#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/01/2011 11:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απο την κυβέρνηση Καραμανλή θυμάται κανείς τους TOR;

Τώρα θυμήθηκαν τον Άκη και τον Σμπώκο

Επειδή πέφτει πολύ δούλεμα από το ΠΑΣΟΚ και επειδή η ΝΔ κοιμάται ύπνο βαθύ υπενθυμίζουμε τότε που όλα τα κόμματα είχαν στημένο τον Άκη στον τοίχο αλλά τον άφησαν να ξεφύγει με έωλους συμψηφισμούς

Ποιος έκανε τους συμψηφισμούς;

Θυμάται κανένας τίποτα από την κυβέρνηση Καραμανλή; Έγινε καμιά συναλλαγή κάτω από το τραπέζι με το ΠΑΣΟΚ; Ο κ. Τραγάκης πρόεδρος της τότε εξεταστικής, μπορεί να μας πει τίποτα; Ο κ. Ρουσσόπουλος;

Αγχώνονται  πρώην υπουργοί της ΝΔ που το ΠΑΣΟΚ (που του άνοιξαν το δρόμο να ανέβει στην εξουσία) απειλεί τώρα να παραπέμψει και τότε υπουργούς;

Πόσες φορές έχουμε γράψει εδώ πέρα ότι δωράκια πολιτικής αυτοϋπονόμευσης δεν κάνουν ποτέ στους πολιτικούς αντιπάλους;

Και ότι τον κροταλία δεν τον χαϊδεύεις στο κεφάλι;Να θυμίσουμε λοιπόν τι γράφαμε στο «Αντί» το Νοέμβριο του 2004Όσα διαδραματίστηκαν με αφορμή την πώληση των ΤΟΡ στην Ελλάδα ξεπερνούν τελικά ακόμα και τη φαντασία του Τζων Λε Καρρέ, ο οποίος έχει περιγράψει εκπληκτικά τις διαμάχες που ξέσπασαν στην πρώην σοβιετική αυτοκρατορία μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού.

Ο άνθρωπος που έβαλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκαθαρίσει την «Αλμάζ – Αντέϊ», την εταιρεία δηλαδή που μας πούλησε τους ΤΟΡ, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, όταν άρχισε να ερευνά ορισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δολοφονήθηκαν επίσης ο Ι. Κλίμωφ και ο βοηθός του, μια ημέρα (!!!) μετά την επιστροφή τους από την Ελλάδα, όπου είχαν έρθει για να ερευνήσουν την υπόθεση των αντισταθμιστικών. Ο Ιγκόρ Κλίμωφ, που δολοφονήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι εν ψυχρώ έξω από το σπίτι ήταν άνθρωπος του Πούτιν και γενικός διευθυντής της «Αλμάζ – Αντέϊ» ήταν . Όπως λέγεται στη Μόσχα τον έφαγαν επειδή πήγε να ελέγξει κάποιες οικονομικές δοσοληψίες που αφορούσαν μεσάζοντες. Λίγο πριν τη δολοφονία του είχε πει: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που εξελίσσονται σήμερα οι εξαγωγές». Εννοούσε φυσικά τις εξαγωγές προς Ελλάδα και Κύπρο.

Αργότερα δικάστηκε και καταδικάστηκε στη Μόσχα και ο Μιχαήλ Βορομπιόφ, ο άνθρωπος δηλαδή που υπέγραψε τη συμφωνία αγοράς των TOR-M1 με  τον Γιάννη Σμπώκο (διευθυντή εξοπλισμών τότε του υπουργείου Εθνικής Άμυνας) κατόπιν εντολής του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο πόλεμος των μεσαζόντων για τον έλεγχο της  εταιρείας που κατασκευάζει τους ΤΟR-M1, της «ΑΛΜΑΖ – ΑΝΤΕΥ» άρχισε από τη δεκαετία του 90 ακόμα. Στην  αρχή ήταν δύο ξεχωριστές εταιρείες και τις διεκδικούσαν, μεταξύ άλλων ο «ολιγάρχης» Ποτάνιν της «Ιντερός» και ο Ηλία Κλεμπανόφ, πρώην αντιπρόεδρος της ρώσικης κυβέρνησης και αναπληρωτής πρωθυπουργός. Ο Κλεμπανόφ ήθελα να πάρει την «Αλμάζ» και στη συνέχεια την «Αντέϊ» και να τις θέσεις υπό τον έλεγχο της «Αμπαρανίτελνε Συστέμι» (OC) , στην οποία ήταν μέτοχοι ο ίδιος και ο Ποτάνιν. Ο πραγματικός στόχος ήταν βέβαια να θέσουν όλη την Πολεμική Βιομηχανία της Ρωσίας υπό τον έλεγχό τους.

