#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/06/2013 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η "Αριστερή Πρωτοβουλία"Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η Αριστερή Πρωτοβουλία, ύστερα από σύσκεψη στελεχών της που έγινε νωρίς σήμερα το απόγευμα και ταυτόχρονα καταγγέλλει τη σημερινή ηγεσία του Κινήματος, για την οποία αναφέρει ότι «έτυχε να διαχειρίζεται τις τύχες του Κινήματος σε ευθεία αντίθεση με τα πιστεύω μας, με τις καταστατικές μας αρχές, με τις ιδέες μας, με την ίδια μας την ιστορία».

Σχετικά με την κυβερνητική σύμπραξη με τη ΝΔ τονίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ «μετατοπίζεται οριστικά και με βίαιο τρόπο στη νεοσυντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη» και «μετατρέπεται σε ένα μικρό κεντροδεξιό κόμμα, που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, των αξιών και των οραμάτων που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν εκατομμύρια φίλους, ψηφοφόρους και στελέχη όλα αυτά τα χρόνια».

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλεται και διότι χρησιμοποιεί την ιστορία του Κινήματος αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική της πολιτική επιβίωση και την επιβίωση ανθρώπων και στελεχών που θεωρούν ότι η συμμετοχή τους στην εξουσία μπορεί να τους εξασφαλίσει την προσωπική πολιτική συνέχεια.

«Το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν» τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ γίνεται λόγος για «πολιτικό τερατούργημα» το οποίο «δεν μπορεί να εκφράσει όλους όσους πίστεψαν και πιστεύουν στην Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση».

Η Αριστερή Πρωτοβουλία αναγγέλλει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί και τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσει σε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Στο μεταξύ θα υπάρξουν διεργασίες στον ευρύτερο χώρο που κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενταχθούν στην προσπάθεια και άλλες δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσει η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης.

Προς τούτο καλεί όλους τους φίλους, τους ψηφοφόρους και μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και «επώνυμα» στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί από τα πεπραγμένα της σημερινής ηγεσίας να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας. «Όλοι έχουμε ιστορική ευθύνη και χρέος απέναντι στην ιστορία μας και μπορούμε να σηματοδοτήσουμε μια νέα αρχή, δίνοντας ελπίδα στον κόσμο μας για μια νέα πορεία με προοπτική».

Η επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται «μαύρο της συντήρησης», το οποίο «είναι προσωρινό» και προστίθεται ότι «προσωρινοί θα αποδειχτούν και οι παραχαράκτες της πολιτικής μας ιστορίας και διαδρομής», εννοώντας προφανώς τη σημερινή ηγεσία.

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση «ο αγώνας συνεχίζεται», ενώ προηγείται αναφορά στο «ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, της Δημοκρατίας, των λαϊκών κατακτήσεων, της ευημερίας και του κοινωνικού κράτους, το ΠΑΣΟΚ της ελπίδας και της προοπτικής, το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων», το οποίο «βρίσκεται ριζωμένο στις καρδιές των απλών ανθρώπων, των φίλων και μελών μας».

Με άτυπο σχόλιο του Γραφείου Τύπου απάντησε το ΠΑΣΟΚ στην απόφαση της Αριστερής Πρωτοβουλίας να αποχωρήσει από τις τάξεις του Κινήματος.

Στο σχόλιο διατυπώνεται, μεταξύ άλλων, το ερώτημα γιατί ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος «άλλαξε, τώρα, τρόπο αντίδρασης», ενώ το ΠΑΣΟΚ και το Νοέμβριο του 2011 μετείχε σε τρικομματική κυβέρνηση με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ. Με την αναφορά στον κ. Παναγιωτακόπουλο το ΠΑΣΟΚ προσωποποιεί την αποχώρηση σε ένα μόνο στέλεχος, παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση έχει εκδοθεί από την Αριστερή Πρωτοβουλία και οι όποιες αναφορές γίνονται σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο.

Στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται και τα ακόλουθα:

«Για εμάς υπάρχουν δυο σταθερές: Πρώτον, η δημοκρατική παράταξη που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα και είναι η παράταξη της εθνικής ευθύνης που αντιστέκεται σε επικίνδυνες δημαγωγίες, τις οποίες ιστορικά πληρώνει τελικά πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός .

Δεύτερον, πραγματικά προοδευτικό σήμερα είναι αυτό που περιορίζει, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τις θυσίες των πολιτών και τους παρέχει ασφάλεια και προοπτική» .

