#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/06/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απόστρατοι κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ έγραψαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα;

Το μονοσέλιδο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις.Το σχόλιο αυτό γράφεται από έναν φίλο στα μετόπισθεν γι’ αυτούς που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε κάποια σκοπιά στα σύνορα από ψηλά στον Έβρο, τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου μέχρι το Καστελόριζο, γι’ αυτούς που μέσα σε μια πυραυλάκατο ή ένα αντιτορπιλικό παρακολουθούν ένα τούρκικο πολεμικό πλοίο, γι’ αυτούς που βρίσκονται μέσα σε ένα μαχητικό σε ετοιμότητα των δύο λεπτών σε ένα από τα προωθημένα αεροδρόμια του ανατολικού Αιγαίου περιμένοντας να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις .

Ο κ. Δρίτσας στην εισαγωγή του κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική και Άμυνα είπε:

 «Σε μια περίοδο που οι διεθνείς ισορροπίες αλλάζουν και η ηγεμονία των ΗΠΑ αμφισβητείται όλο και περισσότερο, η πολιτική του ευρω-ατλαντισμού και της συμμόρφωσης με τους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ν.Α.Τ.Ο. δεν έχει μέλλον.»

«Θεωρούμε ότι οι στρατιωτικές συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ, στρατιωτικοποιούν τις διεθνείς σχέσεις και αυξάνουν, αντί να μειώνουν, τον κίνδυνο πολέμου. Για την Ευρώπη επιδιώκουμε την αντικατάσταση του ΝΑΤΟ και των κοινών στρατιωτικών δομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από ένα Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασφάλειας με βασικές αρχές την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, τον έλεγχο και τη μείωση των εξοπλισμών»

Εάν η παραπάνω πρόταση είναι το συμπέρασμα που έχουν καταλήξει οι αρμόδιοι του ΣΥΡΙΖΑ επί Γεωπολιτικών και Διεθνών θεμάτων τους προτρέπω να διαβάσουν την εισαγωγή  της εισήγησης του ΓΓ του ΚΚ Κίνας και προέδρου Hu Jintao για το διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον. Είναι ακριβώς η ίδια. Τον ίδιο φόβο έχει η Κίνα για το ΝΑΤΟ με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το Άρθρο 5 της Συμμαχίας υπάρχει ρητή δέσμευση των κρατών μελών της Συμμαχίας ότι οποιαδήποτε «ένοπλη επίθεση» προς κράτος μέλος θεωρείται ως επίθεση εναντίον όλων των μελών. Να φύγουμε λοιπόν από το ΝΑΤΟ αλλά να τοποθετηθεί στο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και να επιχειρηματολογήσει τι θα κάνει σε ενδεχόμενη επίθεση από την  Άγκυρα. Και να επιχειρηματολογήσει με δεδομένες τις θέσεις του (ανεκδοτο) ότι θα σταματήσει τους εξοπλισμούς με διμερή συμφωνία με την Τουρκία.

Εάν διαβάσει κάποιος την μία ακριβώς σελίδα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα, αμέσως γίνεται κατανοητή η προχειρότητα του. Αναρωτιέται κανείς εάν στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν τι περιλαμβάνει η έννοια ΕΔ. Προφανώς δεν γνωρίζουν ούτε το επίπεδο μόρφωσης των στελεχών των ΕΔ. Τα κουραφέξαλα της εισαγωγής είναι για τους πρασινοφρουρούς του 1981.