Αντέδρασε όμως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος προχώρησε στην συνένωση των δύο εταιρειών υπό τον άμεσο έλεγχο της κυβέρνησής του. Το 1994 η Αντέϊ είχε ήδη υπογράψει το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο για την πώληση των S-300 στην Κίνα και την Κύπρο (780 εκ $). Την ίδια χρονιά κατοχυρώνεται στο Ληξιαρχείο Κύπρου και η γνωστή μας Drumilan Offset Program Ltd.Ο άνθρωπος που έβαλε ο Πούτιν να διοικήσει το ενιαίο συγκρότημα ήταν ο επίσης γνωστός μας Βίκτωρ Ιβανώφ. Το 2000, ο Ιβανώφ προχώρησε επίσης στην συνένωση της «Ροσβαρουζένιε» με την Προμεξπόρτ, σε μια νέα εταιρεία , την «Ροσαμπαρόν – Εξπορτ» (ROSOBORONEXPORT) την εταιρεία δηλαδή που μας πούλησε τους  ΤΟR-M1.

Στην Ελλάδα η σύγκρουση συμφερόντων για τους ΤΟΡ άρχισε πριν ακόμα την υπογραφή της σύμβασης. Στην τελευταία φάση του διαγωνισμού για την προμήθεια των SHORADS («Συστήματα Βραχέως Βεληνεκούς») κύριος αντίπαλός των ρωσικών συστημάτων ήταν τότε οι καναδικοί ADATS της OERLICON AEROSPACE. Οι ADATS  ήταν κατά 12,6 δισεκατομμύρια δραχμές φθηνότεροι και για να αποφύγει το σκόπελο ο Άκης  Τσοχατζόπουλος επέλεξε την οδό της απ΄ ευθείας ανάθεσης και στις 1111/1998 ενέκρινε την προμήθεια 21 ρωσικών συστημάτων με δικαίωμα προαίρεσης άλλα 29. Άλλος αντίπαλος των ΤΟΡ ήταν οι γαλλικοί Crotale.

Η κάθε πλευρά έχει βεβαίως τα επιχειρήματα της για το ποιο σύστημα ήταν το καλύτερο για τις ελληνικές συνθήκες. Οι Ρώσοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι «είναι αδιανόητο» να συγκρίνουν τους TOR-M1 με τους Crotale, ή άλλου είδους συστήματα. Και τους θεωρούν, μαζί με τους ADATS «απλοϊκά» οπλικά συστήματα. Δηλώνουν επίσης ότι οι TOR-M1 είναι όπλο «τέταρτης γενιάς» , ενώ οι άλλοι «δεύτερης». Από την άλλη μεριά η επιλογή των ρωσικών συστημάτων προκάλεσε από την πρώτη στιγμή τις έντονες αντιδράσεις του «κατεστημένου» των αντιπροσώπων οπλικών συστημάτων που «περιφέρονται» στους διαδρόμους του υπουργείου. Κύριο επιχείρημα αυτής της πλευράς είναι ότι οι ΤΟΡ δεν είναι συμβατοί με την υπόλοιπη ελληνική αεράμυνα.

