31/10/2009 16:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απο τα μέλη και όσους θα γίνουν μέλη κατά την ψηφοφορία θα εκλεγεί ο πρόεδρος της ΝΔΤα μέλη που επιβεβαιώνουν την εγγραφή τους και οι οπαδοί και οι προσκείμενοι που θα γίνουν μέλη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας με την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική βάση του κόμματος θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της ΝΔ.  Αυτό αποφάσισε ομόφωνα πριν απο λίγο η ΚΕ της ΝΔ, αφού προηγουμένως ο Δ. Αβραμόπουλος απέσυρε την πρόταση του για τους φίλους, χάριν της ομοφωνίας.

Η διατύπωση της ΚΕ έχει ως εξής: "Στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν τα μέλη που επιβεβαιώνουν την εγγραφή τους και οι οπαδοί και οι προσκείμενοι που θα γίνουν μέλη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας με την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική βάση του κόμματος".

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, με αντικείμενο την αναθεώρηση των διατάξεων του καταστατικού για τον τρόπο εκλογής νέου προέδρου του κόμματος άρχισε με ομιλία του Κώστα Καραμανλή ο οποίος τόνισε ότι «η πορεία προς το συνέδριο δε χωρά προσωπικές αντιπαραθέσεις» και κάλεσε τους υποψηφίους να ασχοληθούν με την ουσία και όχι με την διαδικασία. Χαρακτήρισε, πάντως, θετική εξέλιξη την εκλογή προέδρου από τα μέλη του κόμματος, δεσμεύτηκε να στηρίξει τον νέο πρόεδρο και επισήμανε ότι δεν εκλέγεται μόνο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο επόμενος πρωθυπουργός.

Λίγο αργότερα σε νέα παρέμβασή του , ο κ. Καραμανλής τάχθηκε υπέρ ενός διήμερου ή τριήμερου συνεδρίου, ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις και επανέλαβε ότι το νέο πρόεδρο του κόμματος θα πρέπει να τον στηρίξουν όλοι. «Όποιος δεν τον στηρίξει θα έχει να κάνει μαζί μου» είπε χαρακτηριστικά.(δείτε κι αυτό: http://www.antinews.gr/?p=21089)

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Σιούφας, τόνισε ότι μόνο η ΚΕ είναι αρμόδια για τις όποιες καταστατικές αλλαγές που θα εισηγηθούν στο συνέδριο και παρουσίασε την πρόταση για εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ από τη βάση τονίζοντας ότι θα ψηφίσουν τα μέλη ή όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι και την ημέρα εκλογής.

 Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε την εκλογή προέδρου από την βάση μεγάλο άλμα και επεσήμανε πως από την αρχή υποστήριξε ότι «η εκλογή του νέου Προέδρου του κόμματος έπρεπε να γίνει με προσφυγή στα μέλη της βάσης, από όλα τα μέλη του κόμματος. Ακόμα και από εκείνα που θα εγγραφούν την ίδια μέρα της ψηφοφορίας». Επανέλαβε δε ότι θα δεχθεί να ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος αρκεί να συμφωνήσουν όλοι, αλλά τόνισε ότι προτιμά το θέμα να λυθεί άμεσα και συναινετικά, επειδή «κουράζουμε με τις ατέλειωτες ώρες για τη διαδικασία».

 Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίσθηκε ενωτική και κάνοντας μια ακόμα υποχώρηση, όπως είχαμε προαναγγείλει (Προσπάθειες συμβιβασμού στη ΝΔ) αναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα αποδεχθεί και τη συμμετοχή των φίλων στην εκλογή , όπως προτείνουν οι άλλοι υποψήφιοι.

Στρατηγική υποχώρηση της Ντόρας αποτελεί και η συμφωνία της με την διεξαγωγή διήμερου συνεδρίου και όχι μονοήμερο και να τελειώνουμε. «Είναι επιβεβλημένο να γίνει ανοιχτή συζήτηση, να ακουστούν οι εκπρόσωποι της βάσης. Να γίνει διήμερο συνέδριο. Να μιλήσουμε πολιτικά. Η συζήτηση για τη διαδικασία έχει κουράσει», είπε.