Κάποτε οι ΕΔ πλήρωναν πανεπιστήμια για εκτιμήσεις, τώρα τα πανεπιστήμια ζητούν να έχουν στα μεταπτυχιακά τους στρατιωτικούς. Αξιωματικοί με σπουδές στο Διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο θαλάσσης, Διεθνών Σχέσεων, Σχολεία του ΝΑΤΟ τα οποία παρακολουθούν στρατιωτικοί με πρέσβεις από όλο τον κόσμο, και πλήθος εξειδικευμένων σπουδών που ανεβάζουν τις ΕΔ της χώρας στην κορυφή. Και εσείς κύριε Τσίπρα ήρθατε με μία σελίδα και μιλάτε:

«Την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού των Ε.Δ. με
1. Αναθεώρηση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, ώστε η αρμοδιότητα των Στρατοδικείων να περιορίζεται σε αμιγώς στρατιωτικά αδικήματα


2. Δημοκρατική αναθεώρηση του συστήματος διοικητικών ποινών


3. Αλλαγή του νομικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των Ε.Δ. ώστε τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των στρατευμένων και των υπόχρεων στράτευσης να εναρμονιστούν με τις επιταγές του Συντάγματος και τις υποδείξεις του Συνηγόρου του Πολίτη και της Διεθνούς Αμνηστίας».

Καλά κουτόχορτο νομίζετε ότι τρώμε;

Ο κόσμος αλλάζει κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και η αλλαγή αυτή έχει να αντιμετωπίσει τέτοιες προκλήσεις που χωρίς άριστες επαγγελματικές Ένοπλες Δυνάμεις κανένας δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Ούτε εξωτερική πολιτική, ούτε ΑΟΖ, ούτε Σκοπιανό, ούτε σχέσεις με γειτονικές χώρες δεν προωθούνται χωρίς δυνατές ΕΔ.

Και για να μάθετε τι εννοούμε σήμερα σύγχρονες και ισχυρές ΕΔ, εννοούμε δυνάμεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του Έθνους όχι μόνο του κράτους, που μπορούν να επιχειρήσουν ή να συνεισφέρουν εκτός επικράτειας. Αλήθεια γνωρίζετε τι θυσίες από το προσωπικό των ΕΔ και τι δαπάνες από το υστέρημα όλων των Ελλήνων που έγιναν για φθάσουν οι ΕΔ εδώ που είναι σήμερα.  Ασφαλώς όχι. Εάν γνωρίζατε θα είχατε και σύγχρονη πρόταση.

Οι επιμέρους προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΕΔ διαπιστώνεται ότι έγιναν από πρώην αποστράτους κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ αστέρια της ημιμάθειας. Οι εκφράσεις  τύπου «λαϊκή κυριαρχία» και «απειλή βίας» ή «χρήση βίας» δεν υπάρχουν στο στρατιωτικό λεξιλόγιο. Είναι εκφράσεις κομισάριων.

Είναι σημαντική η αναφορά του προγράμματος της σελίδας για τις στρατιωτικές σχέσεις-συμφωνίες με τις άλλες χώρες και ειδικότερα με το Ισραήλ με το οποίο έχουμε υπογράψει στρατιωτική συμφωνία, την οποία όπως αναφέρεται θα καταργήσει. Επειδή η συμφωνία αυτή έχει πέραν της ιστορίας και προϊστορία και σαφώς δεν είναι συμφωνία κατά του αραβικού κόσμου όπως βλακωδώς υπονοείτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, σας λέω ότι η συμφωνία αυτή εξελίσσεται σε στρατηγική και να πείτε στους τομεάρχες σας να ψαχτούν λίγο. Δεν καταργούνται έτσι οι συμφωνίες και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει κράτος με το οποίο η χώρα μας έχει οικονομικές σχέσεις χωρίς να έχει αντίστοιχες στρατιωτικές.

Για τα οικονομικά που απασχολούν τις ΕΔ δεν αναφέρομαι γιατί γνωρίζουμε ότι όλοι σας μας φροντίζετε.

