24/10/2007 19:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποψιλώνεται το ραδιόφωνο του ΑΛΦΑ

Είναι γνωστό ότι ο κ. Κοντομηνάς  αλλάζει σαν τα πουκάμισα τους συνεργάτες του. Χθες εκπαραθύρωσε και το δεξί του χέρι στον όμιλο ΑΛΦΑ, τον δικηγόρο Ηρακλή Φιδετζή, ενώ απολύει εργαζόμενους  με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς. Στο πλαίσιο των περίφημων «περικοπών» που κάνει τον τελευταίο χρόνο, μόνο στο ραδιόφωνο του ΑΛΦΑ απέλυσε πάνω από 12 δημοσιογράφους, χωρίς καμία αιτιολογία. Χθες, η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να απολύσει άλλη μία  συνάδελφο, την  Ελένη Λεοντίτση, η οποία εργάζεται στο ραδιόφωνο του ΑΛΦΑ  εδώ και οκτώ χρόνια..
Όταν η δημοσιογράφος, η οποία καλύπτει το κυβερνητικό ρεπορτάζ για το σταθμό,  ζήτησε να πληροφορηθεί το λόγο της απόλυσής της  «έμαθε» ότι «ο εργοδότης δεν υποχρεούται να δηλώσει αιτιολογία», όπως της είπε η κ. Παρίση, διευθύντρια προσωπικού, και  ακόμη ότι  οι απολύσεις δεν είναι «προσωπικές»!!!
Οι λιγοστοί δημοσιογράφοι που απέμειναν στο αποψιλωμένο πια ραδιόφωνο αναρωτιούνται, ποιος θα είναι ο επόμενος! Σημειώνουμε ότι ο σταθμός δεν έχει διεύθυνση μετά και την παραίτηση του Μάνου Νιφλή. Την ίδια ώρα στους διαδρόμους του ΑΛΦΑ σουλατσάρουν όλο και περισσότεροι ασιάτες και  αμερικανοί, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι κάνουν και ποιοι είναι. Ο ίδιος ο κ. Κοντομηνάς έχει να φανεί κάποιους μήνες από την Κάντζα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι  άνδρες της δικής του ασφάλειας εμφανίζονται καθημερινά  πλέον στο πλευρά του κ. Σουβατζή, διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Spyros avatar
    Spyros 25/10/2007 11:47:35

    Σίγουρα έχει ενδιαφέρον εάν ο Κοντομηνάς παραμένει στον Αλφα ή την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Αλφα ελέγχεται από μιά παρεά του Μαξίμου-Ρουσόπουλου και ότι η σύζυγός του -σε αντίθεση με παραιτήσεις που υπέβαλαν άλλες σύζυγοι αστέρες της τηλεόρασης στη Δ.Ευρώπη- είναι η ανκοργούμαν των ειδήσεων του καναλιού. Σίγουρα έχει μεγάλη σημασία το ότι ο Μπόμπολας έχει γεροξεκουτιάνει, ο κυρ Χρήστος ο Λαμπράκης γέρασε και ασχολείται σχεδόν μόνο με το Μέγαρο, ο Ψυχάρης έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, ο Τεγόπουλος έφυγε, και οι διάδοχοι που αφήνουν όλοι αυτοί πίσω τους είχε το λιγότερο άπειρες μετριότητες. Σίγουρα είναι ιδιαίτερης ση΄μασίας το ότι πολιτικά και βιολογικά ο κύκλος των παραδοσιακών εκδοτών, έτσι όπως τους γνωρίσαμε μετά τη Μεταπολίτευση, κλείνει, όπως έκλεισε και ο κύκλος των πολιτικών ηγετών της Μεταπολίτευσης και στη θέση τους βρέθηκαν άλλες μετριότητες, όπως Κωστάκης, Γιωργάκης, Ντόρα. Είναι όμως εξίσου πάρα πολύ σοβαρό το ότι η δημοσιογραφία έχει ισοπεδωθεί, έμπειροι δημοσιογράφοι απολύονται είτε επειδή δεν ανήκουν σε ίντριγκες παρα-εξουσίας, είτε επειδή έχουν άποψη και δεν είναι Φιλιππινέζες, ότι καταστέλεται κάθε ελευθερία έκφρασης (παρά μόνον αυτή η "ελευθερία" που επιθυμούν τα διαπλεκόμενα αφεντικά), και τέλος ότι επιχειρείται επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα. Την ίδια στιγμή το συνδικάτο ΕΣΗΕΑ περνάει πρωτοφανή κρίση και έχει -και αυτό- κλείεσει τον κύκλο του. Κάτι καινούργιο οπωσδήποτε πρέπει να δημιουργηθεί και σε δημοσιογραφικό και σε συνδικαλιστικό επίπεδο, για να βγεί ο χώρος από αυτό το τέλμα. Υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Και νομίζω υπάρχει και κόσμος που θα ήθελε να δεί κάτι τέτοιο. Μιά πραγματική, παρεμβατική δημοισογραφία με συνέπεια και συνέχεια.

  2. empristis avatar
    empristis 25/10/2007 12:39:39

    Το ερώτημα είναι από που κρατάνε τον Κοντομηνά στο Μαξίμου; Είναι τόσο πολλά τα "χαρτιά" που κυκλοφορούν στην πιάτσα για τις παλαιές, αλλά και τις λείαν πρόσφατες δραστηριότητές του, που είναι πανεύκολο να τον εκβιάσουν. Οι "ωραίοι" έχουν χρέη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.