03/06/2009 20:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Απόπειρα επηρεασμού» οι επιθέσεις κατά του ανακριτή

 Αντίδραση Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων για τις επικρίσεις κατά Ζαγοριανού

Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι επικρίσεις που δέχεται ο ανακριτής της υπόθεσης της Ζήμενς για τους πρόσφατους χειρισμούς του. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει πως «δημόσια επίκριση, από παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου ... μπορεί να εκληφθεί ως απόπειρα επηρεασμού και ενέχει επέμβαση στην προσωπική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών».

Προσθέτει ακόμη πως «τη Δικαιοσύνη και τον ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση, τους αφήνουν αδιάφορους οι διενέξεις και οι ευκαιριακές εκτιμήσεις, καθώς και δημόσιες δηλώσεις πολιτικών και άλλων προσώπων, όσον αφορά την υπόθεση».

Συνεχίζοντας κάνει λόγο για επιχειρούμενο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις τυχόν ποινικές ευθύνες εμπλεκομένων προσώπων, ο οποίος «όσο και αν είναι κατανοητός, εντούτοις είναι ανεπίτρεπτο να επιχειρείται με "θήραμα" τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της».

Παρέχοντας πλήρη στήριξη στον κ. Ζαγοριανό, συμπληρώνει πως «δεν μπορεί να επικρίνεται, άλλοτε γιατί δεν εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά συγκεκριμένων κατηγορουμένων, όταν η συμπεριφορά τους δεν δικαιολογούσε κάτι τέτοιο (εμφανίσθηκαν, επανειλημμένως, τόσον ενώπιον του Εισαγγελέα, κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, όσο και ενώπιον του ανακριτή, κατά το στάδιο της ανάκρισης, όταν εκλήθησαν και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν) και άλλοτε γιατί εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά κατηγορουμένων για τις κακουργηματικές πράξεις της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 03/06/2009 21:11:34

  Τελικά, ο πόντιος ο Μαυρίδης, αποδεικνύεται πιο έξυπνος απ'όλους. Ξέρει ότι θα βγεί, και γι'αυτό αποφάσισε να υποστεί την ταλαιπωρία της προφυλάκισης. Οι άλλοι, εντελώς χέστες.

 2. monahikoslikos avatar
  monahikoslikos 03/06/2009 21:35:50

  Πολύ καλό αυτό....
  Το άλλο με τον Τοτό το ξέρουν εκεί στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων?

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/06/2009 22:20:12

  Έχουν απόλυτο δίκαιο.
  Που ακούστηκε σε μια δημοκρατία να γίνονται δημόσιες επικρίσεις ή κριτική ενεργειών και δη του δικαστικού κλάδου?
  Μια απορία μόνο:

  ...και γιατί οι δημόσιες επικρίσεις πολιτικών ή προσώπων ή ηλιθίων σαν εμάς, επηρεάζει τη λειτουργική τους δραστηριότητα?
  Αν, ακόμα και να το αποδεχτώ η κακόβουλη ή υποβολιμαία ή βασισμένη σε άγνοια, κριτική ορισμένων μπορεί να επηρεάσει κάποιον (ιδιαίτερα ένα δικαστικό που αποφασίζει για το ύψιστο αγαθό της στέρησης ή όχι της πρόσκαιρης ελευθερίας ατόμων), λυπάμαι αλλά αλλού είναι το πρόβλημα.
  Σωστά ή λάθος?

 4. thanos avatar
  thanos 03/06/2009 22:38:56

  Στην καστα των καλων δικαστων, βαζουν και τον Σανιδα?

 5. ANONYMOUS avatar
  ANONYMOUS 03/06/2009 22:57:31

  ΖΑΓΟΡΙΑΝΕ ΖΑΓΟΡΙΑΝΕ
  ΜΕ ΤΗ ΝΟΥΔΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΟΝΕ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.