 Είπε ακόμα η κ. Μπακογιάννη: «Με ξέρετε πολλά χρόνια, Δεν έχω λείψει ούτε μια στιγμή από τις μάχες της παράταξης. Έχω οργώσει την Ελλάδα δεκάδες φορές. Στάθηκα στο πλευρό του Καραμανλή σε όλη αυτή τη διαδρομή. Ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Θέλω τη στήριξή σας, γιατί συμφωνείτε ότι αυτο που εκπροσωπώ είναι το καλύτερο. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας με καθαρούς στόχους για το πώς θα προχωρήσουμε. Αν εκλεγώ πρόεδρος το κόμμα θα εμπεδώσει τη φυσιογνωμία ενός μεγάλου σύγχρονου κεντροδεξιού κόμματος. Δεσμεύτηκα ότι θα προχωρήσω σε βαθιά ανανέωση. Ότι θα κάνω αποτελεσματική αντιπολίτευση. Χωρίς αποκλεισμούς. Με όλες τις τάσεις. Μπροστά μου δεν υπάρχουν ομάδες, παρά νεοδημοκράτες».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επέμεινε στην πρότασή του να έχουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογή αρχηγού όχι μόνο τα μέλη του κόμματος αλλά και οι φίλοι πολίτες. Με την πρότασή μου αυτή, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, ανοίγει ο δρόμος για ένα νέο ξεκίνημα για μία νέα και δυναμική παράταξη. Και πρόσθεσε ότι η πρότασή του αποτελεί σε κάθε περίπτωση πρόοδο στην υιοθέτηση των αρχών μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Είναι ένα σαφές μήνυμα ότι αλλάζουμε για να έλθουν και πάλι μαζί μας όσοι αποστασιοποιήθηκαν το 2004, ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος και σημείωσε ότι έτσι η συμμετοχή τους δεν θα είναι ευκαιριακή όπως κάποιοι θέλουν να υποστηρίζουν. Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε κριτική στην προηγούμενη διακυβέρνηση μιλώντας για "πολιτική ατολμία, κουκούλωμα υποθέσεων και αποφάσεις που λαμβάνονταν πίσω από κλειστές πόρτες". Πρότεινε, τέλος, το συνέδριο που θα γίνει στις 7 του μήνα να είναι ανοιχτό συνέδριο, να μπορεί να τοποθετηθεί όποιος θέλει, όχι μόνο για τις τροποποιήσεις του καταστατικού αλλά σε όλα τα πολιτικά θέματα όσος χρόνος και αν χρειαστεί.

 Με την πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου συντάχθηκε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος τόνισε ότι πάνω από τις διαδικασίες και το Καταστατικό υπάρχουν οι άνθρωποι και πρόσθεσε: «Πώς θα πάμε στην εκλογή γυρίζοντας την πλάτη στην κοινωνία; Σήμερα θυμηθήκαμε το Καταστατικό που καταστρατηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και τα μέλη μας; Κοροϊδέψαμε το πιο δυναμικό κομμάτι του κόμματός μας».

 Την αντίθεσή του στη διαδικασία εκλογής προέδρου από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος εξέφρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η εκλογή του προέδρου θα έπρεπε να γίνει από το Συνέδριο όπως ορίζει το καταστατικό. ( βλ και Φοβισμένη η Ντόρα, προκαλεί μέσω Μεϊμαράκη)

Υπέρ της εκλογής Προέδρου και από τους φίλους της ΝΔ τάχθηκε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και τόνισε πως έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή της βάσης στις αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος.

Υπέρ της διεύρυνσης του εκλεκτορικού σώματος χωρίς φοβικά σύνδρομα τάχθηκε και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

«Να συζητήσουμε ειλικρινά τα αίτια της ήττας, χωρίς πρόθεση κομματικού κανιβαλισμού» τόνισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και στήριξε τον Δημήτρη Σιούφα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 31/10/2009 16:42:06

  Από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και όσους εγγραφούν στο online σύστημα δεδομένων την ημέρα της ψηφοφορίας, θα ψηφιστεί ο νέος πρόεδρος, όπως αποφάσισαν ομοφώνως, πριν λίγο, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Καμμένος, Μειμαράκης, Κασσίμης και λοιποί σφουγγοκ...οι της Ντόρας έφαγαν πόρτα...

 2. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 31/10/2009 17:03:48

  Μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας ή μέχρι την ημέρα του συνεδρίου; Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορά! Η συμφωνία ήταν για μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας για Πρόεδρο, όχι για μέχρι την ημέρα του συνεδρίου.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Blimblomblim 31/10/2009 17:58:11

   Νομιζω αυτο εχει ξεκαθαρισει. Μεχρι και τις 29/11 που θα γινει η εκλογη μπορει οποιος θελει να πηγαινει με την αστυνομικη του ταυτοτητα και να εγγραφεται μελος για να ψηφισει.

 3. loretta avatar
  loretta 31/10/2009 17:26:50

  Η κυρια ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ κτλ ειπε..ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΞΕΡΕΤΕ..και γω της απαντω Ακριβως επειδη σας ξεουμε κυρια μου δεν σας θελουμε για Προεδρο του κομματος.

  Η βαση θα μιλησει..και η κυρια αυτη ισως παρει μια απαντηση που δεν θα της αρεσει καθολου...αλλα μην ανησυχεις Ντορουλα υπαρχει και η Προεδρια της Δημοκρατιας.

  αντε ...να τελειωνουμε.

