03/09/2009 09:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απροετοίμαστο το ΠΑΣΟΚ

Η αίσθηση που αποκόμισαν όλοι χθες είναι ότι το ΠΑΣΟΚ παρουσιάστηκε τηλεοπτικά απροετοίμαστο και μάλλον αμήχανο. Ενώ ήταν πασίγνωστο εδώ και μέρες ότι χθες το πολύ σήμερα θα υπήρχε διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν προετοιμασμένος και έτοιμος να περιμένει στην γωνία και με την λήξη του διαγγέλματος να βγει να μιλήσει. Αντίθετα, εμφανίστηκε μισή ώρα αργότερα χωρίς να πει κάτι ουσιαστικό και χωρίς να βγει δυνατά με κάποιο σύνθημα ή ατάκα με την οποία θα δώσει το στίγμα τόσο το δικό του όσο και του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές τις οποίες ζητά εδώ και πολλούς μήνες και λογικά θα έπρεπε να υπάρχει σχετική προετοιμασία.

Το δεύτερο σημείο που διαφάνηκε αυτή η αμηχανία είναι το γεγονός ότι το διάγγελμα αλλά και τις προεκλογικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν να σχολιάσουν και να παρουσιάσουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το μακρινό παρελθόν που είχαν υπουργικές θητείες και άλλα πόστα από τις εποχές των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου (Παπουτσής, Β. Παπανδρέου) αλλά και κάπως νεότερα στελέχη με μακρά όμως κομματική θητεία και επίσης με κυβερνητικά πόστα επί Σημίτη (Ευθυμίου, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος). Και μόνο το γεγονός ότι ο Α. Λοβέρδος εμφανίστηκε σε δύο δελτία (ΑΝΤ1, ΝΕΤ) δείχνει από μόνο του ότι κάτι δεν πήγε καλά στον σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήταν απούσα από την πρώτη μέρα της μάχης στα κανάλια, ενώ επίσης δεν εμφανίστηκε κάποιο πρόσωπο που να σηματοδοτεί το νέο, το διαφορετικό, το ελπιδοφόρο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και που έχει ανάγκη και το πολιτικό σκηνικό και η χώρα.

Οι αγριοφωνάρες της Βάσως Παπανδρέου που έλεγε στον Β. Μειμαράκη ότι λόγω της πολυετούς εμπειρίας της τόσο σε κυβερνήσεις όσο και στο Υπουργείο Αμύνης γνωρίζει τα πράγματα καλύτερα από εκείνον είναι αλήθεια αυτό που μας προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την δεύτερη δεκαετία του 2000; Στην επόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα είναι πάλι υπουργοί όσοι είχαν χαρτοφυλάκια τις δεκαετίες 80-90;
Για να δούμε από σήμερα και τις επόμενες μέρες ποιούς θα βλέπουμε στις οθόνες μας και ποιούς θα ακούμε στα ραδιόφωνα...

http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_name=politics&item_id=669

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/09/2009 10:02:23

  Η φούσκα των "τοξικών" ομολόγων που χρεωκόπησε τις τράπεζες είναι μπαλονάκι μπροστά στη φούσκα ΠΑΣΟΚ.

  Θαυμάστε τοξικούς πολιτικάντηδες, που θέλουν και να ξανακυβερνήσουν.
  Πάγκαλος
  Παπουτσής
  Διαμαντοπούλου-Μπίλντερμπεργκ (όπως λέμε Γλυκαντζη-Αρβελερ)
  Λοβέρδος (ο εκλεκτός του κοκκαλίνου)
  Ανδρουλάκης (ο μ... στην ν)
  Δαμανάκη (η σταθερή πολιτικός - μόνο στην ΝΔ δεν έχει πάει)
  Βάσω Παπανδρέου (φέρτε μυρωδάτο από Ξάνθη)
  Φώφη Γεννηματά (η ...πορφυρογέννητη του ΠΑΣΟΚ)

  Και βέβαια τα νέα φυντάνια στην κλεψιά, που έχουν ίνδαλμα τον τεράστιο Άκη.

