21/12/2007 03:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση Ζαχόπουλου

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον Χρήστο Ζαχόπουλο έδιναν χθες τη νύκτα οι γιατροί, αφού η κατάστασή της υγείας του παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές (ακατάσχετη αιμορραγία). Στο μεταξύ και ενώ το απονενοημένο διάβημά του παίρνει απροσδιόριστες ακόμα πολιτικές διαστάσεις οι πληροφορίες που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας έχουν ως εξής: Όπως έχουμε ήδη γράψει (βλ. εδώ) στην υπόθεση εμπλέκεται μια γυναίκα η οποία περιφερόταν στα τηλεοπτικά κανάλια, προσπαθώντας να πουλήσει βίντεο που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον πρώην ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού και αναζητείται τώρα από την Ασφάλεια. Μάλλον πρόκειται για την ίδια γυναίκα που ημερών εκτόξευε απειλές στους διαδρόμους του υπουργείου Πολιτισμού κραδαίνοντας φωτοτυπίες εγγράφων και αναφέρεται ως στενή συνεργάτιδα του Ζαχόπουλου.

Ένας από τους παραλήπτες της κασέτας (άλλοι μιλάνε για βίντεο και άλλοι για ηχητικό μόνο ντοκουμέντο) λέγεται ότι ήταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος επρόκειτο να δώσει «μια πρώτη γεύση» χθες το βράδυ, αλλά προφανώς το ματαίωσε. «Κασέτα», αλλά και φάκελο με άλλα στοιχεία για τον Χρ. Ζαχόπουλο και τις σχέσεις του με φίλη του και συνεργάτιδά του, φέρονται να έχουν και "Τα ΝΕΑ". Λέγεται μάλιστα ότι «τα πήγε η ίδια η πρώην στενότατη συνεργάτις - φίλη του». Μυστήριο καλύπτει επίσης την παρουσία μιας γυναίκας δίπλα στον Ζαχόπουλο λίγες στιγμές πριν τη βουτιά στο κενό. Εμείς γράψαμε ότι προηγουμένως διαπληκτίστηκε έντονα με τη σύζυγό του, με αφορμή ένα βίντεο με προσωπικές στιγμές του. Η γυναίκα του όμως φέρεται να δήλωσε ότι δεν ήταν παρούσα, αλλά είχε κατέβει για να τον περιμένει στο αυτοκίνητο. Στην αστυνομία πάντως έγιναν δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα, το ένα από τα οποία έκανε λόγο για «άγνωστη γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια» και το άλλο μιλούσε για "κάτι σαν οικογενειακό επεισόδιο" στην οδό Καρνεάδου. Άλλοι μιλάνε τέλος και για «δεύτερη κασέτα» με πολύ βρώμικο περιεχόμενο.

Ένα είναι το μόνο βέβαιο μέχρι στιγμής. Τις αμέσως επόμενες ώρες και ημέρες και ο Χρήστος Ζαχόπουλος θα διασυρθεί μέχρι ηθικής εξοντώσεως και η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα «ροζ σκάνδαλο» που θεωρείται ήδη βέβαιο ότι θα πάρει και σημαντικές πολιτικές διαστάσεις. Και μόνο το γεγονός ότι ο Ζαχόπουλος ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργικού ζεύγους (από την εποχή της Θεσσαλονίκης) και σύμβουλος του Καραμανλή από το 97, αρκεί για να πανικοβάλει το Μαξίμου. Πόσο μάλλον, αν επιβεβαιωθεί, τελικά, ότι η εντολή για την «παραίτησή» του ήρθε από το Μαξίμου και ότι ο Πρωθυπουργός είχε πει ευθέως στη σύζυγό του «να ξεκόψει εντελώς από τον Ζαχόπουλο».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. factorx avatar
  factorx 21/12/2007 12:21:16

  Αντιγράφουμε απο τα "ΝΕΑ":

