#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/01/2012 20:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποχώρησε η ΝΔ από τη Βουλή για τις αποφυλακίσειςΤελικά απέσυρε την διάταξη η κυβέρνηση

(Ανανεωμένο) Αποχώρησε η ΝΔ από τη Βουλή, αρνούμενη να ψηφίσει την αποφυλάκιση βαρυποινιτών για κακουργηματικές πράξεις με την κυβερνητική δικαιολογία δήθεν για αποσυμφόρηση των φυλακών…

ΝΔ και ΛΑΟΣ αποχώρησαν δηλώνοντας ότι δεν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο , καθώς, με το επιχείρημα της συμφόρησης των φυλακών, θεσπίζεται η αποφυλάκιση ακόμη κι όσων έχουν καταδικασθεί… για κακούργημα και εκτίουν ποινές 5-10 χρόνων.

Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο και προς στιγμή είχε διαφανεί ότι λόγω της έντονης αντίδρασης της ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου θα απέσυρε από το νομοσχέδιο την διάταξη που προβλέπει και την αποφυλάκιση βαρυποινιτών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς είχε ήδη διαμηνύσει από την τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ότι δεν δεχθεί όχι μόνο την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αλλά και κάθε άλλου "άσχετου" με την αποστολή της μεταβατικής κυβέρνησης νομοσχεδίου. Η αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι να ψηφίσει το PSI και την δανειακή, “άσχετα νομοσχέδια δεν τα δέχομαι, ας τελειώνουμε να πάμε σε εκλογές”  δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνεργάτες του.

Ο κ. Παπαϊωάννου, αλλά και ο κ. Παπαδήμος επέμειναν όμως μέχρι τέλους  να περάσει το νομοσχέδιο στην αρχική του μορφή και ως δικαιολογία προέβαλαν ότι “το θέλει ο Παπανδρέου” (!!!). Αποδεικνύεται δηλαδή για μια ακόμα φορά η συμπαιγνία Παπαδήμου – Παπανδρέου, την ώρα που όχι μόνο αυξάνεται η αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ λόγω της παραμονής του τελευταίου στην ηγεσία, αλλά και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην περάσουν τα κρίσιμα νομοσχέδια που έχουν προγραμματιστεί στην Βουλή.

Τι έγινε σήμερα στην Βουλή 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επιχείρησε να πείσει ότι αυτό το νομοσχέδιο «δεν προσφέρεται για λαϊκισμό και μεγάλα λόγια και επιφανειακές προσεγγίσεις» ισχυριζόμενος ότι σήμερα στις φυλακές είναι 12.703 φυλακισμένοι όταν οι φυλακές χωρούν 9.300. «Άρα μπορείτε να σταθμίσετε ποιες είναι οι συνθήκες διαβίωσης εκεί. Η πρόταση του νομοσχεδίου είχε στόχο να βγουν από τις φυλακές αφού έχουν εκτίσει μεγάλο μέρος 1500. Με τον διάλογο που έγινε και με τις πολλές εξαιρέσεις έμειναν 1.100 για να αποφυλακιστούν. Με την πρόταση της ΝΔ βγαίνουν 700. και κάθε μέρα στοιβάζονται άνθρωποι…»!

Ν. Δένδιας (ΝΔ): «Η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχτεί ρύθμιση που να υπερβαίνει τα 5 έτη.Επανειλημμένα είχαμε πει να μην τη φέρει στην ολομέλεια, θέλω ευθεία απάντηση. Πως έρχεται το άρθρο 1 προς ψήφιση; Αν εισάγεται με το άρθρο 1 ως έχει και για το οποίο έχουμε εκφράσει ρητή αντίρρηση να μας το δηλώσετε γιατί από αυτό συναρτάται η στάση μας».

Αλ. Χρυσανθακόπουλος (ΛΑΟΣ): «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην αποφυλάκιση καταδικασθέντων για κακουργήματα, είναι στα χέρια του Υπουργού η τροποποίηση του άρθρου. Το θέμα ετέθη και στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είναι θέμα αρχής για εμάς να μην υπερβαίνουμε τα όρια μας και τις αξίες μας».