  • diogenis avatar
   diogenis @ Προφήτης 03/09/2009 11:18:54

   Για προφήτη με τα μπαλονάκια.

   Καλά, είναι αυτό πολιτική τοποθέτηση, ανάλυση ή οτιδήποτε άλλο;
   Άντε παίρουμε τον (ηλεκτρο)κάλαμο και γράφουμε με ευκολία ό,τι νάναι. Αν έχει κανείας να συνσειφέρει σε κάτι όσον αφορά πληροφορίες ή κάποια άποψη έχει καλώς, αλλοιώς...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Προφήτης 03/09/2009 12:18:29

   Για diogenis
   Παιδάκια έχεις;
   Εκεί τις συμβουλές σου.

   Αν χρειάζεσαι πολιτική ανάλυση για να αντιληφθείς την αχρειότητα του Πάγκαλου (και των συν αυτώ) τότε χρειάζεσαι και μπαστούνι τυφλού όταν βγαίνεις απ' το πιθάρι σου.

   • Πυροπαθής avatar
    Πυροπαθής @ Προφήτης 05/09/2009 01:04:20

    Γράφεις και το γραπτό σου ξεχειλίζει εμπάθεια και θυμό. Αυτά που λέμε πρέπει και να τεκμηριώνονται. Χωρίς κόστος πολλοί θα ήταν πρόθυμοι να κατηγορήσουν και σένα για οτιδήποτε.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/09/2009 10:02:41

  Μάλλον δεν έχει γίνει κάτι επαρκώς κατανοητό. Οι εκλογές αυτές γίνονται για να σηματοδοτήσουν το θρίαμβο και την πλήρη επικυριαρχία της διαπλοκής πάνω στα γιουσουφάκια της πολιτικής (και, δυστυχώς, κατ' επέκταση και σε όλο το λαό). Το σχέδιο είναι, βαριά ήττα του Καραμανλή -τόσο βαριά που δεν θα μπορεί πια να σταθεί- και αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης από το Γιωργάκη -επίσης σε βαθμό που να μη βγαίνουν τα κουκιά ούτε με αποσκίρτηση των ανανεωτικών του ΣΥΝ. Και, τελικά, παραίτησση του δεύτερου για να κληθεί κατόπιν ο Βενιζέλος να υπηρετήσει τη διαπλοκή μέσα από συγκυβέρνηση με τη ΝΔ της Ντόρας.

  Βάζουμε στοίχημα ότι ο Γιωργάκης θα (οδηγηθεί να) ξανακάνει γκάφα ολκής, στυλ ψηφοδελτίου Επικρατείας 2007 και θα χύσει μόνος του τις όποιες... σταγόνες γάλα του γέμισε στην καρδάρα η ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή;

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/09/2009 10:19:08

  Θα φανεί από την συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
  Αν ο Καρ. αποκλείσει Βουλγαράκηδες, εβερτικούς, (ορισμένους) μητσοτακικούς και "βγάλει" νέα ονόματα, πηγαίνει για συγκρότηση άμιγώς δικής του κοινοβουλευτικής ομάδας - και ό,τι γίνει.
  Δεν θα αμφισβητείται στην αρχηγία, είτε είναι πρωθυπουργός είτε αρχηγός αξιωματικής αντιπ/σης.

  Το ίδιο κι ο Γιώργος. Ανάλογα της σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα προκύψει.

  Μπορεί να είναι η ύστατη μάχη της διαπλοκής, για να τα πάρουν όλα.
  Αλλά ο κορμός της ισχύος της διαπλοκής πεθαίνει. Βιολογικά.
  Λαμπράκης. Μπόμπολας. Ψυχάρης. Κοντομηνάς.
  Μεχρι πότε θα αντέχουν να ασχολούνται δυναμικά;

  Μετά ποιος θα γίνει διαπλοκή ; ..Ο Ρέστης;
  Ο υιός Μπόμπολας ; Ή ο Παντελής Καψής;

  Ο Καραμανλής, αλλά κι ο Παπανδρέου, μπορούν βιολογικά να περιμένουν να πεθάνουν όλοι αυτοί - και κυρίως ο Μητσοτάκης.
  Και μην ξεχνάς την 11χρονη "εξορία" του ΚΚ Α΄, που τον ξαναέφερε "τροπαιοφόρο".