Στο κέντρο της σύγκρουσης βρίσκεται ο Φουάτ Αλ Ζαγιάτ ο Σύρος έμπορος όπλων που κρυβόταν  πίσω από την «Drumilan Offset Program Ltd και την  «Drumilan International  (Hellas) Α.Ε » στις οποίες μεταφέρθηκαν καταρχήν τα 25.000.000 δολάρια των offsets από την «Αντέϊ». Συνεταίρος του Φουάτ στην Ελληνική «Ντρουμίλαν» ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου.

Έχουν γραφεί πολλά μέχρι σήμερα για τις υπόγειες και επίγειες σχέσεις του Φουάντ. Από όλα όσα εντοπίσαμε σημειώνουμε τη σχέση του με τον Μάρκο Σιαπάνη, παλαιό συνεταίρο του Σωκράτη Κόκκαλη στην υπόθεση του ρωσικού ΛΟΤΤΟ. Ο Σιαπάνης είναι από τους μεγάλους μεσάζοντες μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας με έδρα την Κύπρο.

Στα αντίπαλα συμφέροντα των προηγουμένων κατατάσσεται καταρχήν ο επιχειρηματίας από την Τασκένδη, Λάμπρος Μπαρτζώκας (κατάγεται από πολιτικούς πρόσφυγες) ο οποίος εμφανίζεται ως κύριος μέτοχος της Industrial Solution, η οποία ανέλαβε μετά τη διάλυση της Drumilan τα αντισταθμιστικά (offsets)

Στην  υπόθεση έχει εμπλακεί και ο γνωστός από παλιά για τις σχέσεις του με τη Ρωσία επιχειρηματία Γιάννης Γιαννίκος, πρόεδρος της «Ιντρατέκ Κορπορέσιον». Ο κ. Γιαννίκος ήταν ο πρώτος που είχε σύμβαση αντιπροσώπου με την Αλμάζ – Αντέϊ, αλλά όταν τον «άδειασαν» κατέφυγε στη δικαιοσύνη. Ο κ. Γιαννίκος είναι επίσης γνωστός από τις δικαστικές διαμάχες του με τον κ. Μπόμπολα για την υπόθεση της Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας.

Ο μόνος πάντως κερδισμένος μέχρι στιγμής πρέπει να είναι ένας άλλος μεσάζοντας, ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος, ο οποίος έχει ήδη πουλήσει στο υπουργείο Άμυνας το αντιαρματικό σύστημα «Kornet – E». ….Πως έγινε η δουλειάΑυτό που τον βαρύνει περισσότερα από όλα τον Άκη Τσοχατζόπουλο – και κατά τη γνώμη μας αποτελεί πρόκριμα για το αποτέλεσμα των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής – είναι ότι ενέκρινε την αγορά των προβληματικών συστημάτων TOR, χωρίς να δοθούν από τη ρώσικη πλευρά οι προβλεπόμενες νόμιμες εγγυήσεις. Επιπλέον ο ίδιος και ο Σμπώκος έδωσαν στους Ρώσους προκαταβολή χωρίς την προσκόμιση τραπεζικής εγγυητικής επιστολής

Αντί για εγγυήσεις, οι Ρώσοι έστειλαν απλώς δυο υπουργικές επιστολές, οι οποίες νομικώς έχουν την αξία ευχετήριων επιστολών – «τι κάνει η οικογένεια», «πότε θα γίνει ο γάμος στο Παρίσι» κλπ. Αγόρασε δηλαδή «γουρούνι στο σακί» με αποτέλεσμα ,εκτός των άλλων, το σύστημα να μην  λειτουργεί και οι Ρώσοι να κάνουν τον ανήξερο. Η πρώτη επιστολή εστάλη κατά το χρόνο αρχικής σύμβασης. Η δεύτερη από τον υπουργό Γκούντριν, το 2003.