ΣΧΟΛΙΑ

 1. 3-1=0.fe avatar
  3-1=0.fe 27/06/2013 21:08:48

  Με ψήφους 7 κατά, έναντι 6 υπέρ, απορρίφθηκε από την Προκαταρκτική Επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την απόρριψη του αιτήματος ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, ενώ την υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 2. Πέτρος avatar
  Πέτρος 27/06/2013 21:36:15

  Σώθηκε πάλι ο ασκός του Διαβόλου..... :-) Άμα είσαι μηχανορράφος βρε παιδί μου, φροντίζεις να συνάψεις τις κατάλληλες συμμαχίες εγκαίρως, ώστε να πίπτεις στα μαλακά! Άξιος!

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ Πέτρος 28/06/2013 00:28:01

   Αυτός δεν είναι ασκός του διαβόλου αλλά ... χοντρός του διαβόλου! :)

  • nikos nikidis avatar
   nikos nikidis @ Πέτρος 28/06/2013 16:18:14

   και ποιοι είπαμε οτι τον στηρίζουν;;;!!!

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 27/06/2013 21:38:41

  Η δημάρ έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ του Βενιζέλου. Με την οποία κόπηκαν οι γέφυρες. Επομένως;

  • fitsoulas avatar
   fitsoulas @ Γεώργιος Τ. 27/06/2013 23:59:17

   Μας ξεγέλασαν δηλαδή οι δημαρίτες; Αν το ξέραμε ότι θα ψήφιζαν υπέρ του Βενιζέλου, σίγουρα εμείς θα ψηφίζαμε κατά!

 4. DebbyTant avatar
  DebbyTant 27/06/2013 22:07:54

  3-1=Ο.FE
  τι σημαινει το νικ σου!

  • 3-1=0.fe avatar
   3-1=0.fe @ DebbyTant 28/06/2013 18:27:36

   Τιποτα ...εβαλα τον μικρο να χτυπησει μερικα πληκτρα οταν διαλεγα nick

 5. panas avatar
  panas 27/06/2013 22:52:10

  "...Πρώτον, η δημοκρατική παράταξη που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα και είναι η παράταξη της εθνικής ευθύνης που ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΕΣ (!!!!!!), τις οποίες ιστορικά πληρώνει τελικά πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός ...."

  Έχουν αυτογνωσία τελικά... χαχαχαχαχαχα!

  Και όμως: το Πασοκ του ρουσφετιού, της μίζας, του πελατειακού και αναποτελεσματικού κράτους, της αμορφωσιάς και της καφρίλας είναι εδώ. Όχι ενωμένο, αλλά ακόμη δυνατό...

 6. Σ.Κ.Μ. avatar
  Σ.Κ.Μ. 27/06/2013 23:15:20

  "Και απελθών απήγξατο". Αμήν.

 7. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 27/06/2013 23:46:15

  Το όλον ΠΑΣΟΚ οριακά 3% ,η αριστερή πρωτοβουλία 1%.Τρικυμία εν ποτηρίω.........

 8. δημης avatar
  δημης 28/06/2013 00:27:30

  Γιά μετρήστε τους, εκεί στο ΠΑΣΟΚ ,να δούμε είναι τόσοι όσες και οι ..πρωτοβουλίες ;;;
  Και για να καταλάβουμε οι αδαείς...η πρωτοβουλία είναι το ανώτατο στάδιο της πολιτικήσ κλπ ΒΟΥΛΗΜΙΑΣ ;;;;;;;

 9. δημης avatar
  δημης 28/06/2013 00:29:01

  Γιά 8 Ρίχτερ μού φάνηκε ..άν είναι περισσότερο διορθώστε με...

 10. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 28/06/2013 00:29:50

  Έχουν πολύ χιούμορ τα παλουκάρια... Ιδίως εκεί που λένε "που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, των αξιών και των οραμάτων που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν εκατομμύρια φίλους, ψηφοφόρους και στελέχη όλα αυτά τα χρόνια"

  Μιλάμε για χοντρό γέλιο! Οι άνθρωποι είναι 30 χρόνια πίσω!

 11. dim avatar
  dim 28/06/2013 01:57:58

  Βλέπω τον μπαμπά του Ερνέστο σύντομα να επανέρχεται στα γνωστά μονοψήφια ποσοστά του...

  • Απείθεια avatar
   Απείθεια @ dim 28/06/2013 09:17:16

   Η διορατικότητα είναι κληρονομικό χάρισμα, ο ιδεασμός πρόβλημα και η αυθυποβολή, ευεργετική αυτοάμυνα ενίοτε .... :-)