  • hypo avatar
   hypo @ loretta 31/10/2009 18:16:56

   Ποιο το προβλημά σου με την Μπακογιάννη; Δεν είναι καλή πολιτικός;

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ hypo 31/10/2009 18:25:51

    "Απλήρωτα τιμολόγια" της Ζήμενς, Καραβέλας, Σχέδιο Ανάν, σύνθετη ονομασία για Σκόπια, Αεροπλάνο της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στην Κέρκυρα, υπονόμευση Καραμανλή, υπονόμευση Τάσσου Παπαδόπουλου, στενές σχέσεις με όλο το κύκλωμα της διαπλοκής, συνέχιση της πολιτικής κληρονομιάς Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα. Τι θα πει "καλή πολιτικός"; Βαρίδιο και για τη χώρα και για τη ΝΔ είναι. Έχει εκπαιδευτεί να μιλάει καλά στην ΤιΒι. Αυτό την κάνει "καλή πολιτικό" και αρκεί για να κλείσουμε τα μάτια σε όλα τα παραπάνω;

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Blimblomblim 31/10/2009 18:32:29

     για μένα δεν μιλάει καλά στην τιβί... αυτό το μάτι που κοιτάει ένοχα δεξιά αριστερά (που τελευταία κοιτάει ίσια, πρόσεξα). Δυστυχώς το ύφος που μου φέρνει σύγκρυο μπορεί να αρέσει στην θειά μ'απ το χωριό, και στον κλητήρα που περιμένει προαγωγή με τα "δικά μας παιδιά῾

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ Blimblomblim 31/10/2009 18:49:30

     Το πιστεύεις ότι το σκεφτόμουν κι εγώ ότι αυτό θα είναι το τελευταίο επιχείρημά τους; "Ο Σαμαράς είναι πολύ έντιμος και δεν θα βοηθάει τα δικά μας παιδιά". Αυτό κι αν θα είναι κίνδυνος για την εκστρατεία Σαμαρά!

   • loretta avatar
    loretta @ hypo 31/10/2009 19:05:58

    θα σου απαντησω ως εξης και ελπιζω να το καταλαβεις..Καλουμαστε για πρωτη φορα να κρινουμε το βιβλιο οχι απο το εξωφυλλο αλλα απο το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

    με οτι αυτο σημαινει για την κυρια Μητσοτακη Μπακογιαννη κτλ κτλ.

    Δυστηχως οι σελιδες τις ...δεν ειναι τοσο ευαναγνωστες και καθαρες αλλιως δεν θα υπηρχαν τοσες αντιδρασεις απο τοσους οπαδους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.


    και μην μου απαντησεις για την αποπομπη του Σαμαρα γιατι τοτε προφανως δεν γνωριζεις τα γεγονοτα οπως ειναι και οχι οπως τα παραθετη το Μπλοκ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ .Αν ηταν οπως τα παρουσιαζει το μπλοκ μητσοτακη δεν ΘΑ ΤΟΝ ΕΦΕΡΝΕ ΠΙΣΩ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.Αυτο απο μονο του λεει πολλα.
    Και περαν αυτου μονο το γεγονος οτι τοσα χρονια απειχε απο την πολιτκη και τον κομματισμο το κανει πολυ πιο καθαρο και αφθαρτο.

    Αυτο μπορει να το ισχυριστει η Θεοδωρα????? δεν νομιζω..


    εξαλλου δεν απειλη κανενας για διασπαση και αποχωρησεις παρα μονο Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ που ειναι δηλωμενα ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ της θΕΟΔΩΡΑΣ.

    Γιαυτο και μονο ΔΕΝ ΜΑΡΕΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ .1000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ???
    Μονιμη αντιδραση σε ολους και σε ολα...και ειδικα για την εκλογη απο την βαση???

    και ξαφνικα ...συμφωνει αλλα εμφανιζει λαγους...τυπου καμμενου και αλλων?

    Αυτα απο μονα τους αν δεν το καταλαβε την κανουν ακομα πιο αντιπαθητικη στην βαση.

    Υπαρχουν και χιλιαδες αλλοι λογοι που δεν ειναι ουτε ο καταλληλος χωρος και χρονος για να συζητηθουν και ουτε ειμαι υποχρεωμενη να σου τους εξηγησω αλλα νασαι σιγουρη/ος οτι παιξαν καθοριστικο ρολο στο να μην τη θελω για αρχηγο του κομματος.

  • hypo avatar
   hypo @ loretta 31/10/2009 18:17:44

   Εγώ βάσει των δημοσκοπήσεων βλέπω Μπακογιάννη για αρχηγό.

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ hypo 31/10/2009 18:22:21

    Ποιες, της Καθημερινής που δεν βάζουν καν το ερώτημα "ποιον θα ψηφίσετε;"; Κάτσε να βγει καμία κανονική γιατί σαν πολύ να εξαφανίστηκαν οι δημοσκοπήσεις τελευταία.

   • loretta avatar
    loretta @ hypo 31/10/2009 19:13:13

    Βιαζεσαι hypo...εχουμε πολυ πολιτικο χρονο μπροστα μας.