Το αποτέλεσμα της ανυπαρξίας νομικών εγγυήσεων είναι η πλήρης επιχειρησιακή ακινησία των TOR, αφού δεν έχουν ανταλλακτικά, εξαρτήματα και λογισμικό για να τα λειτουργήσουν. Σύμφωνα με έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας η σημερινή επιχειρησιακή κατάσταση των συστημάτων είναι: εκτός λειτουργίας 14 εκτοξευτές, σε σύνολο 21 και 5 οχήματα μεταφοράς – φόρτωσης πυρομαχικών σε σύνολο 10.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Από το ποσό του συνολικού τιμήματος, το υπουργείο Άμυνας (ΥΕΘΑ) έχει καταβάλει μέχρι σήμερα στην ROSOBORONEXPORT 75.170.326,32 δολάρια (το 70% περίπου) «έχοντας παραλάβει συστήματα που δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν στην αμυντική θωράκιση της χώρας , διότι δεν έχει γίνει η απαιτούμενη συμβατική διασύνδεση – διαλειτουργικότητα του συστήματος TOR-M1 με το Ενοποιημένο Σύστημα Αεράμυνας που αποτελεί αντικείμενο της κύριας σύμβασης».

Δεν μπορούν δηλαδή να συνδυασθούν με τα άλλα οπλικά συστήματα της αεράμυνας και θα «παίζουν» μόνα τους, αν καταφέρουν ποτέ να τα κάνουν να λειτουργήσουν.

Επισημαίνουμε και κάποια άλλα σημεία – κλειδιά της δύσοσμης αυτής υπόθεσης:

Σύμφωνα με το Πρακτικό της Επιτροπής Τεχνοοικονομικής Αξιολόγησης, το σύστημα που προσέφερε η καναδική OERLICON AEROSPACE, όχι μόνο ήταν κατά 12,6 δισεκατομμύρια δραχμές φθηνότερο, αλλά κάλυπτε επιπλέον « το μείζον μέρος των βασικών και μη βασικών χαρακτηριστικών της εγκεκριμένης από το ΣΑΓΕ μελέτης» του για τις προδιαγραφές της προμήθειας «συστημάτων βραχέως βεληνεκούς» (SHORADS).

Για να αποφύγει τον σκόπελο αυτό, ο κ. Τσοχατζόπουλος επέλεξε την οδό της απ΄ ευθείας ανάθεσης (όλοι αντιλαμβάνονται πλέον το λόγο) και στις 11 /11/1998 ενέκρινε την προμήθεια 21 ρωσικών συστημάτων με δικαίωμα προαίρεσης άλλα 29!!!Στις 12/2/99 μπαίνει στο παιχνίδι και ο Ι. Σμπώκος (Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών) και κατακυρώνει την απ΄ ευθείας ανάθεση στους Ρώσους, επικαλούμενος τις διατάξεις του Π.Δ. περί μοναδικού κατασκευαστή και περί κάλυψης κατεπειγουσών αναγκών. Όπως είδαμε όμως αγόρασαν συστήματα που δεν λειτουργούν ακόμα. Τόσο κατεπείγουσα ήταν όπως φαίνεται για τον κ. Τσοχατζόπουλο η προμήθεια.

Και όχι μόνον αυτό. Την  ίδια ημέρα ο Σμπώκος ενέκρινε τη χορήγηση προκαταβολής χωρίς την προσκόμιση τραπεζικής εγγυητικής επιστολής. Η προκαταβολή δόθηκε σε δυο δόσεις, η πρώτη ύψους 30% και η δεύτερη ύψους 20%.

Το αρχικό συμβατικό τίμημα ήταν 519.053.910 δολάρια. Στις 18/2/2000, ο Σμπώκος ενεργοποιεί το δικαίωμα προαίρεσης και υπογράφει την 1η Συμπλήρωση (Amendment) της σύμβασης ζητώντας άλλα 4 TOR-M1 που ανεβάζουν το συνολικό τίμημα στα 818.695.684 δολάρια και την προκαταβολή κατά 147.820.886 δολάρια.

