα. Η διαφορά είναι ότι ο ένας μιλάει καλά Ελληνικά και η ομοιότητα είναι ότι και οι δύο είναι γκαφατζήδες ολκής.
  Μπλέξαμε άσχημα με τούτους εδώ του δύο.
  Που είναι "ο Θεός της Ελλάδος" που υποτίθεται ότι μας βοηθάει στα δύσκολα;

  • nancy avatar
   nancy @ άστεγος 12/04/2010 16:48:37

   Όχι και γκαφατζήδες φίλε άστεγε. Να συγχωρεθούν δηλ. τα παιδάκια? Ισως δούνε αρκετά τα μάτια μας, αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει.

 21. fatfat avatar
  fatfat 12/04/2010 12:45:03

  και όσο για την δήθεν γκάφα διαβάστε και

  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1125027&lngDtrID=251

  Δηλαδή το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας μπορεί να φτάσει τα 80 δις ευρώ.

  Και κάποιοι επιμένουν να μιλούν για "γκάφες" και δεν έχουν το θάρρος να παραδεχτούν είτε ότι βιάστηκαν να ασκήσουν κριτική, είτε ότι έκαναν λάθος......

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ fatfat 12/04/2010 15:29:14

   Πιστεύεις πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ. Μάλλον οπως εγραψα και χθές εχεις περιορισμένες εμπειρίες ή κατι άλλο συμβαίνει.
   Δες λοιπον τώρα τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της ευρωπαικής επιτροπης:
   Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί το σύνολο των χρημάτων που πρόκειται να δοθούν εντός τριών ετών στην Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης, εφόσον αυτός ενεργοποιηθεί.

   Αυτό τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ Τάρντιο, χαρακτηρίζοντας «καθαρή εικασία» τον αριθμό των 80 δισεκατομυρίων ευρώ που αναφέρεται από τον ελληνικό Τύπο για το σύνολο της βοήθειας που θα αποδεσμευθεί.

   «Ο μοναδικός αριθμός που βρίσκεται προς το παρόν στο τραπέζι είναι μια γραμμή δανείων 30 δισεκατομμυρίων από τις χώρες της ζώνης του ευρώ για την πρώτη χρονιά ... Το συνολικό ποσό των δανείων της ευρωζώνης «θα μπορούσε να αυξηθεί αν ληφθεί υπόψη η δεύτερη και η τρίτη χρονιά, όμως αυτό δεν έχει ακόμη αποφασιστεί» σημείωσε.

   Και η γκάφα δεν συνίσταται στο υψος του Δανείου αλλα στο γεγονός οτι απο τι μία λές οτι ακόμα δεν ζητάμε στήριξη ακόμα και απο την αλλη δηλω΄νεις οτι δεν σου φτάνουν τα 45 και θα πάρω 80 στα τρια χρόνια. Κατάλαβες?

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ fatfat 12/04/2010 15:31:35

   Τώρα ποιος εχει το θάρρος να παραδεχτεί οτι βιάστηκε να ασκήσει κριτικη η οτι έκανε λάθος θα μας το πεις εσύ.

 22. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 12/04/2010 13:00:42

  Φυσικά, πρώτα-πρώτα για το Ευρώ ενδιαφέρονται οι άλλες χώρες. Φαντασθείτε τι θα γινόταν άν δεν είμασταν τώρα στην Ευρωζώνη. Της Αργεντινής...
  Πάντως, ελάχιστοι στην Ελλάδα κατάλαβαν (ή κάνουν πως δεν κατάλαβαν), τι έγινε με την Μέρκελ: Είχε εκλογικά και δημοσκοπικά προβλήματα, το έπαιξε σκληρή, αλλά πιθανότατα, στρίβοντας δια του αρραβώνος, ήδη έχει "σουτάρει" τον καταρρέοντα σύμμαχο Βέστερβέλε του FDP (ήθελε φοροελαφρύνσεις των πλουσίων ο αθεόφοβος)! Θα γίνει άραγε μαυροπράσινος συνασπισμός (CDU - Grünen)στη Βόρεια Ρηνανία;
  Ομολογώ ότι κι εγώ τον είχα υποτιμήσει τον Παπανδρέα! Μήπως είχε "εσωτερική πληροφόρηση", μήπως από τον φίλο του τον Γιόσκα Φίσερ;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Sic transit gloria mundi 12/04/2010 13:12:39