    Οι δημοσκποπησεις συνεχως αλλαζουν ...αυτο βεβαια θα το ηξερες αν τις διαβαζες ολες...και σωστα.

 4. Hpeirwths avatar
  Hpeirwths 31/10/2009 18:24:50

  ψαχνω θυμα στον περιγυρο μου για να στοιχηματισω ότι θα εκλεγει η ντορα και δεν βρίσκω....

 5. chgian avatar
  chgian 31/10/2009 18:36:20

  Δηλαδή το μεγάλο πρόβλημα της Ν.Δ. είναι ποιοι θα ψηφίσουν για πρόεδρο.
  Πριν τις εκλογές διάβαζα σε διάφορα άρθρα ότι η Ν.Δ. αν θέλει να επιβιώσει
  πρέπει να ψάξει για νέο ιδεολογικό προσανατολισμό. Εδώ ακριβώς δεν έγινε
  καμμία απολύτως νύξη, άρα το μόνο πράγμα που έχει ενδιαφέρον πλέον
  είναι πότε θα οριστεί η επίσημη ημερομηνία θανάτου της μόνιμης αξιωματικής
  αντιπολίτευσης. Όσο για το ποιος θα ασκεί αντιπολίτευση η απάντηση είναι
  μία: αυτός που την ασκεί τα τελευταία 35 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή.

 6. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 31/10/2009 23:23:55

  Παρότι ακόμα πιστεύω ότι η μάχη είναι δύσκολη νιώθω ότι ο Σαμαράς θα είναι ο τελικός νικητής. Και αυτό γιατί εμφανίζονται όλο και περισσότεροι που αντιλαμβάνονται τα βρώμικα παιχνίδια που παίχτηκαν και συνεχίζουν να παίζονται εις βάρος του Σαμαρά της ΝΔ και τελικά της χώρας. Και αυτός ο κόσμος δεν έχει συμφέροντα σε αντίθεση με τους υποστηρικτές της Ντόρας που είτε είναι μπλεγμένοι στο κύκλωμα ή είναι απλώς παραπληροφορημένοι.
  Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία νεοδημοκρατών, όπου ανήκουν και αρκετοί γνωστοί μου, που μολονότι αντιπαθούν την Ντόρα, διστάζουν να στηρίξουν Σαμαρά λόγω της ρετσινιάς του 93. Αυτή η κατηγορία είναι και η κρίσιμη μάζα της εκλογής. Δεν ξέρω αν ο Σαμαράς πρέπει να μιλήσει ο ίδιος ανοιχτά γι' αυτήν την ιστορία. Υπάρχει κίνδυνος μεγάλης πόλωσης με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Από την άλλη όμως πλευρά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να απαντήσει έτσι ώστε να μην περάσουν οι συκοφαντίες των λαγών της Ντόρας. Θα πρέπει ο ίδιος να βρίσκεται σε μεγάλο δίλλημα.

  • Υ. avatar
   Υ. @ Κώστας Θ. 31/10/2009 23:44:54

   Καλώς τονε.
   Αυτή την επιφυλακτικότητα βλέπω κι εγώ σε συζητήσεις που έχω. Η ρετσινιά του 93 (υποθέτω εννοείς τη παραίτηση), φεύγει αν μάθει ο κόσμος, το παιχνίδι που παίχθηκε. Το βιβλίο του Γρυλάκη (απόσπασμα σε άλλη ανάρτηση), δείχνει καθαρά τι παίχθηκε. Μένει να του γίνει επικοινωνία.
   Καλά κάνει και κρατάει χαμηλούς τόνους. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δοθούν απαντήσεις. Πχ η απάντηση (από κύκλους του Σαμαρά), στον Μεϊμαράκη. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει καθόλου ΜΜΕ μαζί του.
   Ο χρόνος μέχρι τις 29, δουλεύει για τον Σαμαρά

   • loretta avatar
    loretta @ Υ. 01/11/2009 00:08:36

    Μη το γελατε καθολου εγω εχω αγορασει και στειλει δωρο το βιβλιο αυτο σε αμφισβητούντες!!!

    Αντε παλικάρια να σας δω!!