 12. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 28/06/2013 10:47:03

  H αποχώρηση της αριστερής πρωτοβουλίας έρχεται να δικαιώσει τον Μάντη ο οποίος εδώ και καιρό υποστηρίζει πως ο Σαμαράς δεν συγκυβερνά με το παλιό ένοχο ΠΑΣΟΚ αλλά με τις δυνάμεις που αποφάσισαν να δείξουν υπευθυνότητα και να βάλουν πλάτη ώστε να ξεκολλήσει το κάρο από το βούρκο. Και πως θα μπορέσει κάποιος πλέον να υποστηρίξει το αντίθετο τη στιγμή που το απόκομμα του ΠΑΣΟΚ που απέμεινε φτάνει δε φτάνει το 8% ενώ κάποτε ισοπέδωνε με σταλινικά ποσοστά. Άραγε γιατί να μην περιβάλλουμε με συμπάθεια τους πασόκους συγκυβερνώντες οι οποίοι επέλεξαν το δύσκολο έργο της υπεύθυνης στάσης που όμως τους στερεί ψήφους και ενδεχομένως να τους καταδικάσει πολιτικά και όχι το εύκολο έργο της αντιπολίτευσης που χαϊδεύει αυτιά και υπόσχεται μεγαλεία; Ακόμα βέβαια και αν υπάρχουν φωνές αντίθετες στον ισχυρισμό αυτό σίγουρα δεν προέρχονται από τους άμεσα θιγόμενους οι οποίοι και είναι οι πλέον κατάλληλοι να μας απαντήσουν. Πράγματι οι πρώην ΠΑΣΟΚοι παραδέχονται ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν τους εκφράζει γιατί ακολουθεί δεξιά πολιτική. Υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση-νίκη για την παράταξη της Ν.Δ;

  • Φαύλος Ενάρετος avatar
   Φαύλος Ενάρετος @ MantisKalhas 28/06/2013 15:49:54

   Εντελώς αποτυχημένος ο....Μάντης! Μεταποιεί προχείρως το ποθούμενο και το σερβίρει ως δικαίωση της τάχα ...διορατικότητάς του!
   Το ''καλό'' Πασόκ του Μπενίτο, που γραπώνεται απελπισμένα απ΄τα μπατζάκια της ΝΔ για να διασωθεί και για να ελπίσει πως ίσως ξαναδεί Βουλή από ...μέσα, είναι το κάκιστο, αμαρτωλό, προδοτικό Πασοκολαμογιστάν του σωτήρα της Ελλάδος Σημίταρου. Αρκεί κανείς να παρατηρήσει ένα ένα τα νούμερα που πλασαρίστηκαν ξανά στη σκηνή. Όλα τα εκσυγχρονιστικά λαμόγια του Αρχιερέα της διαπλοκής, του ''ευχαριστώ τους Αμερικανούς'', του αυτουργού της ανεμοπαρμένης μας σημαίας, της ατιμωτικής παράδοσης του Οτσαλάν, των μαγειρεμένων οικονομικών στοιχείων, της αμαρτωλής κολεγιάς με τη Goldman Sachs, της προδοτικής προεργασίας και της παράδοσής μας στους Γερμανούς τοκογλύφους. Καλό Πασόκ, όσο κι αν θέλετε πολύ να βαφτίσετε όλοι εσείς το κρέας ψάρι, όσο και να ...βολεύει, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αφήστε λοιπόν την αυτοκοροϊδία και την αυτοπαραπλάνηση.
   Η ''αριστερή πρωτοβουλία'' για όσους ξέρουν και όχι για τους παραμυθατζήδες ...Μάντεις ψευδών, δεν είναι παρά μιά μικρή ομάδα γραφικών. Ούτε ''καλών'', ούτε ''κακών''. Απλά, γραφικών.

  • Φαύλος Ενάρετος avatar
   Φαύλος Ενάρετος @ MantisKalhas 28/06/2013 15:53:30

   Εντελώς αποτυχημένος ο....Μάντης! Μεταποιεί προχείρως το ποθούμενο και το σερβίρει ως δικαίωση της τάχα ...διορατικότητάς του!
   Το ''καλό'' Πασόκ του Μπενίτο, που γραπώνεται απελπισμένα απ΄τα μπατζάκια της ΝΔ για να διασωθεί και για να ελπίσει πως ίσως ξαναδεί Βουλή από ...μέσα, είναι το κάκιστο, αμαρτωλό, προδοτικό Πασοκολαμογιστάν του σωτήρα της Ελλάδος Σημίταρου. Αρκεί κανείς να παρατηρήσει ένα ένα τα νούμερα που πλασαρίστηκαν ξανά στη σκηνή. Όλα τα εκσυγχρονιστικά λαμόγια του Αρχιερέα της διαπλοκής, του ''ευχαριστώ τους Αμερικανούς'', του αυτουργού της ανεμοπαρμένης μας σημαίας, της ατιμωτικής παράδοσης του Οτσαλάν, των μαγειρεμένων οικονομικών στοιχείων, της αμαρτωλής κολεγιάς με τη Γκόλντμαν Σαξ , της προδοτικής προεργασίας για την παράδοσή μας στους Γερμανούς τοκογλύφους. Καλό Πασόκ, όσο κι αν θέλετε πολύ να βαφτίσετε όλοι εσείς το κρέας ψάρι, όσο και να ...βολεύει, δεν υπάρχει! Αφήστε λοιπόν την αυτοκοροϊδία και την αυτοπαραπλάνηση.
   Η ''αριστερή πρωτοβουλία'' για όσους ξέρουν και όχι για τους παραμυθατζήδες ...Μάντεις ψευδών, δεν είναι παρά μιά μικρή ομάδα γραφικών. Ούτε ''καλών'', ούτε ''κακών''. Απλά, γραφικών.