   Μα εδω ηλθε ο Σορος αμεσως μετα τις εκλογες στην Ελλαδα.Οι Κρουγκμαν και Στιγκλιτς τι κανουν;
   Ο Παπανδρεου ηταν ενα οργανο ενος σχεδιου αλλων μεγαλων Δυναμεων (ΗΠΑ,Αγγλια,Γαλλια) για να σπασει το Μααστριχτ και να αποτραπει η ανοδος της Γερμανιας.
   Αν δεν ειμαστε στην ευρωζωνη θα ειχε γινει υποτιμηση εδω και χρονια και το δημοσιο χρεος θα ηταν και δραχμικο.
   Καλος ο φιλοευρωπαισμος αλλα το κοινο νομισμα ειναι ΤΕΧΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ζητημα και οχι πολιτικοιδεολογικο.ΜΠορει να αντεξει η Ελλαδα χωρις υποτιμησεις μακροπροθεσμα;Αυτο πρεπει να απαντησουν.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 12/04/2010 13:40:05

    Τελικά η Μέρκελ (κυρίως βέβαια ο ΥΠΟΙΚ της Σόιμπλε, που δεν γουστάρει καθόλου τον Βεστεβέλε και τις φοροαπαλλαγές του) είπε ΟΚ στο κυμαινόμενο επιτόκιο 3,5%! Δεν το καταλάβαμε; Ούτε ενυπόθηκο στεγαστικό να ήταν! Αλλά κάτι τέτοιο είναι! Ευτυχώς, λέω!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 12/04/2010 13:36:49

   ψυχραιμια ,
   Μα ο George Soros έχει ήδη ζητήσει από την Ευρωζώνη να "καθαρίσει" μόνη της! Άλλη άποψη έχει, αντίθετη από του Κρούγκμαν!
   Αυτός δεν δίνει δεκάρα για την άνοδο ή την πτώση της Γερμανίας! Να πριονίσει κι άλλο τη στερλίνα τον ενδιαφέρει κυρίως, άν μπουν οι Άγγλοι στο Ευρώ ακόμη καλύτερα γι αυτόν!
   Οι υποτιμήσεις είναι μόνον όπλο στα χέρια της αποτυχημένης ελληνικής παραδοσιακής επιχειρηματικής ελίτ. Πάνε αυτοί, πεθάνανε, καλό κατευόδιο! Μη τους κρατήσουμε ως ζόμπι!
   Μήπως τελικά είναι προτιμότερη η Deutsche Telekom (του Γερμανικού Δημοσίου) ως μητρική του ΟΤΕ κτλ παρά τα δικά μας πολυμήχανα αστέρια, του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα; Αναρωτιέμαι προς το παρόν!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 12/04/2010 14:11:15

   To Μάαστριχτ έχει ήδη παραβιασθεί πολλάκις, και από την ίδια τη Γερμανία: Έχει υπερβαίνον δημοσιοοικονομικό έλλειμμα για την τρέχουσα χρήση, και παρόλα αυτά συνεχίζει να τρομπάρει κρατικά ευρώ στο σύστημα, για να ενισχύσει τις εξαγωγές και να φρενάρει την ανεργία. Το εμπορικό ισοζύγιο τους ενδιαφέρει πιό πολύ από το δημοσιοικοικονομικό, και καλά κάνουν. Νομίζουμε ότι οι Γερμανοί έχουν δήθεν νεοφιλελεύθερη πολιτική επειδή θέλουν ισχυρό ευρώ, αλλά είναι λάθος ερμηνεία. Σταθερότητα νομισματική θέλουν, χαμηλό πληθωρισμό, ρυθμιστικό ρόλο του Δημοσίου στην οικονομία και θετικό εμπορικό ισοζύγιο. Για τα λοιπά, σφυρίζουν αδιάφορα.
   Όπλο τους βασικό ειναι η ΕΚΤ. Δείτε τι είπε σήμερα ο διευθυντής της Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι:
   "Το πακέτο στήριξης θα βοηθήσει το ενιαίο νόμισμα και απέτρεψε στην Ευρώπη αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ με την κατάρρευση της Lehman...
   Το ευρώ στηρίζεται στην αρχή ότι όποιος κάνει λάθος πληρώνει τις συνέπειες και πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση. Βοηθήσαμε την Ελλάδα να το κάνει και αυτό δίνει μια εγγύηση ασφάλειας για το νόμισμα...
   Χωρίς τη συμφωνία θα μπορούσε να υπάρξει εξάπλωση της κρίσης σε άλλες χώρες και θεσμούς".
   Μην ιδεολογικοποιούμε τα πάντα. Υπάρχουν πράγματα που είναι μετρήσιμα, "τεχνικά" άν θέλετε. Αλλά και πίσω από αυτά, συμφέροντα υπάρχουν. Το θέμα είναι σε τελευταία ανάλυση, κάθε φορά, με ποιούς είναι κανείς!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Sic transit gloria mundi 12/04/2010 14:22:31