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ Υ. 01/11/2009 01:27:08

    Το θεμα των ΜΜΕ ειναι πραγματι σημαντικο. Η Ντορα υπερεχει σαφως σε επικοινωνιακα μεσα. Ο Σαμαρας πρεπει να τρεξει για να καλυψει το κενο. Επιπλεον να δωσει μεγαλυτερη εμφαση στο Λεκανοπεδιο Αττικης οπου λογω του μεγαλου πληθυσμου δρουν εντονοτερα οι μηχανισμοι.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ ΓΙΑΝΝΗΣ 01/11/2009 03:48:49

     από το samarasantonis.gr
     04/11/2009
     19.30 Ανοιχτή Ομιλία στο Θέατρο Badminton (Γουδή)

 7. fatfat avatar
  fatfat 31/10/2009 23:31:28

  @ loretta......δικαίωμά σου είναι να μην θέλεις την κυρία Μπακογιάννη....αλλά να μιλάς μόνο για τον εαυτό σου.....τα μέλη της ΝΔ θα εκφραστούν,θα μιλήσουν στις εσωκομματικές εκλογές με την ψήφο τους.....και αν τις 1000 υπογραφές των συνέδρων τις παρουσίαζε ο κύριος Σαμαράς, σίγουρα θα υποστήριζες τώρα ότι αποτελούν ξεκάθαρο σημάδι για το πλειοψηφικό ρεύμα Σαμαρά.....αλλά τώρα που τις εμφάνισε η κυρία Μπακογιάννη δεν σου αρέσει....ότι δεν πιάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια.....
  @ Blimblomblim.....δηλαδή την σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια την θέλει μόνο η κυρία Μπακογιάννη? Ή αυτή την επέβαλλε?...γιατί εγώ είχα την εντύπωση ότι τα τελευταία 10 χρόνια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις συζητούν και δέχονται μόνο την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό...το ίδιο κάνει και η κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου....αλλά φαίνεται έχεις πολύ ασθενή μνήμη....εντάξει, καταλαβαίνω,δεν γουστάρεις την κυρία Μπακογιάννη, ούτε την θέλεις για αρχηγό της ΝΔ.....ΜΗΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟΤΕ.....αλλά μην της χρεώνεις ό,τι σου έρχεται στο κεφάλι......

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ fatfat 31/10/2009 23:49:36

   fat fat ΧΑΛΑΡΩΣΕ
   ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ!!! ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΣΤΟ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΓΙΑ ΒΓΕΣ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ Ν.Δ.
   ΚΑΙ ΛΥΣΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΗΡΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ (ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ) ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΞ΄ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ (ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟ ΟΡΘΟΝ) Η κ. ΝΤΟΡΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ; ΜΑΖΕΥΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!

   ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

   ΠΡΙΤΣ!!! ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 01/11/2009 00:26:32

   χαχα Αγαπητε FATFAT η θεοδωρα ειναι η ζωντανη αποδειξη του οτι κανει η αλεπου πηδαει και τα πιανει!! και οχι τα κανει κρεμασταρια.

   και οποιος το καταλαβε το καταλαβε.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ fatfat 01/11/2009 01:28:37

   Οι περιβοητες 1.000 υπογραφες της Ντορουλας μαζευονται απο το Σεπτεμβρη, πολυ πριν την ηττα και την παραιτηση Καραμανλη. Ειναι ενα απο τα πολλα για τα οποιοα η ντορα πρεπει να απολογηθει στη βαση της παραταξης...

 8. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 31/10/2009 23:55:45

  Αναρωτιέμαι: Αν αύριο βγει Πρόεδρος ο Σαμαράς και έχει δεξί του χέρι τη Μπακογιάννη ή ο Σαμαράς ως δεύτερος συνεργάζεται στενά με την....Πρόεδρο Μπακογιάννη όλοι αυτοί που σήμερα την .... απαξιώνουν ("ξεσκίζουν" θα ήταν λιγότερο κομψή αλλα περισσότερο ακριβής έκφραση) θα αισθανθούν καθόλου άσχημα?

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ ΑΡΗΣ Θ 01/11/2009 00:06:55

   H Nτόρα θα χαρώ να βάλει μυαλό, να σταματήσει να πιστεύει ότι το κόμμα είναι δικό της και να συνεργαστεί αρμονικά με τη νέα ηγεσία. Φοβάμαι όμως ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει.

  • loretta avatar
   loretta @ ΑΡΗΣ Θ 01/11/2009 00:13:09

   Καθολου ασχημα αγαπητε εφοσον λεγονται αληθειες. τουλαχιστον εδω μεσα απο τους περισσοτερους εχουν ακουστει μονο αληθειες.

   Αυτες λοιπον τις αληθειες μην εχεις την εντυπωσει οτι η Κυρια ΘΕΟΔΩΡΑ δεν τις γνωριζει. απλα ....τις εχει θαψει κατω απο το χαλακι της.

   Καιρος ειναι λοιπον να τις αποδεχθει γιατι ο κοσμος τις εχει βουκινο και αυτη κρυφο καμαρι.Ισως τις γινει και κανα μαθημα και αλλαξει σταση και απο μονοφαγου αρχιζει να μοιράζετε τα παντα μεσα στο κομμα και με τους αλλους.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΑΡΗΣ Θ 01/11/2009 00:14:50

   Oχι γιατι πολλοι απο αυτους δεν δινουν δεκαρα για τη ΝΔ -να μη σου πως οτι μερικοι επιθυμουν τη διασπαση για να φτιαξουν ενα μεγαλυτερο ΛΑΟΣ.
   Τωρα τι θα γινει αν βγει ο Σαμαρας;η πρωτη ερωτηση των πασοκικων μεσων θα ειναι τι θεση εχει τωρα στο ονομα των Σκοπιων.Αν πει συνθετη ονομασια οπως ειναι η σημερινη θεση της ΝΔ θα γελοιοποιηθει και αν πει καθολου Μακεδονια θα καταχωρηθει ως νεος Καρατζαφερης.