Μ. Παπαιωάννου: «Η τροπολογία ετέθη υπόψη του υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση και δεν υπήρξε καμία αντίρρηση, ετέθη επίσης με έμφαση σε ένα μίνι υπουργικό συμβούλιο με Αβραμόπουλο και Βορίδη. Πράγματι ετέθη στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.  Δεν θα πάρω στις πλάτες μου ούτε τη συνοχή της κυβέρνησης ούτε τόσο ευαίσθητα θέματα, οι ώρες είναι κρίσιμες στις φυλακές».

Ν. Δένδιας: «Σαφής η θέση μας. Αντιλαμβάνομαι από τα λεγόμενά σας ότι το άρθρο 1 παρ 1 δεν υφίσταται. Αντιθέτως εισάγετε μια αλλαγή, αν όχι να μας το πείτε - γενική συζήτηση εγκυκλοπαιδικής μορφής δεν θα κάνουμε».

Μ. Παπαιωάννου: "Μου ζητάτε να προτρέξω της συζήτησης…, θα τις κάνω στο τέλος τις νομοτεχνικές βελτιώσεις. Δεν μπορείτε να εκβιάζετε το σώμα, θα γίνει ένας διάλογος."

Ν. Δένδιας: "Σας έχω θέσει την κόκκινη γραμμή της ΝΔ. Ο Α. Σαμαράς το έθεσε στο συμβούλιο των πολιτικών να αρχηγών. Σας παρακαλώ, είναι κομβικό θέμα δημόσιας ασφάλειας το θέμα".

Αλ. Χρυσανθακόπουλος: "Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε συζήτηση που να έχει βηματισμό προς τα εμπρός".

Ν. Δένδιας: "Αποχωρούμε"

Μ. Παπαϊωάννου; «Δήλωσα ανοιχτός σε διάλογος από την αρχή. Θέλει να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα ο Σαμαράς σε μια κρίσιμη περίοδο που η χώρα βασανίζεται από άλλα πράγματα, αναλαμβάνουν την ευθύνη τους απέναντι  τους απέναντι στον λαό¨».

Κυβερνητική υποχώρηση

Μετά την αποχώρηση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών ο υπουργός Δικαιοσύνης απέσυρε τη διάταξη που έδινε τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης και σε καταδικασμένους για κακουργήματα σε κάθειρξη από πέντε έως δέκα έτη

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ το ΚΚΕ  δήλωσε «παρών».

Αφού τόνισε ότι «είναι υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου και όχι του κ. Σαμαρά ή του κ. Καρατζαφέρη» και διαβεβαιώνοντας πως θα επανέλθει με συμφωνία του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο Μ. Παπαϊωάννου, απέσυρε την επίμαχη διάταξη.

Αντ’ αυτής, παρέτεινε την χρονική διάρκεια της ισχύος των ρυθμίσεων από πέντε σε δέκα μήνες, υπογραμμίζοντας πως με τον τρόπο αυτό, θα αποφυλακισθούν ενδεχομένως και περισσότεροι φυλακισμένοι απ’ ό,τι προηγουμένως.

Η ρύθμιση της πρόωρης αποφυλάκισης, θα αφορά πλέον κατάδικους με ποινές φυλάκισης έως τρία χρόνια υπό την προϋπόθεση έκτισης του 1/10 της ποινής τους, καθώς και κατάδικους με ποινές φυλάκισης ή και κάθειρξης έως πέντε έτη, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινής τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 31/01/2012 17:34:53

  Ποιος είναι αυτός που "θέλει" τι;;; Αύριο η δικ0γραφία για την ΕLSTAT στη βουλή...

  Επί του προκειμένου: Η κα Παπαρήγα δήλωσε: ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΕ Ο ΤΖΕΦΡΙ.