Επί Τσοχατζόπουλου οι καταβολές γινόντουσαν προς την ρώσικη εταιρεία ALMAZ –ANTEY που ήταν και ο αντισυμβαλλόμενος με το ΥΕΘΑ. ¨Όταν όμως μπήκε στο παιχνίδι και Γιάννος Παπαντωνίου άλλαξε και η αντισυμβαλλόμενη εταιρεία και στην 3η Τροποποίηση ( Φ. 600/554945 Σ. 941/2.6.2003) αντικαταστάθηκε από την ROSOBORONEXPORT. Την ίδια ημέρα δόθηκε από τον κ. Παπαντωνίου εντολή να καταβληθεί στη νέα εταιρεία ποσοστό 20% του συμβατικού τιμήματος , δηλαδή ποσού 147.820.886 δολαρίων. Και έγινε αυτό πριν την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του συστήματος στο Ενοποιημένο Σύστημα Αεράμυνας της Ελλάδας.

Ύστερα από όλα αυτά τι άλλο μπορεί να προσθέσει κανείς; Μόνο ότι θα ήταν προτιμότερο να κρυφτούν κάπου και να μην κάνουν δηλώσεις.Και η αλήθεια των λογαριασμώνΣτις  24/4/2000 με επιστολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Γενική Διεύθυνση  Εξοπλισμών, Διεύθυνση Αντισταθμιστικών) πληροφορεί την κατασκευάστρια εταιρεία των TOR-M1, CONCERN ANTEY, ότι  πιστώθηκαν στην «Drumilan International» 250.817.577 $ για αντισταθμιστικά.

Ως γνωστόν το ποσό αυτό δεν αντιστοιχεί σε ρευστό χρήμα, αλλά έργα , υπηρεσίες κλπ.

Ύστερα από λίγους μήνες, όμως, και ενώ δεν έχει υλοποιηθεί κανένα αντισταθμιστικό φεύγει από το CONCERN ANTEYτο 10% του ανωτέρω ποσού σε «καυτό χρήμα» προς την ελληνική και κυπριακή «Ντρουμίλαν» και στη συνέχεια χάνεται σε κρυφούς λογαριασμούς και offshore εταιρείες..

Στις 25/09/2000 από το CONCERN ANTEYπηγαίνουν στην  Drumilan Offset Program Ltd, 21.081.757 $ , στο λογαριασμό 001-33-142388 του κεντρικού καταστήματος της Popular Bank, Λευκωσίας,  μέσω του λογαριασμού 361-54-634 της International Moscow Bank. (Receiver’s Correspondent: Bank of New York, (1Wall Street, Floor 8, New York)

Στις 02/11/2000 από το CONCERN ANTEY πηγαίνουν στην Drumilan International (Hellas) Α.Ε 4.000.000 $, στο λογαριασμό «125-87-81 S» της Credit Agricole Indosuez (Suisse) 4 Qual General Guissan, Geneva. (Intermediary: Account No 361.54.634 Citibank New York)

Η καταβολή των 25.091.757$ συνολικά, ποσού δηλαδή που αντιστοιχεί στο 10% της πίστωσης που βεβαίωσε το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 24/4/200  έγινε βάση της συμφωνίας ΚΑ/3000401 της 18/7/2000, Invoice No OP 2000/1 της 14/09/2000

Όλα τα προηγούμενα είναι αδιαμφισβήτητα, διασταυρωμένα και δημοσιεύσιμα. Από εκεί και πέρα μη επιβεβαιωμένες  πληροφορίες λένε ότι από τα 21 εκ. της κυπριακής Ντρουμίλαν:

Τα 6. 000.000 πήγαν σε κάποια εταιρεία  Blue Bell. Ποιοι συμμετέχουν σε αυτήν κύριοι της κυβέρνησης;

Τα 3.000.000  πήγαν σε έναν Κύπριο μεσάζοντα

Και τα υπόλοιπα τα έφαγε εκείνος που έκανε την δουλειά; Ποιος είναι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. φωτεινη avatar
  φωτεινη 19/01/2011 11:43:49

  ποιος να θυμαται στη Χωρα Των Λωτοφαγων.

 2. μετρό-στάση γουδί avatar
  μετρό-στάση γουδί 19/01/2011 11:58:22

  γοητευτικός ο ΑΚΗΣ. θα τον ψήφιζα και ας με κλέβει

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/01/2011 12:18:23

  Εδώ και καιρό υποψιάζομαι ότι πολλές ελληνικές "επιχειρήσεις" είναι βιτρίνες για το πλυντήριο που υπάρχει από πίσω.