    Αλλο η παραβιαση της συνθηκης στα νουμερα των ελλειμματων και αλλο η παραβιαση της ρητρας no bail out.
    Για το μακροπροθεσμο εχω τις αμφιβολιες μου.Μπορει η ελληνικη επιχειρηματικη ελιτ να ειναι αποτυχημενη ή και ο λαος αποτυχημενος αλλα δεν εχουμε αλλον.
    Αλλο να πιστευεις στην Ενωμενη Ευρωπη και αλλο να πιστευεις οτι η Ελλαδα μπορει να ισορροπησει το εμπορικο ισοζυγιο με νομισμα το ευρω.Το σιγουρο ειναι οτι θα μας ταραξουν στη λιτοτητα για να γινει αυτο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Sic transit gloria mundi 12/04/2010 14:46:18

    Aπο τοτε που υπαρχει ελληνικο κρατος εχει ΠΑΝΤΑ αρνητικο εμπορικο ισοζυγιο.Αυτο καλυπτοταν με υποτιμησεις της δραχμης κατα καιρους.
    Μοναδικη περιπτωση εξαιρεσης η 30ετια απο την υποτιμηση Παπαγου το 53 ως την υποτιμηση Αρσενη το 83 οπου υπηρξε πολυ μεγαλη αναπτυξη.
    Εχουμε πανω απο δεκα χρονια απο τοτε που εγινε η τελευταια.
    Τα στοιχεια του ισοζυγιου (14% ελλειμμα) δειχνουν οτι χρειαζεται.
    Ασε το ελλειμμα του προυπολογισμου.Το ισοζυγιο πως θα καλυπτεται;Θα πληρωνει συνεχεια η Μερκελ;
    Δηλαδη το προβλημα θα επανελθει.Προς το παρον επειδη δεν μπρουν να κανουν υποτιμηση θα ριξουν τους μισθους απευθειας.

 23. Νίκος avatar
  Νίκος 12/04/2010 13:14:26

  Μιας και μιλατε για γκαφες, την γκαφα να γραφτει ως "Μακεδονια" στην νεα ιστοσελιδα της (α)βουλης η "πρωην" θα την αναρτησετε; Και μετα μου λετε οτι ειμαι υπερβολικος οταν σας λεω οτι ειναι ηλιθιοι. ο Μιθριδατισμος της ελλαδικης ΑΛΗΤ εχει προχωρησει τοσο πολυ που ουτε καν νοιαζονται για τις εντυπωσεις. για να δουμε, θα το διορθωσουν τα αποεθνικοποιημενα τσουτσεκια που νομιζουν οτι ειναι πολιτες της Γης και του φανταστικου τους διεθνουνς κοσμου; Ελπιζω μονο να μην το ειδαν εγκαιρα οι απογονοι του Μεγαλου.