  Αυτός "που θέλει το ν/σ" αποφυλακίσεων βαρυποινιτών όπως γράφεται, θα πρέπει λοιπόν να λογοδοτήσει ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ και για ΚΑΘΕ έγκλημα κατά Αμάχου Ελληνα/Ελληνίδας που θα διαπραχθεί ΕΦΕΞΗΣ και θα έχει δράστη 'απολυθέντα' 'μικροκακουργηματία' (νέα οργουελιανή λέξη αυτή).
  Η ψυχοπαθητικότητα του ΟΛΕΤΗΡΑ αυτού εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας δεν μετριέται με τα έως σήμερα στάνταρ.

  Με την πρώτη 'κασταvίδικη' φουρνιά παρόμοιων 'απολύσεων' από τον Αύγουστο και μετά, η εγκληματικότητα εκτοξεύθηκε.

  Στα περισσότερα που έγιναν την τελευταία ΔΙΕΤΙΑ εμπλέκονταν πάντα κάποιος/κάποιοι που είχαν είτε 'απολυθεί' με 'ευεργετήματα' είτε διέφευγαν είτε είχαν καταδικαστικές αποφάσεις ερήμην τους.

  Αίμα γερόντων, γεροντισών και παληκαριών κυλάει καθημερινά, Ελληνίδες βιάζονται. 24 δολοφονίες μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι !!!

  Στα αεροπλάνα και στις πατρίδες τους οι 'μικροκακουργηματίες' για 'αποσυμφόρηση' ! Εθνικότητες, και ποιος είναι ποιός, ξέρετε!

  ΥΓ οξυδερκέστατη η παρατήρησή σας Φάκτορες για το "κλίμα που δημιουργούν ορισμένοι".

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 31/01/2012 17:49:43

  Ποιοι λένε συνένοχο τον ΑΣ λόγω του ότι συμμετέχει στην κυβέρνηση; Θα ήθελαν δηλαδή να συνεχίζει να περνάει τόσο επικίνσυνα νομοσχέδια το μπατσόκ; Άντε... εκδηλωθείτε να δούμε πόσο μη Έλληνες είστε!

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ Γεώργιος Τ. 31/01/2012 21:42:50

   Ελεος ρε φίλε με αυτό το "μπατσόκ"..Χάνεις το δίκιο σου.Ξέρεις ποιοι το έβγαλαν αυτό;Ασπάζεσαι την ιδεολογία τους;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Ιωάννης33 01/02/2012 00:52:19

    Έλεος ρε φίλε με αυτή την υπεράσπιση των ολετήρων του πράσινου φασισμού σε οτιδήποτε κρατάει ενωμένο αυτό το δύστυχο λαό...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Ιωάννης33 01/02/2012 00:55:15

    Και το μπατσόκ το λέω γιατί 2 φορές βγήκαν τουλ. 1 εκατ. λαός στο Σύνταγμα και παίξανε το παιχνιδάκι τους οι ένστολοι με τους φέροντες στολή παραλλαγής και διέλυσαν με ξύλο, πέτρες και ληγμένα χημικά την έννοια της δημοκρατίας. Μπατσόκ είναι και φαίνεται. Και για όποιον δε το θυμάται, επί Σημίτη ο Παπαθεμενής παραιτήθηκε από υπουργός Δ.Τάξης επειδή του είπε ο κινέζος να στείλει τα ΜΑΤια εναντίον συνταξιούχων. Ποιον υπερασπίζεσαι είπαμε;

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 31/01/2012 18:01:17

  New Europe: "Ο Γ. Παπανδρέου κατέστρεψε μια χώρα"
  (από τον Κωνσταντίνο)

  “Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μία χώρα.
  Θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Έλληνες εκεί που ήταν”.
  Έτσι ξεκινά το άρθρο της εφημερίδας New Europe, με θέμα την Ελλάδα.

  Στη συνέχεια εξηγεί γιατί κακώς η Ελλάδα παρουσιάστηκε περίπου ως…απατεώνας της ΕΕ σε σχέση με το έλλειμμα.Γράφει η εφημερίδα:

  “Στα τέλη του 2009,η Ευρώπη και ο κόσμος ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα ήταν ένας απατεώνας,η οποία ουδέποτε έπαψε να παραποιεί τα οικονομικά της στοιχεία.
  Όμως πόσο ακριβές είναι αυτό;
  Λόγω της κλιμακούμενης τότε διεθνούς οικονομικής κρίσης η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων έδιναν ανακριβή στοιχεία”.