 4. ΚΙΤΣ the Greek avatar
  ΚΙΤΣ the Greek 19/01/2011 13:17:13

  και έζησαν αυτοί καλλά .... και εμείς με τον κασμά το μεροκάματο :)

 5. NIKOS avatar
  NIKOS 19/01/2011 13:35:14

  Ηλίθιε και ανίκανε Ελληνικέ λαέ . Ένα κράτος δεν μπορείς να δημιουργήσεις . Και οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ υπάλληλοι του στρατού κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου , αφού αυτοί δεν είναι ικανοί κάντε κάτι εσείς .

 6. rs avatar
  rs 19/01/2011 13:49:38

  "Όλιγον έγκυος" δεν υπάρχει!
  Κανένας δεν πρέπει να πάρει "συγχωροχάρτι" επειδή ή "άλλοι" έκαναν περισσότερα!
  Η μεγαλύτερη σημασία, της όποιας καταδίκης, είναι ηθική. Εσείς δηλαδή τί πιστεύετε; Το "πόρισμα" του Βατοπεδίου παρέδωσε τους εμπλεκόμενους άσπιλους στην κοινωνία; Ας τους δεχτεί λοιπόν πίσω η ΝΔ και άς είναι πάλι υποψήφιοι.
  Το πρόβλημα δεν είναι οι μηχανισμοί αλλά το "αυγό του φιδιού". Δηλαδή τα κόμματα.
  Η "ιδεολογία" τους ήταν που εξέθρεψε αυτές τις συμπεριφορές. Το θεωρούσαν "τιμή" και "εκδούλευση" προς εξαργύρωση, όταν έβρισκαν πόρους για τον κομματικό μηχανισμό.
  Έτσι ανέρχονταν γενικώς. Και, τηρουμένων των αναλογιών "ψάρευαν" και ψηφοφόρους. "Έλα και θα τα 'κονομήσεις 'η θα 'βρείς δουλειά ή...."

  Δυστυχώς η "λαμογιά" - δεν ξέρω άν το αγνοεί ο Άδωνις- αλλά έχει "μπεί" πλέον στο DNA του Έλληνα!
  Κανείς τους δεν είναι αμέτοχος και ούτε δικαιούται να είναι κήνσορας. Όλοι τους θεράποντες ήταν. Και είναι.

  Υ.Γ.Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιός "δάνεισε" στον Ανδρέα για το "κολόσπιτο"

 7. tiramola avatar
  tiramola 19/01/2011 14:26:14

  4-4 θα είναι το σκορ λένε οι πληροφορίες για το σκάνδαλο ζιμενς
  Ισοπαλία!

 8. loretta avatar
  loretta 19/01/2011 14:29:21

  Τιραμολα θα επρεπε να εχεις καταλαβει οτι το θεμα δεν ειναι αν θαναι ισοπαλια ....εδω μεσα ολοι φωναζουμε ...το ιδιο πραγμα...οποιοι εκλεψαν οπου και αν ανηκουν ....εαν υπαρχουν στοιχεια ακραδαντα που να το πισοτποιουν ...να πανε μεσα!!!

  • loretta avatar
   loretta @ loretta 19/01/2011 14:30:12

   ...και ενοω απο πρωθυπουργους μεχρι κλητηρες!!

   • tiramola avatar
    tiramola @ loretta 19/01/2011 14:35:13

    Επί Καραμανλή δεν είχες τέτοιες ανησυχίες που μπορεί (λέμε τώρα) να πήγαινε και κανένας φυλακή...
    Εν πάσει περιπτώσει στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα και κάλλιο αργά παρά ποτέ...

    • loretta avatar
     loretta @ tiramola 19/01/2011 16:48:15

     κανεις λαθος Τιραμολα...γιαυτο και ειπα οπου υπαρχουν Ντοκουμεντα και στοιχεια και οχι φημες και ραδιο δημοσιογραφικη αρβυλα.!!!