 24. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 12/04/2010 14:36:48

  Όχι ο λαός, η επιχειρηματική ελίτ είναι αποτυχημένη. Πολύ ηδονιστές, χλεχλέδες.
  Δεν με πειράζει καθόλου να ταράξουν στη λιτότητα τους αντιπαραγωγικούς μεγαλο"μεσαίους". Έτσι κι αλλοιώς αυτοί δεν δίνουν δουλειά στον κόσμο, ούτε φορολογικά έσοδα στο δημόσιο.
  Το bail out, χμμ, πάει κι αυτό, απεδήμησε χθές εις Κύριον, εντάξει όχι με μαχαίρι, αλλά έπαθε έμφραγμα μόλις είδε το πιστόλι: Αυτό δεν λέει και ο Λ. Μπίνι Σμάγκι της ΕΚΤ; Μέχρι και τη μαγική φράση, την "κακώς μή διασωθείσα Lehman" ανέφερε! Λάθος κατάλαβα; Έ ολόκληρο κράτος το συνέκρινε με την Lehman, τι άλλο;

 25. fatfat avatar
  fatfat 12/04/2010 17:34:39

  @ neos agrotis.....γιατί δεν μπορείς να καταλάβει ότι αν το πακέτο στήριξης τον πρώτο χρόνο είναι συνολικά 40-45 δις ευρώ, μέσα στην τριετία είναι πιθανό (όχι σίγουρο) να φτάσει τα 80 δις ευρώ?

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ fatfat 12/04/2010 18:00:58

   Eαν εχεις ικανότητες χαρτορίχτρας, μολις μου το επιβεβαιωσεις, θα συμφωνήσω μαζί σου.
   Προς το παρον δέχομαι την απαντηση του εκπρόσωπου της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ Τάρντιο περι «καθαρής εικασίας».
   Για την Γκαφα είναι η δεν ειναι.

 26. fatfat avatar
  fatfat 12/04/2010 17:42:03

  @ δρόμος.....χαίρομαι που βρέθηκε λύση και δεν θα πτωχεύσει η Ελλάδα...αν ορισμένα κομματόσκυλα (προς Θεού, δεν εννοώ εσένα) ήθελαν ή προτιμούσαν για κομματικούς λόγους να πτωχεύσει η Ελλάδα, δικό τους πρόβλημα.

  Ασφαλώς και με αυτό το πακέτο στήριξης δεν λύθηκαν τα προβληματα μας ως "δια μαγείας".....αυτό το πακέτο στήριξης δεν είναι πανάκεια....πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα για να ξεφύγουμε τελείως τον κίνδυνο.......αλλά τουλάχιστον έγινε ένα αρχικό αποφασιστικό βήμα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ fatfat 12/04/2010 18:00:54

   αν θυμάμαι καλά, η ένσταση αφορούσε το νούμερο (40 ή 80, γκάφα ή όχι) και χάρηκες που επιβεβαιώθηκες στο 80. Έ λοιπόν, αν νομίζεις πως με τη συνεχή δανειοδότηση (ανεξαρτήτως όρων) γλυτώνει η "Ελλάδα" την πτώχευση, μάλλον λίγους θα πείσεις. Και μάλλον για την πτώχευση της "σοσιαλιστικής" ηθικής πρέπει ν'αρχίσεις να ανησυχείς, αφού η οικονομική σας επιβίωση φαίνεται να εξασφαλίζεται...

   Πρέπει να βρείτε πολύ πιο ισχυρές δικαιολογίες για να γλυτώσετε από την καταιγιστική συνειδητοποίηση των Ελλήνων για το τι ακριβώς έχει συμβεί από το 1980 μέχρι σήμερα - και δεν το βλέπω!!

 27. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 12/04/2010 17:54:03

  @fatfat, τόσα, 80 δίς, προσδοκάτε να φάτε σε σε μιά τριετία; Πώς να μη χαίρεσαι, λοιπόν;

 28. σκέφτομαι διαβάζοντας avatar
  σκέφτομαι διαβάζοντας 12/04/2010 21:37:56

  Και εγω κάθε βράδυ στην προσευχή μου παρακαλώ τον καλό Θεούλη να δώσει φώτηση στον «Γιωργάκη» να μας φτύσει και να παραδώσει την διακυβέρνιση της χώρας σε κάποιους έξυπνους σαν και αυτούς που γράφουν πάρα πάνω.