   • MantisKalhas avatar
    MantisKalhas @ Φαύλος Ενάρετος 28/06/2013 17:04:04

    Η αριστερή πρωτοβουλία είναι γαπ. Σημίτης δεν υπάρχει πουθενά. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι συμμέτοχος σε μια δεξιά κυβέρνηση. Και καλά κάνει.

    • Φαύλος Ενάρετος avatar
     Φαύλος Ενάρετος @ MantisKalhas 28/06/2013 21:25:58

     '' Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι συμμέτοχος σε μια δεξιά κυβέρνηση. Και καλά κάνει.''
     Το σημερινό Πασόκ, είναι αυτό που ήτανε και χθες. Μόνο κακό,αμαρτωλό, απαξιωμένο, ανέντιμο και επιζήμιο. Κανένα κομμάτι του δεν είναι.....καλό. Οι άνθρωποι αυτοί, που σάλταραν ξανά στο άρμα της εξουσίας, είναι ένα τσούρμο κατσαπλιάδες, απολειφάδια του Σημιτιστάν, σταλμένοι απ΄ τον Ελληνικό λαό στο περιθώριο κι αναστημένοι απ΄ τη ΝΔ εξ ανάγκης. Προκειμένου να χάσουν λοιπόν την κουτάλα( 4-3-1 ) οι αδίστακτοι, ''βοηθούν'' τη ΝΔ να συνεχίσει την πολιτική των μνημονίων που αυτοί ΠΡΩΤΟΙ υιοθέτησαν. Στην ουσία τον εαυτό τους βοηθούν. Δεν έχουνε κανένα πρόβλημα. Όσο θα τρώνε, δε θα μιλάνε. Απλά,μην κοροϊδεύεστε, παρέα με τον υπόκοσμο προχωράτε, αγκαλιά και πλάϊ πλάϊ με τη διαφθορά και την απόλυτη σήψη πορεύεστε. Στην πρώτη ευκαιρία, καλά θα κάνετε ν΄απαλλαγείτε.

     • MantisKalhas avatar
      MantisKalhas @ Φαύλος Ενάρετος 29/06/2013 00:03:05

      Ο Μάντης είναι στη γραμμή Σαμαρά. Όχι επειδή το λέει ο αρχηγός αλλά επειδή ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. Σας παραπέμπω στην ομιλία του στο συνέδριο όπου αναγνωρίζει την συνεισφορά των άλλων κομμάτων. Εμείς ως γνήσιοι εθνιστές ενώνουμε τον ελληνικό λαό χωρίς να χαϊδεύουμε αυτιά αλλά δίκαια αναγνωρίζουμε την καλή βοήθεια. Εσείς θέλετε να διχάσετε τον ελληνικό λαό, καθυβρίζοντας τον έναν και κολακεύοντας τον άλλον. Εξυπηρετείτε με αυτό τον τρόπο τους εχθρούς της Ελλάδος. Αναγνωρίστε το λάθος σας και σταματήστε την κατρακύλα, σας χρειαζόμαστε και εσάς!

     • Φαύλος Ενάρετος avatar
      Φαύλος Ενάρετος @ MantisKalhas 29/06/2013 12:51:22

      Ο Ελληνικός λαός είναι ενωμένος. Δε χρειάζεται τα βολικά0 σας ψεύδη και την παρουσίαση της πραγματικότητας με επιλεκτική παραποίηση. Εσείς επιθυμείτε απλά να αναμίξετε τα σκουληκιασμένα υλικά με τα πολυκαιρισμένα και να παρασκευάσετε πίτα εξουσίας ώστε να τη μοιραστείτε μεταξύ σας. Οι ''γραμμές'' υπάρχουν για να αναθεωρούνται, να αμφισβητούνται και να
      επαναχαράσσονται. Δε θα σας βγεί, γατί ο κόσμος ήταν σαφής. Το ΚλεφτροΠασόκ στον Καιάδα. Aποφάσισε πρόσφατα. Αν επιμένετε τόσο πολύ να πάτε μαζί του, μπάι μπάι.

     • MantisKalhas avatar
      MantisKalhas @ Φαύλος Ενάρετος 29/06/2013 12:54:49

      Δεν βγαίνει άκρη με μισόλογα. Σαμαράς ή Τσίπρας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.