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ ψυχραιμια 01/11/2009 00:17:10

    Εχει πει πρόσφατα,απ'ότι ξέρω, ότι είναι κατά της σύνθετης ονομασίας

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Κώστας Θ. 01/11/2009 00:21:06

     Φυσικα αν το πει και ως αρχηγος της ΝΔ μπορει να παρει μερικους ενθουσιωδεις αλλα πλεον η ΝΔ αρχιζει να κατατασσεται στα γραφικα δημαγωγικα κομματα ΛΑΟΣ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ.

    • ΑΡΗΣ Θ avatar
     ΑΡΗΣ Θ @ Κώστας Θ. 01/11/2009 02:10:36

     Επειδή δεν το έχω διαβάσει πουθενά μπορείς να με παραπέμψεις? Μου φαίνεται απίθανο να είπε κάτι τέτοιο. Εννοώ να το υποστήριξε ως θέση κομματική, να το πρότεινε ως πολιτική.
     Γιατί κι εγώ προτιμώ τα Σκόπια ως "Δαρδανία" ή ως "Βαρντάρσκα" αλλά δεν θεωρώ την υιοθέτηση εκ μέρους των Σκοπίων αυτών των ονομασιών ως ρεαλιστικό στόχο.

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ Κώστας Θ. 01/11/2009 11:19:44

     Αρη έγραψε πέρυσι ένα άρθρο για την Καθημερινή όπου εξηγεί τη θέση του:

     http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100074_16/03/2008_263038

    • ΑΡΗΣ Θ avatar
     ΑΡΗΣ Θ @ Κώστας Θ. 01/11/2009 14:28:12

     Ευχαριστώ!

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ ψυχραιμια 01/11/2009 01:35:29

    ο Τάσσος Παπαδόπουλος πάντως είπε ΟΧΙ και το ΟΧΙ πήρε 76%
    οπότε γιατί να μη πει δημοψήφισμα; χε! και τότε να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος ανά την επικράτεια! χεχε!

    • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
     ΓΙΑΝΝΗΣ @ B.K.Σ. 01/11/2009 01:55:34

     Αληθεια, μηπως θυμομαστε τη θεση της οικογενειας Μητσοτακη για το σχεδιο Ανάν? Ποιος θα βγει να τα θυμισει αυτα στο λαο? Και ιδιαιτερα σε καποιους φιλους νεοδημοκρατες που εξακολουθουν να γοητευονται απο το ειλικρινες και αυθορμητο (μπρρρρ) χαμογελο της Κυριας...

    • ΑΡΗΣ Θ avatar
     ΑΡΗΣ Θ @ B.K.Σ. 01/11/2009 02:03:58

     Υπάρχει μια μικρή διαφορά. Οι Κύπριοι είπαν ΟΧΙ (και πολύ καλώς κατά την άποψη μου) και το ΟΧΙ τους σήμαινε αυτόματα μη εφαρμογή του σχεδίου Ανάν,
     Ας υποθέσουμε πως γίνεται δημοψήφισμα στην Ελλάδα για την οονομασία των Σκοπίων και το δημοψήφισμα βγάζει "καθόλου Μακεδονία". Δεσμεύει αυτό κανένα τρίτο , εκτός δηλαδή από την Ελληνική Κυβέρνηση?
     Βεβαίως εξωτερική πολιτική δεν γίνεται ούτε με δημοψηφίσματα, ούτε με ψευτο-τσαμπουκάδες ιδίως όταν δεν είσαι αρκετά ισχυρός ή δεν έχεις τις απαραίτητες συμμαχίες.
     Και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το ξέρει και ο Σαμαράς.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ B.K.Σ. 01/11/2009 02:56:14

     εξαρτάται από την αντίληψη του χρόνου. Μπορεί τα πενήντα χρόνια σε εμάς να φαίνονται ατελείωτα, όμως για την Ιστορία της ανθρωπότητας είναι μια χαψιά. Σε πενήντα χρόνια θα υπάρχει Φυρομ; (σημειωτέον ο Σόρος θά ΄χει ψοφήσει και οι επίγονοι θα ροκανίζουν την κληρονομιά του, όπως κάθε κληρονόμος, ανάξια και βουλημικά)

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ B.K.Σ. 01/11/2009 03:00:34

     και απ΄ ότι έχω δει μια χαρά επιβιώνει η Τουρκία με 35 χρόνια κατοχή στην Κύπρο. Εμείς ένα ΟΧΙ απλό θα πούμε, τι θα μας κάνουν; θα μας απομονώσουν διεθνώς; ας το κάνουν...