  Η πρώην συνεργάτις του Εύη Τσέκου, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης, υπήρξε σύμβουλος επί των εικαστικών στη «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997». Είχε προσληφθεί το 2004 στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και αποσπάσθηκε με κινήσεις του πρώην γενικού γραμματέα στο υπουργείο, ως υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεών του. Τον συνόδευε μάλιστα σε όλα τα ταξίδια, ασχολούνταν με χρηματοδότηση εκδηλώσεων κ.ο.κ.
  Προ δεκαημέρου, όταν η πολύ στενή συνεργασία τους διακόπηκε και η Εύη Τσέκου, η οποία είχε προσληφθεί με σύμβαση έργου, αποσπάσθηκε στη Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μνημείων, εκείνη φέρεται ότι ζήτησε εις μάτην να ανανεωθεί η σύμβασή της που λήγει στις 31.12.2007. Κάτι που οδήγησε στο επεισόδιο και τη συγγραφή επιστολής, την οποία μαζί με έγγραφα απέστειλε στο γραφείο του Πρωθυπουργού και φέρεται ότι έχει ως συνέπεια την εσπευσμένη κλήση του πρώην γενικού γραμματέα στο Μαξίμου και την υποβολή της- εξαναγκαστικής, όπως φαίνεται- παραίτησής του προτού ξεσπάσει σκάνδαλο.
  Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε φτάσει στο Αlter (όπως και στο Μega) βιντεοκασέτα με ερωτικό περιεχόμενο (το βίντεο κατέληγε στη φράση «Κοίτα, κοίτα τι κορμάρα στηρίζει τον Καραμανλή»...), το οποίο όμως δεν δέχθηκε κανείς να βγάλει στον αέρα.
  Σε εκπομπή που ετοίμαζε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για την υπόθεση, φαίνεται πως θα υπήρχε μόνο δήλωση δικηγόρου της Εύης Τσέκου, ο οποίος ισχυριζόταν πως ο πρώην γενικός γραμματέας εκβίαζε την πρώην συνεργάτιδά του ότι για να ανανεωθεί η σύμβαση θα πρέπει να υποκύψει σε ερωτικές προτάσεις. Ανεπιβεβαίωτη πληροφορία πάντως θέλει τον πρώην γενικό γραμματέα να έχει κινηθεί επίσης νομικά με αγωγή για «εκβιασμό και συκοφαντική δυσφήμηση». Παράλληλα, υπήρξε νέα πρόταση να δοθούν στο κανάλι έγγραφα που καταδεικνύουν δραστηριότητες- και οικονομικής φύσεως- του φίλου του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
  Με τη νοσηλεία του στο Ερρίκος Ντυνάν μπόρεσε να επικαλεσθεί στην παραίτησή του - με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου- λόγους υγείας: «Σας υποβάλλω την παραίτησή μου. Λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να ασκώ τα καθήκοντά μου με την αφοσίωση και αποτελεσματικότητα που απαιτεί το λειτούργημα αυτό. Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε, καθώς και για την άριστη συνεργασία που είχαμε».
  Καθώς ήδη είχε γίνει γνωστή- και μετά το επεισόδιο και μετά τις κρούσεις στα κανάλια- η ύπαρξη της βιντεοκασέτας με το ερωτικό περιεχόμενο, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γενικού γραμματέα υπήρξε τάση από το Μαξίμου να παρουσιαστεί το ζήτημα ως ερωτικό σκάνδαλο.
  Άλλωστε δεν ήταν λίγα αυτά που κυκλοφορούσαν για τη δραστηριότητά του στο υπουργείο, τα οποία είχαν φτάσει και στα αυτιά της συζύγου του Πέρσας Αγραφιώτη- Ζαχοπούλου, ειδικής συμβούλου στο υπουργείο Παιδείας, με την οποία φέρεται ότι είχε συνάντηση και η πρώην συνεργάτις του Χρήστου Ζαχόπουλου.

 2. Suhoi avatar
  Suhoi 21/12/2007 14:19:59

  Ενδιαφέρον: Κι'εσύ Βρούτε Αλαφούζε!


  Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 21.12.2007


  Το τέλος (αυτού) του δικομματισμού

  Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το φαινομενικά παράδοξο. Η Νέα Δημοκρατία χάνει και το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει. Τονίζουν τη δυσαρέσκεια τους δηλώνοντας προτίμηση στα μικρότερα κόμματα που δεν έχουν προοπτική εξουσίας, ούτε διά συνεργασιών.

  Πολλοί ερμηνεύουν αυτά τα αποτελέσματα ως ένα ξαφνικό ξύπνημα των πολιτών. Οι ψηφοφόροι, λένε, κατάλαβαν ότι οι πολιτικές προτάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων δεν διαφέρουν σε πολλά κι απορρίπτουν και τους δύο. Αλλοι πάλι θεωρούν ως αδυναμία του κ. Γιώργου Παπανδρέου να κερδίζει το μυαλό και την καρδιά των ψηφοφόρων.

  Και οι δύο ερμηνείες είναι ορθές, αλλά όχι επαρκείς. Από την δεκαετία του 1990 τα δύο κόμματα συγκλίνουν στις βασικές πολιτικές επιλογές. Εξάλλου το βασικό αριστερό ανάθεμα στον κ. Σημίτη ήταν ότι ακολουθεί «δεξιά πολιτική». Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και μέχρι τις εκλογές του 2004 ο κ. Σημίτης εθεωρείτο καταλληλότερος πρωθυπουργός από τον κ. Καραμανλή. Αν μετρούσαν μόνο οι αρχηγοί, η Ν.Δ. δεν θα ερχόταν στην εξουσία.

  Το πρόβλημα εδράζεται στο γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να διαχειριστούν το κράτος, όπως έκαναν κατά το παρελθόν. Δεν μπορούν να δελεάσουν ή να εξαγοράσουν ψηφοφόρους διά του κράτους -τουλάχιστον όχι στον βαθμό που το έκαναν στο παρελθόν. Το πρόβλημα της Ολυμπιακής (επί παραδείγματι) θα μπορούσε να διαιωνιστεί διά των κρατικών επιδοτήσεων. Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στην Ο.Α. ξέρουν ότι όποιο κόμμα κι αν κυβερνά πρέπει να κάνει κάτι επώδυνο. Ετσι, αποστρέφονται και τα δύο.