Το σχόλιο αυτό όπως προανέφερα γράφεται για τους φρουρούς της πατρίδας μας, για τους λοχαγούς τους, τους διοικητές τους, τους κυβερνήτες τους, τους αρχηγούς σχηματισμών για να αφουγκραστούν τι μπορεί να ακολουθήσει. Στις εκλογές μόνο η ψήφος αποτελεί εργαλείο αποτροπής. Και επειδή τις μέρες μας

πέρα από προγράμματα της σελίδας ακούγεται από πολλές πλευρές εθνικιστικός λόγος, άλλοτε «χρυσός» και άλλοτε «ανεξάρτητος» νομίζω ότι ο πατριωτικός λόγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι αρκετός για μας.ΚΤ

Το όνομα του Ρόδου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. FALCON avatar
  FALCON 14/06/2012 11:32:25

  Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε λέει ο λαός.
  Η αλήθεια είναι αυτή που αναφέρει ο αρθρογράφος του οποίου το RADAR έκανε έγκαιρο εγκλωβισμό του στόχου. Το σύνολο των πράσινων αποστράτων αλλά και εν ενεργεία ένστολων και μη, έχει μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ ως πράσινοι παπαγάλοι που πηδάν από κλαρί σε κλαρί ανάλογα με το
  χρώμα . Αντίστοιχες προσεγγίσεις έχουν γίνει και από πρόσωπα που εμπλέκονται στην παράγκα προσπαθώντας να σώσουν εαυτούς αλλά και να συνεχίσουν τη διάδοχη κατάσταση που άφησαν κάποιοι που έφυγαν το 2011 Και δεν τρέπονται όλοι αυτοί οι πράσινοι για όσα ατοπήματα έκαναν στο στράτευμα δεκαετίες τώρα ,θέλουν να συνεχίσουν προκειμένου να διασώσουν τους υπάρχοντες με αριστερή in place. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ έλεγε και ο μάγος του ΠΑΣΟΚ εκείνος ο Ανδρέας και μετά το έκανε γαργάρα. Σήμερα, πόσο μπορεί να δημαγωγεί ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας copy paste πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ του 1981. Με ποιό μέτρο οι πράσινοι απόστρατοι του ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μέτρησαν το αποτέλεσμα των εκλογών στις 17 Ιουνίου και είναι σίγουροι ότι προτάσεις τύπου εξόδου από το ΝΑΤΟ πιάνουν τόπο ενώ δεν πιάνουν τα οικονομικά του στρατεύματος που ισοπέδωσε το ΠΑΣΟΚ και για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόταση όπως δεν έχει καμία σοβαρή πρόταση για την οικονομία της χώρας;. Ο λαός αλλά και το σύνολο του στρατεύματος και γνώσει έχει και κρίση και αντίληψη έχει. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ . Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ . Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΎΜΕ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Νο 2 . ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΩΣ ΔΊΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΩΣΑΤΕ ΙΣΧΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
  ΕΜΕΙΣ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΜΑΣ

  • MIXAHΛ avatar
   MIXAHΛ @ FALCON 14/06/2012 12:58:12

   +++++++++
   ΣΥΜΦΩΝΩ FALCON ΕΜΕΙΣ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ......

 2. MYSTRAS avatar
  MYSTRAS 14/06/2012 12:17:50

  Οι σκιτζήδες της πολιτικής και οι απόστρατοι κομματάρχες που έκρυψαν το κόμπλεξ της επαγγελματικής τους υστέρησης μέσα στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ (sic) και αναγεννήθηκαν από το χαλκείο του ΠΑΣΟΚ δυστυχώς κατατρέχουν ακόμα τις Ένοπλες Δυνάμεις και την υπόστασή τους.
  Τώρα που η πατρίδα περνά τη μεγαλύτερη κρίση της βρήκαν για άλλη μία φορά πρόσφορο έδαφος για να εγκαταλείψουν ιδέες και πιστεύω και ως νέοι "πανεπιστήμονες" να δώσουν τα φώτα τους (?) στους έως τώρα άσχετους του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς παρεξήγηση αλλά τα παιδιά της Κουμουνδούρου δεν το "είχαν" το θέμα και έψαξαν στα "αζήτητα" για λύσεις).
  Επειδή το θέμα είναι σοβαρό η απάντηση στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι απλή και κατανοητή " ...το νου σας ρεμάλια ...σας το λέω ξανά για να το βάλετε καλά μέσα στο μυαλό σας....άμα φύγει ...γιατί εξαιτίας σας θα φύγει...να δω πώς θα τα βγάλετε πέρα μόνοι σας" (και μόνοι μας)!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.