 29. fatfat avatar
  fatfat 12/04/2010 22:39:20

  @ Διοτίμα....το πακέτο στήριξης έχει μεγάλο συμβολισμό, γιατί δείχνει ξεκάθαρα στην αγορά (και κυρίως σε όσους παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια) την σαφέστατη πρόθεση της Ε.Ε να στηρίξει με μεγάλο κόστος την χώρα-μέλος της ευρωζώνης που έχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

  Επαναλαμβάνω. ότι το πακέτο στήριξης δεν είναι πανάκεια....τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, δεν εξαφανίστηκαν "δια μαγείας"....απλώς έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα.....έρχονται όντως δύσκολα χρόνια για όλους μας.

  Ασφαλώς η εξέλιξη αυτή (το πακέτο στήριξης) δεν αρέσει στους ανθρώπους που είχαν βολευτεί με την προηγούμενη κυβέρνηση ή που γενικώς βολεύονται με την εκάστοτε κυβέρνηση....όπως δεν αρέσει και σε πολλά κομματικά
  - κυρίως φανατισμένα - στελέχη της αντιπολίτευσης.....όλοι αυτοί προφανώς προσδοκούσαν να αποτύχει η προσπάθεια στήριξης για να αποκομίσουν κομματικά ή προσωπικά οφέλη, αδιαφορώντας για το καλό της χώρας και συνολικά των πολιτών.

  Την εφημερίδα (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)του κυρίου Θέμου Αναστασιάδη δεν την διαβάζω γενικά.
  Και την αγόρασα πρώτη φορά χτες για το cd του Ξυλούρη.
  Ο κύριος Αναστασιάδης σε άρθρο του, θέλοντας να τονίσει την δύσκολη θέση που βρίσκεται η Ελλάδα, έγραψε ότι ακόμα και την κυρία Μπακογιάννη, θα στήριζε σε αυτή την δύσκολη φάση, αν ήταν πρωθυπουργός (και όλοι ξέρουμε ότι δεν την συμπαθεί και ιδιαίτερα - πράγμα που και ο ίδιος παραδέχεται).

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Αυτό εξάλλου κάνω και εγώ. Παρόλο που αυτοπροσδιορίζομαι κεντροδεξιός (με κλίση στην φιλελεύθερη πτέρυγα) και δεν έχω ποτέ ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, στηρίζω την κυβέρνηση Παπανδρέου σε αυτή την δύσκολη για την Ελλάδα συγκυρία, αντιλαμβανόμενος την δεινή και τραγική οικονομική θέση της χώρας μας.

  Τουλάχιστον έχω την συνείδησή μου ήσυχη. Γιατί βάζω την Ελλάδα πάνω από όλα.......δεν βάζω πιο πάνω ούτε το μικροκομματικό ή προσωπικό συμφέρον, ούτε τίποτα.........

  Και τελικά θα σε απογοητεύσω Διοτίμα......δεν πήρα μέρος ποτέ, ούτε θα πάρω μέρος σε διαδικασίες-πράξεις κατασπατάλησης και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος....όχι γιατί δεν μπορώ - αντίθετα, γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΩ.

  Γιατί τέτοιες αναίσχυντες πράξεις δεν είναι του χαρακτήρα μου.
  Το ήθος μου και οι αρχές μου δεν μου επιτρέπουν να εμπλέκομαι σε τέτοιες αδικοπραξίες .....και αυτή την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος ανάμεσα σε κομματικά στελέχη,"φίλους","κουμπάρους" την καταδικάζω απερίφραστα και απόλυτα.

  Και σαφέστατα πρέπει να καταργηθεί άμεσα ο νόμος "περί ευθύνης υπουργών" και η βουλευτική ασυλία.....διότι οι υπουργοί-βουλευτές πρέπει να είναι ίσοι με τους πολίτες, και να δικάζονται για ενδεχόμενες παραβάσεις των νόμων και του Συντάγματος.

  Δεν με νοιάζει αν πιστεύετε ότι λέω ψέμματα - γιατί είμαι αυτόφωτο ον,δεν έχω ανάγκη κανέναν,ούτε εξαρτώμαι από κανέναν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.