Απόστολος Τζιτζικώστας: ο καλύτερος σύμμαχος του Τσίπρα στην συγκυρία
07/02/2014 15:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απόστολος Τζιτζικώστας: ο καλύτερος σύμμαχος του Τσίπρα στην συγκυρία

Αυτοί που ανέλαβαν την υπόθεση της Περιφέρειας ΚεντρικήςΜακεδονίας θα αναλάβουν και την ευθύνη για το φιάσκο; Ειδικά αν χαθεί η Περιφέρεια από κάποιο άσχετο του ΣΥΡΙΖΑ; Ή θα λουφάξουν εκθέτοντας τον πρωθυπουργό;

Ποιος είναι ο Τζιτζικώστας; Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης ο οποίος εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία σε 8 εκλογικές αναμετρήσεις;

Αυτή θα ήταν η απάντηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι το 2007 όταν ένας άλλος Τζιτζικώστας, ο Απόστολος, ανέλαβε να καλύψει την «οικογενειακή» θέση. Τότε που γεννούσαν και τα κοκόρια της ΝΔ εξελέξη βουλευτής ο νεαρός, μόλις 29 ετών, Απόστολος Τζιτζικώστας, τον οποίο κανείς δεν ήξερε και κανείς δεν θα έδινε σημασία αν δεν είχε αυτό το επώνυμο. Αφού στήριξε τη Ντόρα Μπακογιάννη στην εσωκομματική μάχη, το 2009 δεν κατάφερε να επανεκλεγεί ενώ το 2010 έγινε αντιπεριφερειάρχης. Αυτό είναι το πολιτικό βιογραφικό του... ανεξάρτητου υποψήφιου για την περιφέρεια ο οποίος παράκουσε το κόμμα που τον ανέδειξε και σήκωσε μπαϊράκι.

Κι έτσι, θα έχουμε δύο «γαλάζιους» υποψήφιους να συγκρούονται για μια περιφέρεια που η ΝΔ θεωρούσε δεδομένη αλλά τώρα εμφανίζεται διχασμένη.

Ποιος είναι άραγε ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος, αν δεν τον στήριζε ο Σαμαράς, δεν θα γινόταν περιφερειάρχης στη θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη; Και τι έκανε όλο αυτό τον καιρό στην περιφέρεια; Και γιατί αν θεωρούσε ο ίδιος ότι είναι δημοφιλής κι έχει επιτελέσει έργο, δεν δέχθηκε να συγκρουστεί με τον Μπουτάρη για το δήμο της Θεσσαλονίκης;

Η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά για έναν νέο πολιτικό ο οποίος κάνει ζημιά στο κόμμα που τον ανέδειξε. Εμείς, όμως, γνωρίζουμε ποιος είναι ο Τζιτζικώστας και ποιες είναι οι δυνατότητές του. Μην ξεχνάει ο Απόστολος ότι ο κόσμος είναι μικρός, όλοι μαζί βρισκόμαστε σε θάλασσες και παραλίες και γνωρίζει ο καθένας τι είναι και ποιος. Αν έχει κολλήσει παράσημα στη ζωή κι αν έχει ένσημα στον επαγγελματικό βίο ο κ. Τζιτζικώστας θα πρέπει να το γνωρίζει καλύτερα από εμάς.

Ένα ακόμη παιδί του κομματικού σωλήνα που εκμεταλλεύτηκε το επώνυμό του για να γίνει γνωστός. Που χρησιμοποίησε τις φιλίες μέσα στο κόμμα για να γίνει αρεστός. Και που όταν τον χρειάστηκε η παράταξη της γύρισε την πλάτη.

Η πείρα στη ζωή δεν αποκτιέται από τα χρόνια, αλλά από το τι έχει κάνει ο καθένας στη ζωή του. Κι αν κρίνουμε από το βιογραφικό του 35άρη κ. Τζιτζικώστα, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε, παρά μόνο να εκκολάπτεται στην κομματική θερμοκοιτίδα της ΝΔ. Γιατί να κατηγορούμε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ή τον Τσίπρα κι όχι τους γόνους των οικογενειών που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους; Ο κ. Τζιτζικώστας, αφού τέλειωσε τις σπουδές του επέστρεψε κι όπως λέει, δούλεψε σε μια... στάνη. Ή για να ακριβολογούμε εργάστηκε στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα που στηρίζεται σε βιολογικά πρότυπα, με την επωνυμία ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΡΑΧΙΑΣ. Σημείωση, η Βραχιά είναι η γενέτειρα του πατέρα του.

Κατά τα λοιπά, ο «αντάρτης» υποψήφιος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε. Συμμετοχές σε κάτι φιλελεύθερα κέντρα σκέψης και σε κομματικά όργανα αλλά... έτερον ουδέν. Για να μην πούμε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο ακούσαμε κάτι για τον κ. Τζιτζικώστα ήταν όταν κάλεσε τους Χρυσαυγίτες στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου όταν όλη η Ελλάδα έβραζε αλλά λίγο αργότερα έκανε την κωλοτούμπα της χρονιάς.

Φυσικά η Θεσσαλονίκη έχει να λέει για τη σφοδρή σύγκρουσή του με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, κ. Καράογλου, πιθανότατα για το ποιος θα γίνει... Θεσσαλονικάρχης. Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί στον μικρόκοσμό τους.