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Προφήτης 03/09/2009 10:35:47

   Προφήτη, σε βρίσκω πολύ αισιόδοξο, αλλά δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία σου.

   Δηλαδή, τι εμποδίζει όσους προανέφερες (και ενδεχομένως κι άλλους μαζί τους, μια παρεούλα είναι όλοι στην Ψαρού της Μυκόνου) να πάρουν τη... σκυτάλη της διαπλοκής; Και δε νομίζεις ότι είναι λίγο άτοπος ο παραλληλισμός της πορείας του ανιψιού με εκείνη του θείου; (Εξίσου άτοπος, όσο ο παραλληλισμός της πορείας του γιου με εκείνη του πατέρα.)

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Προφήτης 03/09/2009 11:30:46

   Ολα αυτα προυποθετουν οτι οι ψηφοφοροι της ΝΔ θα ειναι αρκετα ηλιθιοι για να κατηγορουν ως "ξενα στοιχεια" αυτους που ποτε δεν στραφηκαν εναντια στο κομμα τους και να επιβραβευουν τους καθαροαιμους που εξακολουθητικα ριχνουν τις κυβερνησεις που εκλεγουν.
   Η κυβερνηση του 1993 επεσε απο το Σαμαρα με τη συνεργασια της καραμανλικης πτερυγας και η σημερινη απο τον ιδιο τον Καραμανλη και κανεναν αλλο.
   Δεν αποκλειεται βεβαια.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Προφήτης 03/09/2009 12:34:30

   Αυριανιστή, με ορισμένα συμφωνώ.
   Αλλά απάντησέ μου

   1. Λες «Οι εκλογές αυτές γίνονται για να σηματοδοτήσουν το θρίαμβο και την πλήρη επικυριαρχία της διαπλοκής πάνω στα γιουσουφάκια της πολιτικής».
   Μα τις εκλογές τις προκήρυξε ο Καρ. Και έμειναν όλοι ξεροί.
   Εκτιμώ ότι ο Καρ. με ρίσκο/υπευθυνότητα/πίεση οικονομίας-ΕΕ, επιδιώκει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Θα φανεί από το ψηφοδέλτιο. Αν πάει με τα ψοφομούλαρα είναι χαμένος. Πάντως το στοιχείο του αιφνιδιασμού, εν μέρει, ισχύει.

   2. Λες «Το σχέδιο είναι, βαριά ήττα του Καραμανλή κλπ κλπ».
   Το σχεδίασαν ποιοι; Οι Μπομπολοψυχάρηδες; Με τις εκλογές που προκήρυξε ο Καρ.;
   Αυτοί έχασαν το 2007 …από τον φραπέ του Ρέλου.
   Το ότι θέλουν πάντα έναν Σημίτη, γνωστό.
   Το ότι σχεδιάζουν κατά Καρ. γνωστό, 5 χρόνια δέχθηκε τις περισσότερες επιθέσεις από κάθε πρωθυπουργό μετά την Μεταπολίτευση.
   Η παρέα της Ψαρούς καλή. Αλλά θυμήσου και το τέλος της Γιάννας.

   Ο Καρ. Β’, θεωρώ, έχει στο μυαλό του την εγωιστική στάση του Α΄: θα με φωνάξετε να σάς σώσω.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Προφήτης 03/09/2009 12:46:36

   Αχ, βρε Προφήτη, μερικές φορές με εκπλήσσεις δυσάρεστα (αν και εκτιμώ πολύ τα σχόλιά σου εν γένει).

   Λες ότι "προκήρυξε ο ίδιος τις εκλογές". Για ρώτα τον πόσο πραγματικά το ήθελε. Η καρδούλα του το ξέρει...