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ B.K.Σ. 01/11/2009 03:15:41

     http://edo-makedonia.pblogs.gr/2008/04/240557.html
     μετά από αυτή του την ομιλία αρχίσανε να τον καθυβρίζουν εκ νέου και να τον απειλούν οι Σκοπιανοί. Είχαν γίνει σχετικές δημοσιεύσεις στο Γκρησ-σαλονικα και στο ταχαλια

    • ΑΡΗΣ Θ avatar
     ΑΡΗΣ Θ @ B.K.Σ. 01/11/2009 15:13:14

     Σχετικά με την Κύπρο.
     Η Τουρκία μια χαρά επιβιώνει (μακάριοι οι κατέχοντες) μόνο που αυτό το κατάφερε λόγω της στρατιωτικής ισχύος της,της θέσης και των συμμάχων της που βεβαίως και αυτοί εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.
     Ακόμα καλύτερα θα έλεγα τα καταφέρνει να επιβιώνει η Ελεύθερη Κύπρος που έχει επουλώσει τις πληγές της και έχει κατακτήσει ένα υψηλότατο βιοτικό επιπεδο (σε αντίθεση με την υπό κατοχή Κύπρο)Μια ματιά να ρίξεις από τον πύργο της "Λήδρας" προς Νότο και άλλη μία προς Βορρά καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά.
     Σχετικά με τα Σκόπια.
     Εχουμε βάλει μια κόκκινη γραμμη. Αν δεν μας έτρωγαν τα εσωτερικά μας θα μπορούσαμε ίσως μερικά χρόνια πριν να την βάζαμε "μερικά μέτρα πιο πέρα" (πχ Σλαβομακεδονία).Δεν υπάρχει λόγος να βιαζόμαστε εμείς. Η ΦΥΡΟΜΙΑ έχει το σοβαρότερο πρόβλημα.
     Από κει και πέρα το "ας μας απομονώσουνε" το βρίσκω εξαιρετικά ανεύθυνο. Σήμερα ούτε οι "υπερδυνάμεις" έχουν την πολυτέλεια να λένε κάτι τέτοιο. Εξ άλλου το ξέρεις ότι όποτε βρεθήκαμε απομονωμένοι το πληρώσαμε

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ B.K.Σ. 02/11/2009 00:35:02

     Aκριβώς! θα είναι εξαιρετικό ανεύθυνο από την πλευρά τους να απομονώσουν μια χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ!
     Όσο για την Τουρκία, είναι γνωστή σε όλους μας η γιγάντωσή της τα τελευταία τριάντα χρόνια οικονομικά και στρατιωτικά. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν της έσκαβε το λάκο κανένα αίσθημα ηττοπάθειας και καλοπαιδισμού στο οποίο προτρέπει η προτροπή της νομιμοφροσύνης που πρέπει να επιδεικνύει η Ελλάδα απέναντι στους ισχυρούς και προστάτες της.

 9. occultists avatar
  occultists 01/11/2009 00:09:37

  ΑΡΗΣ Θ says: ""Αν αύριο βγει Πρόεδρος ο Σαμαράς και έχει δεξί του χέρι τη Μπακογιάννη ..."" ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΙΚΙΟ, ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
  ""..ή ο Σαμαράς ως δεύτερος συνεργάζεται στενά με την….Πρόεδρο Μπακογιάννη.."" ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΑΝΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ. ΤΟΤΕ ΛΟΓΩ ...ΑΣΟΦΙΑΣ ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ.

 10. Παλιός avatar
  Παλιός 01/11/2009 00:33:17

  Για το μακεδονικό ο Σαμαράς μπορεί να ελιχθεί ελέγχοντας τον Παπανδρέου για τυχόν υποχωρήσεις στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, το θέμα είναι πως θα απαντήσει η Μπακογιάννη στα μύρια όσα της βγάλουν τα ΜΜΕ. Και είναι πολλοί οι σκελετοί στην ντουλάπα.

  Ο Μεϊμαράκης σήμερα έδωσε σημείο γραφής για το τι περιμένει το κόμμα αυτό αν επικρατήσει η Ντόρα.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Παλιός 01/11/2009 01:33:37

   Μενω στο τελευταιο που λες. Σημερα πηραμε μια ιδεα για το πως θα ειναι η ΝΔ σε περιπτωση επικρατισης Ντορας. Ειλικρινα μιλαμε για ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ...Όσο για τα ΜΜΕ, μην το κουραζουμε. Θελουν Ντορα, γιατι θα κανει τα χατηρια στους νταβατζηδες της διαπλοκης. Αυτην ξερουν, αυτην εμπιστευονται. Οπως και η Μουσουλμανικη μειονοτητα της Θρακης για τους δικους της λογους...