  Η εφημερίδα αναφέρει όλες τις χώρες που παρουσίασαν ψευδή στοιχεία από την Ισπανία και τη Πορτογαλία έως τις ΗΠΑ και επισημαίνει:

  “Ήταν μόνο η Ελλάδα αυτή που κατηγορήθηκε για παραποίηση στοιχείων και αναξιοπιστία.
  Κι αυτό έγινε από την ΙΔΙΑ ΤΗΣ της ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!
  Ταυτόχρονα μετέδιδε προς τις διεθνείς αγορές ότι ήταν μια χρεοκοπημένη χώρα με τεράστια διαφθορά, πελατειακό σύστημα, παρασιτική οικονομία και έφθασε στο σημείο να συγκρίνει τη χώρα με τον Τιτανικό, ανεβάζοντας έτσι τα επιτόκια δανεισμού”.

  Και η εφημερίδα θέτει το ερώτημα:

  “Προς τι ο αυτοδιασυρμός;
  Γιατί κατηγορήθηκε η Ελλάδα για παραποίηση στοιχείων, για διαφθορά και για όλα τ΄ άλλα από την ίδια της τη κυβέρνηση;
  Γιατί φούσκωσε η ίδια το έλλειμμα στα τέλη του 2009;”

  Η εφημερίδα καταλήγει αποδίδοντας ευθύνες στον Γ.Παπανδρέου “ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους για την πραγματική κατάσταση, δημιούργησε προσδοκίες κι έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει”.

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 31/01/2012 19:23:11

  H ΝΔ αποχώρησε.
  Διαφωνία για την αποσυμφόρηση φυλακών (εντός ή εκτός εισαγωγικών... τι να πω), ως προς τους καταδικασθέντες σε μεγάλες ποινές, συγκεκριμένα άνω των 5 ετών.

 5. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 31/01/2012 20:25:12

  Δεν είναι λύση η αποχώρηση.

  Αν θέλουν να δείξουν πως πραγματικά νοιάζονται, θα έπρεπε να δηλώσουν ,στο ανώτατο δυνατό επίπεδο (Σαμαράς) πως για οποιοδήποτε έγκλημα διαπραχθεί απο άτομα που θα αποφυλακισθούν με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα θεωρήσουν ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ όσους το ψήφισαν , και θα ζητήσουν την ποινική και αστική τους δίωξη!

  Να βλέπαμε τότε αν θα τολμούσαν να το ψηφ΄τσουν...για το χατήρι του ΓΑΠ!

  Επιτέλους ,λίγη μαχητικότητα παιδιά ,ο κόσμος είναι σε απόγνωση!

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ ΣΤΕΛΙΟΣ 31/01/2012 21:46:31

   Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο το σημαντικό είναι να μην ψηφιστεί.Είτε με αποχώρηση είτε με καταψήφιση,έπραξαν πολύ καλώς και κερδισαν ουσία και εντυπώσεις.Σε αυτά ακριβώς τα θέματα φαίνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.Αυτά πρέπει να τονίζουμε.Αυτά είναι το ισχυρότερο χαρτί,πιστεύω εγώ.

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 31/01/2012 20:49:43

  Στέλιο συμφωνώ μαζί σου. Και ελπίζω η ΝΔ να μην αρκεστεί σε μια απλή αποχώρηση και στην ψηφοφορία για το σφαγιασμό μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων.

 7. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 31/01/2012 21:26:12

  Ετοιμάζονται για αποφυλακίσεις τύπων όπως ο Παπακωνσταντίνου
  που σε λίγο καιρό θα πάει για κακούργημα. Και άλλων συνεργών...