   Απλώς, οι νταβατζήδες τού είπαν πια ανερυθρίαστα ότι "time is up". Αλλιώς δεν θα τον άφηναν σε χλωρό κλαρί. Και αν νομίζεις ότι δεν θα μπορούσαν να του κάνουν τίποτε χειρότερο, πλανάσαι. Με δαύτους πάντα υπάρχει περιθώριο για χειρότερα. Και γι' αυτό φυσικά φταίει ο λαός, που έχει (μέσω των θεαματικοτήτων) αναγορεύσει σε υπέρτατους τιμητές τους Πρετεντέρηδες, τους Καψήδες και τους Εισαγγελάτους.

   Όσο για τη στάση του θείου, πιστεύεις ότι οι συνθήκες τώρα είναι ίδιες με το '63, ώστε ο ανιψιός να μπορεί να σκεφτεί το ίδιο εγωιστικά; Λες να προβλέπει καμιά... χούντα στο βάθος του τούνελ;

 4. Swell avatar
  Swell 03/09/2009 10:30:32

  Γιατί δεν ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ:

  http://swell-swell.blogspot.com/2009/09/blog-post_03.html

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/09/2009 12:09:45

  "ψυχραιμια says:
  03/09/2009 at 11:30 am

  Ολα αυτα προυποθετουν οτι οι ψηφοφοροι της ΝΔ θα ειναι αρκετα ηλιθιοι για να κατηγορουν ως “ξενα στοιχεια” αυτους που ποτε δεν στραφηκαν εναντια στο κομμα τους και να επιβραβευουν τους καθαροαιμους που εξακολουθητικα ριχνουν τις κυβερνησεις που εκλεγουν."


  Ποιοι είναι οι "καθαρόαιμοι" που ρίχνουν τώρα τον Κωστάκη, παρασύροντάς τον σε εκλογές τις οποίες κανείς άλλος (εκτός από αυτούς και τη διαπλοκή) δεν ήθελε; Μήπως ο... Σουφλιάς και η... Ντόρα; Από πότε έγιναν κι αυτοί "καθαρόαιμοι" και δεν το ξέρουμε;

  Και μην ξεχνάμε, το κουφάλογο δεν συγχώρεσε ΠΟΤΕ τη διαγραφή του '98. Η εκδίκηση (δηλαδή η ατιμωτική ταπείνωση εκείνου που τον είχε ταπεινώσει τότε) είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αυριανιστής 03/09/2009 12:49:07

   Και ποιος σου ειπε οτι ριχνουν την κυβερνηση ο Σουφλιας και η Ντορα;Επειδη το λενε πολλοι και διαφοροι πρεπει να το πιστεψουμε;
   Εγω δεν ειδα τη Ντορα ή το Σουφλια να πηγαινουν στη Βουλη και να αποσυρουν τη στηριξη στην κυβερνηση οπως ο Συμπιλιδης.
   Ριξιμο εννοεις τις αποψεις που εκφραζουν στον Καραμανλη πισω απο κλειστες πορτες;Αυτο ειναι οχι μονο δικαιωμα τους αλλα και υποχρεωση τους.Ο αποφασιζων ειναι αλλος και αυτος ειναι υπευθυνος.
   Εδω φθασαμε οχι μονο η Ντορα να δηλωνει οτι παει σε οποιο υπουργειο θελει ο Καραμανλης (το εγραψε το αντι) αλλα και να βγαινει στην τηλεοραση και να λεει οτι και μετα απο ηττα αρχηγος θα ειναι ο Καραμανλής.Τι αλλο δηλαδη πρεπει να κανει;
   Μαλλον εχει καταλαβει τις αρρωστημενες συνωμοσιολογιες που κυκλοφορουν και δεν θα κανει καμμια κινηση.Ωραια,να δουμε ομως πως θα αιτολογησει ο Καραμανλης στους οπαδους τις αποφασεις του.

 6. σταύρος avatar
  σταύρος 03/09/2009 12:23:52

  πεντέμιση χρόνια λοιπόν επρόκειτο να κρατήσει η δεξιά παρένθεση. κατά την οποία σίγουρα δεν καλοπεράσαμε. και σκεφτείτε τι μας περιμένει με τη νέα εποχή πασοκ. έπρεπε ρε γαμώτο από μικρός να είχα πάει μετανάστης.