Και τώρα έρχεται να πάει κόντρα στη ΝΔ και να προκαλέσει διάσπαση σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που την επικαιρότητα απασχολεί το μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Καρυπίδη και τον Βουδούρη. Καλύτερο σύμμαχο για να βγει από το τούνελ δε θα μπορούσε να βρει ο κ. Τσίπρας. Το μόνο που μένει στον κ. Τζιτζικώστα είναι να... ψηφίσει και ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, η ευθύνη για το χαμό στη Μακεδονία δεν είναι ατομική. Δεν φταίει ο Τζιτζικώστας που, όπως λέει και το τραγούδι «άλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος, κι από σπουργίτι θα γινόμουνα αϊτός». Μέσα στη Νέα Δημοκρατία εκκολάφθηκε το σπουργίτι και κάποιοι νόμιζαν ότι βρήκαν τον αϊτό. Κολλητός φίλος του γραμματέα της ΝΔ, Αν. Παπαμιμίκου, είναι ο κ. Τζιτζικώστας. Άραγε τι θα λέει τώρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο τελευταίος; Πόσο περήφανη θα είναι η Συγγρού για το δεκανίκι που έδωσε στον Τσίπρα την ώρα που η ΝΔ είχε καταφέρει να γυρίσει το κλίμα; Μια ο Καρυπίδης, μια ο Βουδούρης και μια ο Σακελλαρίδης (που το antinews ανέδειξε το ποιόν του) ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει... τζακ ποτ και η ΝΔ είχε αντιστρέψει το κλίμα.

Τώρα, από τη μια θα ασχολούνται όλοι με τη σύγκρουση Τζιτζικώστα – Ιωαννίδη κι από την άλλη θα μας φαίνεται συμπαθής μέχρι και ο... Μπουτάρης με τον Καμίνη με όσα βλέπουμε να συμβαίνουν. Έκαναν μάγκες στη Νέα Δημοκρατία και τους «κυρίους τίποτα».

Αλλά υπάρχουν και οι μεγαλόσχημοι στη ΝΔ που κοκορεύονται ότι ελέγχουν τη Θεσσαλονίκη και κανονίζουν εκείνοι τα πάντα. Όταν όλα πάνε καλά βγαίνουν μπροστάρηδες και χαμογελαστοί κι όταν γίνεται η στραβή και η γκάφα τότε είναι... έργο Σαμαρά. Αυτοί, λοιπόν, που ανέλαβαν την υπόθεση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβουν και την ευθύνη για το φιάσκο; Ειδικά αν χαθεί η Περιφέρεια από κάποιον άσχετο του ΣΥΡΙΖΑ; Ή θα λουφάξουν εκθέτοντας τον πρωθυπουργό;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 07/02/2014 18:13:37

  Ο Τζιτζι, ο Παπαμιμικος και διάφορα άλλα λουλούδια νομίζουν ότι το μαγαζί το κληρονόμησαν, ενώ μάλλον τα κονομισαν !!!! Με αποτέλεσμα να μπερδεύονται, δεν καταλαβαίνουν τα όρια τους ούτε το μπόι τους .... (Ο ένας είναι κοντός και θέλει να φαίνεται ψηλος και ο άλλος έχει μεγαλώσει με ελπίζοντας να γίνει σπουδαιότερος του πατέρα του) Αλλα επειδή είναι απείροι βιάζονται .... Εμείς τι φταίμε ????

 2. JΙΜ ΒΕΑΜ avatar
  JΙΜ ΒΕΑΜ 07/02/2014 18:15:59

  θέλουν να κυβερνήσουν, το τσίρκο δεν θα γίνει ποτέ ΛΥΡΙΚΗ.....

 3. Diego Costa avatar
  Diego Costa 07/02/2014 18:49:22

  Έτσι είναι όπως τα λέτε για τον τζι.... αν όμως όλα αυτά γινόταν τον Οκτώβριο και δεν έκανε πίσω τότε θα έτρωγε μαύρο στις εκλογές. Η συγγρού κάνει δώρο στον μπουτάρ-πασά το Δήμο με αυτά τα γελοία πολιτικάντικα κόλπα

 4. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 07/02/2014 19:07:30

  Αυτά παθαίνουμε όταν ... βουτυρομπεμπέδες, όπως ο Τζιτζι!!! φιλοδοξούν να γίνουν πολιτικοί

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 07/02/2014 20:16:00

  Λάθος κίνηση και για την Περιφέρεια και για τον ίδιο.
  Από τον τρόπο που το προετοίμασε δείχνει ότι δεν έχει την επιρροή, που ίσως κάποιοι (εκ του "πολύ πονηρού") του λένε. Aς τα μαζέψει όσο είναι καιρός και να συστρατευθεί με την παράταξη, αν αγαπάει τον τόπο του.

 6. Y. avatar
  Y. 07/02/2014 20:32:12

  Πίσω από το μπάχαλο επάνω, ψάξτε κάποιους από πάνω που είναι εδώ κάτω και εν μία νυκτί γίναν σύμβουλοι τον Σαμαρά

 7. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 07/02/2014 22:41:36

  Είναι ο Τζιτζικ. ανηψιός του Μπουτάρη? Και αν ναι, πως θα κατέβαινε απέναντί του?

 8. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 08/02/2014 01:40:03

  Να λογοδοτήσουν όσοι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν αυτή τη διάσπαση.Ο Παπαμιμίκος γραμματέας της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Και ιδού τα αποτελέσματα.

 9. Got avatar
  Got 08/02/2014 06:22:30

  Για να καταλάβω, αν αυτό το αποτυχημένο πολιτικό πρόσωπο που περιγράφει το άρθρο, είναι ο Τζιτζικώστας, πως η Ν.Δ θα τον έστελνε στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας;

  • Thraphsorchis avatar
   Thraphsorchis @ Got 08/02/2014 20:16:34

   Τό'πες μεγάλε. Το έλλειμα σοβαρών στελεχών δεν κρύβεται. Τα συλλογικά όργανα της ΝΔ Θεσσαλονίκης / Μακεδονίας τί λένε για αυτό το πανηγύρι;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.