 8. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 31/01/2012 21:53:17

  Καμία κοινωνική συνθήκη, πλην της ανεκτικότητας στην παραβατικότητα, δεν οδηγεί στο έγκλημα, όπως έχουν καταδείξει οι Wilson και Herrnstein στο Crime and Human Nature και άλλοι θεωρητικοί. Η εγκληματικότητα ανθεί, όταν η κοινωνία την ανέχεται, και φυσικά θεμελιώδης αρχή είναι η έννοια της ατομικής ευθύνης. Ο εγκληματίας ενέχει ατομική ευθύνη για την επιλογή του, η μετάθεση της ευθύνης κατά τρόπο αυτόματο στην κοινωνία είναι ένα ιδεολόγημα, το οποίο χρησιμεύει για την αθώωση της παραβατικότητας και για την διαιώνισή της. Χρειαζόμαστε μία κεντροδεξιά οπτική στο ζήτημα αυτό, τη μεταφορά στην ελληνική βιβλιογραφία της νεο-θετικιστικής σχολής (Neo-positivism), όχι την αναπαραγωγή ενός συμβατικού αντι-κοινωνικού λόγου.

 9. Orestios avatar
  Orestios 31/01/2012 23:45:39

  Η έννοια της ατομικής ευθύνης έχει απεμποληστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
  Αυτό το κεντροδεξιά που λές το δοκιμάσαμε και δεν μας άρεσε

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Orestios 01/02/2012 00:38:47

   Κεντροδεξιά λέει, μην το μπερδεύετε με το μεσαιοχωριτισμό.

 10. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 01/02/2012 00:42:55

  Η φυγή των δειλών.
  Και το νομοσχέδιο πέρασε.
  Και για να μη κλαίνε τους χάρισε ο Μιλτιάδης ένα άρθρο.
  Μπράβο σας άντρες.Ούτε το πεθαμένο ΠΑΣΟΚ δεν τολμάτε να καταψηφίσετε.
  Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μη ξαναγυρίσετε στην βουλή μέχρι να γίνουν εκλογές.
  Αυτό θα ήταν πολύ πιο έντιμο και αντρίκειο!!

 11. karenin avatar
  karenin 01/02/2012 00:59:14

  Aν η κατάσταση είναι κόλαση εκεί μέσα είναι αμαρτία να μπορείς συντεταγμένα να κάνεις κάτι, και να το καθυστερείς. Οι αλλοδαποί που αποφυλακίζονται πρόωρα, ειναι ξεκάθαρο ότι απελαύνοντε πάραυτα.
  Ο σο για την ΝΔ και το ΛΑΟΣ είναι αστείο να προσπαθούν να διαφοροποιηθούν απο τέτοια νομοσχέδια. Ορεξη να έχουν για αποχωρήσεις απο εβδομάδα που έρχονται τα σοβαρά. Εκει θα αποδειχθει αν τις κόκινες γραμμές τις έχουμε για τις ποτίζουμε και να τις φροντίζουμε, η τις τιμάμε.

 12. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 01/02/2012 01:00:44

  "Αφού τόνισε ότι «είναι υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου και όχι του κ. Σαμαρά ή του κ. Καρατζαφέρη» και διαβεβαιώνοντας πως θα επανέλθει με συμφωνία του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο Μ. Παπαϊωάννου, απέσυρε την επίμαχη διάταξη."

  Θα κάνει λέει τα παράπονά του στον Δοτό και θα ξαναφέρει την διάταξη.
  Μην μας το κάνεις αυτό Μιλτιάδη, σε παρακαλούμε. Κατατρομάξαμε.
  Θα τον αποθέωσουμε τον πρωθυπουργό σου Μιλτιάδη στις 25/3 στο Σύνταγμα.
  Αν βέβαια δεν κιοτέψει και κατέβει...

 13. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 01/02/2012 07:59:12

  Αφού το θέλει τόσο ο Γεωργάκιος ο Μικρός, ανήκει στους δημοσιογράφους η τιμή να ερευνήσουν ποιους ακριβώς "αγαπούληδές" του ήθελε να ευνοήσει και επέμενε να περάσει η διάταξη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.