 7. αδέξιος δεξιός avatar
  αδέξιος δεξιός 03/09/2009 12:37:11

  Το κομμάτι το έγραψε το http://www.enimerosi24.gr/ του Σταυρου θεοδωράκη, όπως λέγεται που προβάλει και σαν υποψηφιος του ΠΑΣΟΚ. να κοιτάτε και τα ΄λινκς πριν επιτίθεται στον Φάκτορα. Πάλι σας την έφερε πρασινοι φίλοι

 8. Smash Direct avatar
  Smash Direct 03/09/2009 12:37:19

  Αγαπητε fACTOR νομιζω οτι προκειμενου να διαφυλαξει το site την αξιοπιστια και την σοβαροτητα του θα πρεπει οσοι και οποιοι γραφουν τετοια αφελη αρθρα να ειναι περισσοτερο προσεχτικοι. Το λεω αυτο διοτι θελω να πιστευω και το βλεπω καθημερινα οτι το κοινο που σας διαβαζει ειναι καποιου πνευματικου επιπεδου και δεν ειναι δυνατον να παρακολουθει τις οποιες ανοησιες γραφει ο καθε στημενος υποτιθεμενος δημοσιογραφος.Ζητω συγνωμη εκ των προτερων για την παρατηρηση μου..

 9. George Poulos avatar
  George Poulos 03/09/2009 15:57:30

  Καλά δεν καταλάβατε ακόμα ότι πάτε για διάσπαση ή συρίκνωση?
  Η αποτυχία σας είναι τεράστια και θα φανεί περισσότερο όταν φύγει η επικοινωνιακή διακυβέρνηση από την επικαιρότητα και αποκαλυφθή η γυμνή πραγματικότητα χωρίς φτιασίδια και ωραιολογίες.

 10. pizza avatar
  pizza 03/09/2009 16:17:14

  Δεν βαζουμε σταυρο στους οικολογους η στον Παπαθεμελη? Υπαρχει κανενας πολιτικος ηγετης σημερα στην Ελλαδα που δικαιουται σταυρο?

 11. sirxar avatar
  sirxar 03/09/2009 16:52:49

  Μονο ο Mr Marfin Sir VGENOPOYLO να κανει κομα και να δητε που θα πανε τα
  ΤΖΑΚΙΑ και τα λαμογια που μας κυβερνανε τοσο χρονια.
  Ο ανθρωπος περνει σαραβαλα και τα κανει Λεμουζινες.

 12. san avatar
  san 03/09/2009 18:44:38

  Σε γενικές γραμμές θα συμφωνούσα με το αρχικό σχόλιο, πως οι ΠΑΣΟΚοι που βγήκαν στα παράθυρα κι άρχισαν τις κοκορομαχίες με τους Νεοδημοκράτες, ήταν "πρόχειροι"... το ερώτημα όμως είναι εάν πράγματι εκφράζουν το Γιώργο και το νέο ΠΑΣΟΚ όσοι εμφανίζονται ή είναι επιλογές των Καναλιών... θεωρώ πως είναι το δεύτερο κυρίως. Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου θα φανεί πόσο έτοιμο είναι απο το πόσο γρήγορα θα ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια... και ο Γιώργος αυτή τη φορά θα αποδείξει αν είναι έτοιμος για ρήξη με το παρελθόν εάν δείξει την έξοδο σε αρκετούς απο κείνους που με την παρουσία τους σηματοδοτούν τις άσχημες πλευρές τόσο στο ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη... όσο για τους λόγους που επικαλέσθηκε ο Καραμανλής, θα νόμιζε κανείς πως δεν πέρασε ούτε μιά ώρα απο το 2004... κι όμως πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια...

 13. Esopos avatar
  Esopos 03/09/2009 18:46:22

  kapoy akoysa oti to PASOK malon den tha katevi stis ekloges.
  Ti na katevi afoy pali o Kostakis tha gini pali prothipoyrgos.

  • Πυροπαθής avatar
   Πυροπαθής @ Esopos 05/09/2009 01:12:15

   Είναι αυτό άλλος ένας μύθος του Αισώπου;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.