   • Aris M. avatar
    Aris M. @ ΓΙΑΝΝΗΣ 01/11/2009 03:27:03

    * Την θέλουν τα ΜΜΕ γιατι την κρατάνε απο παντού. Βαφτίσια στο Καρπενησι, SIEMENS, offshore, golf στο Βόλο, Μεσογειακοί Αγώνες, Τοπλού... η λίστα είναι τεράστια.... κ πόσα ακόμα δεν ξέρουμε. Φανταστείτε τη Ντόρα "αν" πάρει το κόμμα, να πάει να διαπραγματευθεί με τα ΜΜΕ με τόσα που έχει στην πλάτη της.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Παλιός 01/11/2009 03:31:54

   μέσα σε δέκα επτά χρόνια ένα νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα συμφωνούσε στο εντελώς αντίθετο απ΄ ό,τι είχε συμφωνήσει εκείνο... Τόσο σοβαρούς και συνεπείς πολιτικούς έχουμε... Ε, ας έχουμε τουλάχιστον την ελπίδα πως μπορεί ένας τουλάχιστον να κάνει τη διαφορά -αξιοπρεπώς,
   για να μην αυτοκτονήσουμε ομαδικώς ως έθνος με την κατάντια μας και να μην είμαστε στο έλεος να μας εκφράζει ένας και μοναδικός και ...καρατζαφέρης.
   {Για το μακεδονικό γιατί δεν βλέπουμε τα τελευταία χρόνια καμμία δημοσκόπηση άραγε;, Αλλά μόνον στην Ελλάδα δεν κάνουμε δημοψηφίσματα, κάπως έτσι ακόμη κι οι Τσέχοι αποδεικνύονται καπατσότεροί μας...}

 11. fatfat avatar
  fatfat 01/11/2009 10:28:10

  @ ΠΕΤΡΟΣ.....αν έχεις διαβάσει και άλλα σχόλια μου, υποστηρίζω την άποψη ότι θα είναι οι εσωκομματικές εκλογές προφανώς θα είναι ντέρμπυ ανάμεσα στην κυρία Μπακογιάννη και τον κύριο Σαμαρά.....ξέχωρα από προσωπικές επιλογές και προσδοκίες πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.......επειδή εγώ δεν ξέρω τι μου γίνεται - όπως μου έγραψες - για αυτό κρατώ μικρό καλάθι.....μέχρι χτες δεν είχε προσδιοριστεί το εκλογικό σώμα(μόνο μέλη ή και φίλοι και συμπαθούντες)........πως λοιπόν να είμαστε σίγουροι για την έκβαση αυτών των εσωκομματικών εκλογών, που γίνονται στην ΝΔ και μάλιστα πρώτη φορά?.....το έχω γράψει ξανά......ο κρίσιμος παράγοντας είναι ο αριθμός των ανθρώπων που θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.....όλοι αυτοί που εκφράζονται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου θα πάνε τελικά να ψηφίσουν?........μήπως όλη αυτή η αδικαιολόγητη - για εμένα - εσωστρέφεια των 20 τελευταίων ημερών για το διαδικαστικό της εκλογής προέδρου της ΝΔ, έκανε κακό και αποτρέψει - αποθαρρύνει κάποιους να ασχοληθούν και να πάνε να ψηφίσουν?.....ο κόσμος είναι απογοητευμένος και ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματά του και όχι με τις επιστολές των υποψηφίων....και τους 1000 συνέδρους - επαναλαμβάνω - κάποια μέλη της ΝΔ τους εξέλεξαν ή τους ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές......δεν εμφανίστηκαν από παρθενογένεση, δεν τους όρισα εγώ.....και λύσε μου μια απορία : γιατί ο κύριος Καραμανλής δεν τάχθηκε υπέρ της άποψης του κυρίου Αβραμόπουλου? Αν γινόταν αυτό, η κυρία Μπακογιάννη θα τους είχε όλους απέναντί της σχετικά με το ποιοι θα ψήφιζαν και θα αναγκαζόταν να δεχτεί την άποψη να ψηφίσουν και οι φίλοι και οι συμπαθούντες.....μήπως η θέση του σημαίνει τίποτα?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ fatfat 01/11/2009 11:41:42

   H θεση του σημαινει οτι δεν γινομαστε καραγκιοζηδες.
   Εκλογη απο τη βαση σημαινει εκλογη απο τα μελη και οσους θελουν να γινουν μελη και οχι απο το εφευρημα των "φιλων" που σημαινει και οπαδους αλλων κομματων ή ατομα που ντρεπονται να δηλωσουν οτι ειναι ΝΔ.
   Αν καποιος φοβαται το κρατος του ΠΑΣΟΚ ή την καζουρα των προοδευτικων φιλων του επειδη ανηκει σε ενα "αντιδραστικο" κομμα και δεν θελει να φαινεται οτι ειναι ΝΔ δεν μπορει να ζητει δικαιωμα να εκλεξει τον Προεδρο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.