  Γράφαμε και παλιότερα ότι ο ελληνικός δικομματισμός είναι απόρροια του μεγάλου κράτους και γιʼ αυτό επιβίωναν τα κόμματα ως συνασπισμοί στελεχών με ετερόκλητες απόψεις (εθνικιστές του ΠΑΣΟΚ με τους κοσμοπολίτες εκσυγχρονιστές, ή η λαϊκή με τη φιλελεύθερη Δεξιά).

  Συνεκτικός δεσμός των στελεχών ήταν η διαχείριση του κράτους ή η ελπίδα διαχείρισής του. Συγκολλητική ουσία στη βάση υπήρξαν οι πελατειακές σχέσεις. Οσο το κράτος ήλεγχε το πουγκί, καλό ήταν να βρίσκεται κάποιος μέσα στο κομματικό μαντρί.

  Το μεγάλο κράτος, που υπήρξε τροφοδότης του δικομματισμού, τελειώνει. Οχι γιατί είμαστε στην Ε.Ε., αλλά για αντικειμενικούς λόγους: το οικονομικό μοντέλο που θέλει το Δημόσιο πρωταγωνιστή της οικονομικής δραστηριότητας γίνεται χρόνο με τον χρόνο πιο αντιπαραγωγικό. Ετσι, η ίδια η πραγματικότητα οδηγεί τα κυβερνώντα κόμματα να αθετούν τις υποσχέσεις των περί κρατικής δίαιτας πολλών ατόμων και ομάδων. Οι διορισμοί γίνονται όλο και πιο δύσκολοι, οι επιδοτήσεις δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Γιʼ αυτό και πολλοί οργίζονται και αρχίζουν να ψηφίζουν μικρά κόμματα για να τιμωρήσουν τα μεγάλα.

  Το πολιτικό σύστημα μπήκε στην εποχή των μεγάλων αναταράξεων. Ο κρατικοδίαιτος δικομματισμός τελειώνει. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια περίοδο αστάθειας μέχρι να ξαναμοιραστεί η πολιτική τράπουλα. Τότε πιθανότατα να εμφανιστεί ένας νέου τύπου δικομματισμός, ο οποίος όμως δεν θα βασίζεται στη διαχείριση ή στην ελπίδα διαχείρισης του μεγάλου κράτους, αλλά σε συμβατές μεταξύ των στελεχών απόψεις για το μέλλον του τόπου.

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 21/12/2007 15:58:47

  Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κόμματα αρχών αλλά κλίκες διαχείρισης της εξουσίας. Με την εκποίηση των κρατικών επιχειρήσεων και την υποχρέωση από την ΕΕ για μη επιδοτήσεις, τη λειτουργία του ΑΣΕΠ, την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε δήμους και νομαρχίες που επικρατεί κι εκεί το χάλι, και γενικότερα την όλο και μικρότερη δυνατότητα των πολιτικών για παρεμβάσεις σαφώς και ο δικομματισμός δεν έχει θέση όπως τον ξέρουμε. Έλα όμως που υπάρχει δικομματισμός σε όλη την Ευρώπη ακόμη κι εκεί που υπάρχουν κόμματα αρχών και δε γίνονται συναλλαγές μεταξύ πολιτικών και πολιτών. Άρα ο δικομματισμός θα συνεχίσει να υφίσταται αλλά θα αλλάξει πρόσωπο.

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 21/12/2007 16:01:24

  Για να μιλήσουμε και λίγο για το Ζαχόπουλο.
  Έγραψα σε άλλο μπλογκ.
  Δυστυχώς φίλε μου το λάθος του ήταν ότι πήγε ξυπόλυτος στα αγκάθια. Η Ελλάδα και ειδικά η κρατική μαφία τρώει τους πάντες που δεν είναι του σιναφιού της. Εύχομαι να ζήσει και να μιλήσει για το ποιοι τον παγίδεψαν και αυτοί να λάβουν αυτό που τους αξίζει. Θύμα είναι ο άνθρωπος.

 5. vvvvvv avatar
  vvvvvv 21/12/2007 17:26:40

  ο ζαχοπουλος πηγε να γαμησει και τον γαμησαν.πληρωσε και την ομοφυλοφιλια του.

 6. Observer avatar
  Observer 21/12/2007 20:04:20

  Δηλαδή ήταν κι αυτό "bi.."; Που ζούμε ρε παιδί μου. Στην ΠΟΜΠΗΙΑ; Αλλά ας μην δεχόμαστε εμείς τουλάχιστον εδώ εύκολα οτι κυκλοφορεί. Προτείνω επίσης καλύτερη σύνταξη: 'Πήγε και ο... και τον .."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.