     Οτι δεν τεκμηριωνεται δικαστικα δεν μπορει να ποινικοποιητε απο εμας επειδη ετσι μας αρεσει.

     ΑΛΛΟ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

 9. Dal avatar
  Dal 19/01/2011 14:34:34

  Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος...

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/01/2011 14:40:31

  κάνεις λάθος. Δεν ξέρω εάν έγραφε η loretta τότε, αλλά ξέρω ότι όλοι εδω πέρα (και εγώ) σκούζαμε επί Καρμανλή για τα ίδια πράγματα. Αλλά πώς να το κάνεις, άλλοι είναι οι επαγγλεματίες, και άλλοι τα τσικό. Όποτε θες βοήθεια για του που πήγαν και ποιός έχει φάει τα λεφτά, ρώτα με. Έχω πάει λίγο πιο πίσω, (h++p://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=174732&ct=32&dt=30/07/2006) χάριν πληρότητας.

  • tiramola avatar
   tiramola @ archaeopteryx 19/01/2011 14:46:36

   Εντάξει αρχαίε μου εσύ φώναζες και άλλοι φώναζαν, ο μόνος που δεν άκουγε ήταν ο Καραμανλής.
   Δεν ξέρω αν φώναζε και ο Σαμαράς, δεν θυμάμαι...
   Σε κάθε περίπτωση ο μόνος που δικαιολογείται είναι μόνο ο Σουφλιάς...

 11. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 19/01/2011 14:46:55

  Γιατί θυμόνται τα άλλα;

 12. karamanlikos avatar
  karamanlikos 19/01/2011 18:53:05

  Επειδή ο tiramolas ΔΕΝ έχει να πει τίποτα για τις ΓΕΜΑΤΕΣ πασοκικές τσέπες, από τα χρήματα του Ελληνικού λαού των μαύρων ταμείων της siemens δραπετεύει με επιχειρήματα συμψηφισμού, όπως το 4+$ ή το ότι ο Καραμανλής δεν άκουγε, τον tiramola ή τον αρχαίο... Κλασσική πασοκιά!!!
  Συμφωνώ, όμως, με τον tiramola ότι το μεγαλύτερο λάθος του Καραμανλή ήταν που δεν κυνήγησε όλο το ΠΑΣΟΚΑΡΙΟ που έτρωγε με 10 μασέλες!
  Αποτέλεσμα... οι ίδιες μασέλες σήμερα με φουσκωμένες τις κοιλιές θέλουν να μας πείσουν ότι μας έσωσαν... Κλασσική πασοκιά!

 13. Ακροβολιστής avatar
  Ακροβολιστής 20/01/2011 14:19:18

  Να τοποθετηθεί επί του θέματος ο δημοσιογράφος κύριος Βερύκιος, όπως και για τις συναντήσεις στα εστιατόρια της Μόσχας.

 14. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 20/01/2011 17:39:15

  το μεγαλύτερο λάθος του Καραμανλή ήταν που δεν κυνήγησε όλο το ΠΑΣΟΚΑΡΙΟ που έτρωγε με 10 μασέλες! Απόλυτα σωστό, γιατί δεν το έκανε; Γιατί δεν προχώρησε σε δραστικές αλλαγές, σε καταγγελίες για διαπλοκή, στην τιμωρίες υπευθύνων, εξυγίανση του δημόσιου τομέα, και όσα άλλα ήταν απαραίτητα να γίνουν, αφού ήξερε και έβλεπε την τραγική συνέχεια; Ας έβγαινε να πεί την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, μόνο συνέχισε την καταστροφική πολιτική των Παπανδρέου, με εξαίρεση τον αγωγό και το βέτο, άφηνε τους δικούς του να αλωνίζουν,θεωρώ οτι μας τύλιξε πακέτο με θαλασσιά κορδελίτσα και μας παρέδωσε δώρο στα ξενόφερτα λαμόγια, άν σήμερα ο λαός μας περνάει δύσκολες ώρες, ασφαλώς ευθύνεται και ο Κ Καραμανλής ο Νεότερος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.